דיאטה

spaysi8

New member
דיאטה

היוש!

אז,
התחלתי דיאטה לפני כשבועיים.
אחרי התלבטויות רבות.

אני מכורה לאוכל ברמות אחרות,
יחד עם אהבה לבישול וגילוי מחלת הקרוהן (שבעקבות הגילוי התחלתי לקחת תרופות, והפסקתי להקיא כל יום)- התוצאה הייתה עליה במשקל.
עליה גדולה- בערך 17 ק"ג.
אז כל פעם דחיתי ודחיתי ובסוף החלטתי שאני חייבת.
אני עובדת במכון כושר, בקושי עשיתי ספורט שם, וטחנתי כמו בהמה- לא הגיוני בעליל!

אז הלכתי לדיאטנית והיא הרכיבה לי תפריט מעולה (אסור לי סיבים תזונתיים אז התפריט שלי מגניב כזה עם אבוקדו וטחינה וממרח שקדים :p)
וירדתי כבר 2-3 ק"ג (לא יודעת בדיוק כמה הייתי בהתחלה, שכחתי..)

אבל הבעיה שלי היא כזאת- אני טובה בלהתחיל דיאטות, וגרועה בלהמשיך, או לפעמים גם מצליחה להגיע למשקל היעד אבל אז חוזרת לטחון כמו בהמה.
אני מניחה שרובנו (אנשי הדיאטות) אם לא כולנו מתמודדים עם הבעיה הזאת,
והשאלה היא-

מה עושים? איך מתמידים? איך שומרים על משקל היעד? האם יש פתרון קסם?
נמאס לי כבר לעלות ולרדת במשקל! עיזרו לי!!!

raptor89

New member
תראי...

תורת הקוונטים גורסת כי כל עוד לא נשקלת, את בעצם בסופרפוזיציה של עליה וירידה במשקל בו זמנית.
אז את בעצם יכולה להגדיר לעצמך מה שבא לך - והכל טוב ויפה.
מצד שני, ופה מתחילה הבעיה, בני אדם הם גופים מקרוסקופיים, וידוע לכל שמצב של סופרפוזיציה, גם אם הצליח איכשהו
לקרות בגוף מקרוסקופי, יחזיק מעמד זמן ממש (ממש ממש) קצר, סדר גודל של זמן פלאנק.
מצד שלישי, 99% ממך זה בכלל ואקום (טוב, לא בדיוק... יותר כמו ענן של פונקציות גל הסתברותיות), ככה שאין מצב שאת שוקלת כל כך הרבה.
אבל, אם 99% מאיתנו זה ואקום, וגם 99% מ...נגיד קיר זה גם ואקום, אז איך אני לא יכול לעבור דרך קירות???
אז זהו, שקיימת הסתברות שאם אני אנסה מספיק חזק אני אצליח (סיכוי של בערך 1 ל-10 בחזקת 36).

אז תכלס...
פשוט שימי לב למה שאת אוכלת ולמה את אוכלת אותו, זה עובד.

(שמתי לך מאכלים שמשמינים כביכול, כי תכלס זה מה זה לא משנה
)

*אני אחזור לעיסוקיי עכשיו*
יומטוב

אממממ אני אישית

משתמשת בכל מיני שיטות..לא יודעת איזו מהן עובדת אבל בגדול אני מרוצה מאיך שאני מצליחה לשמור על המשקל:
לפעמים עושה לי תזכורות בנייד כזה באמצע היום או בשעות שידועות שהן "שעות פורענות"... פתאום אני רואה מין תזכורת "הלווו!! תרגעי עם האוכל!!"

יש תקופות שאני מסתובבת בתיק עם פנקס קטן ואז רושמת כל דבר שאני אוכלת גם אם זה ביס טעימה שלקחתי מהסיר...
יש לי חוק שאם אני אוכלת משהו ממש משמין (פיצה, עוגה, וכו') אז לא נורא אבל מותר רק משהו אחד...צריך שיחלפו 24 שעות לפני שאוכל עוד משהו כזה..
אם אני אזכר בעוד..אכתוב

the mush

New member
דיאטה זה דבר לא נכון ולא בריא.

תחליטי שאת משנה את אורח החיים שלך...
את מחליטה לאמץ אורח חיים בריא עם תזונה מאוזנת ועם כושר.

