דור רביעי

itaf10

New member
נו...חברים, זה לא פורום מיוחד?

היש עוד פורום דומה לפורום "תרבות הונגריה"????לא לא לא לא.... תחי הנוסטלגיה, חוזרים כמה שנים טובות אחורה. איפה הזמנים ההם שהלכו ואינם עוד? יחד איתם הלכו גם ההורים

ענתר

New member
אצלי לשמחתי ההורים אתי

אבל בנוסטלגיה חוזרים אמי מתרגמת מכתבי הוריה מהונגרית לעברית אני מדפיסה וקוראת ומאושרת לחזור במנהרת הזמן ושוב אין פה טרנסילבנים, אין אנשי דרקולה בפורום הזה?

ברק 188

New member
לא סתם דרק,אפילו אצלכם "בשורשים"

הכונה שורשים ב-
לא הצלחתי למצוא קשר משלי.

ענתר

New member
היכרתי את שמך משורשים

וכדי למצוא צריך לנמשיך לחפש הינה פורום שלם דובר הונגרית, ואף אחד לא מטרנסילבניה ואני ממשיכה לחפש

ברק 188

New member
ענתר, לא להיכנס "לטרנס" בטוח שתמצאי

מישהו מטרנסלבניה ,בחפושי שורשיים שלי העקביות השלי אפסית מאוד, רוצה אבל הכול מתפזר לי ואין מושיע, הצלחתי אומנם להרכיב עץ "שורשים" באיזה תוכנה ישנה אבל העיקר לרוחב (כאלו שעדין בחיים ומוכרים)בצורה אונכית (הינו דורות לאחור) מאט מאוד ואני מדשדש במקום.

ענתר

New member
תודה לאלה וטומי

שהזכירו שיר נוסף מילדותי גם אנחנו שיחקנו עם סבתה בערמת ידיים שצובטות זו את זו ועם מזכירים את המילה "שיר" שהייתי בת 4-5 עוד לא ידעתי לקרא סבא רבה שלי שקראנו לו נוטוטו כמובן שיבוש של סבא בהונגרית, היה מספר לי סיפורים בעברית משובשת מתוך ספר תמונות אחד הסיפורים היה על אישה בוכה והוא אמר האמא שיר אני כילדה חשבתי שהוא מתבלבל בין לבכות ולשיר רק לימים הבנתי ששיר זה בהונגרית לבכות ושוב מבקשת טרנסילבנים ביחוד מדווה ומורשושרהי ענת צרו עמי קשר ענת ענת

קטיקה

New member
עוד שיר...../images/Emo79.gif

שיטלונק שיטלונק אדג' קיש דומבון לה צ'וצ'ולונונג צ'וצ' נו את זה מכירים? אם תצליחו לקרוא!

B T1

New member
ההפסד הוא של ההונגרים...../images/Emo3.gif

אחרת היית כותבת להם.

אלהלה

New member
עוד שיר שפתאום עלה לי../images/Emo13.gif

על שורות של צמחים ומה שאני זוכרת זה ככה
הארום בוקור ריביזלי קיש אונג'ולום. הארום בוקור ריביזלי .... והשאר ברח לי
כשהייתי קטנה ממש לא ממש אהבתי לאכול וזה השיר שאמא שלי היתה שרה כדי שאני אסכים לאכול - מאז עברו הרבה מים בטיסה (כמו שאמא שלי אמרה)
ואחר כך היה צריך לשיר כדי להפסיק אותי לאכול
ויש לי ספר עם סיפורים בהונגרית שהיו מקריאים לי כשהייתי חולה, סיפורים די מפחידים לפי הזכרון שלי אבל כבר אין מי שיקרא אותם

B T1

New member
מרגלית--את ההוא לא, אבל דומה.

az en apukam egy olya n hires bohoc volt mint amilyen meg nem volt soha sem piros haja volt es krumplibol volt az orra trombita szolt mikor o megjelent וכו' וכו'

B T1

New member
מרגלית--יש שיר נוסף, המתחיל כך

trom trom trom trom trombitas vigan el az nem vitas צר לי הלאה לא זוכר.

התכוונתי לשיר הראשון ולא לשני

הוא השיר שאני מכירה ומזכיר לי את apukam שלי. ומה עם ruca ruca vad ruca? ונזכרתי כשלא רציתי לאכול משהו- ידעתי לדקלם- hanem kel ted el mayd meg esed reggel מה שהיה די מעצבן... תודה bt מרגלית

למעלה