דורס מביא דורס

mri10

New member
והיום על פי חוק

חייבים להתגעגע ליצחק רבין ז"ל.אתם חושבים שהוא היה מצליח להוציא אותנו ממרחץ הדמים הזה??אולי איתו לא היינו מגיעים מלכתחילה למצב הזה?? עם כל הכבוד ולמרות כל הגעגועים,אני מאוד מסופק שהמצב היה נראה אחרת.

צלשלספק

New member
הגזמת.

רק נבחרי ציבור "חייבים״ מתוקף תפקידם לצוץ בהר הרצל ומי שרוצה בזה, בבתי ספר מקדישים שעה על דמוקרטיה כמדומני, טקס אולי. נראה לי שהשנה היה רק טקס ממלכתי וירדו מעניין ה״פסטיבל״,כי כל הקיצוניים השתלטו עליו ואנשים באו רק להופעות חינם. במקרה יצא לי לשמוע (הטלביזיה הייתה פתוחה למשדרי החדשות מן הסתם). אהבתי את הנאום של ריבלין, מאוד הגיוני, מחבר (ולא מפלג, ראה ערך הפסטיבל) ומאוזן. ביבי דפק נאום פוליטי כהרגלו וגלש לדאעש ואירן ואחותו של רבין הרביצה נאום די שמאלני, שם כבר איבדתי. האמת שלא ידעתי מי זו בכלל. לדעתי דליה רבין יותר מתונה ממנה, אם אני לא טועה היא לא נאמה. היה בין לבין שיר של אביב גפן שגם זמזמתי (פשוט שיר עצוב ויפה), אפשר לומר שגם הוא התבגר והתמתן, אתה יודע, טלביזיה, כוכב נולד, קונצנזוס וזה... אין לי מושג ״מה הוא היה עושה״ ואישית ממש לא מתעמק בנושא הזה...

ebi83

New member
לדעתי ולדעת גדולים ממני

גם הוא היה בכיוון של התפכחות מהחלומות... ואם הוא לא היה נרצח אז לדעתי המציאות הייתה שונה לפחות בתוך החברה הישראלית וסביר שגם בגזרה הבינלאומית.
&nbsp
אם תוריד את ההתרפקות על האידיאה הלא תמיד קשורה לאדם, תבין שזה כבר שינוי ענק.

דידי 9

New member
איך אפשר "לחייב להתגעגע"?

בזה נמדד ה"געגוע" לרבין?
אם משהו היה שונה או לא, במידה והוא היה חי?
הרעיון רחוק מזה. מאודדדד רחוק!

יהודי ר צ ח ראש ממשלה בגלל הדעות "הדמוקרטיות" שלו.
זה האישיו. לא מה היה קורה פה לו הוא היה חי...

mri10

New member
כבר שנה וחצי אני פה

ועדיין את לא מכירה את הטרמינולוגיה??
ברור שא"א לחייב. המשך הדברים לא היה קשור לחוק הגעגוע.

dori78

New member
יש לך טעות בסיסית בהבנת הקונספט.

אתה לא חייב להתגעגע ליצחק רבין, לדרכו הפוליטית או למפלגת העבודה.
בחלק מבתי הספר אפילו לא קיימו טקסים, אלא רק שיחות בנושא ללא קישור פוליטי.
מה שכן היה רצוי, זה שתקדיש מחשבה ביום הזה לערך הדמוקרטיה המתמסמס, מה שהיווה חלק משמעותי מנאומו האחרון של רבין.
"האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה". מוכר לך?

יגאל עמיר נקט בפעולה אלימה כנגד רעיון שלא מצא חן בעיניו, בפגיעה פיזית במייצג הרעיון.
רבין היה המייצג, יכול בהחלט להיות שאם לא היו משתלטים עליו מהר הוא היה יורה גם בפרס.
בוא נחזור על זה רגע:
יגאל עמיר נקט בפעולה אלימה כנגד רעיון שלא מצא חן בעיניו, בפגיעה פיזית במייצג הרעיון.
עכשיו תחליף את השם 'יגאל עמיר' בשם של אחד מהמפגעים שפעלו בשבועיים האחרונים בירושלים.
נוכחות של יהודים כשליטים בירושלים הוא הרעיון שנגדו פעלו המפגעים, ההרוגים והפצועים הם המייצגים, במקרה הזה רנדומליים.
זה העיקרון שעליו אני מדברת, שנגדו יצא יצחק רבין, בלי קשר לזהות המפגע.

עכשיו אתה יכול להתחבר ליום הזה?

dori78

New member
אז אני אענה לך

שאם הרעיון של מכה ניצחת לאלימות בקרב היהודים היה מתפתח, אולי גם התגובה למפגעים הפלסטינים היתה קשה וחותכת.

dori78

New member
כשיש אפס סובלנות לאלימות

זה לא משנה מי המפגע. פשוט ממצים איתו את הדין, כולל שינוי חוקים ועונשים בהתאם.

למעלה