אבל גם על זה קשה להקפיד

לשנות אורח חיים זה דבר מאוד גדול. אי אפשר לשנות את הכל בבת אחת.
זה כמו שאני אגיד לך לצאת מחר לטיול של שלוש שנים.
אם לא הכנת את ארגז הכלים שלך ואת הציוד, קשה לעבור את המסע בלי להשבר באמצע.

אין ספק שצדקת ולשנות את אורח החיים זו הדרך

אבל הרבה אנשים חושבים שזה הרבה יותר קל מדיאטה. שניהם לא פשוטים, אבל אין ספק ששינוי שהוא לא דרסטי לפחות מתקבל באהבה ע״י הגוף

spaysi8

New member
מה פתאום,

"דיאטה (בעברית: בָּרוּת; מיוונית: Δίαιτα, אורח חיים) היא כלל המזון הנצרך על ידי אורגניזם,‏‏‏[1] או לחלופין, משטר התזונה של אורגניזם. בבני אדם משטר זה משתנה לפי מגבלותיו של הפרט, השקפת עולמו או המסגרת החברתית שבה הוא "

זה שקוראים לזה דיאטה לא אומר שזה רע,
מה שאני עושה זה בדיוק "שינוי אורח החיים" שעליו דיברת.

אצלי הבעיה זה להקפיד על ספורט

התזונה שלי בסדר(אמנם טבעונית, אבל בסדר), אני לא אוכלת בכלל מטוגנים למינהם, מדי פעם מתפרעת על גלידה או עוגה מאוד משמינה..

אבל הבעיה האמיתית היא להתמיד בספורט.. כשהייתי בצבא הייתי כל יום בחדר כושר(כי היה לי הרבה זמן פנוי ובעיקר כי זה היה בחינם) אבל פשוט לא הצלחתי להתחטב..

נראה לי העניין הוא באמת להתחייב לזה, אבל לא להיות מורעלת. כשהכל במידה יהיה לך יותר קל להתחייב..

spaysi8

New member
אני לא מצליחה,

כאילו, להתחייב- בערך, בכל זאת אני עובדת במכון כושר וכולם מציקים לי על להתאמן,
א-ב-ל, לא מצליחה להתרגל לזה,
כלומר, כל פעם מחדש ממש ממש קשה לי ללכת להתאמן, אפילו שאני יושבת שם במילא ועובדת!

וואי אני במצבך הייתי קורעת את עצמי..

פשוט תרגילי את עצמך :) תייצרי לעצמך התניה חיובית לגבי אימון(אין לי רעיון טוב כרגע אבל אני בטוחה שתצליחי לחשוב על משהו
)..

תהי ישראלית ותנצלי את מה שאת מקבלת בחינם

spaysi8

New member
יש כבר!

בחורים חתיכים,
כל החד"כ מריע לי כשאני באה,
אנשים שאני אוהבת תמיד באים איתי להתאמן..
יש הכל,
רק כח אין :p

einat162

New member
אני וספורט לא הולכים ביחד....

המקסימום שאני עושה זה 10 דקות הליכה הלוך וחזור כל צד מהאוטובוס הביתה, וביום שישי בבוקר טיול של חצי שעה- ארבעים דקות (שעכשיו עם תחילת הקיץ בטח ירד מהפרק).

אני לא "טיפוס של דיאטות" אבל כן יש לי תקופות רזות או שמנות יותר. אני חושבת ששני הטיפים שאני יכולה לתת זה לא להגביל את עצמך (שוב, במסגרת הבעיות הרפאויות יש בעיה עם ההתבטאות הזאת). את רוצה לטעום משהו- תטעמי- אבל לא חייבים "לנקות את הצלחת", והדבר השני, הוא לשמור בהישג יד נשנושים שיבוא לך עליהם (כלומר לא ירקות חתוכים וגבינה לבנה במקרה שלי
).
אני לא מתה על ירקות- אבל כן על פירות, סנדביצ'ים (לאו דווקא לחם קל), הקצבה של כמה יחידות פתי בר (חצי מאחוז השומן של רוב העוגיות), מעדן חלב / יוגורט, וכו'.

Relaborat

New member
כמה דברים

צריך להבין איך הגוף עובד.

הרוב זה עניין של חילוף חומרים. אצל חלק הוא מהיר גנטית, אחרים צריכים לגרום לו להיות מהיר יותר. הדרך לזרז חילוף חומרים היא כושר - אין דרך אחרת. דיאטה לבד תביא אותך רק עד גבול מסויים. אגב כושר - מומלץ אימונים שמשלבים כוח ואירובי. אימון אירובי סטנדרטי שורף המון קלוריות במהלך האימון, אבל בקושי שורף משהו במנוחה. אז לא להזניח אימוני כוח. כשהגוף מתאושש מאימון, חילוף החומרים גובר.

