דו"ח על פלאפון(טעות של השוטר)

נתן11111

New member
למיכל

דוח על שימוש בט"ל נייד לא חייב הנהג לדבר גם עם רק החזיק בידו או רק בדק עם יש שיחות בדק ושמע את ההודעות במזכירה זה נחשב לשימוש לכן שוטר לא חייב לבדוק ראה מכשיר ביד הנהג זאת עברה של שימוש בטלפון.

דני12348

New member
איך אפשר לשמוע הודעות ...

ללא התקשרות למוקד ההודעות ? לפי ההגיון אם המכשיר הוצמד לאוזן אז מספר כלשהו חויג או התקבל, אפשר להתחכם ולומר שהוא שמע מוזיקה... לפי דעתי במקרה ושלי ובכלל השוטר היה יכול להיות קצת בן אדם ולבדוק ולראות סה"כ לא שיקרתי,בלבו שלו. אגב השוטרת השניה שעמדה לידו לא הבחינה וזה מצויין בדו"ח מקווה שזה יעזור לי בביטול...

דני12348

New member
דו"ח על פלאפון(טעות של השוטר)

עצר אותי שוטר בטענה שהחזקתי פלאפון צמוד לאוזן והוא טעה או התבלבל. מה שכן עשיתי זה לגעת בשיער שהפריע (בדרכי להסתפר אחרי ספירת העומר), כל מאמצי לשכנעו וגם להראות לו שאין שיחות שנכנסו או יצאו לפלאפון(לא היה מוכן להסתכל) ושבכלל לא החזקתי פלאפון לא הצליחו והוא כתב לי דוח על 1000 שח. האם ניתן לעשות משהו ויש סיכוי לשליחת ביטול? , אני לא ביצעתי את העבירה, פשוט טעות מבישה של השוטר . אמנם זה פורסם בעוד פורום אבל אשמח לשמוע דעות והערות נוספות גם כאן...

נתן11111

New member
לדני

גם שמיעת מוזיקה גם הוצאה של הודעה מהמזכירה של המכשירויותר מזה עצם החזקת הטלפון ביד נחשב לשימוש בטלפון תוך כדי נהיגה .

דני12348

New member
ברור

שעצם החזקת הטלפון תוך כדי נהיגה זה עבירה, אבל במקרה שלי מדובר בטעות זיהוי. עכשיו לך תשכנע שוטר שלא החזקת טלפון, אז מה שאני בא להגיד שבן אדם הגיוני לא היה מסתכן ומחזיק טלפון אלא אם היה מדובר בשיחה שקבלת או חייגת. זה לא מספיק כמובן אבל זאת התחלה :)

נתן11111

New member
לא מוצדק

תבקש להישפט אם אכן לא דיברת ואני מאחל לך בהצלחה ותנסה לשכנע את השופט בכך.

pol101

New member
אם אתה בטוח בעצמך

בקש מחברת הפלפונים תדפיס שיחות וגש איתו לתחנה שאליה שייך השוטר ובקש לבטל הדו'ח אם לא יעזור לך למשפט אולי השופט יקבל את הטיעון שלך

shlang

New member
זה טוב לשיחות יוצאות, מה אם שיחות נכנסות?

לזה הוא לא יקבל פירוט אלא בצו מבית משפט, הצעתי לנסות להגיש בקשה לביטול ולתאר את מה שקרה כולל סרוב השוטר לראות את השיחות או לבקש להשפט ולהתעמת עם השוטר. אגב, ואם הוא דיבר מטלפון אחר?

be_roo

New member
זכור לי שנתקלתי בפסק דין שעסק בסירוב של השוטר

לבחון את השיחות היוצאות והנכנסות במכשיר, אך אין לי לצערי זמן לחפשו כרגע.

סנגור1

New member
תשובה

אם אתה עדיין במסגרת 30 היום מאז רישום הדו"ח הרי שאתה יכול לפנות לתובע בבקשה בכתב לבטל את הדו"ח. כדאי גם שתצטייד בפלט של החברה הסלולרית לתמיכה בבקשתך. אם אתה מעבר ל-30 יום, הרי שבאפשרותך להגיש בקשה להישפט, ובהמשך להצטייד כמובן בראיות התומכות בגרסתך כשיגיע שלב ההוכחות בבית המשפט. בכל מקרה זכור: כשנכנסים לבית המשפט לא תמיד יודעים איך יוצאים, ועל כן תמיד יש שיקול דעת לשלם את הדו"ח ולהמנע מסיכונים מיותרים (לדוגמא: אם יש לך עבר תעבורתי מכביד ותורשע בעבירה- אתה חשוף לעונש שעלול להיות כבד יותר מקנס בלבד), ועל כן כמו בכביש- לפעמים צריך להיות חכם ולא בהכרח צודק. בהצלחה.

טלפון נייד

לא ניתן להעריך ללא קריאת הראיות מה הסיכוי. יש להניח כי השוטר יציין כי ראה ברור את אחיזתך במכשיר.. יש לבדוק הראיות ולפעול בזהירות בהתאם, תוך ששמורה לך הזכות לנהל משפט. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום הנן כלליות ואינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה