דיווח אוכל מיפן וקוריאה (חלק אחרון): פוקואוקה

sweetdreams

New member
דיווח אוכל מיפן וקוריאה (חלק אחרון): פוקואוקה


קישור לחלק הראשון על סיאול.
קישור לחלק השני על טוקיו.
קישור לחלק השלישי על אוסקה.
קישור לחלק הרביעי על הירושימה ומצויאמה.

זהו.. הגענו לשבוע האחרון.. כמה חבל. הייתי בכיף נשארת פה עוד שבוע. או עוד חודש. לפחות.


בשבוע האחרון היינו בפוקואוקה, עם קפיצה לנגסקי, שלא קרובה בכלל, שעתיים ברכבת, אבל בהחלט שווה את הנסיעה.

נגסקי, אגב, קיבלה את פנינו עם גשם זלעפות וסופת ברקים רועמת. אבל לא נתנו לזה לבלבל או להרתיע אותנו. ביטלנו את הסיור בנמל, והארכנו את השהות בפארק השלום, כולל כניסה למוזיאון (אני ממליצה למבקרים לא לוותר על המוזיאונים הנ״ל, גם בהירושימה וגם בנגסקי, הם שונים וכל אחד מהם נוגע ללב ומעורר מחשבה בדרכו שלו), והקדמנו את הביקור באונסן, שכלל גם רוטנבורו (בריכה פתוחה) באקלים סוער על ראש ההר עם נוף לעיר — מה עוד יכלנו לבקש?

פוקואוקה עצמה היתה עיר די מוצלחת לסיום. שוב עיר גדולה ומודרנית. מיני אווירה של טוקיו. מבחינת מאכלים, חזרנו השבוע למאכלים שאהבנו במיוחד, ושרצינו לאכול פעם נוספת לפני החזרה לארץ. פירוט, כרגיל, בתמונות עצמן.
 

sweetdreams

New member
טאקויאקי

בפעמים הקודמות שאכלנו, לא צילמנו, אז הנה תמונה.
אלה כדורי בלילה ממולאים בתמנון, מכינים אותם על מחבת מיוחדת עם שקעים, עליהם מפזרים רוטב מבוסס סויה (דומה לטריאקי, אבל לא בדיוק), מיונז יפני (הוא יותר מתקתק בהשוואה למיונז שלנו), בוניטו פלייקס, בצל ירוק, ונראה לי שהפצפוצים האלה הם מאורז. בדר״כ מנת טאקויאקי מכילה ארבעה או שמונה כדורים, הם מגיעים בסירה כזו, ואוכלים אותם בעזרת קיסם.

 

sweetdreams

New member
ראמן בגרסת הקאטה

הקאטה הוא האיזור בפוקואוקה בו אנו נמצאים כרגע. האיטריות כאן הן דקות יותר, והציר הוא ציר בקר וחזיר עשיר. דומה מאוד לאחד הראמנים שאכלנו בטוקיו, אבל כאן עשוי טוב יותר. בדירוג הראמנים, זהו אחד הטובים שאכלנו בטיול, אם לא ה-.

 

sweetdreams

New member
יש כאן שתי ביצים שונות

הביצה במנה שלי (מימין) זו ביצה רכה, ובמנה שלו זו ביצה מומלחת חצי קשה.
 

sweetdreams

New member
וזהו אומרייס

האומלט הממולא אורז, והפעם לא בטייק אוואי, כדי שתראו איזו יפה המנה הזאת נראית כשאוכלים אותה בלייב.

הוא אוכל אומרייס עם אבוקדו, שרימפס ורוטב עגבניות. אני אוכלת אומרייס עם תבשיל בקר.
וכמו שהסברתי בפוסט הקודם על האומרייס — יש גרסאות מטורפות יותר!

 

sweetdreams

New member
גם סוקיאקי היינו חייבים לאכול שוב

כאן ההכנות. המנה מבושלת בשולחן עצמו ע״י מלצרית הלבושה בקימונו -- כאמור, זהו הנוהג במסעדות סוקיאקי, הן מאוד טקסיות. השולחן עצמו הוא שולחן אינדוקציה, עליו הסיר בו היא תבשל לנו את המנה, אתם רואים את שני הקנקנים עם הרטבים לציר, וקערות הביצה הן בשבילנו.

