דיווח אוכל מיפן וקוריאה (חלק 1)

gastro101

New member
נפלא - תודה רבה ! אני מתכננת מסעדה קוריאנית

בבקור הקרוב בניו יורק . לאחיין שלי היתה חברה קוריאנית (ספור מענין החינוך שם) והוא מחבב את האוכל ומכיר מסעדות.
 
כיף לקרוא! ואוסיף קצת משלי

היטבת לתאר את סיאול. היא מכוערת, רועשת, עצומה ועמוסת אדם, מסוג הערים הגדולות שאיני אוהבת, ובכל זאת מצאתי בה קסם ברחובות הקטנים, באנשים, באוכל. יש הרבה הפתעות קולינריות, ומה שכיף הוא שרובן זולות להפליא או מחכות דווקא בדוכני רחוב ובשווקים ולא במסעדות יוקרתיות.

הקוריאנים מאוד אוהבים לבלות, והבילוי תמיד כולל אוכל - רבות מהמסעדות דוגמת הברביקיו/בולגוגי/גאלבי מגישות מנה גדולה במרכז, ולא פעם מסרבות להגיש לאדם בודד, כי הארוחות בנויות לחלוקה (חלוקה אמיתית, לא ה"שרינג" הנתעב שלא משביע אדם אחד במחיר מופקע בתל אביב).

אולי אעלה בהמשך גם חוויות משם ומטייוואן, בכל זאת, אכלתי לא מעט בחודשיים בסיאול...
 

lriemann

New member
לצערי, קוריאה איכזבה אותי...

ואני מדבר על אוכל.
&nbsp
אהבתי את המסעדות הקוריאניות מחוץ לה, וציפיתי לגדולות ונצורות.
חבר שהיה שם תיאר את האוכל כ"לא משהו" ולצערי הוא צדק.
&nbsp
רוב הדברים שאכלתי, ברחוב ובמסעדות שונות ומשונות, היו בסדר כזה, לא משהו לזכור.
&nbsp
מבחינת ערים, בוסאן הרבה יותר לטעמי מסיאול.
בבוסאן יש שוק דגים מגניב שלא דומה לשווקים היפניים- הכול חי ואפשר לאכול ישר מהאקווריומים! יש שם גם את הקניון הכי גדול בעולם ומרכז ספא מדהים.
&nbsp
בכל זאת, הנה כמה המלצות:
עוגות האורז שהוזכרו, טוק-בוקי, הן חגיגה לחובבי גלוטן ומוגשות עם המון מנות.
&nbsp
אכלתי בסיאול את מנת העוף הטובה בחיי: עוף חריף עם אטריות אורז. כמה שזה היה חריף וטוב. לצערי זה היה ביום הראשון ושום דבר לא התקרב לזה מאז.
אנסה לצרף תמונה.
&nbsp
לאוהבי חזיר יש את החזיר השחור מהאי JEJU
טעים אבל לא ברמה אחרת ממה שאני מכיר.
&nbsp
יש להם (לפחות בבוסאן) גם גרסה מוזרה לסשימי: לוקחים דג נא וכורכים אותו בעלה גדול, מוסיפים עוד כמה דברים כמו חריף ואוכלים. חוויה מעניינת אך לא טעימה במיוחד.
&nbsp
יש המון חטיפים שווים.
קוריאה ידועה ביכולתה להיסחף במאניות שונות, כמו גנגנאם סטייל.
לפני כמה שנים היא נסחפה בקדחת הדבש-חמאה: חטיפים בטעם הנ"ל.
יש אפילו מאמר בוויקיפדיה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Honey_Butter_Craze
שווה לנסות.
&nbsp
קוריאה גם ידועה כאימפריה של אצות.
היפנים מתים על האצות שלהם.
משתמשים בהן לסושי ולייצור חטיפים מלוחים עם כל פירות ים ועמיאת.
טעים מאוד.
&nbsp

 
גם בסיאול יש שוק דגים מפורסם

איכשהו טרם הייתי בו, אבל הבנתי שגם אפשר לרכוש טרי ולהיכנס לכל המטבחים מסביב ויכינו לך לאכילה במקום. יש גם המון מסעדות בקוריאה של פירות ים ודגים טריים היישר מאקווריומים, כולל המנה המפורסמת של תמנון חי.
וכן, העוף הזה מעולה. אכלתי המון כאלו בוריאציות שונות, כמו גם את הקוריאן פרייד צ'יקן הנהדר שלהם שעולה על המקור האמריקאי.

