דיאטת האדם הקדמון או טבעונות: מה יותר בריא?

ladybug6

New member
אתה מניח דברים מבלי להכיר את העובדות

אבל כאחת שכן מכירה אותן, או לפחות חלק מהן, אני אומרת לך חד משמעית שאי אפשר לספק את הדרישה העצומה מבלי להסב לחיות את הסבל הזה שנגרם כתוצאה מצפיפות, פעולות שונות ומייסרות שמבצעים בהן כדי לשפר את התפוקה ולייעל תהליכים, ועוד ועוד. בקנה מידה גדול - זה פשוט לא ריאלי. גם שיפור חלקי בלבד בתנאים יוביל לקפיצת מחירים היסטרית שהצרכן הממוצע לא יוכל לעמוד בה.
הטענות שלך תמימות ולא מחוברות למציאות. הן יכולות להתקיים אך ורק בפנטזיות. לא במציאות של ימינו. לצערי במציאות של ימינו, רק הפחתה מאוד משמעותית בצריכה או המנעות מוחלטת יכולים להוביל לשינוי אמיתי בסבל של בעלי החיים במשקים.

marx04

New member
זו דעתך. אני סבור אחרת.

שלום לך ליידיבאג,

כפי שכתבתי אינני בעל מקצוע בתחום.
יחד עם זאת, ביקרתי בחיי בלא מעט רפתות, דירים, לולים וכיו"ב, וקראתי חומר רב, מאמרים, תיאורי חוויות וכיו"ב בנושא. על כן התחום אינו זר לי.
את סבורה ששינוי הכללים והקפדה על מניעת סבל אינם אפשריים או אינם כלכליים, אך אני חולק עליך.

פעולות פשוטות של מניעת צפיפות, שמירה על הגיינה וכיו"ב ישפרו מאד את רווחת החיות. לא רק שפעולות אלה אפשריות, אלא הן גם ישפרו את איכות המוצר.
סביר להניח שהדבר יעלה את מחיר המוצרים (אם כי אין סיבה לחשוב שהעליה תהיה "היסטרית"), וזה בסדר גמור. זאת משום שעליית מחירים תוביל בהכרח לירידה בביקוש, וכך יושגו שתי ציפורים במכה אחת - גם מניעת סבל וגם צמצום צריכת מוצרים מן החי. במקום שאנשים יאכלו בשר בע"ח 5-6 פעמים בשבוע הם יאכלו רק 1-2 פעמים בשבוע. יש להניח שהדבר גם ישפר את בריאות הצרכנים (אם כי זה לא הכרחי).

בברכה,

אורי.

RSPA

New member
אמרת שלא תיכנס לדיון על הפן המוסרי

marx04

New member
לא נכנסתי - דיברתי על האמצעים להפחתת סבל

שלום לך,

אין לי כל רצון להיכנס לדיון בפן המוסרי, ואכן אינני דן בכך.
אני חולק על ליידיבאג בשאלה אם מבחינה טכנית וכלכלית ניתן להפחית את הסבל שנגרם לבעלי החיים בתעשיות הבשר, החלב והביצים.
זהו דיון במישור הכלכלי, ההנדסי או החקלאי - לא במישור המוסרי.

בברכה,

אורי.

RSPA

New member
את זה אתה כתבת ובלי משים נכנסת

ציטוט:
"אינני רואה שום מניעה טכנית לגדל בעלי חיים באופן המוני לצריכתם ולצריכת מוצריהם...."
סוף ציטוט

marx04

New member
נכון - אין כאן שום דיון מוסרי

שלום לך,

נכון, זה מ שכתבתי, ובדברים הללו אין שום התייחסות לשאלה המוסרית.
זוהי טענה הנוגעת לאפשרות המעשית לגדל בע"ח בכמויות גדולות תוך הקפדה על מניעת סבל - לא טענתי שהדבר מוסרי או לא מוסרי.

בברכה,

אורי.

למעלה