דיברתי עם חבר על המצב בארץ ובעולם

dory30

Well-known member
וסיכמנו שכיום העולם הפוך: הנורמלים בבתי משוגעים והמשוגעים יושבים בשלטון. מה אתם אומרים על זה?

dory30

Well-known member
כיום? נו באמת... זה כך כבר יותר ממאה שנים.
יש משהו בדבריך. עם זאת, הרשתות החברתיות הן מכפיל כוח. אתה מדמיין אנשים כמו אמסלם, רגב, גוטליב ועוד זבלים שכאלה בממשלות של בגין, שמיר ושרון? (אני מצוי בפוליטיקה מגיל 11 בערך, כשאת שמיר הכרתי רק בסוף ימיו כפוליטיקאי) כל אחד מהם היה זורק אותם מכל המדרגות. בכלל, יש בקרב הציבור הכללי תחושה שלהיות בור, מושחת, מטומטמם, גס רוח וכדומה זה בונטון. אדם משכיל, שקט ויצרני זאת בושה. מה שפעם היו עושים ואומרים בחדרי חדרים, גלוי לעיני כל. כנאמר, מהמקפצה.

SupermanZW

Well-known member
יש משהו בדבריך. עם זאת, הרשתות החברתיות הן מכפיל כוח. אתה מדמיין אנשים כמו אמסלם, רגב, גוטליב ועוד זבלים שכאלה בממשלות של בגין, שמיר ושרון? (אני מצוי בפוליטיקה מגיל 11 בערך, כשאת שמיר הכרתי רק בסוף ימיו כפוליטיקאי) כל אחד מהם היה זורק אותם מכל המדרגות. בכלל, יש בקרב הציבור הכללי תחושה שלהיות בור, מושחת, מטומטמם, גס רוח וכדומה זה בונטון. אדם משכיל, שקט ויצרני זאת בושה. מה שפעם היו עושים ואומרים בחדרי חדרים, גלוי לעיני כל. כנאמר, מהמקפצה.
מה שאומר שהמצב רק הולך ומחמיר. אני סבור שהתופעה התחילה ב1913, שנה לפני מלחמת העולם הראשונה, אז החלו להתגבר משמעותית הלאומנות והאימפריאליזם על חשבון זכויות אזרח, זכויות אדם, וחירויות, המצב רק הולך ונעשה יותר גרוע מאז, אבל עד 2020 (לא כולל) זה קרה לאט לאט, החל מ2020 הקצב מהיר. אם כן, מדובר בתופעה בת 111 שנים.

בכל קבוצה של אנשים יש כאלה שהם קצת משוגעים, ולמעשה לכל אחד יש איזשהם שיגעונות. השלטון גובל בשחיתות בהרבה מקומות, אבל אנשים מוסריים משתדלים למנוע את השחיתות.

dory30

Well-known member
בכל קבוצה של אנשים יש כאלה שהם קצת משוגעים, ולמעשה לכל אחד יש איזשהם שיגעונות. השלטון גובל בשחיתות בהרבה מקומות, אבל אנשים מוסריים משתדלים למנוע את השחיתות.
כן, אבל אתה רואה יותר ויותר מדינות (רובן ימין קיצוני אך לא רק) שבהן האנשים המובילים את השלטון לא היו מתקבלים לעבוד בשום מקום נורמלי מחוץ לפוליטיקה. האשמים העיקריים בכך לדעתי הם:
א. מערכות החינוך- מוציאות מהן אנשים בורים או לא מספיק רחבי אופקים. זה איום על הביטחון הלאומי.
ב. הסתות פרועות ללא פיקוח של הרשתות החברתיות.
ג. רחמנות של בתי משפט ברחבי העולם המאפשרות לגורמי שוליים להיכנס לשלטון ולקחת בו חלק
ד. אי מודעות לסכנות שבהדרת ובשנאת האחר- בני מיעוטים, נשים, להט"בים וכדומה.
ישראל אגב כפסע מדיקטטורה, אם לא שמת לב. בראשה עומד רודן מנוול וצמא דמים. יש לקוות שניפטר ממנו בקרוב.

מה שתיארת מעציב מאוד, ונקווה שהעולם בכלל וארצנו בפרט יהיו דמוקרטיות נאורות ולא דיקטטורות. העם שלנו פוחד מהפיגועים הקשים והאבדות בנפש ולכן לא חושב בהיגיון אלא מחפש מהר רודן לסמוך עליו שרק לכאורה יעצור את המצב בעזרת האלימות שלו. חבל. הימין הקיצוני הביא לצרות הכי קשות בהיסטוריה. האם באמת יש סכנה ממשית שישראל תהפוך לדיקטטורה? זה מפחיד מאוד. הבנתי שכשהוקמה המדינה החדירו מאוד חזק לאנשים את ערך הדמוקרטיה. אגב, אם בתי המשפט מרחמים מדי, עלולים להגיע למצב שלא רק יהיו אנשי שלטון מושחתים אלא גם יהיו הרבה אזרחים פושעים שיסכנו את הציבור.

