דחו ת'טיול שוב!!

לזרושקה

New member
אממ.. אוקיי

קודם כל, אני שמחה שלך זה קורה פעם ראשונה על השינויים, וכשמודיעים דברים ברע האחרון.. אני מקווה שזה לא יקרה שוב, אף פעם.. בכל מקרה, כבר אמרו פה זה באמת אופייני לתנועה להגיד ולהודיע על כל מיני דברים ברגע האחרון.. לא על כולם זה נכון, אבל יש המון המון דברם שמגיעים ברגע האחרון.. ושוב, כמו שכבר אמרו כאן, הדוגמאות למקרים כאלה רבים..

...

זו כזאת אמירה מעצבנת- התנועה ככה וככה. התנועה זה אנשים בדיוק כמוכם שלא תמיד יודעים דברים מראש- אני בטוחה שלכולכם יצא לקבוע משהו ולהודיע שהוא מחר וכולם צריכים להגיע.. אני יודעת שלי זה קרה. כדי שדברים כאלו לא יקרו אנחנו צריכים קודם כל להיות מאורגנים ושהזמן שלנו יהיה מסודר ואז לצפות את זה מהאנשים לידינו (אני לא מדברת על הטיול הספציפי כי הוא באמת הורס הרבה תוכניות שאנשים קבעו מראש- מזג אויר מעצבן!)

jenny sos

New member
די עזבו אתכם שטויות.

אני מבינה שזה לא כיף ולא נוח לקבל שיחה מאוחר בערב ולגלות ש"מחר יוצאים לטיול" .. אבל בסדר, זה לא אשמתו של אף אחד [אולי רק של אלוהים..] וזה האילוצים. אני לא חושבת שבאמת הייתם מעדיפים לצאת לטיול בתארי האמיתי שלו ולמות בשיטפון, או לפחות לחטוף דלקת ריאות, זה נניח באמת היה לא אחראי. וסך הכל קחו את זה בקלות, איפה רוח הספונטניות שלכם. כן, גם לי זה דפק הרבה תוכניות, ושינה לי לו"ז שגם ככה היה צפוף נורא, אבל בסדר.. זורמים עם זה

tamar brandy

New member
זה ממש דפוק!!! ../images/Emo163.gif"בוב"

עכשיו אני צריכה לבטל איכשהו עבודה ביום שני שזה משו שקבעתי מזמן ממש הטיול הזה כבר עולה לי על העצבים

תראו

אני מסכימה בחלק מהדברים, על זה שהתנועה לא תמיד יודעת איך להתנהל.. אבל קודם כל אנחנו זה התנועה.. התנועה לא מתנהלת על ידי משהו שבוחר ל"דפוק" את החניכים שבה... ובאמת עושים הכל כדי שהכל יצא טוב.. וגם בקשר לפעמיים שמודעים על מועצת מחוז וכל זה בדקה ה90 זה לא בכוונה כנראה שצצו דברים שהתנועה חושבת שצריך להתייחס אליהם.. ומה אם התנועה לא הייתה מתייחסת אליהם אז מה היינו אומרים אז? אבל לא מדברים על זה בתנועה. התנועה פעולת ומתרחשת על פי צו השעה. אבל פי מה שצריך לקרות עכשיו ! אז די להתנהג כמו ילדים קטנים כי זה לא בכוונה.. ואנחנו לא חניכים בכיתה ד' אני חושבת שאני מספיק בוגרים כדי להבין את החלטות שהתנועה מקבלת על עצמה,גם אם לפעמיים זה לא ניראה לנו..אבל באמת אנחנו יודעים {לפחות אני } שנעשת חשיבה על הכל ! וזה שאנשים צריכים להזיז את הלו"ז שלהם כדי שכן יכלו להשתתף בטיול אז אני מבינה זה מעצבן והכל גם אותי.. אבל אין מה לעשות , התנועה ידעה שהיו וויתרים עם זה שהיא מזיזה את הטיול.. מה עדיף היה שלא היה טיול בגלל הגשם?!? מה היינו אומרים אז?!? אני יכולה להגיד בתור משצית ז'ח' במחוז תיכון שבגלל הטיול דחינו את אירועי שיא ז'ח' לאחרי חנוכה. שזה מגה מעפן כי עיקר המטרה שלא האירועים האלה שתהייה גם לחניכים פעילות בחנוכה.. וזה שהיינו אומרים לצאת לטיול ביום ראשון ואז כבר ביום שבת התלבטנו עם לבטל את ערב סרט המגייס של ז'ח {שבסוף לא קרה אבל לא משנה} אני חושבת שקודם כל עכבה לטובה:) ודי אל תחשבו שיוצאים נגדם וזה בכוונה.. באמת שאנשים על כך שיהיה לנו טוב.. ושלא נתקע בסופות בטיול לדוגמא.. ואנחנו אותה תנועה שאנחנו מדברים על עליה.. לילהטוב נשמות וחג שמייח :)

