דו"ח על פלאפון

דו"ח על פלאפון

שלום רב.
קיבלתי דו"ח לא הוגן לטעמי או לפחות בחלקה של העבירה. בשעה 2 בלילה בחיפושי אחר כתובת שוחחתי בטלפון עם האדם אליו היו מועדות פניי באמצעות אוזניית בלוטוס על אוזני השמאלית. בשלב מסוים בשיחה הרמתי את הטלפון לידי ע"מ לשנות את הווליום (ולא לשום מטרה אחרת!) עיניי היו כל הזמן על הכביש איני צריך להסתכל על המכשיר לשם כך. בעודי מבצע פניית פרסה במעגל תנועה הבחינה בי ניידת מכיוון אחר וסימנה לי לעצור. עצרתי מיד ביציאה מהכיכר ושם נרשם לי הדו"ח. לעניות דעתי העברה שבגינה מגיע לי דו"ח הינה "אי אחיזת ההגה בשתי ידיים" אולם השוטר מיהר לרשום את הדו"ח ולא עזרו לי כל ההסברים. בנוסף הוא וחברו ערכו חיפוש אצלי באוטו אחר "חומרים אסורים" להגדרתם הכולל פתיחת תאים וחיטוט בקופסאות ושקיות (אמרתי להם האוטו כולו לרשותכם אני לא עבריין ולצורך העניין אני לא מעשן אפילו סיגריות). יש מספר טעויות בדו"ח:
1. השוטר רשם שמכשיר הפלאפון בו הבחין היה בצבע שחור והפלאפון שלי בצבע לבן.
2. השוטר רשם ש*הצמדתי* את הפלאפון לאוזן ימין וזה לא נכון החזקתי אותו בידי רחוק מהאוזן (למה לי להצמיד את המכשיר לאוזן שכן לא בוקעים ממנו שום קולות במצב "על אוזנייה")
3. כאשר הוא קרא לי לניידת הוא שאל אותי אם אני רוצה לחתום, שאלתי אותו אם זה ישנה משהו, הוא לא ענה ורשם "מסרב לחתום" בשורת החתימה (שוב, למה לי לסרב לחתום)
למיטב ידיעתי בנוסף ל1000 ש"ח יש גם 4 נקודות שהייתי מעדיף לחסוך, היש איזשהו סיכוי להמיר את הדו"ח ב"אי אחיזה" 250 ש"ח וללא נקודות? האם אפשר לבטלו נוכח הטעויות הנ"ל?
אגב, השקעתי כ400 ש"ח באוזניית בלוטוס מצויינת ואני מקפיד להשתמש בה גם ע"מ לשמור על החוק וגם כי זה באמת הרבה יותר נוח מלהחזיק את הטלפון על האוזן או על רמקול. מומלץ בחום

shlang

New member
בעקרון, הדוח מוצדק, אבל תוכל לבקש להשפט

ולפני המשפט לדבר עם התובע שיחליף את סעיף האשמה לסעיף מקל ובכך לחסוך זמן שיפוט

אפשרי, אך במידה והתובע יסרב עדיין אפשר "לחזור אחורה"?

האם אז כבר אהיה חייב להיכנס למשפט (שכן יש סיכוי לקבל עונש חמור יותר) או שגם באותה נקודה אני יכול לבחור בצעד הקודם ולשלם את הדו"ח?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אם הגשת בקשה להישפט, איך רשאי "לחזור אחורה"

הישיבה הראשונה שאליה תוזמן היא ישיבת הקראה, שבה ניתנת לך אפשרות להודות וענשך נפסק במקום שהוא בד"כ קצת יותר כבד מהקנס המקורי (אני מניח ש"תוספת" של 1 - 3 חדשים פסילה על תנאי), במידה ותכפור באשמה תוזמן לישיבה נוספת, ישיבת הוכחות, שאליה יוזמן לעדות גם השוטר שנתן את הדו"ח, ובה, במידה ותורשע (כלומר השוטר ישכנע את השופט שלא סתם נטפל אלייך אלא באמת ראה אותך אוחז בטלפון) אתה עלול לקבל בנוסף לעונש המקורי גם הגדלת הקנס ופסילה בפועל
מספר הנקודות יהיה כמספר הנקודות שיהיה ביום ההרשעה על עבירה זו (כיום הוא 4 אבל הוא עלול לגדול)

