דחית תביעה- מה עושים?

miki34

New member
דחית תביעה- מה עושים?

נהג נכנס מהצד ברכב שלי, באשמתו, ונגרם נזק לרכב שלי ושלו. לצערי לא צילמתי את מקום התאונה ואין לי עדים. הנהג יודע שהוא אשם כי הוא לא רצה לתת את פרטיו. הוא לא רצה שאפעיל את חברת הביטוח שלי ובמקום רצה לתת לי כסף מזומן לתיקון הנזק. כמובן שלא הסכמתי. לבסוף הסכים להחליף פרטים. חברת הביטוח שלי תבעה את שלו, אך הנהג נתן להם גירסה אחרת, שאני אשמה בתאונה, ולכן הם דחו את התביעה. חברת הביטוח שלי טוענת שהאפשרות שנשארה לי שאני צריכה לתבוע את הנהג בבית משפט לתביעות קטנות על כל הסכום והם רק יספקו לי את הניירת הנחוצה. (דוח שמאי ). אני מופתעת מאוד מהפתרון שהוצע לי ע"י חברת הביטוח שלי! האם חברת הביטוח שלי משתמטת מעבודתה ושולחת אותי לתבוע את הנהג או שכך חברות הביטוח פועלות כאשר יש דחית תביעה מצד הנהג שאשם? תודה מראש :) מיקי

תשובה

על פי פוליסת הביטוח הבסיסית, חברת הביטוח אינה אמורה לספק שירותי תביעה. עבודתה של חברת הביטוח מסתכמת בתשלום ערך הנזק לך במקרה שיש לך ביטוח "מקיף" או לצד שלישי, אם אתה גרמת נזק לצד השלישי. יש חברות ביטוח שמציעות כיסוי נוסף (בתשלום + "השתתפות עצמית") שבו נציג של החברה מנסח לך תביעה (בד"כ תביעה קטנה) ושולח אותך לבית המשפט להגיש ולייצג עצמך.

למעלה