invAsion

New member
התנועה התנועה התנועה

בסה"כ יש כאן אוסף של אנשים שאחריות וארגון הם כנראה לא הצדדים החזקים שלהם.. יכול להיות שזה נשמע מזלזל, אבל זה לא. זה פשוט מציאותי. סידורי ההסעות הם מונפצים לחלוטין, הסעות מאחרות בשעות כי מחכים לחניכים בקינים (מנהג שצריך להפסק) ופשוט צריך לדעת לשים לדברים סוף. בהקשר הספציפי של הטיול: יש חשש לשטפונות ונאלצים להזיז בגלל מזג האוויר? סבבה. יש החלטה של רגע מתוך אמירה שצריך לקיים את הטיול - סבבה. הזזנו דברים, שינינו, תאמנו מחדש, דיברנו עם ההורים, חזרנו מההשתלמות וארזנו תיק. אז למה להזיז למחרת בצהריים עוד פעם? כי אנשים ביטלו? מה חשבתם שיקרה?... יכול להיות שהכוונות של אנשים הן טובות, אבל פשוט יש גם את מבחן המציאות וכוונות לא תמיד מספיקות. צריך לדעת גם לבצע. בוא נגיד את זה ככה - ברמת האחריות: אם הנוער העובד והלומד הייתה חברה מזמן היו מפטרים בה את רוב העובדים. ואל תזדעזעו מהדוגמה הזו, אני יודע שהתנועה היא תנועה ולא חברה (ולא סתם), פשוט יש הרבה מקום לשיפור בלקיחת אחריות על הארגון והסדר של הדברים.

baglemaster

New member
צודק!

שמתם לב, שבכל מפעל תנועתי, את השעה המדוייקת להסעה יודעים בערב לפני? ושמתם לב, שבניגוד לכל העולם שמתכנן דברים מראש, יודעים את התאריכים רק חודש לפני (וזה במקרה הטוב)? התנועה היא אנחנו- ולכן אנחנו צריכים לבוא בדרישה לאלה שאחראיים על הדברים האלה ולהגיד להם שזה לא הולך ככה.

invAsion

New member
בערב לפני זה אופטימי

לרוב זה משתנה גם 9 פעמים במהלך הבוקר

אין מה לעשות.

מדובר בבני אדם בסך הכל. אנחנו לא שוכרים אף אחד ולכן אין לנו למי להפנות את התלונות האלה אלא רק לחברים שמאחרים. בנוגע למזג האויר, אין הרבה מה להתעצבן. אז זזו דברים, תוכניות משתנות. תגידו תודה שפשוט לא ביטלו את כל העסק.

invAsion

New member
מה תגיד "תודה"? מישהו עושה לי טובה?

זה ש"חברים" מאחרים - הפתרון לזה הוא מאוד פשוט. האוטובוס מגיע בזמן, מחכה 10 דקות לכל היותר ונוסעים. מי שלא בא - בעיה שלו. ולא, אני לא מדבר על מי שנתקע בפקקים בדרך לקן, אני מדבר על מי שלא היה בזין שלו לקום ב-6 בבוקר אז הוא פשוט קם שעה אחרי. זה שתוכניות משתנות זה פשוט לא בסדר - לא כשזה נעשה ככה. אי אפשר לשגע לאנשים ת'שכל ולהזיז כל דבר אלף פעמים. הדברים פשוט לא עובדים ככה בעולם האמיתי, ומשום מה אנשים בתנועה חושבים שאפשר להתנהל ככה. אז התשובה היא לא.. אי אפשר. יש מליון התנהלויות שגויות ולא הגיוניות בתנועה ותמיד מה שיש לאנשים להגיד מול זה זה: "אנשים עושים טעויות". אחלה.

