דו"ח 1000 ש"ח על שימוש בטלפון

tomerisrael

New member
דו"ח 1000 ש"ח על שימוש בטלפון

שלום רב, מתוך מכתב שכתבתי לביטול דו"ח תעבורתי(מקוצר בלי לערב בשמות או פרטים מזהים)

אשמח לטיפים/המלצות/חוות דעת, מה אפשר לעשות במצב שכזה?איך לבטל את הדוח/ או לפחות לצמצם את מידת העונש/להפחית בעונש...
יש לציין שאת כל תלונות/האשמות השוטר כלפי מוצגות בכתב שלו בדף התלונה ולהם אני מתייחס כאן כהגנתי=דברי אמת בלבד

• אתמול נהגתי ברכב , עצרתי להוריד נוסע מהרכב ושוחחתי בפלאפון בזמן עצירת הרכב.(עצרתי בכביש עירוני בעל שלושה נתיבים=עצרתי בנתיב הימני ביותר בלי לסכן או להפריע לתנועה)=חשוב לציין שאני בעל תו נכה, אם זה יוכל לעזור במשהוא
• שוטר שהבחין בי משוחח בפלאפון נתן לי את הודעת הדוח , יש לציין כי דיברתי בפלאפון עם אחי בצורה בוטה ומשום מה השוטר חשב כי מדובר עליו- והשיחה שהתנהלה עימו התקיימה בצורה מכובדת ואדיבה.
• השוטר דרש ממני את כל רישיונות הרכב, הבאתי לו את פנקס המסמכים שלי והשוטר סירב לקחת וטען כי " אולי יש כסף או שרשרת זהב בפנקס" כאשר הבין שאין בפנקס חפצים אישים שלי מלבד ניירת הרישיונות, השוטר עיין במסמכים ובדק את כשירותם.
• כמו כן השוטר רצה לבדוק את העבר שלי דרך המסוף המשטרתי ברכבו אך המחשב לא היה תקין זאת ועוד נאמר לי על ידי השוטר כי במידה והמחשב היה תקין והעבר שלי הוא נקי הכל היה מוצג אחרת.
• בדוח התנועה שקיבלתי הדברים שנכתבו על ידי השוטר מציגים אותי באור שלילי וכסרבן המפר את הוראות החוק תוך פגיעה במעמדו של השוטר, הנני מבקש לעדכן כי ההתנהלות עם השוטר מצידי הייתה בצורה מכובדת תוך שמירה על כבודו ומעמדו של השוטר ומבלי לפגוע בהוראות החוקיות.
• הנני מודה באשמה, הפנמתי את חומרתה ואני מקבל על עצמי לעשות הכל בכדי לא לבצע עבירות תנועה כלשהן.
• כמו כן הריני לציין כי הנני נהג ותיק בעל רישיון נהיגה של כ- 10 שנים ומעולם לא הורשעתי בביצוע עבירות או קיבלתי דוחות תנועה על ביצוע עבירות וזהו המפגש הראשוני שלי עם שוטר תנועה שכל כך נלחצתי מהסיטואציה ולא ידעתי איך להתנהג.
• הנני עובד שכיר ומשתכר למחייתי בסך של כ-3,800 ₪ נטו , והטלת קנס בסך של 1,000 ₪ תפגע במשפחתי כיוון שמשכורת זו משמשת את משפחתי החייה במצוקה כספית עם בעיות בריאות קשות
( אבא שעבר אירוע מוחי ומרותק לכסא גלגלים, אמא שלוקה בנפשה, אחות עם פיגור שיכלי ועוד בעיות קשות ורבות כך שכל נטל המשפחה נופל על כתפיי)

gady19

New member
אם דיברת בזמן שהרכב לא נסע

אז בעצם אתה בסדר
אם לא אז זה הקנס
תו נכה לא יעזור
אפשר ללכת למשפט ולהגיד את זה
ואפשר לבקש להמיר באזהרה אבל כנראה זה לא יתקבל.

