דיווח אוכל מיפן וקוריאה (חלק אחרון): פוקואוקה

sweetdreams

New member
כמה זמן?

זה תלוי מה רוצים לעשות.
&nbsp
הייתי אומרת שהזמן הבסיסי נע בין שבועיים לשלושה. הטיול הסטנדרטי ביפן הוא טוקיו >> אוסקה >> הירושימה. מטוקיו יוצאים לניקו, טאקאו ולפוג׳י. מאוסקה מתחברים לקיוטו ולנארה. ומהירושימה נוסעים גם למיאג׳ימה. וכל זה נמצא באי אחד מבין הארבעה, האי המרכזי. מכאן אפשר להחליט שראינו מספיק, ולחזור לטוקיו.
זהו כאמור מסלול סטנדרטי, שבו רואים את ״כל מה שצריך״, שנע בין שבועיים בלחץ לבין שלושה שבועות ברוגע ובנחת.
מבחינת אורך הטיול, זה גם מתאים עם הנסיעה ברכבות, ולתקופת ה- JR Pass, כרטיס המעבר החופשי לרכבות ביפן, הנמכר אך ורק לתיירים, ומוגבל לתקופה מקסימלית של שלושה שבועות. אפשר לקנות JR Pass לשבוע, לשבועיים או לשלושה שבועות, בדר״כ ניתן לרכוש אותו רק מחוץ ליפן, אם כי בשיא עונת התיירות, היתה תקופה שבה הוא נמכר לתיירים גם בתוך יפן. מחירו יקר, אבל אם מתכננים שלוש ומעלה נסיעות בשינקנסן, הרכבת המהירה, הוא הופך למשתלם. שלא לדבר על כל נסיעות הרכבת האחרות הכלולות בכרטיס, וכן הנסיעה במעבורת למיאג׳ימה. רכבות תחתיות ואוטובוסים לא כלולים בכרטיס.
&nbsp
כמובן שאפשר להאריך. לנו היה עוד זמן, אז נסענו לאונסן בדוגו, ואז המשכנו לאי הדרומי לפוקואוקה ונגסקי. יש גם אונסנים מומלצים באיזור באפו או אויטה, הנמצאים באי הדרומי.
יש לכם ממש הרבה זמן וחשק לראות דברים? סעו לאוקינאווה, אי קטן הנמצא כבר בחצי הדרך לטיוואן. או תחזרו לאיזור הצפוני לטוקיו, באי הצפוני הוקאידו יש את העיר סאפורו, וישנם גם איזורי חופשה רבים עם ריוקאנים ואונסנים באיזורים עם טבע ונוף.
&nbsp
אבל בינינו? על כל זמן נוסף בטוקיו אני אהיה מרוצה. אני לא צריכה אטרקציות, ומוקדי תיירות. זה ההוואי של העיר שעושה לי את זה הכי הרבה, ואת זה אני לא ממצה כל כך מהר.

sweetdreams

New member
מלונות

מלונות זה החלק שעשוי להיות מאתגר, במיוחד אם נוסעים בתקופה בה התיירות בשיאה. אני כבר אגיד שאם באים בלי סטנדרטים בכלל, אז זה לא כזה בעיה. יש מקומות. אבל אם רוצים חדר שקצת יותר גדול מקופסאת סרדינים, או ללא עישון, אז צריך לחפש יותר ברצינות, ועדיף מראש. כמה זמן מראש? כמה שיותר. וגם להיות מוכנים לשלם קצת יותר.
כמו שכבר אמרתי, אנחנו הקשינו על עצמנו, ובמחיר החופש והגמישות המירבית, חיפוש המלונות אצלנו היה מפרך, אבל בסופו של דבר מצאנו מלונות טובים מאוד בכל מקום בו נשארנו, אל רובם בשמחה הייתי חוזרת שוב, ואני יכולה להשאיר את הפרטים שלהם, ומידה ויש ביקוש למלונות ספציפיים (יש?).

sweetdreams

New member
אוקיי, אז עכשיו אנחנו כבר ביפן, מה עושים?

