דו קיום שלנו עומד למבחן

צביקה5311

Well-known member
וזה לא דו קיום עם שכנינו, ממש לא.
זה דו קיום פנים יהודי/ישראלי.
הימין שבוי עדיין בקונספט ששמאל, זה אלה שמוכנים לתת הכל לערבים.
הימין לא מעודכן, ונוח לו ככה, זה עובד על הטיפשים בתוכו.
החברה היהודית מתחלקת ל שתיים בגדול, בלי להתייחס לדקויות.
אלה עם זיקה חזקה ליהדות כדת
ואלה החילוניים ליברליים (כמוני).
ראיתי כתבה בערוץ 12 על הונגריה. יש בתוכינו לצערי כאלה שרוצים לקחת את הונגריה כמודל ולעשות העתק/הדבק לכאן.
יתכן וכמו זוג נשוי הגענו למשבר בזוגיות.
לא בטוח בכלל שניתן לגשר על זה.
הימין, כנראה לראשונה מאז קיום המדינה מצא את עצמו ברוב מקרי. עוד 3 שנים, אם הם לא יתפרקו מבפנים, שום דבר לא יפרק אותם. אם הימין הקשה והחרדים לא יממשו היום את "הפנטזיות" שלהם, לך תדע מתי תהיה להם עוד הזדמנות.
הם רוצים מדינה שבה אין מקום לביטוי דעה הפוכה לשלהם.
אני כלל לא בטוח שיש עוד מקום לנו ולהם במדינה הזאת.
אולי הגיע הזמן להחלטות קשות. אם הם משתלטים על הכל, אולי כדאי לנו להשאיר אותם פה לבד ולעוף מפה.
התהליך כבר החל. כנראה הגירושין בלתי נמנעים.
אני לא רואה נכונות אצל ביבי לעצור את זה.
יש רק דרך אחת. בחירות

evglev1

Well-known member
מנהל
ראיתי כתבה בערוץ 12 על הונגריה. יש בתוכינו לצערי כאלה שרוצים לקחת את הונגריה כמודל ולעשות העתק/הדבק לכאן.
הימין, כנראה לראשונה מאז קיום המדינה מצא את עצמו ברוב מקרי. עוד 3 שנים, אם הם לא יתפרקו מבפנים, שום דבר לא יפרק אותם. אם הימין הקשה והחרדים לא יממשו היום את "הפנטזיות" שלהם, לך תדע מתי תהיה להם עוד הזדמנות.
אולי הגיע הזמן להחלטות קשות. אם הם משתלטים על הכל, אולי כדאי לנו להשאיר אותם פה לבד ולעוף מפה.
יש רק דרך אחת. בחירות
למה אתה מדבר בשפה של ביבי ומוציא את ליברמן, בנט, סער, אלקין, שקד, ולפי מנהלי פורום הליכוד דוד ביטן, יואב גלנט, ניר ברקת, יולי אדלשטיין ואולי גם אבי דיכטר מהימין?

אלפיני

Well-known member
למה אתה מדבר בשפה של ביבי ומוציא את ליברמן, בנט, סער, אלקין, שקד, ולפי מנהלי פורום הליכוד דוד ביטן, יואב גלנט, ניר ברקת, יולי אדלשטיין ואולי גם אבי דיכטר מהימין?
ביטן , גלנט , ברקת, אדלשטיין, ודיכטר , ואפילו אם תוסיף את צחי הנגבי, כולם יחד הם מיעוט בליכוד כרגע. צביקה דווקא אבחן נכון בכך שהקו עובר ביחס לדת. אני מוסיף גם לממשל.

אלפיני

Well-known member
יש רק דרך אחת. בחירות
מסכים בהחלט. המאבק עכשיו הוא על הסדרי ונהלי שלטון קודם כל. ומיקומה של הדת בחברה הופך אף הוא קריטי.
ולי נראה שהימין רוצה לאמץ פה משהו קרוב יותר למודל הטורקי דווקא.