התרשמותי מהמקרה

לפי מה שאתה מתאר עברת את העבירה שמתוארת בתקנה ושלפיה קיבלת את הדוח. התקנה אוסרת אחיזה ושימוש בטלפון שביצעת אותם בעת שהרכב היה בתנועה. זה שעמדת באותו רגע, לא אומר שהרכב לא בתנועה, מהסיבה שבתי המשפט פירשו לא מעט פעמים שכשהרכב נמצא בעמידה, מנוע דולק וכחלק מהמרחב התעבורתי (כמו עצירה ברמזור אדום, עצירה בפקק, עצירה להורדת/העלאת נוסעים גם באה בחשבון לדעתי). כלומר הפרשנות בבתי המשפט ושלפיה גם המשטרה אוכפת, הוא שבתנועה יש לפרש עם ניקוד פתח מתחת לאות ב' ולא עם שווא נע. כלומר שמתפרש כי הרכב נמצא כחלק מהתנועה.
יתקנו אותי, יחדדו או יאשרו זאת שוטרים או משפטנים שיש להם ידע מוכח ועדכני בנושא, בשמחה, זה חשוב לשאלה שלך.

כמו כן אתה מתאר נסיבות מיוחדות של מצב בריאותי שמחייב נהיגה ועזרה למשפחה, אדם עם מוגבלות מוכחת של נכה, עצם העובדה שהשוטר לא יכל לבדוק זכאות להמרה באזהרה, כל אלה מעלים אפשרות לא רעה שבאופן חריג יחסית הדוח יומר לאזהרה אחרי מכתב בקשה שמתאר מה בדיוק היה ואת הנסיבות שלך, וכתבתי חריג כי למיטב ידיעתי המשטרה לא ממירה לאזהרה כמדיניות דוחות של אחיזה בטלפון עקב חומרת העבירה.

gady19

New member
הדבר שונה יש הנחיה למשטרה לא לתת דוחות על

טלפון ברמזור אם הרכב עומד בצד אז בכלל אסור בפקק זה לא בדיוק עומד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4165574,00.html
יתכן שזה שונה לא נראה וכמובן אם מישהו הוא שוטר מתנדב הוא אמור לדעת את זה
בכל אופן מי שיקבל דוח במצב עמידה רצוי שיתעקש שזה יוזכר בדוח ( רמזור וחנייה)

זה לא עדכני ממש, צריך הבהרה

מדובר בידיעה משנת 2011, מאז עברו לא מעט מים בנהר בנושא הזה והמשטרה מאוד פעילה בתחום אכיפת השימוש בטלפון, לכן ביקשתי לשמוע משוטרים פעילים כגון ברזילי ונוספים או משפטנים פעילים בתחום כמו עו"ד הפורום ועוד, כדי לדעת מה יחס המשטרה למקרים כאלו כיום.

creth11

New member
למען היתייחסות רצינית לדוח רצוי שתעלה את

עדות השוטר הרשומנ בנסיבות המיוחדות של הדוח וטוב יותר סריקה או צילום של הדוח ללא פרטים מזהים.
ברישום הנסיבות המיוחדות מופיעה עדות השוטר ולפי עדות זו ניתן לייעץ יותר בחוכמה.

גבע אבי

New member
בניגוד לנאמר,על פי דבריך, בצעת עברה ויש הודאה

גובה הקנס ומספר הנקודות הנלווה אינם נתונים לשיקול דעתו של השוטר. הן החלטות המחוקק.
הסיכוי לבטל את הדוח קטן עד זניח. ביטול דוח נעשה על ידי קצין במרחב שבו התחנה ועל סמך מקרים קיצוניים במיוחד - מה שלא קרה כאן.
לצמצם את מידת העונש (או להחמירה) יכול רק בית משפט