דבר ראשון, אם עדיין אין לכם, ובמידה ויש אפשרות לעשות זאת ביפן, אז קונים JR Pass. הוא נמכר או באינטרנט או בכל אחת מהתחנות של JR, הרכבת היפנית (לשים לב: מדובר ברכבת העילית, ולא התחתית).
עם הפאס משתמשים בכל הרכבות העיליות, שנוסעות בין התחנות הגדולות בעיר, וכולל גם הרכבת המהירה, השינקנסן, שנוסעת בין ערים גדולות. לא כל היעדים בטיול מחוברים לשינקנסן, אז אליהם מגיעים עם רכבת JR רגילה, שגם כן כלולה בפאס. את הפאס קונים מראש, אבל מתקפים אותו החל מהנסיעה הראשונה. בכל תחנת רכבת ישנו שער מאוייש, עוברים ומציגים בפני השומר את הפאס, והוא נותן לעבור. בפעם הראשונה, הוא יתקף אותו.
&nbsp
למספר יעדים מצומצם, למשל הר טאקאו אם אני זוכרת נכון, הרכבת המפעילה את הקו היא לא של הJR, אלא של חברה אחרת, ואז צריך לשלם. גם על אוטובוסים ועל רכבות תחתיות צריך לשלם בנפרד. ועל כן הדבר השני שעושים, זה לקנות כרטיס פאסמו, שזה הרב קו של טוקיו. הפאסמו לא נותן הנחות במחיר הנסיעה, אבל הוא מאוד נוח. מטעינים אותו בכסף, מעבירים אותו בכניסה וביציאה מהתחנה, ולא דואגים.
מחיר הפאסמו עצמו הוא 500 יין, אבל בסיום השימוש בו אפשר להחזיר אותו למכונה אוטומטית, ולקבל אותם בחזרה. ומה עושים עם הכסף שנשאר על הכרטיס? הו, כאן יפן נהיית אדירה. קודם כל, עם הפאסמו אפשר גם לשלם למכונות אוטומטיות של משקאות, דוכני קפה ומאפיות בתחנות רכבת. חוץ מזה, אם נשאר לכם גרושים על הכרטיס (פחות ממחיר כרטיס), אז אפשר לפצל את התשלום על הכרטיס. לשלם את מה שיש בפאסמו, ולהשלים במזומן. אז בסיום הטיול, תסיימו את מה שיש לכם על הפאסמו, תזדכו עליו, ואם יש עוד נסיעה-שתיים, משלמים עליהן ישירות.
&nbsp
דבר שלישי: כרטיס sim. יש בתי מלון בהם מוכרים כרטיסי סים במכונות אוטומטיות (במלון שלנו בטוקיו היו כאלה), אבל בכל מקרה אפשר להזמין אחד מראש, ולדאוג שישלח למלון, ויחכה לכם שם כשתגיעו.
&nbsp
יש לכם את שלושת אלה, ומבחינת תשתית אתם מסודרים.

מיתר44

New member
תודה תודה תודה - עשית לי ביתספר

לא רק על תיירות ביפן אלא גם על "איך לכתוב פוסט מושלם"
אני מבין, וזה בהחלט מעניין ומתאים, שנכנסתם לסעוד אקראית, תוך פסילת
מלכודות תיירים.
אני מקווה שבקרוב יגיע דיווח משלים על ארוחות גורמה ביפן, על ידי חבר הפורום.
כל שנשאר לי:
לדווח ברוח הדיווחים שלך על טוסקנה (אוטוטו) ואילך.
ושוב תודה רבה על ההשקעה והתגובות המיידיות. תמשיכו לכייף ולדווח בכשרון
ספרותי כה רב.

רזאי

New member
הרגת אותי.

אני כל כך מתגעגעת ליפן, והצלחת ממש להחזיר אותי לשם.
כנראה שאוכל לנסוע ליפן רק בעוד שנה וחצי, ואשמח לשמות בתי מלון ומסעדות שאת ממליצה עליהם במיוחד.
גם אני אוהבת את יפן באביב ובסתיו, אבל אני ממליצה לשקול גם נסיעת חורף. יש המון פסטיבלים לכבוד השנה החדשה, שבעיני מעניינים במיוחד.

sweetdreams

New member
האמת, אולי באמת ניסע בחורף

זה גם יסתדר לנו יותר טוב מבחינת העבודה, ובטח ייקל חיפושי מלונות ויהיה יותר זול.

לגבי מלונות:
קודם כל אני אגיד שאני מפונקת, ושיש לי סטנדרטים. אני לא אוהבת חדרים קטנים מאוד, אני בשום פנים ואופן לא אקח חדר עם עישון, ואנחנו תמיד חיפשנו מלון עם אינטרנט חופשי, ועדיף שיהיה מהיר. אם היו מכונות כביסה, מה טוב. ורצינו שיהיו ממוקמים באיזורים טובים של העיר. בנוסף, אני יותר מאשמח אם המלון יהיה לא בהכרח חדש, אבל כן מתוחזק היטב.