תודה רבה על ההסבר
ודבר נוסף -

אם ככה אולי עדיף לשלם וזהו מאשר להסתכן בתוספות, ובטח ובטח שלא להישפט. אפשרות נוספת היא הבקשה לביטול...קראתי פעם באיזה מקום שאפשר "סתם לנסות" לבטל לפעמים מחליטים להמיר אותו באזהרה או שהדו"ח הולך לאיבוד וכו' והעיקרון הוא שאין מה להפסיד במידה וכלום לא עבד אני משלם את הדו"ח שהייתי משלם מלכתחילה. האם זה נכון או שיכולות להיות התפתחויות יותר חמורות גם במקרה הזה? אצרף את ההסבר שלי ללמה מגיע לי דו"ח על אי אחיזה לדעתי ומי יודע, אולי יהיה לי מזל...

אגב - הדו"ח ניתן לי באילת ואני תושב המרכז אם זה משנה משהו

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן, אתה יכול לבקש לבטל

לצורך זה עלייך לפנות למפנ"א (ר"ת "מרכז פניות נהגים ארצי") יש על הדו"ח הסבר איך עושים זאת ובמקרה ולא תמצא חפש בגוגל.
יש לעשות זאת בהקדם האפשרי כדי שתספיק לקבל תשובה לפני שיעברו 90 הימים שבהם ניתן לשלם.
בפניה אל תכניס דעתך על מידת הסיכון או החוק, מספיק שתציין את עניין האזניה ושכל שעשית היה הגברת הווליום בלי להסתכל על המכשיר, אם בשנים האחרונות לא נרשמו עבירות לחובתך ציין גם שהפנמת את חומרת העבירה ולהבא תעשה הכל כדי לשמור על תקנות התעבורה, מי יודע, אולי במקרה תיפול על מישהו ביום טוב ויבטלו לך (קצת קשה לי להאמין אבל בכל מקרה לא תפסיד ולא יחמירו איתך יותר)
וזה שהדו"ח ניתן באילת ואתה תושב המרכז אומר שבמקרה שתחליט להישפט תצטרך להגיע פעם או פעמיים לאילת לצורך זה וגם לנסיעה לאילת יש עלויות
כלומר - המלצתי - לבקש ביטול או המרה לאזהרה, (לשוטר בשטח אין סמכות לתת אזהרה על עבירת טלפון, למפנ"א יש) - במיקרה ולא יאשרו - לשלם.

מעולה! טוב לדעת על ההבדל בסמכויות בין מפנ"א לשוטר בשטח

וכל עוד אין החמרה במסלול הזה וזה או לשלם את המקורי או אופציה יותר טובה אזי הנסיון מבורך. אקח לתשומת לבי את ההערות לפניה. רוב תודות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הדו"ח מוצדק והוגן

והוא ניתן (קרא את נוסח האשמה) על שימוש בטלפון - ולא משנה לאיזו מטרה.
כל שאר הדברים שכתבת אינם משנים מאום לביצוע העבירה, יתרה מזאת - שימוש בטלפון בזמן פניית פרסה מגביר מאד את הסיכון.
הסיכוי שהעבירה תומר במשפט לעבירה קלה יותר בטל בשישים והסיכוי שהשופט יחמיר בענשך, בפרט נוכח העליה במספר תאונות דרכים וריבוי ההרוגים בכביש, גדול בהרבה. וכמובן גם בהתחשב בעברך התעבורתי.
מה שנראה לי שכדאי לך לשלם ולראות בזה שכר לימוד ולהבא להקפיד לשמור על חוקי התנועה.

