דיה שחורת כתף

razyho

New member
פשוט נולד פה יוסי אשבול JR

אני חסר נשימה למראה התמונות של הדיונת. נראה שתפשה נברן או חולדה? תת המין האסיאתי הוא כמובן Elanus caeruleus vociferus האפריקאי E.c.caeruleus ויש עוד שני תתי מינים מדרום מזרח אסיה ופפואה ניו גיני זקוק ל.... שוב שמתי את התמונה של הדיה כרקע למחשב מקווה שאתה לא מתנגד

netbird

New member
חשבת לפרסם?

חשבת לפרסם תמונות שלך בעמוד השער של: Israel Journal of Zoology

osprey

New member
הסתייגות לגבי התת מין של הפרט

מגל-און. ייתכן ובכל זאת המדובר בפרט מהתת מין האסיאתי ולא האפריקאי. לטענת מקורות יודעי דבר (קרי צפרים שראו את הדאה בגל-און) גם חלק מאברות האמה החיצוניות כהות. ספירת נוצות כהות בכנף ימין של הצילום שהוקדש לי מלמדת כי ישנן יותר מעשר נוצות כהות (לפחות 12-13), קרי אכן חלק מאברות האמה כהות גם כן, סימן אשר על פי הידוע לנו איננו מתאים לתת מין האפריקאי. יש למישהו צילומים נוספים של הדאה בתעופה?

insomni

New member
גם בתצפיות וגם בתצלומים...

גם מתצפיות בשטח וגם מתצלומים שדוג'סקפו (אח של זה השני,אתה יודע) בדאה הנוכחית מראה אומנם הרבה פחות שחור בתחתית הכנף מזו של שנה שעברה, אבל הרבה יותר מפרטים שראיתי רק שבועיים שלושה קודם באפריקה... ישנה התהוות של שפת זרימה ככה ונראה שהפרט הנוכחי צעיר, לדעתי גם זו אסייתית.לפחות עד שיוכח אחרת...

osprey

New member
ראית וצילמת או רק ראית

צילמתם דאות שחורות כתף בקניה? אם כן אולי תעלו אותם לכאן ע"מ שכולם יוכלו להתבונן ולהשוות. חיפשתי אתמול צילומי דאות שחורות כתף באוסף השקופיות שלי מקניה, ולצערי מצאתי רק שקופיות של ה- SWALLOW-TAILED KITE.

למעלה