דורשים ריבונות על הכותל

THE WIZARD 55

New member
דורשים ריבונות על הכותל../images/Emo13.gif

לא ידעתי אם לשים סמיילי של צחוק מתגלגל.. למה לטרפד מו"מ? הרי ברור שישראל לא תוותר על הכותל.. ההצהרות המתרבות לאחרונה בדבר הצורך לבצע "פשרות כואבות" בירושלים, אינן משביעות כנראה את רצונם של הפלשתינים, שדורשים ריבונות מלאה במזרח ירושלים לרבות "סמל הסמלים" היהודי: הכותל. בשיחה עם nrg מעריב הבוקר התייחס לראשונה יועצו של יו"ר הרשות הפלשתינית אבו-מאזן, השייח' עדנאן אל-חוסייני, לאפשרות שהפלשתינים ידרשו להחיל את הריבונות גם על הכותל, באומרו כי זהו חלק ממסגד אל-אקצה וכי "זהו ווקף (הקדש - א.ע) איסלאמי שאין מקום לוותר עליו". שייח' אל-חוסייני, שכיהן עד לא מזמן כמנכ"ל הווקף בירושלים, פירט בשיחה את הדרישות הפלשתיניות לגבי ירושלים. "אנחנו מדברים על העיר ירושלים שהיא בירת המדינה הפלשתינית, ואנחנו מדברים על ריבונות מלאה ולא חסרה", אמר. "אנחנו מתכוונים למזרח ירושלים על שטח של תשעה ק"מ, שכולל את העיר העתיקה ואת המקומות הקדושים". כשנשאל לגבי מעמדו של הכותל, "אל-בוראק" בערבית, שנחשב למקום קודש באיסלאם על רקע האמונה שבמקום זה קשר הנביא מוחמד את בהמת המשא שלו לפני עלייתו השמיימה, השיב אל-חוסייני ללא היסוס. "כותל הדמעות הוא גדר של מסגד אל-אקצה המבורך, זהו ווקף איסלאמי שאין מקום לוותר עליו וגם ועדה בריטית קבעה ב-1928 שהוא צריך להיות בשליטת המוסלמים (הכוונה ל''ספר הלבן'' הבריטי שקבע את בעלותם של הערבים על רחבת הכותל ואת זכות היהודים להתפלל ברחבה

גידעון1

New member
הייתי שמח לקבל את תגובתו של סלטעון לנושא

אבל לצערי כבר הספקתי ללמוד שאם שואלים אותו קצת שאלות קשות הוא נעלם

THE WIZARD 55

New member
.מישהו היה מוכן לוותר על הכותל?../images/Emo41.gif

או שיש למישהו רעיון יצירתי יותר לפתרון הבעיה בהר הבית שירצה את כל הנוגעים בדבר?... הטענה שלהם היא טענה דתית, שהכותל חשוב מבחינה דתית.. אבל הרי ברור שהיהודים יכולים לטעון שהכותל היה חלק מבית מקדש שהיה הרבה לפני, וגם הוא מקודש ליהודים..

aviad3333

New member
אסביר את ההיגיון שלי בנוגע לחלוקה

בואו נשים צידוקים היסטוריים לרגע בצד, ואת האמונה שמוחמד קשר שם את הבהמה שלו לפני שעלה השמימה. אני חושב שצריך לחלק את האדמה לפי שימוש בהווה. כלומר - על מסגד אל אקצה מתפללים כיום אלפי מוסלמים, אז למרות שקודש הקודשים נמצא מתחתיו (כי מה לעשות המוסלמים בנו את מסגד אל-אקצה על חורבן מקדש שלמה) נוותר על שטח המסגד. מצד שני יהודים מתפללים בכותל ולא ערבים ולכן הערבים יצטרכו לוותר כאן. זה לא קשור למה שהיה לפני או לא, כי אם נחשוב ככה אז כל המדינה שייכת לנו ואלו שאינם יהודים מתבקשים לעזוב. אבל אם אנחנו מסתכלים לעתיד צריך להניח לעבר כמו שאת אמרת ולבחון היטב את המציאות. הכותל שלנו, אל-אקצה שלהם. ואגב בנושא קודש הקודשים והכותל - צריך להשלים את החפירות במנהרת הכותל, אין שום כוונה לפגוע באל-אקצה, רק רוצים גישה למקום הקדוש ביותר ליהדות (תחשבי שמחר מישהו ימנע גישה ממוסלמים למכה ומדינה... מה יהיה אז).