צביקה5311

Well-known member
זה נכון השמאל מוכן לתת הכל לערבים , ראינו את זה בתהליך אוסלו, בהתחלה המו"ם שהשמאל ינהל עם הערבים תהיה הסכמה על חלוקת ירושלים לפי שכונות, חילופי שטחים, גושי ההתישבות ישארו אצלינו , אבל הבעיה היא שההסכמה תהיה רק בין ישראל לישראל , הערבים ידחו על הסף כל ניסין של ישראל להסדר שיטיב במשהו עם הצד שלנו, מטרתם היא להגיע "להסדר" שיגרום מכסימום נזק לישראל והכנה לחיסולה.

ואז כיוון שהשמאל אין לו חיים בלי איזה "תהליך מדיני" תהיה זליגה של וויתורים מהצד הישראלי בראשות השמאל כך שבסוף נסכים לנסיגה מלאה לקווי 67 עקירה של מאות אלפי יהודים כולל בגושי ההתישבות , ואף נסכים לשיבה "סימלית" של פליטים במסגרת "זכות השיבה" ממש כמו שקרה בממשלת אהוד ברק לפני הבחירות ב 2001.

מזל שבתהליך אוסלו הערבים אפילו לזה לא הסכימו ולא העלו כמעט שום הצעה נגדית ( למעט הדרישה לקבל את כוכב יאיר מושבו של ראש הממשל אהוד ברק אז לשליטתם ) , בעצם המשלחת "הפלסטינית" התיחסה למשלחת הישראלית השיחות שנערכו אחרי קמפ דויד כמו אל סמרטוט ריצפה, ערפאת בכלל לא היה נוכח ולא היה עם מי לדבר, וכך ניצלנו מנסיגה מסוכנת לקווי 67 , רק חבל שבגלל האובססיה הזאת "לתהליך מדיני" פרצה מלחמת אוסלו שבה נהרגו ונפצעו מאות יהודים .
אתה מדבר על משהו שכבר לא קיים
בסקרים מרצ אולי תחזור על הקסקס. העבודה ז"ל
אין כבר שמאל שאתה מתאר.
נוח לכם לקרוא לזה שמאל ולייצר שינאה כלפי משהו שנעלם.
השמאל של היום בהגדרתכם, הם אלה שלא רוצים דיקטטורה ימנית, אנחנו לא רוצים שבן גביר, סמוטריץ ורוטמן ינהלו את המדינה.
זה יביא לסוף של החזון הציוני ותחילתה של מדינת יהודה/הלכה.
אני חושש מאוד שתום הקדנציה של הממשלה הזאת יהיה סוף המדינה במתכונת הנוכחית.
הם יחזירו אותנו עשרות שנים אחורנית.
גם אני, איש מחנה השלום מבין שזה לא מציאותי לעשות שלום עם פלשטינאים בעתיד הנראה לעין.
אז אם אני רוצה מדינה חופשית מדת וליברלית חילונית
אז אני שמאל? שיהיה, לא מתנצל.
אתם בימין משניאים אלינו את הציבור שלכם.
אנשים שתרמו למדינה את חייהם הם פתאום בוגדים ואנרכיסטים?
לא קיבלתם מנדט מציבור לשנות את המשטר בישראל.
זה שקר.
יריב לווין רואה בפנטזיות שלו את המודל הרוסי פה.
אז יריב לווין לא יהיה פוטין של ישראל.
לא יקרה. ואם אין מנוס ממלחמה בינינו, אז אין מנוס
אז תהיה מלחמת אחים, כי אתם לא יודעים ללחוץ על בלמים. לפחות חצי מהעם מתנגד להפיכה משטרית.