אני לא מתיימר להיות יותר חכם מהמחוקק, אבל

לדעתי יש נסיבות ואין דו"ח אחד זהה לחברו. האם פניית פרסה בכיכר גדולה ומוארת בשעה 2 בלילה שקולה לפניית פרסה חדה "רגילה" בצהרי היום בכביש עמוס בתנועה? האם הורדת יד מההגה לצורך שינוי עוצמת השמע באוזנייה שקולה להחזקת הפלאפון על האוזן וניהול שיחה באופן מלא? כל כך מתסכל לקבל דו"ח בדיוק על העבירה שאתה כמעט לעולם לא מעיז לעבור. אני טוען שיש חובה מוסרית וחברתית להפעלת שיקול דעת מצד המשטרה מעבר לחוק היבש ולפעמים דווקא התחשבות מצד השוטר יכולה להביא להערכה והקפדה פי אלף מונים בעתיד מצד הנהג.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לנוחותך מצורפת התקנה שעברת עליה

"28
. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.
תק' (מס' 2) תשס"ח-2007
(ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –
(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;
(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);
(2) בתקנת משנה זו –
"דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;
"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג."
-
ובדו"ח שקיבלת רשום במפורש שעברת על תקנה 28 (ב)
מחובתו של השוטר לאכוף אותה ואפילו שיקול דעת למתן אזהרה במקום דו"ח (שקיים בעבירות תנועה רבות) נשלל ממנו לגבי עברה זו וזאת מאחר שמה שעשית נחשב לעברה חמורה ביותר שגבתה קרבנות רבים. את הדו"ח לא קיבלת על פניית פרסה אלא על אחיזת הטלפון ביד, דבר המהוו לדעת המחוקק סיכון גדול ומה עוד שבמקרה שלך הסיכון היה מוגבר שכן האחיזה היתה מלווה בשיחה ושיחה תוך כדי אחיזת המכשיר מסוכנת ביותר גם אם המכשיר לא צמוד לאוזן
אם לדעתך המחוקק טעה - תוכל לפנות לאחד מ 120 חברי הכנסת שיגיש הצעת חוק חדשה המתירה אחיזת טלפון בעת נהיגה ו/או לשכנע את השופט שהחוק לא ראוי
וסתם לידיעתך - למעלה מ 98% ממשפטי התעבורה נגמרים בהרשעת הנאשם, כמובן תוכל להעלות את סיכוייך הסטטיסטיים מ 1% לכ 3% אם תשכור עו"ד - דבר שיעלה לך 1000 - 3000 ש"ח
במידה ותורשע (ומומלץ לך לבוא קודם לבית משפט לתעבורה כדי לראות איך "המשחטה" עובדת) אתה מסתכן גם בפסילת רשיון
וכמובן נשמח אם תחזור לכאן אחרי המשפט ותשתף אותנו בחוויותייך.

be_roo

New member
ואיך ידע השוטר שרק שינית ווליום ולא סימסת?

שיאמין לך כי אתה נחמד?

כי הסתכלתי קדימה...? אני מבין את הבעייתיות אבל אפשר לראות

בבירור נהג מסמס או "רק" מדבר בטלפון, אני נתקל בזה לא מעט לצערי. אתה צודק אכן זהו לא מתפקידו של השוטר, הנקודה שלי היא שהשיחה התנהלה באוזנייה עליה אני מקפיד כל הזמן (גם מטעמי נוחות כמו שציינתי) ואני בעצם מקבל את הדו"ח של הנהג שמחזיק את הטלפון על האוזן ומדבר כרגיל כאילו הוא בסלון ביתו. דהיינו:
שיחה באמצעות אוזנייה/שיחה באמצעות הרמקול המובנה במכשיר/שיחה "רגילה" תוך כדי החזקת המכשיר על האוזן/הסתמסות/צפייה בסרטון שהתקבל זה עתה בוואטסאפ וכן הלאה משוייכות כולן לאותו סעיף, 28ב' והעונש הוא 1000 ש"ח ו4 נקודות. זה אבסורד. שים לב שדירגתי את הפעולות לפי מידת היסח הדעת שלהן. אני יודע שהחוק הוא אחיד ובתור נהג שמקפיד לא להתעסק עם הטלפון בנהיגה מקומם אותי שבאותה מידה יכולתי לעבור על האימיילים ולקבל את אותו דו"ח בדיוק. כמו שב ר ז י ל י אמר הכתובת היא המחוקק (או לשכנע את השופט) מה שאני לא הולך לעשות, ופה לעניות דעתי נכנס שיקול הדעת של השוטר