הפתרון הראלי יחידי בי-ם וגם הוא מאד מרוכב

הוא העברת השכונות הערביות לריבונות פלשתינית. המקומות הקדושים עצמם יהיו בניהול הרשות הדתית העליונה של כל דת, וואקף או כנסייה. בכל הקשור לריבונות על הר הבית, זה לא הולך לשתנות, הפלשתינים יכולים או להלחם על זה - להפסיד. או להשלים עם זה ומצבם יהיה טוב יותר. איומים בהמשך הטרור או "אחר כך יהיה גרוע יותר" או אינטפאדה שלישית לא מפחידים אף אחד. אם לנו יהיה גרוע יותר אז גם לפלשתינים. טרור לא יכול להרוס את ישראל, הוא יכול רק להכאיב לה, לעומת זאת מלחמה רצינית של ישראל בטרור כן יכולה להרוס את הפלשתינים והרשות כולה. תחשבו על זה...

respecta1

New member
לא.. הריבונות צריכה וחייבת להישאר לישראל

אולי בניהול של נציג מכל דת, אבל השליטה על השטח של ישראל, כי אנחנו היחידים שיכולים לאכוף שם שקט, אם זה יהיה בשליטת הרשות אז תראו שם מראות מעזה ואני לא רוצה לחשוב מה הם יעשו למקומות הקדושים ליהודים ברשות ישראל זה יהיה כמו עכשיו יש בכל המקומות חופש פולחן כל אדם יכול להתפלל, אם מישהו ישחית מקום של דת אחרת הוא יתפס ויענש, קיצר סדר שולט במקומות האלה.

נקודה חשובה: ריבונות זו אחריות ונכון להיום

הפלשתינים הם מאד מאד לא אחראים, כאשר הם מקבלים שטח הם בוחרים להלחם ולירות ממנו במקום בשקט ושיקום השטח - התוצאה הרת אסון, בייחוד לעצמם (ישראל לא אשמה כי ישראל גם ככה אחראית רק לעצמה ואם מישהו יורה עליה היא יורה חזרה, לא סביר לבקש ממנה לא להגיב אם יורים על אזרחיה). עכשיו, אם הפלשתינים בוחרים לחרב לעצמם את השטח - עיניין שלהם, לי באופן אישי זה לא מפריע לישון. לגבי הר הבית זה סיפור שונה, האתר קדוש ל3 דתות, וחוץ מהסיבות האחרות, בנוסף אליהם, שליטה פלשתינית על הר הבית תפגע בשאר הדתות ולהר הבית יהיה גורל דומה לשל עזה.

../images/Emo45.gif אין למוסלמים ערך למקומות קדושים כשמדובר

בלחימה. אמל"ח במסגדים וירי ממסגדים התבצרות שם והכל מתועד ומצולם. שלא נדבר על חילול כנסיות של נוצרים באינטיפאדה הקודמת. אם לשם ירי נגד מטרות ישראליות או סתם לשם התענוג (ראו ערך דברי האפיפיור דאז) דווקא לצבא הישראלי יש הרבה יותר כבוד למקומות קדושים של מוסלמים.

תמיד טענתי שה"כיבוש" של 48 משחית יותר...

אבל אוזני השמאלנים מחללי המסגדים ערלות כתמיד. בכל מקרה דיברתי על העימותים מאז אוסלו ולא על המלחמה הקיומית על הבית. גם לירדנים (פלסטינים..) לא היה חסר בהריסת בתי כנסת יהודיים בין 48 ל67. ככה שזה מתקזז.

לא, עשיתי אבל אני יודע שמתחת (כמעט) לכל קיבוץ

מסתתר כפר הרוס
בקיבוץ חיים שמאלנים, בדרך כלל.. סוג מיוחד של שמאלנים, נקרא לו ה"שמאלני הגזען" אמנם הוא בעד ייבוש ההתנחלויות אך הוא נגד זרים שבאים לגור, קל וחומר, ערבים...

aviad3333

New member
ניסינו לתת להם רבנות על מקומות קדושים

וראו איך הם נראים היום. הפכו למזבלות. מי שטועה לומד, מי שחוזר על טעות טיפש.

קודם כל תיקון: לדתות אין ריבונות, למדינות יש

דבר נוסף, אין כזה דבר ריבונות משותפת של 2 מדינות בתא שטח מסויים, כן, ניתן לחלק שטח ובחלק אחד תהיה ריבונות אחת ובשטח אחר ריבנות אחרת אבל בשטח אחד ריבונות אחת. לכן הפתרון הוא: השכונות הערבית - ריבנות פלשתינית, השכונות היהודיות - ריבונות ישראלית, הר הבית ריבונות ישראלית, האתרים הדתיים - ניהול דתי של הרשות הדתית העליונה של כל דת. נ.ב: המקום היחידי בעולם שדת היא גם ריבון זו הוותיקן, והוותיקן זה דבר מאד יוצא דופן.

THE WIZARD 55

New member
לזה התכוונתי יובל

אני התחלתי לחסוך במילים...אני עומדת פה לבד מול כולם:)

קצת סבלנות גידעון מה אתה רוצה ממני, לא תמיד

אי מספיק לענות בזמנך. השייך היועץ הזה מסתמך על זה שאכן ירושלים המזרחית והכותל בתוכה היא שטח כבוש. אבל דעתי היא שזה בלון שמפריחים לאוויר בתחילת מו"מ. ועל מה אני מסתמך? על זה שבוועידת קמפ דייויד (זאת שברק טען שערפאת לא הסכים לכלום ורק טרפד) ערפאת ויתר על הרובע היהודי כולל הכותל המערבי. משהו שערפאת כבר הביע נכונות לוותר עליו, גם אבו מאזן יוותר. ויודע מה? רוצה את דעתי? אם אולמרט יקבל את היוזמה הסעודית ונקודת המחלוקת היחידה בינו לאבו מאזן תהיה הכותל המערבי, אני יסכים לעבור לצד של אולמרט
איך אני בשבילך?

למעלה