גמד הונגרי

Active member
.
יש רק דרך אחת. בחירות
בבחירות הם עוד ינצחו ויקברו אותנו
צריך להכות בברזל כל עוד הוא חם ולמצות את ההפיכה
אתה רואה איך הם רועדים מההפגנות בקפלן

צביקה5311

Well-known member
בבחירות הם עוד ינצחו ויקברו אותנו
צריך להכות בברזל כל עוד הוא חם ולמצות את ההפיכה
אתה רואה איך הם רועדים מההפגנות בקפלן
אל תדאג, יריב לווין ידאג שלא יהיו בחירות
לפחות לא כמו שהכרנו.
גם ברוסיה יש בחירות. פוטין מקבל 99.9% מהקולות
0.1% שמתנגדים, זה בהוראת השלטון. כי 100% זה לא תוצאה טבעית, העולם לא יקנה את זה
בדיוק כמו הכל משטר דיקטטורי. בבחירות יש 2.5 אנשים
שקיבלו הוראה להצביע נגד.
לא יקרה. זו הכרזת מלחמה
לא תשאר מדינה. עכשיו תכו בברזל בעודו חם.
תקבלו במקום מדינה שוקת שבורה. רק החמאס יהנה מזה, הם כבר מריחים את זה בא
תנו להם...

זה נכון השמאל מוכן לתת הכל לערבים , ראינו את זה בתהליך אוסלו, בהתחלה המו"ם שהשמאל ינהל עם הערבים תהיה הסכמה על חלוקת ירושלים לפי שכונות, חילופי שטחים, גושי ההתישבות ישארו אצלינו , אבל הבעיה היא שההסכמה תהיה רק בין ישראל לישראל , הערבים ידחו על הסף כל ניסין של ישראל להסדר שיטיב במשהו עם הצד שלנו, מטרתם היא להגיע "להסדר" שיגרום מכסימום נזק לישראל והכנה לחיסולה.

ואז כיוון שהשמאל אין לו חיים בלי איזה "תהליך מדיני" תהיה זליגה של וויתורים מהצד הישראלי בראשות השמאל כך שבסוף נסכים לנסיגה מלאה לקווי 67 עקירה של מאות אלפי יהודים כולל בגושי ההתישבות , ואף נסכים לשיבה "סימלית" של פליטים במסגרת "זכות השיבה" ממש כמו שקרה בממשלת אהוד ברק לפני הבחירות ב 2001.

מזל שבתהליך אוסלו הערבים אפילו לזה לא הסכימו ולא העלו כמעט שום הצעה נגדית ( למעט הדרישה לקבל את כוכב יאיר מושבו של ראש הממשל אהוד ברק אז לשליטתם ) , בעצם המשלחת "הפלסטינית" התיחסה למשלחת הישראלית השיחות שנערכו אחרי קמפ דויד כמו אל סמרטוט ריצפה, ערפאת בכלל לא היה נוכח ולא היה עם מי לדבר, וכך ניצלנו מנסיגה מסוכנת לקווי 67 , רק חבל שבגלל האובססיה הזאת "לתהליך מדיני" פרצה מלחמת אוסלו שבה נהרגו ונפצעו מאות יהודים .
עוד פעם הקישקוש הזה של אוסלו-אוסלו?! תבין איש: הפוליטיקה השתנתה מאז :rolleyes: אוסלו היה בתקופה שהתפיסות המדיניות בארץ היו הרבה יותר שמאלה, לעבודה ומרץ ביחד היו 56 מנדטים (השיא של השמאל מאז שנות ה-60) אבל מאז השמאל כמעט התפרק - כמה מנדטים יש היום לשתי המפלגות האלו ביחד?!
מעניין שמי שכל הזמן זורק את השטויות הללו לגבי אוסלו וכל מה שמסביב זה כמעט תמיד אותה קבוצה - אנשי הציונות הדתית ומי שמזוהה איתם (בצורה זו או אחרת) ותושבי יהודה ושומרון. מבחינתם יש את הציוי הדתי להיות שם - וזה נותן את הצידוק להכל! הם חושבים שיש להם איזה קושאן לגבי החיבור לבורא עולם וכל האמצעים כשרים - צריך להחזיק את השטח וכדי למנוע כל היפרדות ממנו נתיישב בכל מקום ונתערבב עם האוכלוסיה הערבית כדי למנוע כל תכנית אפשרית של היפרדות ☹️
אז לא - אני לא אומר שחזרה לגבולות 67 היא הפיתרון (ות'אמת - גם חלק גדול מהפלסטינאים לא מוכנים לפיתרון הזה😒) - אבל גם הפיתרון של הימין הקיצוני (סמוטריץ, בן גביר והתומכים שלהם) הוא לא ממש ריאלי - כולנו רואים לאן ממשלת ימין מלא מובילה אותנו:eek:
יש כיום חלק מאד גדול בציבור שחלקו היה תומך ליכוד או כל מיני אגפים אחרים בימין לשעבר וחלק ממנו היה תומך במפלגת העבודה ואפילו מרץ (והבין שפיתרון מדיני מוחלט אינו הכל וגם לא אפשרי😒) אבל כיום בסה"כ מנסים למצוא איזה פשרה לגבי כל מה שקורה כאן בארץ. אבל כיום כל מיני גורמים קיצוניים בשני הצדדים מנסים לחתור לקיצוניות ולמנוע כל פשרה. אני מדבר גם על גורמים בצד השמאלי של המפה שממשיכים בגישה אנטי דתית קיצונית וגם כל מיני כאלה (שהיום הם מיעוט קטן!) שחושבים שפיתרון מדיני קיצוני (דהיינו נסיגה לקווי 67) עדיין אפשרי. אבל כיום כאמור מספר התומכים בפיתרון מדיני קיצוני הוא זניח. אבל מהצד השני יש את כל הימין הקיצוני - תומכי בן גביר וסמוטריץ, שמי שמוביל אותו זה אנשי הציונות הדתית וחלק מרבניה. אנשי הימין הקיצוני עשו ויעשו הכל נגד כל נסיון לפשרה עם כל הלהט המשיחי שלהם וכל מי שמנסה להתפשר מעט - הופך ישר לשמאל - כולל חלק מאנשי הליכוד ותומכיו שלא מיישרים קו עם ה"ימין על מלא"
אז בחיאת! - זה שהשמאל הלך קצת רחוק באוסלו ונכשל זה נכון - אבל אולי גם הימין המשיחי גם הולך קצת רחוק?! או שהכל מותר להם בחסות הציווי האלוקי?!