אחרי שאמרנו את זה..
אז בטוקיו שהינו ב- Niwa, באיזור Suidobashi. מלון חדש ואיכותי, באיזור חביב של בנייני האוניברסיטה, קרוב לתחנת רכבת תחתית, ולתחנת JR, שקט מצד אחד, אך עם הרבה מקומות לצאת לאכול בסביבה. מומלץ!
באוסקה היינו בשני מלונות, שניהם עם יתרונות וחסרונות. הראשון הוא The Lutheran, המלון בינוני בעל שלושה כוכבים, שאכן שווה בדיוק את שלושתם. למעשה הוא היה בסדר, ועם מיקום נוח ליד טירת אוסקה ומוזיאון ההיסטוריה. אבל בכל אופן, אחרי יומיים החלפנו אותו למלון טוב יותר, The Bridge Hotel, אבל הוא היה ממוקם בלב רובע הבילויים של העיר. קצת חששנו מזה מלכתחילה, אבל הוא דווקא יצא אחלה, ולא היתה שום בעיית אוכלוסיה או רעש מסביב. מה שכן, קראנו מאוחר יותר בביקורות עליו שחדרי ה- Double שלהם די קטנים. לא יודעת אם זה נכון, כי אנחנו לקחנו חדר Twin, ואני לא זוכרת למה. או שלא היו דאבל זמינים, או שכל מה שהם מציעים זה סמי-דאבל, ואת זה אנחנו לא לוקחים! בכל מקרה, החדר שלנו היה בסדר גמור ומאוד נוח, חוץ מזה שהמיטות היו נפרדות ולא ישנו ביחד (
).
שורה תחתונה, שני המלונות היו בסדר, והייתי שוהה בהם שוב אם הייתי צריכה. את המלון השני ללא ספק אהבתי יותר, אבל אם הייתי מגיעה שוב, כנראה שהייתי מחפשת מלון עם מיקום קצת יותר טוב.
בהירושימה המלון שלנו היה Mitsui Garden, שוב מלון חדש ואיכותי, עם מיקום מאוד נוח על שדרת השלום (לא לבלבל עם פארק השלום). ממליצה עליו!
בפוקואוקה היינו ב- The Resol, שהוא מלון ממש טוב בסה״כ, והחדר היה באמת אחלה, אבל אני לא ממליצה עליו ואני לא הייתי שוהה בו שוב בגלל המיקום שלו ב- Red District של העיר. גם פה זה לא היה *כזה* נורא, ואולי לאנשים מסויימים זה לא מפריע, או שמעוניינים לשהות בלב סביבה כזו, לי זה פחות מתאים. מה שכן, אחרי היום הראשון למדנו את הדרך המהירה לצאת ולהכנס למלון שלנו, עם לעבור כמה שפחות ליד דלתות אחוריות של מסעדות ופאבים, אבל שוב, אם הייתי בוחרת היום, הייתי בוחרת מלון במיקום אחר.

רזאי

New member
אנחנו לנים בטוקיו במלון לא רחוק משם,

https://www.tripadvisor.com/Hotel_R...otel-Bunkyo_Tokyo_Tokyo_Prefecture_Kanto.html
אני רואה שהביקורות על המלון שלכם מעט יותר טובות, אבל אנחנו מאוד נהנים שם. גילוי נאות- אחד המנהלים חבר טוב שלנו. אני לא חושבת שמשדרגים אותנו בחדר, אבל אנחנו מקבלים מחיר מיוחד שהופך את השהות שם למאוד משתלמת. ארוחת הבוקר היפנית (בניגוד למערבית), מעולה שם ממש.
אני שומרת את כל הרשימה, בשביל הערים האחרות. המון תודות.

Geralt of Rivia

New member
תודה שלקחת גם אותנו לטיול

נראה נפלא וגם טעים.
יפן נמצאת על הכוונת שלי כבר זמן רב, ועכשיו עוד יותר :)

מ צ ד ה

New member
וואו! וואו! ועוד פעם וואו!

הכי התרשמתי מאסתטיקת המנות! כמה הקפדה על כל פרט, גם במנות "רחוב" פשוטות וגם במנות ה"מבולגנות"!
מ ד ה י ם!

יש לך המון ידע והצלחת להעביר זאת בצורה ברורה ונהירה גם לכל ההדיוטים בינינו (אני
) שנחשפת ליפן דרך ספרות וקולנוע, שלא חובבת סושי, אבל... כשראיתי את כל מה שהעלית אני גם הייתי טועמת הכל!

תודה רבה על ההשקעה!

trilliane

Well-known member
מנהל
כבוד על התיעוד המושקע והמפורט להפליא

לא פשוט לצלם כ"כ הרבה אוכל (במיוחד כשרעבים), לרשום (או לזכור?
) הכול... ולהעלות על הכתב זו השקעה של שעות רבות, בהחלט לא מובן מאליו. היה שווה.

למעלה