 

sweetdreams

New member
המשך הכנות

הבסיס לציר מתחמם לו, קיבלנו בינתיים סט אורז, והגיעו לשולחן גם הבשר ושאר התוספות שיכנסו לתבשיל.

 

sweetdreams

New member
עוד המשך..

את מה שמוכן המלצרית מוציאה לקעריות עם הביצה הטרופה, אנחנו טובלים היטב, ואוכלים.

 

sweetdreams

New member
כשהכל מסתיים..

מבשלים לנו שתי ביצים נוספות עם שאריות הרוטב שנותר בסיר, ומגישים על גבי אורז. וכשמסיימים עם זה, אז כמובן שמגישים לנו גם תה ירוק.

 

sweetdreams

New member
כמובן שלא יכלנו לעזוב את יפן מבלי לאכול עוד פעם אחת..

סושי!!
הוא אולי נראה קצת מעוך, כי במקום לאכול במסעדה, אספנו טייק אוואי, ואכלנו כשהגענו לשדה התעופה. אבל אל תתנו למראה לבלבל אתכם, הוא היה מצויין!
אוי, אנחנו נתגעגע. היי שלום, טונה. היה שלום, קיפוד ים. נשוב לבקר אתכם, בטוקיו הבנויה!


 

sweetdreams

New member
ואחרון אחרון חביב

גלידה קרם חלב מעולה!!!
כבר דיברתי על הגלידות ביפן, שבאופן כללי מאוד טובות, אבל בפוקואוקה ישנן גלידות פרמיום, עם נתונים כמו 25% קרם, וחלב בעל 12.5% שומן. ממש שמחנו למצוא אותה גם בשדה התעופה. היא היוותה את הסיום המושלם.

 

sweetdreams

New member
וכמה מילות סיום

טוב, אז נראה לי שבשלב זה, זה לא יהיה סוד להגיד שאני מאוד אוהבת את יפן (וגם את קוריאה, בואו לא נפלה
). היה לי מאוד כיף לכתוב את הדיווח הזה, גם פה, וגם בקבוצה הנוספת שאני כותבת בה, ונהניתי מאוד לקבל פידבקים מאנשים שהתרגשו מהדברים שאנחנו התרגשנו מהם, וזה רק האוכל!

אני באמת חושבת שיפן היא מדינה מיוחדת, יש משהו ממכר ומהפנט בתרבות שלה ובאנשים, ואנחנו ללא ספק נעשה את הטיול הזה שוב. לא כ״כ ארוך, אבל נראה לי שאחת לשנה וחצי נמצא זמן לנסוע, פעם באביב ופעם בסתיו (אני רוצה לראות גם מייפל!
).

אם יש לכם שאלות, בין על האוכל, ובין על דברים אחרים, אתם מוזמנים לשאול — אני אשמח לענות. אני אסווג ואומר שאני לא סוכנות נסיעות, אז הידע שלי מוגבל
, אבל ממה שיש לי ומהניסיון שלנו, אני אשמח לתרום, לשתף, ולהמליץ למעוניינים, ואני מאחלת לכם גם כן טיולים למקומות יפים עם הרבה אוכל טעים! וכמובן, דיווחים עם תמונות בסוף.


The End!
 
תודה על הדיווח, כיף לקרוא

וקצת מבאס, כי הייתי אמורה להיות ביפן ובקוריאה בחודשים אלו, עד שהחיים שיבשו הכל... אבל נו, תמיד יש את השנה הבאה :)
אקח מפה רעיונות לדברים שצריך לנסות ביפן. תודה!

ממליצה שאם אתם חוזרים לאזור לנסות עוד מדינת איים (נו, קוריאה היא סוג של "אי" כשהגבול היבשתי היחיד הוא הגבול הכי ידוע לשמצה בעולם...) - טייוואן. גם היא חוויית אוכל מעניינת, עם מוטיבים יפנים וקוריאנים שמעורבבים במטבח שונה לחלוטין.
 

