דו"ח חניה

תומר88

New member
דו"ח חניה

שלום. לפני כמה חודשים קיבלתי דו"ח חניה של 250 שקלים במקום חניה אסור. בדו"ח צוין כי חסמתי נתיב תנועה בכביש דו סיטרי. העיריה לא קיבלה את הערעור שלי וביקשתי להישפט. הסיפור: אני גר מחוץ לירושלים ורגע לפני שיצאתי מירושלים החלטתי לא לנסוע עייף הביתה ולישון אצל חבר (אני מציין את הפרט הזה כי אולי זה עומד לזכותי במשפט). בשעת לילה מאוחרת עצרתי את האוטו מתחת לבית של אותו חבר בכביש דו סיטרי, מדרכה לא צבועה, והסתובבתי לראות אם יש תמרור בכניסה לרחוב (לא זכרתי אם יש תמרור שאוסר על חניה בכניסה לרחוב כי לא חיפשתי אותו מכיוון שהחלטתי לעצור ללילה רק אחרי שנכנסתי לרחוב). הייתי במרחק של כ50 מטר מהכניסה לרחוב ולא ראיתי שום תמרור עגול (התמרורים היו עם גבם אלי) ומשלושת הסיבות האלו הנחתי שהמקום מותר לחניה. בבוקר ראיתי שקיבלתי דו"ח. עשיתי סיבוב עם האוטו כדי לשחזר את הנסיעה ולחפש את התמרור שהייתי אמור לראות. בכניסה לרחוב היה התמרור העגול, כשהוא נטוי משמעותית כלפי הכיוון ההפוך מהכביש וכשאני חיפשתי את התמרור מהכיוון ההפוך, עץ גדול הסתיר לי אותו. (הכל אמיתי, אפילו אם זה נשמע מבויים). בדו"ח מצויין שחסמתי נתיב תנועה אבל למעשה הכביש רחב וגם כשחונה רכב בצד, מתאפשר מעבר לאוטובוס אחד בכל נתיב. שלחתי ערעור וצירפתי תמונות של התמרור העקום והתמונה בה לא רואים את התמרור כי העץ מסתיר. הערעור נדחה והתמרור תוקן (לדעתי זה זלזול מצד העיריה. יריקה בפנים לאזרח שדיווח על תמרור שלא במצב תקין). שאלותי: א'- מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות במשפט? האם יכולים להורות עלי לשלם הוצאות משפט? אם לא אזוכה, יכולים להחמיר עמי את הדין מעבר ל250 השקלים? ב'- האם השופט מחזיק בערעור שהגשתי בעבר? אני צריך לדעת אם אני חייב להיות עקבי ב100 אחוז עם מה שכתבתי בערעור או לא. תודה מראש. אשמח גם לקבל את תשובת מנהל הפורום.

be_roo

New member
זה שהעץ מסתיר את התמרור כשמנסים לראות אותו

מהצד השני זה לא רלוונטי. תמרור אמור להראות לנהגים הנכנסים לרחוב וזו השאלה היחידה, האם התמרור הוצב בצורה שלא ניתן להבחין בו מרכב שנכנס לרחוב.

תומר88

New member
אם הייתי מחפש את התמרור מראש, כן הייתי רואה.

אבל רק אחרי שנכנסתי לרחוב החלטתי להחנות. הטענה שלי היא שזה לא הוגן לקנוס כשהתמרור לא במצב תקין. מצ"ב התמונה--->

AvihayA

New member
תיגש לאותו רחוב באותה שעה שהגעת ...

תצלם את הרחוב (כולל התמרור) מנקודת ראות של הנהג ותצלם את העץ שמסתיר את התמרור. כך תוכל להוכיח אם ניתן היה לראות את התמרור או לא

תומר88

New member
צודק. תודה.

מישהו יודע אם השופט מחזיק בערעור שלי או שזרקו אותו ברגע שסיימו לקרוא? ולגבי השאלה הראשונה- מישהו יודע מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות?

be_roo

New member
זו הבעיה שלך. תמרורים מוצבים כך שנהגים יראו

אותם מראש, אף אחד לא נדרש להציב תמרורים כדי שיראו אותם בדיעבד. ותקינות התמרור נבדקת לפי הדרישות האלה, לומר שתמרור אינו תקין כי אי אפשר להבחין בו מ50 מטר בכיוון ההפוך זה כמו להתלונן שהוא לא תקין כי לא הבחנת בו כשהסתכלת מהמרפסת של קומה 14 בקצה השני של הרחוב. אני אחזור שוב, השאלה הרלוונטית היחידה היא האם ניתן היה להבחין בתמרור בעת שנכנסת לרחוב או לא.

AvihayA

New member
אם התמרור בכיוון הנסיעה שלך לא נראה ...

בגלל שהוא היה מסובב או מוסתר ע"י עץ גדול או שניהם יחד הערעור שלך אמור להתקבל. כפי שכבר כתבו קודמיי: תצלם את התמרור ואת זוית הראיה שלך לצורך הוכחות. בהצלחה

למעלה