דיברתי עם חבר על המצב בארץ ובעולם

SupermanZW

Well-known member
זה לא הצהרות, זו הבנה כוללת יותר. אני לא מבין ולא מתעניין בפוליטיקה, אבל רוב העולם ובכללו ארצות הברית מוסרי. אם רוב האנשים היו רעים ולא היו טובים, החברה הייתה מתמוטטת מזמן כי לא היה שיתוף פעולה טוב.
מה שכתבת לא נכון, אפילו לא קצת. החברה לא מתמוטטת פשוט כי רוב האנשים מצליחים לדאוג לעצמם, היעדר שיתוף פעולה לא גורם להתמוטטות החברה אלא רק לכך שדברים שיכולים להיות פשוטים הם קשים.

כל אחד צריך באופן טבעי לדאוג קודם לעצמו בגלל יצר ההישרדות, אבל אנשים גם מכירים בטוב של האחר שלא פחות חשוב מהטוב של עצמם. אדם טוב שאוהב, מתעניין ודואג עוזר יותר לאנשים, גם במלים וגם במעשים. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים. אם רוב האנשים היו רעים, העולם היה מזמן מתמוטט. הנאצים הובסו כי היו רעים. עברנו לגור במדינה משלנו למרות האנטישמיות הרבה.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
כל אחד צריך באופן טבעי לדאוג קודם לעצמו בגלל יצר ההישרדות, אבל אנשים גם מכירים בטוב של האחר שלא פחות חשוב מהטוב של עצמם. אדם טוב שאוהב, מתעניין ודואג עוזר יותר לאנשים, גם במלים וגם במעשים. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים. אם רוב האנשים היו רעים, העולם היה מזמן מתמוטט. הנאצים הובסו כי היו רעים. עברנו לגור במדינה משלנו למרות האנטישמיות הרבה.
לעולם לא אמרתי שכל האנשים בעולם רעים. הרוב איפשהו באמצע. כדאי להידבק לטובים ולטובות בלבד.

רוב האנשים בעולם טובים, לא רעים. לכן החברה שורדת כי יש שיתוף פעולה ועזרה הדדית. חשוב להיות אדם טוב. רוב האנשים פשוט חומרניים וטיפשים. אני חולה עכשיו, יש לי גירודים חזקים בכל הגוף ונזלת קשה שמשגעת אותי.

dory30

Well-known member
לכן החברה שורדת כי יש שיתוף פעולה ועזרה הדדית
איזו חברה, האנושית בכללה או חברה ספציפית?
חשוב להיות אדם טוב.
אם אתה טוב מדי מנצלים אותך. מניסיון רב שנים.
רוב האנשים פשוט חומרניים וטיפשים.
חבל שהחוק אוסר על רצח, הייתי מטפל בהם בשמחה בדרכים הראויות להם.
אני חולה עכשיו, יש לי גירודים חזקים בכל הגוף ונזלת קשה שמשגעת אותי.
תהיה בריא.

החברה בכללה שורדת כי יש שיתוף פעולה ורוב האנשים טובים. לא צריך להיות טוב מדי, צריך להיות טוב מספיק. מאוד לא יפה להגיד שצריך לרצוח, המוסר אוסר לרצוח ולכן רצח הוא רע. חיי אדם מקודשים, אפשר להעניש בדרך הומנית יותר. תודה על האיחול.

יש לי חבר טוב מאוד שהוא טוב מדי, אבל אני אוהב ומעריך אותו. הייתה לי ידידה מניפולטיבית. לא חובה לעזור, אבל אסור לעשות במכוון מעשים רעים לאחרים שגוזלים מהם את זכויות האדם גם אם זה משרת את טובת עצמנו.

למעלה