דו"ח חניה (עיריית ת"א) דו"ג ללא פרטים מזהים

hampo

New member
דו"ח חניה (עיריית ת"א) דו"ג ללא פרטים מזהים

היי לכולם,
חיפשתי ולא מצאתי מידע מספיק טוב עבורי, אני מניחה שזה נושא שנטחן אבל בכל זאת, אשמח לעזרתכם.
הקטנוע שלי רשום על שם חבר שלי, ואתמול (דצמבר 2015) הוא קיבל הביתה דוח ע"ס 250 שח. הפרטים הם:
תאריך העבירה: יוני 2015, שישי ב16:00 - חצי שנה!
מקום: חניה בהרברט סמואל ליד 131
חניה על תמרור "אין עצירה".
עבירה 6א2

עכשיו... כבר קיבלתי דוח בעבר (בצדק) ע"ס 100 שח על שמי (קטנוע אחר) ובו היה רשום סוג הקטנוע, צבע, ועבירה שקשורה באמת למה שעשיתי. בדוח הזה לא רשום על איזה קטנוע מדובר, איזה צבע או דגם. אה, וגם אין תמונה. התקשרתי לאגף חניה בעירייה והיא אמרה שגם אצלה אין תמונה. הפרט המזהה היחיד זה מספר לוחית רישוי.

אני לא זוכרת מה היה לפני חצי שנה, אבל אני לא חונה סתם על הטיילת או במקומות שלא ברור שמותר בהם... אני לא יודעת מה זה אומר "ליד הרברט סמואל 131" כי בכלל אין שם מספרים. וגם - מה זה אומר "אין עצירה"? איך זה תקף בכלל לקטנוע על מדרכה באופן כללי?

בקיצור, איך אני יכולה לדעת שמי שנתן את הדוח לא התבלבל במספר לוחית במסוף? אין שום נתונים להצליב איתם. גם העובדה שלא קיבלתי את הדוח פיזית באותו היום מוסיפה לחשדות שלי שזה לא הייתי אני. (יש מקום לשים דוח במגן רוח).

לדעתכם יש לי מה לעשות? אני מרגישה כאילו אני צריכה אליבי שהייתי במקום אחר.. (לא, אין לי)

תודה,
רוכבת שמנסה להיות סבבה.

shlang

New member
לרוכבת הסבבה- אנסה לענות לפי מיטב ידיעתי*

1 - אין חובה לצלם את העבירה, עדות רושם העבירה מספיקה
2 - התיישנות על העבירה היא 1 שנה, לכן עדיין אין התיישנות במקרה שלך
3- מספיק מס' רישוי לרישום הדוח, אין צורך לציין דגם הרכב או צבעו.
תוכלי לבקש שישלחו לך את התזכיר בו רשם הפקח את פרטי רכבך ופרטי העבירה
תוכלי לבקש להשפט ולחקור את הפקח וגם שיראה לך היכן רשם את פרטי רכבך, זאת בהנחה שלא הוצמד כל דוח לרכבך
תוכלי להשלים עם רוע הגזירה ולשלם את הקנס
* לפי מיטב ידיעתי= יש לי ידע בנושא חניה, חלק מעיסוקי בעבר

hampo

New member
יש נתונים נוספים?

אם לא רשום לי בדוח פרטים נוספים, איפה הם כן?
הרי התקשרתי לאגף חניה והיא אומרת (לפי מספר דוח) שאין אצלה במחשב עוד פרטים. זה לא מוזר?
אני לא רוצה לטעון שלא הייתי שם כי אני לא זוכרת, אבל אני גם לא רואה סיבה לשלם על משהו שלא עשיתי...
האם חייב להיות תזכיר? יש פרטים שחייב לציןן בו? בקיצור- מה בפועל המידע שחייב להיות מבחינת הפקח העירוני?

תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

ראשית מצרף את התקנה
איסור 6 . )א( לא יעמיד אדם ולא יחנה ולא ירשה למי שפועל מטעמו, להעמיד או להחנות רכב
חניה ברחוב במקום שבו –
( 2 ( החניה אסורה על פי תמרור שהוצב כדין, אף אם האיסור אינו איסור
המועצה.

ולענייננו
1. כדאי לבקש צילום של הדו"ח המקורי, לראות אם צויין בו שמדובר בדו"ג.
מדובר בחניה על הכביש ולא על המדרכה,
2. עברי ברחוב המדובר וראי אם יש בכלל סיכוי שאופנוע יחנה שם ותוכלי לנסות לשחזר אם יתכן שאת חנית שם פעם.
3. בהחלט יתכן מצב שפקח יטעה באחת מספרות לוחית הזיהוי אבל כשיבוא להעיד יעיד בהתאם לדו"ח שכתב כי אינו יכול לזכור במדויק את כל הרכבים שנתן להם דו"ח (אבל אם הוא לא נוהג לתת דו"חות לאופנועים אזה הוא יזכור טוב שלא נתן.
תוכלי לבקש ביטול הדו"ח (מומלץ לעשות זאת רק לאחר בדיקת המקום), לציין עבר נקי, להסביר שכנראה חלה טעות.
תוכלי גם לבקש להישפט, אך דעי לך ששופטי תל אביב לא ממש ידידותיים, תצטרכי לבוא לישיבת הקראה, לשמוע הסברי השופט מה מחכה לך ולהחליט אם את מודה או לא, במידה ולא תוזמני להוכחות שאליהן יוזמן גם הפקח ותוכלי לחקרו..
את פרטי רכבך יוציאו לפי המספר כך שאם חלה טעות ברישום המספר לא תוושעי מזה.

shlang

New member
אם הפקח עבר במקום וצילם את הרכב

או רשם את פרטי הרכב (ללא מתן דוח חלון) בקשי מרשות החניה שיראו לך את אותו צילום או את אותו פתק שעליו נרשם הדוח, לא יראו - בקשי להשפט ושם תבקשי מהתביעה שיראו לך היכן הפקח רשם את העבירה
אם נרשם דוח שהוצמד לרכב והדוח נעלם (בגלל רוח למשל) אז יש כאן בעיה כי העיריה לא שומרת העתקי דוחות לאחר שהוזנו למחשב, אבל גם פה, בקשי לראות את העתק הדוח כי ייתכן והוא נשמר עדיין
רק ממליץ לך לעשות זאת כשאת בטוחה לחלוטין שמעולם לא חנית במקום

hampo

New member
התקשרתי לעיריה

הם אומרים שאין תמונה, ואין סוג רכב או צבע.
אני אתקשר שוב כדי לקבל את הדוח המקורי. הדוח שהגיע אלי הביתה לא מכיל שום פרטים מלבד מספר לוחית (מה שציינתי בהודעה המקורית)
רציתי ללכת למקום אבל הכתובת שרשמו לי "הרברט סמואל ליד 131" נראית כלא קיימת.. מלבד שלא רשום מספרים ברחוב, כי אין בניינים, הבניין הכי צפוני שמצאתי זה מספר 90.
בגוגל מפות כל מספר שגדול מ95 פשוט לא קיים...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שגרירות צרפת נמצאת בהרברט סמואל 115

כלומר המקום המדובר אמור להיות קרוב להתחברות של הירקון עם הרברט סמואל, משהו בסביבות רח' של"ג.....

hampo

New member
אחלה אני אעשה סיבוב לראות אם יש סיכוי שהייתי באיזור

למעלה