לא קשור

גם נגיד, סבבה, האוטובוס איחר להגיע. זה אפילו לא קשור. למה מודיעים לנו רק בלילה לפני מתי להיות בקן?

meitush123

New member
יש בעיות מזג אויר

אז מה? נחליט פשוט להתעלם מהן? או אולי נקרא בקלפים וככה נדע גם שנה מראש מה יקרה?

...

למה להודיע יום לפני "מחר בערב יוצאים"? אם יש סיכוי לגשם, תדחו. למה סתם לחכות ליום לפני ולקוות לטוב? ובכלל- זה ממש טיפשי. למה הקדימו אותו ולא דחו? אין בזה שום הגיון [כאילו, נכון. אולי יש עוד טיולים שהקומונרים יוצאים אליהם. אבל כשברור שכולם כמעט הולכים לבטל,כי מה לעשות, לא לכולם מתאים שיגידו להם "מחר טיול..", טיפשי להקדים..] אני גם לא מבינה למה יום לפני טיול, בערב אני רצה אחרי הקוומונרים ושואלת מתי צריך להיות בקן, והם עדיין לא יודעים. זה באמת נראה לכם הגיוני? או שמודיעים על סמינר שבוע לפני? או כשהודיעו לנו ביום חמישי בלילה שביום שישי יש יום נקיון+גיוסים. וכמו שניחשתם חוץ ממני ומעוד חמישה, אף אחד לא היה. [וסתם בשביל שתבינו, אני ידעתי על זה כבר ביום שלישי ואמרתי להם שכבר יתחילו להודיע והם אמרו ש"הם כבר יודיעו".] אבל אחרי הכל, ככה זה.. הכל רגוע, שום דבר לא לחוץ. פשוט אל תארגנו דברים אחרים חוץ מהתנועה. [זה מה שהם מצפים מאיתנו, לא?]

נדב, ספציפית לגבי טיול חנוכה לשכבת הגרעין...

כן, הזיזו את הטיול לראשון עקב המזג האוויר וממחשבה שרוב האנשים לא יבטלו, ומה שקרה שביטלו המון אנשים... ואין טעם לטיול גרעיני כשהחוויה היא לא גרעינית, זה לא כמו שאתה יוצא עם הקבוצה שלך לבד, יש מטרות מסוימות לטיול הזה ברמה העמוקה יותר שאולי בגללן שווה להזיז את התאריך של הטיול.

jenny sos

New member
הסבר../images/Emo48.gif

בהתחלה הטיול היה אמור לצאת ביום חמישי [6.12] ביום שבת התקשרו לכולם והעבירו את הטיול ליום ראשון [2.12] אח"כ ביום ראשון התקשרו לכולם והודיעו שמחזירים את הטיול ליום חמישי [6.12] ואז יום אח"כ הודיעו שהזיזו אותו בעוד יום ועכשיו הוא יוצא יום שישי [7.12] ובנתיים הטיול מחר
עד שהטלפון יצלצל שנית ........

MaLi B

New member
זה מעצבן !

מה נראה להם ?! שאין לנו חיים חוץ מהתנועה ?!

invAsion

New member
זה היה ברור לחלוטין שהרבה יבטלו.

מי שלרגע חשב אחרת - צריך לבדוק את הקשר שלו עם המציאות. אני באמת לא יודע איך מישהו יכול לחשוב שאם הוא יקדים טיול ב-4 ימים בהתראה של כ-12 שעות כולם פשוט יגידו "אחלה, ניפגש מחר". אגב, אני באופן אישי חושב שאין מה להוציא טיול עם חצאי-גרעינים וקבוצות שלמות שלא יוצאות, תהיה בטוח שעל זה אנחנו מסכימים. הדבר הבעייתי הוא ההתנהלות..

למעלה