דיה שחורת כתף

דיה שחורת כתף

ציפור קטנה (יחסית) שמסתובבת בין גת לגלאון. לצערי לא מתנהגת כמו הפרט משנה שעברה בכל אופן היא לא סובלת את קירבתי וכל פעם שהיא רואה אותי היא עפה לה אבל הפעם יש לי הצלחה חלקית אבל ד י י נ ו

חמוד, חנופה כבר לא תעזור

יש פה חשבון וכשהוא יסגר כל המדינה תרעד. ואני לא מאיים, רק מסביר

strix butleri

New member
מתי באמת הית בחולה בפעם האחרונה?

סגירת חשבונות רק במגרש הביתי שלי כי לך יש את יתרון הגיל וזה לא פייר...

התמונה הזו מוקדשת לשלך

זיהוי של התת מין נעשה לפי הדגם של תחתית הכנף יאללה תביא הסבר למה הנ"ל היא אסיאתית ולא אפריקאית הגיע הזמן ללמוד משהוא

osprey

New member
תודה על ההקדשה, מה הייתי עושה

בלעדיך? התבלבלת בסדר. הפרט בגלאון הוא מהתת מין האפריקאי והפרט משנה שעברה (מכפר רופין) הוא מהתת מין האסיאתי. הזיהוי נעשה עפ"י דגם הכנף, יותר נכון סוככות הכנף. אצל התת מין האפריקאי אברות היד אפורות שחורות כהות, עם קונטרסט ברור לסוככות הכנף הבהירות (גוון אפור/אפור כסוף). הדבר נראה היטב בתמונה המוקדשת לי. איזה מאמי אתה... לעומת זאת, אצל התת מין האסיאתי, סוככות היד כהות גם כן. כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת (צולמה כמדומני על ידך) אברות היד כהות מאוד, הסוככות מעט יותר בהירות אולם עדיין כהות יחסית, הולכות ונעשות בהירות יותר ככל שמתקרבים לגוף.

osprey

New member
סוככות=אברות

התכוונתי כמובן לאברות היד ואברות האמה. למה אתם לא מתקנים אותי?

osprey

New member
תמונה נוספת של התת מין האסיאתי

לא תמונה מי יודע מה של הפרט מכפר רופין (זקוקלטלסקופ, אתה הגדול מכולם, אני אפר לרגליך), להמחשת הדגם השונה של הסוככות.

RedBishop

New member
מלך !../images/Emo47.gif

איזה תמונות יא בן-אדם ! התפיסה עם הטרף פשוט מדהימה..

Blackstart

New member
Black-shouldered Kite

סליחה חברים על ההודעה הלא קשורה, היא מיועדת לסייע לצפר שאינו קורא עברית לאתר את התמונות הנהדרות האלה בתוך הפורום.

למעלה