דחיית תביעה לסיעוד מביטוח מושלם

meliad

New member
דחיית תביעה לסיעוד מביטוח מושלם

שלום לחברי הפורום אימי, שכעט היא בת 73 בעלת עבר רפואי "מפואר" שברה את ידה ונזקקת היום לעזרה צמודה לפי כל הקריטריונים. כשפנינו לביטוח המושלם קיבלנו תשובה שלילית בטיעונים שונים הקשורים להסטוריה הרפואית שלה, שהם הגורם למצבה, בעוד אני טוען כי מצבה הנוכחי הוא עקב השבר ביד והזקנה שנפלה עליה מוקדם... אני סבור כי זהו ניסיון התחמקות ומעוניין להתמודד איתם ולעמוד על זכויותיה של אימי. למי עלי לפנות? הבנתי כי צריך עו"ד רופא. תודה משה

מסמכים שצריך לבדוק

על מנת לענות על שאלתך, יש לבחון את כל המסמכים הנוגעים לדבר ולשלוח מכתב דרישה אל קופת החולים. מציעה לך לפנות לעורך דין. לא נוכל (מסיבות אתיות) להמליץ על עורך דין בפורום. בהצלחה.

ליכטמן

New member
תביעה לסיעוד מביטוח משלים

אני ממליץ לפנות לאגודה לזכויות החולה טלפון 036022934 במקביל מומלץ לכתוב מכתב ערעור עם כל הנימוקים - הדחייה הראשונה היא ע"י דקלה ואילו הדיון בערעור הוא במסגרת ועדת חריגים הכוללת נציגים מקופת חולים כללית

מכתב ערעור

אני מסכימה עם ליכטמן כי אם האגודה לזכויות החולה תוכל לעזור בכתיבת המכתב או בפניות מטעמה - זה מצויין. אולם, אני מציעה בדרך כלל לא לכתוב מכתבי ערעור לבד. עדיף להיעזר באיש מקצוע. בהצלחה.

meliad

New member
OK כבר ביררתי ואכן לא מגיעה לה

קיצבת סיעוד, כי היה לה אירוע לפני תחילת הביטוח. אי לכך הם גם מפסיקים החל מאפריל 2003 את ביטוח הסיעוד ולא מחייבים יותר פרמיה עבור סעיף זה. השאלה הנשאלת היא האם ניתן לדרוש רטרואקטיבית את הפרמיות עבור ביטוח הסיעוד שנגבו במשך 5 שנים כשממילא לא היינו מקבלים לעולם את תמיכת הסיעוד כי אימי לא עמדה בקריטריונים. בזמנו כשאבי חתם על המסמכים בסניף קופת החולים לא שאלו יותר מדי שאלות והם לא בדקו אם היא זכאית, כל זמן שהם גבו את הפרמיה. האם יש עילה לדרישת הפרמיות רטרואקטיבית? תודה

נשמע לי ש...

מתוך הדברים שהעלית כאן נשמע לי שיש מקום לדרוש החזרת הפרמיה: נראה לי לא הוגן מצד אחד לגבות פרמיה ומצד שני לטעון לאי זכאות לגמלה. יחד עם זאת - אני אופתע אם בקופת החולים יחזירו את הכספים בלי בעיות. עדכני אותנו בעניין. בהצלחה.

ליכטמן

New member
את זכאית לקבל החזר של התשלומים

למיטב ידיעתי, במקרים מסוג זה, את זכאית לקבל החזר של תשלומי הפרמיה. גם אם היה לה אירוע לפני תחילת הביטוח, השאלה האם היא דיווחה עליו בטופס ההצטרפות. במקרה הויא דיווחה לגבי אירוע זה, אני ממליץ לבדוק את הנושא אם עו"ד - יתכן והיא זכאית להיות מבוטחת.

למעלה