מיתר44

New member
אחרי שעוררת תשוקה בלתי נשלטת לטייל ביפן, אנא

ספרי פרטים פרקטיים: על נסיעות מיעד ליעד, על טיסות, על מציאת מלונות, על מסלולי טיול, על ישום ה gps
וגם על מחירים.
מדברייך אני מבין שהעונות הנכונות הן האביב והסתיו. נכון?
בדיעבד , לא יותר נכון לטייל טיול ארוך אך ורק ביפן?
 

sweetdreams

New member
פרקטיקה — אני אעלה גם כן בצורה מדורגת

בוא נתחיל לפי הסדר. הדבר הראשון שאתה צריך זה טיסה. אין טיסות ישירות מישראל ליפן, ולכן צריך קונקשן דרך איזושהי מדינה. קוריאה היא הנוחה ביותר, זה הכי בדרך, ויש טיסות בין קוריאה ליפן כל הזמן.
אם אין עניין בקוריאה עצמה, אז אפשר לוותר על השהות בה, ולקחת ישירות קונקשן. אני אישית מאוד אהבתי את העצירה בסיאול, מה גם שזה פתח לנו את הטיול ביפן — לא היינו צריכים להחליט מראש אם נוחתים וממריאים מטוקיו, או נותנים בטוקיו וממריאים מעיר דרומית יותר. אפשר לטוס מיפן לקוריאה דרך טוקיו, אוסקה או פוקואוקה, בהתאם למיקום שלנו בסוף הטיול, משם לקחנו את הטיסה.
פירטתי יותר על הטיסות גם בהודעה מהשרשור שלי על סיאול.
 

sweetdreams

New member
מתי לנסוע?

ביפן כל עונה נפרשת על פני שלושה חודשים, ולכל עונה יש מאפיינים וצבעים משלה, כולל פסטיבלים עונתיים, התאמות לבוש, אוכל, וכדומה.
אם היית שואל אותי? הייתי רוצה להיות שם שנה שלמה, ולהחשף לכולן. האביב הוורוד, הקיץ הירוק, הסתיו הכתום, והחורף הלבן. בפועל, העונות הפופולאריות לתיירות הן הסתיו והאביב, הן בגלל תקופות השנה שמתלכדות עם חופשים, והן בגלל תנאי מזג האוויר. הקיץ ביפן חם מאוד (כמו אצלנו בארץ), והחורף קר מאוד. באביב ובסתיו יש מזג אוויר נוח.
אם המטרה שלך זה לנסוע לטוקיו, ולהשאר בטוקיו, אז זה ממש לא משנה מתי תיסע. אתה תמצא קסם ועניין בכל אחת מתקופות השנה, וכל עונה היא חוויה בפני עצמה.
אם אתה רוצה גם לטייל ולהסתובב, אז כדאי לנסוע בעונה עם מזג אוויר שלא יכביד על הטיול.
 
הערה קטנה על הקיץ היפני, ועל מסעדות מקומיות

מחברים שם ובקוריאה, הבעיה של הקיץ היא לא רק החום הלוהט, אלא בעיקר בעיקר הלחות הבלתי נסבלת. והלחות הזו היא הרבה יותר מזו של הקיץ שלנו, כי היא מתבטאת גם בגשמים, במיוחד ביוני-יולי. כאמור, הייתי אמורה להיות עכשיו בקוריאה, בין השאר בשביל חתונה קוריאנית של אחד מחבריי, וכשסיפרתי לו על הנסיבות שבגללם לא אוכל לנסוע כרגע ואצטרך לדחות, הוא ישר אמר: "תבואי בסתיו, אל תתקרבי לאזור בקיץ"...

מצטרפת להמלצה על טיסה דרך סיאול בקוריאן אייר, הם נפלאים. טסתי איתם עד לניו זילנד עם עצירות בקוריאה וחזרה והיה תענוג. נדמה לי שגם קאטאי, מהחברות הטובות בעולם, החלה להציע טיסות מישראל לצד הזה של אסיה דרך הונג קונג.

וכן, במדינות כאלו עדיף לא ללכת אחרי אפליקציות והמלצות של תיירים כמו במקומות אחרים בעולם, אלא גם להמר וגם לשאול מקומיים איפה הם אוכלים ביומיום. דווקא מהמלצות חוזרות ונשנות של אתרים ומקומות מפורסמים בטייוואן ובקוריאה פחות התרשמתי. לעומת זאת ללכת ולדגום אוכל רחוב אקראית היה הכיף הכי גדול, כמו גם מסעדות שחברים מקומיים לקחו אותי אליהן בלי אף תייר מחוץ לשולחן שלנו.
 
למעלה