shlang

New member
שים לב, אם תבקש להשפט, המשפט יהיה במקום בו

בוצענה העבירה, במקרה שלך, אילת
ניתן לפני המשפט לדבר עם התובע ולהגיע איתו להסכם להקלה בקנס בתנאי שתודה באשמה, אם יסכים, תקבל הודעת תשלום חדשה עם סכום לתשלום בהתאם לסעיף החדש המקל, ,אם יסרב להסכם הטיעון, הוא יתן לך לשלם את הקנס המקורי, כמובן שלא להכנס למשפט

אבל זה נוגד את ההסבר השני שקיבלתי

קרא למעלה - אין "לחזור אחורה" והחל משלב הבקשה להישפט העונש יכול רק להחמיר. מתוספת קלה בישיבת ההקראה הראשונה ועד להגדלת הקנס ושלילה בפועל בישיבת ההוכחות. אולי אתה מתכוון שבמפגש הראשון אפשר גם לקבל עונש מופחת אם אצליח לשכנע את התובע? עושה רושם שלאור הנסיבות והדיון הזה הסיכויים לא לטובתי, וזה בלי קשר כרגע למרחק ולטרחה להגיע לאילת שהרי גם אם הכל היה בעיר מגוריי אין הגיון בלבחור בדרך זו

be_roo

New member
זה לא מה שהוא התכוון ב"לחזור אחורה"

מרגע שבקשת להשפט, ההליך השיפוטי לא יבוטל, זו הכוונה בלחזור אחורה, לא לרמת הענישה.
&nbsp
הליך שיפוטי יכול להגמר בהסדר עם התביעה, עם הפחתה בעונש או אפילו בסעיף האישום.
גם לשופט יש סמכות בהלפחית את העונש.

רק עכשיו ראיתי - כן הבנתי למה התכוונת

ואני אומר שלאור הדיון הזה ושאר הנתונים מסביב רוב הסיכויים שבמשפט העונש רק יחמיר. זו לא העבירה היחידה שלי בחמשת השנים האחרונות לצערי. אולי רק בשלב ההסדר עם התביעה ללא כניסה למשפט אוכל לקבל איזושהי הפחתה אך במידה ולא? התובע יכול למשל להגיד עכשיו זה אלפיים ש"ח או שתמשיך למשפט - ומכאן אין חזרה. ב"לחזור אחורה" התכוונתי האם אפשר יהיה בנקודה כזאת להגיד לתובע "אוקיי אז אני משלם את הדו"ח המקורי" שהוא 1000 או שאז הוא יכול לענות לי "אמרתי שעכשיו זה או 2000 או להמשיך למשפט" לצורך הדוגמה. סליחה אם לא הסברתי את עצמי נכון...
בכל אופן הגשתי בקשה להמרה באזהרה ונראה מה יהיה. אשוב לעדכן בהתפתחויות לתועלת הפורום.
אגב - זה פחות העניין של הכסף אלא יותר שלא תתווסף לי עבירה והנקודות שלה לגיליון ההרשעות.

אז ניסינו...

התשובה הגיעה. התובע החליט שלא להמיר את הקנס באזהרה.
נו טוב, היה שווה לנסות

רוב תודות על הדיון. נהיגה זהירה לכולם

למעלה