דחוף דחוף

מרב.

New member
שמש,

לא תמיד רמת הורמונים שאצל אחת גורמת להיפר תגרום גם לשניה, זה אינדוידואלי, אם כי יש רמות של E2 שהן קוים אדומים לכולן. איך מרגישים היפר? קודם כל, מרגישים את השחלות, את ממש מרגישה בהן, וזה חוץ מהתנפחות הבטן. דבר שני, מרגישים כובד מסוים בתחתית הבטן, קושי במתן שתן (יש צורך טיפה להתכופף קדימה כדי שלא יכאב), קשה לשכב על הבטן, וכואב להתעטש או לצחוק. ברמות החמורות יותר יש קשיים בנשימה, בחילות וסחרחורות, וכל פעולה הופכת למבצע לוגיסטי מסובך. לא נעים, ממש לא. מרב

עמית@

New member
ואני אוסיף לדברי מרב- ההרגשה

אצלי היתה כזו שרק שההיפר ירד קצת בכלל הרגשתי את השחלות, בהתחלה את לא יכולה להפריד כאבים מכל האיברים הפנימיים (פרט לעובדה שאם את ממששת את הבטן באזור המשוער של השחלות את ממש מרגישה אותן) לי כאב לנשום, ולא יכולתי כמעט לאכול מהסיבה הפשוטה שלא היה מקום בבטן לכלום, הכל היה כל כך דחוס
בקיצור, אני מניחה שתרגישי אם זה יקרה. אבל גם כאב מתון ונפיחות מתונה דורשים תשומת לב ושתייה מרובה עד כאן תיאורי הזוועות להיום (בפרק הבא: כיצד מרגישים הריון
)

עמיתי, רק עכשיו ראיתי שענית לי.

תשומת לב- את כבר מבינה שיש לי... שתייה מרובה? כבר ירדתי על כמה בקבוקים היום. רק בגללכן, עם ההודעות על ההיפר, שנדמה לי שהן בכלל מאתמול. שוב מזל"ט!

בנות´וס, הצלחתן לבלבל אותי כהוגן.

אני מרגישה את השחלות-אבל בעיקר כשאני קמה או מתישבת. כובד מסוים? אפשר להגדיר את זה ככה. ניסיתי לשכב על הבטן, להתעטש ולצחוק (אל תצחקו עליי. הפעם אני רצינית באמת)- והכל בסדר. גם לסחרחורות אין כל זכר (חלפו להן עם המנוגון שנגמר בשבת). ההתלבטות שלי היא בעיקר בגלל שאחרי השאיבה הקודמת הרגשתי ככה בדיוק ולא היה היפר (אבל אז גם לא הכרתי אתכן, ולא שמעתי על זה כל כך הרבה...). כל הנ"ל (הכוונה לאלמנטים החיוביים אצלי) הם לא תופעות נורמליות אחרי שאיבה??? כשבעלי יחזור מהעבודה נעשה ישיבת מועצה ונחליט איפה מבלים את הערב. המון תודה על ההסברים!!!

עמית@

New member
רק שתביני, גם להיפר "אמיתי" ברמה

נמוכה עד בינונית אין בעצם טיפול, הטיפול היחידי הוא שתייה ומתן נוזלים שנועד להחזיר לכלי הדם את הנוזלים שאיבדו, רק כאשר המצב קיצוני - זה מצריך טיפול נוסף |(שאיבת נוזלים וכד´- אבל זה נדיר ותאמיני לי שאם תגיעי לשם- תדעי
) גירוי קל/בינוני מצריך רק שתייה ומנוחה. וכמובן תשומת לב מתמדת לראות שזה לא מחמיר. אחרי שאיבה יש תופעות שלא קשורות כלל להיפר (שהוא נוטה להתפתח רק אחרי יומיים שלושה) אני לא יודעת מתי נשאבת אבל קחי בחשבון שדקרו לך את השחלות כמה פעמים, ושהן היו מלאות זקיקים, ומעט כאב ונפיחות הם נורמליים גם בלי קשר להיפר!

מרב.

New member
ברמה בינונית יש טיפול

מה שלי היה נקרא MILD OHSS, וזה השלב שבו מחברים לאינפוזיה. בשלב החמור יותר מנקזים הנוזלים מהבטן ע"י ניקור. מרב

או! זה מה שרציתי לשמוע!

נשאבתי היום, וזה נראה לי די נורמלי אבל נמשיך במעקב... תודה לכולכן!

אני בונה על החופשה הזאת ל ../images/Emo131.gif

אני מקוה לסיים את העבודה הסמנריונית שאני כותבת
, אתם יודעים על מה? על אימוץ ילדים.
ולהמשיך לעבודה הסמנריונית הבאה בנושא... האם לספר לילדי הפריות על מהלך היוצרותם.
מי שרוצה לענות על שאלת המחקר ולפרט את הסיבה אני אשמח. מי שעדיין לא יודעת שתחשוב טוב טוב כי בעוד חצי שנה אני מגיעה עם שאלונים לכולכם. אז תתכוננו ורוני תודה על האיחולים, דווקא אני לא מכירה את האדה הזאת, אבל תמיד נחמד לשמוע דברים חדשים, בעיקר כאלו.
שרה

שרה, ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

קודם כל - תרגישי טוב, וכמו שכבר אמרו לך כאן - תשתי הרבה!! שיהיה בהצלחה עם העבודות הסמינריוניות (בסוף יסתבר שפיתחת את ההיפר רק כדי שיהיה לך זמן לסיים אותן...). והכי חשוב - שתצליחי בעבודה הסמינריונית החשובה מכולן, גדלי גוזלים לתפארת ושנראה אותך מבטאת את עצמך בקרוב!

למעלה