חוץ מזה, דיאטה - הגוף מתוכנן לזה שלא תגוועי ברעב. כשרוב האנשים עושים דיאטה, הם שמים לב שבהתחלה הם יורדים ממש מהר, אבל תוך שבוע בערך זה מפסיק. ואז מתייאשים. הסיבה היא שרוב האנשים בדיאטה אוכלים פחות מדי, וזה גורם לשינוי הורמונלי שמפסיק שריפת שומן. יש 2 דרכים לטפל בזה - דרך אחת היא לוודא שאת צורכת מספיק קלוריות בכל יום. דרך אחרת - לרמות את הגוף. להורמון המדובר (לפטין, את יכולה לקרוא עליו קצת) לוקח בערך שבוע לרדת במינון, מה שגורם לחילוף חומרים מועט. לעומת זאת, לוקח לו רק יום לחזור לרמה הנורמלית אם את מקבלת מספיק קלוריות. מה שזה אומר בגדול, זה שיש לך יום אחד בשבוע שבו את לא רק יכולה, אלא *צריכה* לפנק את עצמך - על מנת לווסת את ההורמון הזה, כדי שהדיאטה תמשיך להיות יעילה.

קצת חפרתי, אבל מקווה שזה עזר לך

בהצלחה!

spaysi8

New member
אני עושה כוח ואירובי

3 פעמים בשבוע.

לגבי הדיאטה-
נכון, אכן מבאס שירדתי 2 ק"ג במכה ועכשיו כמה ימים אני על אותו משקל ואולי אפילו עליתי קצת (ואני מתמידה בדיאטה!)
מבחינת אוכל- אני אוכלת בדיוק כמה שהיא אמרה לי ככה שלא אוכלת פחות מידי (היא דיאטנית ממש טובה ומומלצת ככה שאני סומכת על זה שעשתה לי תפריט טוב).

לגבי היום הכיפי- אני עושה זאת בשבת,
לא אוכלת כמו בהמה, אבל קצת מחפפת :p

Puskas

New member
ההתחלה קשה

כי את צריכה להוריד 7-8 ק"ג נניח אז באמת זו תקופה שאת אוכלת פחות טוב ועושה יותר ספורט.
בהמשך, לדעתי, את יכולה לחזור לאכול כמעט הכל אבל כמובן במינון צנוע יותר.
למשל, אם הרגלת את עצמך לאכול 1500 קלוריות ביום, אז תאכלי מה שבא לך במהלך היום ובתנאי שזה לא יעבור את ה-1100 קלוריות למשל.
אני עשיתי בזמנו דיאטה אחרי שהעליתי 15 ק"ג בשנה השלישית של הצבא+השנה הראשונה שלי כמשוחרר (לא הפכתי לבטטה כי אני גבוה ויש לי מבנה טוב בטבעי אבל כן הצמחתי בטן פיצית כזאת שבלטה מתחת לחולצות צמודות וכן הפנים טיפונת התעגלו), הדיאטה שלי הייתה הכי פשוטה, אכלתי הכל אבל פחות.
עדיין הייתי יוצא ודופק פעם בשבועיים בורגר בחוץ פשוט בלי צ'יפס וקולה..
עדיין הייתי שותה בירות אבל במקום חצי ליטר-ליטר וחצי ליום, ירדתי ל-2 ליטר שבועי.
עדיין אכלתי לחמים, אבל רק בערב ולצורך העניין הייתי אוכל יום פיתה, יום בלי לחם, יום פיתה/לחם, יום בלי.
אכלתי מלא ירקות וטחנתי הרבה חזה עוף וספגטי ברוטב עגבניות, אלו מנות משביעות ובריאות וכמובן טעימות ולא משמינות.
הפסקתי לחלוטין לשתות שתייה מתוקה ולאכול חטיפים וממתקים (זו הקרבה מבאסת אבל הכרחית).
בסופו של דבר ירדתי 9.5-10 ק"ג, חזרתי להיות רזה והג'ינסים שוב עלו עליי :)
מאז העליתי כמובן אבל זה כי לא היה לי רצון יותר בדיאטה וכבר לא מפריע לי לשקול 4-5 ק"ג עודפים.

אבל ממש לא סבלתי בדיאטה והיה לי טעים ומגוון.

למעלה