נערך לאחרונה ב:
צ'רצ'יל אמר פעם כי דמוקרטיה היא דבר רע, אבל האלטרנטיבה גרועה שבעתיים.
בשום מקום אין שלמות. אני מקווה שהפחד שישראל תהפוך לדיקטטורה הוא הגזמה. החדירו מאוד בבירור את ערך הדמוקרטיה לאנשים כשהקימו את המדינה, אני משער שלדמוקרטיה חזקה יש כוח לשמור על עצמה.

dory30

Well-known member
בשום מקום אין שלמות. אני מקווה שהפחד שישראל תהפוך לדיקטטורה הוא הגזמה. החדירו מאוד בבירור את ערך הדמוקרטיה לאנשים כשהקימו את המדינה, אני משער שלדמוקרטיה חזקה יש כוח לשמור על עצמה.
אני חוזר ומדגיש. בקרב רבים מבני המגזר החרדי והערבי (ולא רק) ממש אין מסורת דמוקרטית. אפילו בקרב מייסדי המדינה לא הייתה מסורת שכזו. אם תשאל אנשי ימין מסוימים, יגידו לך שהתקשורת ובתי המשפט מנהלים דיקטטורה וכל מי שסותר את דעתם חוטף. אני לא חושב ככה, אבל יש בהחלט מקום לתיקונים כדי שציבורים שלא מיוצגים כהלכה יזכו לצדק. מה שכן- לא בנוסח לוין ורוטמן, שבאו להרוס את המדינה וממשיכים גם בשעת מלחמה.

אני חוזר ומדגיש. בקרב רבים מבני המגזר החרדי והערבי (ולא רק) ממש אין מסורת דמוקרטית. אפילו בקרב מייסדי המדינה לא הייתה מסורת שכזו. אם תשאל אנשי ימין מסוימים, יגידו לך שהתקשורת ובתי המשפט מנהלים דיקטטורה וכל מי שסותר את דעתם חוטף. אני לא חושב ככה, אבל יש בהחלט מקום לתיקונים כדי שציבורים שלא מיוצגים כהלכה יזכו לצדק. מה שכן- לא בנוסח לוין ורוטמן, שבאו להרוס את המדינה וממשיכים גם בשעת מלחמה.
יש שחיתויות ומחדלים בחלקים מסוימים כמו בכל מקום בעולם, אבל באופן כללי החשיבה דמוקרטית ונשמרת ככה. יש בחירות, יש רשויות כנסת, ממשלה ובית משפט, ויש חופש דיבור. דמוקרטיה אמיתית קשה למוטט.

dory30

Well-known member
יש שחיתויות ומחדלים בחלקים מסוימים כמו בכל מקום בעולם, אבל באופן כללי החשיבה דמוקרטית ונשמרת ככה. יש בחירות, יש רשויות כנסת, ממשלה ובית משפט, ויש חופש דיבור. דמוקרטיה אמיתית קשה למוטט.
לפעמים תהליכים שכאלה קורים לאט ובלי שמרגישים. לא רק פה. גם בארה"ב, טראמפ הולך לנצח את מי שהדמוקרטים ישימו מולו.

dory30

Well-known member
האם באמת יש סכנה ממשית שישראל תהפוך לדיקטטורה? זה מפחיד מאוד
התשובות הן כן וכן.
הבנתי שכשהוקמה המדינה החדירו מאוד חזק לאנשים את ערך הדמוקרטיה. אגב, אם בתי המשפט מרחמים מדי, עלולים להגיע למצב שלא רק יהיו אנשי שלטון מושחתים אלא גם יהיו הרבה אזרחים פושעים שיסכנו את הציבור.
תלוי על איזה ציבורים אתה מדבר. ואכן, אחת הבעיות היא שבתי המשפט סוחבים תיקים ולא מענישים עבריינים (כולל פוליטיקאים) בחומרה. גם בעבר וגם בהווה.

בסוף ינצח הצדק. ארצות הברית החזקה תשתלט על איראן ועל כוחות הרשע, העולם יתאחד נגד הרוצחים, האסלאם יהפוך לנאור, ותהיה דמוקרטיה עולמית. רק צריך לחכות כמה זמן כדי שהתהליך יתקדם.

dory30

Well-known member
בסוף ינצח הצדק. ארצות הברית החזקה תשתלט על איראן ועל כוחות הרשע, העולם יתאחד נגד הרוצחים, האסלאם יהפוך לנאור, ותהיה דמוקרטיה עולמית. רק צריך לחכות כמה זמן כדי שהתהליך יתקדם.
אחרי פרישת ביידן מהמרוץ - נראה איזו ארה"ב נקבל. האם את הפשיזם הטראמפיסטי או את קמלה הריס? יש רק להבין דבר אחד- היא הרבה פחות פרו ציונית מביידן. יותר קרובה לקו של ברק אובמה, אחד הנשיאים הגרועים בכל הזמנים.

ארצות הברית אמנם עשתה דברים נוראים כמה פעמים, אבל היא מדינה של חופש, צדק, דמוקרטיה ושוויון והיא היחידה שאוהבת אותנו ובעדנו.

dory30

Well-known member
ארצות הברית אמנם עשתה דברים נוראים כמה פעמים, אבל היא מדינה של חופש, צדק, דמוקרטיה ושוויון והיא היחידה שאוהבת אותנו ובעדנו.
תפריד בין הצהרות למעשים. ברוב המקרים אתה צודק. אבל אם האריס תיבחר (והסיכוי קלוש, כנראה שטראמפ חוזר) אנחנו נתגעגע לביידן.

זה לא הצהרות, זו הבנה כוללת יותר. אני לא מבין ולא מתעניין בפוליטיקה, אבל רוב העולם ובכללו ארצות הברית מוסרי. אם רוב האנשים היו רעים ולא היו טובים, החברה הייתה מתמוטטת מזמן כי לא היה שיתוף פעולה טוב.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
אני לא מבין ולא מתעניין בפוליטיקה, אבל רוב העולם ובכללו ארצות הברית מוסרי.
חסכת לעצמך הרבה כאב ראש בכך שאתה לא מבין בפוליטיקה. גם אני עד אמצע שנות ה-20 חשבתי כמוך. ככל שהתבגרתי הבנתי שהאדם רע מנעוריו ואדם לאדם זאב. זה לא תלוי השכלה, דת, גזע, מין ופתק בקלפי. חינוך נטו.

למעלה