דחוף עזרה בקבלת החלטה

stanly3

New member
דחוף עזרה בקבלת החלטה

מתנהל נגדי תיק שהתקשורת חגגה עליו מספר ימים, לצורך העניין ועד כמה שידוע לי חומר הראיות הינו מאד חלש ודל שוחררתי ממעצר ואני עכשיו בבית מחכה להחלטת הפרקליטות אם להגיש או לא להגיש כתב אישום. החקירה לא ממש מתקדמת ויש לי תחושה שהתיק הזה ישאר במגירה המון זמן בסימן שאלה לכן פניתי לעו"ד חזק ומפורסם. היום הוא ביקש ממני רשות חשיפה חוזרת בתקשורת בכוונה ללחוץ על הפרקליטות לסגור את התיק כמה שיותר מוקדם.... אני מתלבט האם כדיי להעיר את המתים שיעשו דווקא ולא יוותרו על האגו שלהם או לנסות לסגור את התיק מאחורי הקלעים... האם כדיי לקחת סיכון ?? לציין שישנה שביתה בפרקליטות וסניגורי לא קיבל כל חומר הראיות, ואינני מכיר כל פרטי החקירה הקטנים אבל יודע בוודאות שחומר הראיות ממש חלש מה לעשות ?

תשובה

קשה להכריע מה לעשות. מעבר לכך, מדובר בגישה עקרונית+טקטית של סניגור. אני אישית, על דרך הכלל, מעדיף שלא יכירו ולא ישמעו על לקוחותיי לעולם. אם כרגע אתה במעצר בית סימן שיש כנגדך יותר ממשהו. מאידך, ברור שזה לא מספיק בכדי להרשיע. מה הסטטוס שלך כרגע? הוגשה בקשת מעצר עד תום ההליכים? שוחררת במסגרת מעצר הימים?

stanly3

New member
שלום לך

היו שלושה דיונים במעצר דיון ראשון קיבלתי הארכת מעצר לחמישה ימים דיון שני הארכה ליומיים ודיון שלילי הפרקליטות דרשה לשחרר אותי בתנאים מגבילים והנן צו הרחקה ממקום עבודה ואי יצירת קשר עם סגל העובדים למשך חודשיים וכבר עבר חודש אחד. ידוע לי שאחרי השחרור חקרו עוד שני עובדים שגרסתם הולכת לטובתי וזהו .. לא הייתה בקשה למעצר עד תום הליכים

תשובה

ברשותך. הנושא של צילום כל חומר החקירה אפשרי אך ורק לאחר הגשת כתב-אישום ועל-כן לא ברור לי במה קשורה שביתת הפרקליטות לסוגיית חומר החקירה. אין לך חומר חקירה כי טרם הוחלט אם להגיש או לא להגיש כתב-אישום. בהנחה ומדובר בעבירת פשע שסעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי חל לגביה צריכה להישלח למענך הודעה כי הפרקליטות "רוצה" / שוקלת להגיש כנגדך כתב-אישום. או אז, הינך רשאי, על-פי חוק, לבקש לצלם את עיקרי חומר החקירה ולנסות לשכנע את הפרקליטות שלא להגיש כתב-אישום. אם חלילה לא מצליחים אז מוגש כתב-אישום. הליך בחינת חומר הראיות על-ידי תובע יכול לקחת זמן רב, למשל עד שנה. השיקול אם ליזום מגע או לא הינו תלוי נסיבות ספציפיות ובוודאי שיש לקחת בחשבון את הקושי לתפקד. במה דברים אמורים? יש הבדל אם יש "רק"-ואני לא מקל ראש חלילה, תיק "פתוח" לבין מצב שבו יש הגבלות על החירות וכו', למשל, צו עיכוב יציאה מן הארץ. יש הבדל בין מצב בו אתה ממשיך בשגרת חייך לבין מצב בו אתה נמנע מלצאת להנפקה בבורסה לנוכח התיק ה"פתוח". במקביל, ייתכן והחקירה נמשכת, בין היתר, לאור הוראות הפרקליט המלווה ועוד. קשה להכריע מה ואיך לעשות מבלי להכיר את התיק וכלל שיקוליו אך מי כמוך מבין שלפעמים לא מומלץ ליזום.

למעלה