לצערי, קוריאה איכזבה אותי...
ואני מדבר על אוכל.
 
אהבתי את המסעדות הקוריאניות מחוץ לה, וציפיתי לגדולות ונצורות.
חבר שהיה שם תיאר את האוכל כ"לא משהו" ולצערי הוא צדק.
 
רוב הדברים שאכלתי, ברחוב ובמסעדות שונות ומשונות, היו בסדר כזה, לא משהו לזכור.
 
מבחינת ערים, בוסאן הרבה יותר לטעמי מסיאול.
בבוסאן יש שוק דגים מגניב שלא דומה לשווקים היפניים- הכול חי ואפשר לאכול ישר מהאקווריומים! יש שם גם את הקניון הכי גדול בעולם ומרכז ספא מדהים.
 
בכל זאת, הנה כמה המלצות:
עוגות האורז שהוזכרו, טוק-בוקי, הן חגיגה לחובבי גלוטן ומוגשות עם המון מנות.
 
אכלתי בסיאול את מנת העוף הטובה בחיי: עוף חריף עם אטריות אורז. כמה שזה היה חריף וטוב. לצערי זה היה ביום הראשון ושום דבר לא התקרב לזה מאז.
אנסה לצרף תמונה.
 
לאוהבי חזיר יש את החזיר השחור מהאי JEJU
טעים אבל לא ברמה אחרת ממה שאני מכיר.
 
יש להם (לפחות בבוסאן) גם גרסה מוזרה לסשימי: לוקחים דג נא וכורכים אותו בעלה גדול, מוסיפים עוד כמה דברים כמו חריף ואוכלים. חוויה מעניינת אך לא טעימה במיוחד.
 
יש המון חטיפים שווים.
קוריאה ידועה ביכולתה להיסחף במאניות שונות, כמו גנגנאם סטייל.
לפני כמה שנים היא נסחפה בקדחת הדבש-חמאה: חטיפים בטעם הנ"ל.
יש אפילו מאמר בוויקיפדיה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Honey_Butter_Craze
שווה לנסות.
 
קוריאה גם ידועה כאימפריה של אצות.
היפנים מתים על האצות שלהם.
משתמשים בהן לסושי ולייצור חטיפים מלוחים עם כל פירות ים ועמיאת.
טעים מאוד.