דו"ח חנייה לפי תמרור 629

אלעד.

New member
דו"ח חנייה לפי תמרור 629

שלום, קיבלתי "הודעת תשלום קנס" (ברירת משפט), לפי "חוק העזר לרחובות (העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ח-2008, סעיף העבירה: - 10ד חניה באיסור חניה". בדו"ח צוין גם "הערה: - לאחר המתנה של 25 דקות אין פעילות של פריקה וטעינה", וש"הרכב צולם".

נסיבות המקרה:
בשעה 07:45 חניתי בסמוך לשפת מדרכה הצבועה בכחול-לבן (תמרור 817: החנייה מותרת בתשלום על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה על פי הוראות תמרור 439 בצמוד ומתחת לתמרורים 626 או 627).
הפעלתי פנגו, שהודיע שהחיוב יתחיל מאוחר יותר.
בשעה 09:07 קיבלתי מסרון: "מנוי יקר, פקח בדק את רכבך...אבל מה זה משנה? חנית עם פנגו+".
בשעה 09:52 נכתב הדו"ח.

בתחילת מפרץ החניה בו חניתי מוצב תמרור 626 (חניה לכלי רכב...).
מתחתיו מוצב תמרור 439 (תמרור למסר מחייב שלגביו אין תמרור בלוח התמרורים), שלפיו "החניה מוסדרת בתשלום ... מהשעה 10:00..."
מתחת לתמרור 439 מוצב תמרור 629 (תמרור לאזהרה או להודעה רק למסר שלגביו אין תמרור בלוח התמרורים. הוצב התמרור מתחת ובצמוד לתמרור אחר- יחול האמור בו בתוספת לתמרור שמעליו ובצמוד לו), בו נכתב "מהשעה 07:00 עד השעה 10:00 החניה לפריקה וטעינה בלבד לרכב מעל 6 טון".

שלוש תהיות:
1. אם במקום בו חניתי ובשעה בה חניתי אסור להחנות רכב שלא לפריקה וטעינה - מדוע פקח בדק ששילמתי אגרת חניה באמצעות פנגו?
2. האם התמרור התחתון (629) הוא תמרור מחייב, כמו שתמרור 439 מחייב?
3. בסעיף 10 (ד) הנ"ל נאמר "לא יעמיד אדם, לא יחנה ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות רכב במקום חניה שהחניה בו נאסרה לפי תקנות התעבורה, והאיסור מסומן בהתאם להודעת התעבורה". האם אכן האיסור הנטען בדו"ח "מסומן בהתאם להודעת התעבורה"? תמרור 629 אינו מסר מחייב, ויש תמרורים יעודיים אחרים בלוח התמרורים שהוראתם היא איסור חניה.

ולכן - האם הדו"ח מוצדק?
האם יש עילה לבקש לבטל את הודעת תשלום הקנס לפי סעיף 229 (א) (1) וסעיף 229 (ג) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, או כדאי לבקש להישפט?

shlang

New member
למה אתה צריך את תשובתינו שאתה עצמך מתמצא

היטב בנושא
מה שאני מבין מהתמרורים המוצבים שהחניה מותרת בתשלום בין השעות ובימים המצויינים בתמרור הצהוב, והחניה חופשית ביתר השעות
בין השעות המצויינים בתמרור הלבן (נתעלם מזה שצריך היה להיות בצהוב) החניה מותרת לצורך פריקה וטעינה לרכב מעל 6 טון, אם רכבך היה רכב שכזה ולא ביצעת פעולה של פריקה, הדוח מוצדק (בהסתייגות) לרכב פרטי החניה מותרת ללא תשלום גם לא לצורך פריקה
התרעתי בעבר בעיריית רחובות שהתימרור בעיר בעייתי מאד

אלעד.

New member
להתנצל ששאלתי? אני לא משפטן

וכל מה שאני יודע זה משוטטות האינטרנט. לגופה של מכונית - מדובר ברכב פרטי לחלוטין.

אז מה התשובות לשאלות שלי?
לבקש ביטול מהנימוקים הנ"ל?

תודה.

shlang

New member
להתנצל, ממש לא, אני רק ציינתי שאת מכיר טוב את הנושא

לדעתי, היות וחנית בין השעות המותרות לחניה ללא תשלום ויש תמרור 626 המתיר חניה שכזאת, הדוח ניתן שלא כדין ויש לבטלו, הנך יכול לערער או לבקש להשפט, תצרף את הצילום
השלט התחתון, מתיר חניה לרכב מעל 6 טון לצרכי פריקה וטעינה בלבד ולא מתייחס לרכב פרטי..אתה חנית בהתאם לתימרור במקום
בהצלחה

be_roo

New member
לדעתי הדו"ח מוצדק. קיבלת את הדו"ח בשעה שבה במקום מותר רק

לפריקה וטעינה.
למה הפקח בדק את הפנגו? אין לי מושג, לא ממש משנה.
&nbsp
כל תמרור תקף לפי מה שנקבע לו בלוח. התמרורים הנ"ל תקפים בשילוב. בין 7 ל-10 מותר רק לפריקה וטעינה, בין 10 ל-19 חניה בתשלום.

shlang

New member
בירו, טעות, התמרור מתיר חניה לצרכי פריקה

רק לרכב מעל 6 טון, (זה בדיוק מה שכתוב)
תמרור626 מתיר חניה לכל רכב כאשר תמרור 439 מסייג זאת בשעות ובתשלום

be_roo

New member
לדעתי אתה טועה. בשעות שבהן מותרת פריקה, היא מותרת רק לרכב

6 טון ומעלה, כלומר לרכב 4 טון אסור גם לפרוק.
10-19 החניה מותרת לכל רכב בתשלום.
בשאר השעות החניה מותרת לכל רכב בלי תשלום.
&nbsp
אין לי ספק שזו היתה הכוונה ושזו הפרשנות הסבירה, ולכן הדו"ח מוצדק.

shlang

New member
ברור שזו היתה הכוונה אבל התימרור והנוסח

מטעה את הנהגים ולכן יש לו סיכוי טוב לביטול הדוח
צריך לקרוא את הכל ברצף ולא רק את התמרור התחתון

ronko

New member
מהשעה 7 עד השעה 10 של איזה יום????

אם קוראים את השלט רציף (כמו שתקנות משרד התחבורה קובעות),
זה אומר שביום ו' וערבי חג מהשעה 7 עד השעה 10, החניה **לפריקה וטעינה בלבד** לרכב מעל 6 טון ומהשעה 10 עד השעה 13:00 החניה (פריקה או טעינה או לכל דבר אחר, לצורך העניין) מוגבלת עד 4 טון.
&nbsp
&nbsp
זה נשמע מאוד דומה לסנריו שהיה אצלי מלפני 5 חודשים (שעדיין ממתין לתגובה מהעיריה, אגב)

&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1713/180666988/המומחים/תעבורה_ונהיגה_בשכרות
&nbsp
רונקו

למעלה