זאד'ק יקירי - אני לא רוצה לחסום אותך.

בבקשה אל תכתוב היום בפורום אקטואליה - אנו מבצעים פעולת מחאה נגד הדיקטטורה של התרח הישיש מקרית טבעון - כל הכותבים בפורום זה יחסמו.

אני לא חוסם אותך מפני שאני מניח שלא ידעת על המתרחש - אנא כתוב בפורום אחר.

בכבוד רב
הבנתי. אני לא קשור לכל המחאה - לשני הצדדים - ולא מעורב. אז עזוב - תן לי להישאר בנייטרליות שלי (וגם ככה אני לא ממש כותב הרבה...)

...נו טוף 😐 -לא ציפיתי אחרת. הרי ברור לגמרי שמי שבא מהרקע הימני-משיחי ימשיך בקו זה, וכפי שציינתי - מי שלא מתיישר עם הקו הסמוטריצ'י-בן גבירי, הוא שמאל מבחינתו (כולל ביבי:p). אז בשפה אחרת קוראים לזה ללכת עם ראש בקיר:-/ וכפי שבשמאל יש כאלה שלא מוכנים להתפשר - כך גם בימין הקיצוני (שכיום לצערנו הרים את הראש חזק!). אז אולי כיום אין עם מי לדבר ןהעקשנות של חלק מהערבים פועלת "כביכול" לטובתינו - אבל יום אחד זה יסתיים ואולי יהיה צורך להגיע לאיזה פשרה. ומי שלא רוצה להתפשר - מאמבד את הכל! דוגמא עצובה (וזאת כנתון עובדתי!) - תוכנית ההתנתקות☹️ כל מי שלא היה מוכן להתפשר על נצרים וכפר דרום - נאלץ לבסוף להביא לפינוי של כל גוש קטיף😐 אז זה בסדר לנקוט בקו קיצוני - אבל צריך רק לזכור שחלק גדול מהציבור (למעשה רובו הגדול!) לא תומך בקו הקיצוני הזה ולעיתים מיישםמדיניות אחרת!

למעלה