כל מה שכתבת כאן על התנהלות הענינים, מצבך הרפואי, הכנסתך וכו' אינו רלוונטי לביצוע העברה.
במאמר מוסגר, כולם כולל אתה, יודעים שאסור לדבר בנייד ללא דיבורית ועדיין רבים עושים זאת
השוטר רואה את מראה עינו ומשתמש בהכשרתו על מנת להחליט אם הייתה עברה או לא.
כל מה שכתב השוטר, מחוץ לעובדות המתארות את העברה, יש לו משקל מועט ביותר.
אם תשלם את הדוח, אף אדם לא יקרא יותר את מה שנכתב.
אם תחליט להשפט, השופט עשוי או עלול להתרשם גם מדבריך וגם מדברי השוטר.
כמו שאמרו קודמי, נסה לסרוק את הדוח לכאן בהסתרת פרטים אישיים, אולי נוכל למצוא כשלים בעבודת השוטר שיוכלו לחלץ אותך.

ישי71

New member
יש הנחיה חדשה ומפורשת של המשטרה

לא לרשום דוחות על עבירת טלפון אם הרכב לא נוסע (יעני גלגלים עומדים).
נכון שבית המשפט קבע בעבר אחרת אבל המשטרה הנחתה לא לרשום אפילו לרכב שעומד ברמזור.
עבירת אחזקת טלפון, אינה מומרת באזהרה כך שגם אטם המחשב היה תקין, א"א לתת אזהרה.

גבע אבי

New member
צודק. גם אני לא רושם דוחות כאלה

אבל, אני יודע מנסיוני שיש נהגים הבטוחים כי הרכב עמד (לדוגצא תמרור 302) ומנהלים ויכוח לוהט על כך.
מה שהתכוונתי לומר הוא שהנהג יכול להשבע בנקיטת חפץ כי הרכב היה במצב סטטי בעוד שמבחוץ ניתן בנקל לראות כי הרכב נע.
מצד שני יש נטיה "לייפות" מעט את העובדות ממרחק זמן.
לא הייתי שם לראות מה קרה. ייתכן והשוטר ראה את הרכב מאט כאשר הנהג אוחז בידו מכשיר נייד ומשממש בו? אם כך, הדוח מוצדק והנהג יכול להשבע עד מחר כי הוא באמת מאמין שהרכב היה סטטי. מה עוד שהיה נתון בויכוח סוער עם אחיו? אם זה לא הסחת דעת, מהי הסחת דעת?
בקשנו שיסרוק את הדוח ויעלה לכאן. כשיעשה זאת נדע יותר איך, אם בכלל, לסייע

gady18

New member
בהנחה שהדוח ניתן כשהרכב לא היה בתנועה

וניתן להוכיח תבקש לבטל

shaulirmiau123

New member
האינסטינקט הראשוני שלי

הוא להגיד לך לבקש המרה לאזהרה. בתור מי שלא נרשמה לו שום עבירה במשך 10 שנים, זה יכול לקרות ואף סביר שיקרה
לפי מה שהבנתי (לא, אני לא עו"ד, הכל מסיפורים ששמעתי). מצד שני, המרה לאזהרה זה משהו שתוכל להשיג רק אם
תתייצב בפני שופט, ושם יש סיכון שגם 'תזכה' לעונש גדול יותר. נכון, נשמע קצת מוזר, אבל זה מה שקראתי בפורום של
דפי זהב שעונים בו עורכי דין מומחים לתעבורה. תראה את מה שכתב עו"ד רוני אברמוביץ' בנושא הזה בדיוק:
http://forums.d.co.il/thread.aspx?f=32&t=42328

אני מקווה שתצא מזה בצורה טובה, כי 1,000 ש"ח במצב שלך זה באמת קשה. אגב, אני חושב שזה עוד משהו
שיכול לעבוד לטובתך בבית המשפט, משום שהשופטים במקרים רבים מתחשבים בנסיבות כאלו, אז אולי זה גם מכריע
את הכף לטובת המשפט... בהצלחה!

למעלה