תיקון קטן: ה-rice-cakes לא נקראות טוקבוקי, אלא רק חצי מזה - tteok. טוקבוקי היא המנה השלמה שלהן ברוטב האדום.
 

leebi66

New member
תודה רבה על הדיווח, עושה כבר חשק לנסוע

ושאלת אתגר: מה לדעתך המצב שם לצמחונים? לפי הדיווח וגם ממה שקצת קראתי במרשתת נשמע מאוד לא פשוט להיות צמחוני בסיאול
 

sweetdreams

New member
זה הרבה פחות גרוע מיפן, שם לדעתי מאוד קשה

בקוריאה אפשר למצוא הרבה מאכלים צמחוניים, או לפחות על בסיס צמחוני, ואפשר לוותר על החלבון מן החי, ולהסתפק בטופו או נודלס או אורז.
מה שכן, אני לא יודעת עד כמה אלה נפוצים אה לה קארט, והמכשול שלפי דעתי יהיה לך זה השפה, ואת זה קשה לי להעריך. אני אישית לא הייתי צריכה לעמוד במצב שבו הייתי צריכה להסביר למלצר מה אני רוצה, מעבר לציון שם המנה שמופיעה בתפריט. אם הייתי צריכה להוסיף בקשות מאוד מיוחדות, או לבקש הסברים, אני מניחה שזה היה יותר מאתגר. בצד החיובי, בחלק מהמקומות שהיינו דיברו אנגלית ברמה סבירה.
 
זה... תלוי...

הבעיה במזרח עבור צמחונים ובוודאי עבור טבעונים היא שאף פעם אי אפשר להניח הנחות מראש - בישראל אתה רואה לחם, אז הוא מן הסתם צמחוני. ביפן יש סיכוי טוב שיש בו שומן חזיר. במזרח אתה רואה סלט, ורוב הסיכויים שתיבלו אותו עם רוטב צדפות או רוטב דגים... אז השאלה היא קודם כל האם אתם בוחרים לשאול ולתחקר על כל מנה, או מסתפקים במראה עיניים ושאלת כללית אם זה מכיל בשר/דגים שלא בטוח שתקבלו תשובה של ממש בטוחה במאה אחוז (הם לא כל כך מבינים את הקונספט, למשל מבחינת הרוטב של הצדפות).

למחמירים: אפליקציית Happy cow למציאת אוכל צמחוני/טבעוני, כרטיס בשפה המקומית שמסביר מה דרישותיכם הקולינריות (קל למצוא ברשת), ויש גם מנות חמות צמחוניות וכמובן אופציה לבשל לבד אם מתעקשים.

יש מנות צמחוניות, הטוקבוקי למשל, או מאפים כמו הוטוק וקירנגבאן, וכאלו שהם לפעמים צמחונים (ביבימבאפ, חלק מהקימבאפ שזה הסושי של קוריאה), אבל הצמחונות בהחלט חוסמת חלק גדול מהחוויה הקולינרית בקוריאה אם מקפידים מאוד.
 

גנגליון

New member
אפשר לאכול צמחוני מעולה בקוריאה

בסיאול בנוסף לאופציות שהוזכרו יש את mung bean pancake - בינדטוק, יש מסעדות שמתמחות במאכלי טופו, רוב הזמן יש איזה סוג של jeon בשווקים. מנות אטריות קונגוקסו - זה מנת אטריות בציר חלב סויה קר, יש bibim guksu, יש japche כמעט תמיד, קלגוקסו צריך לבדוק לפעמים זה בציר ירקות, לפעמים דגים ולפעמים חזיר. יש מסעדת מאנדו מדהימה לצמחונים בבואם דונג.
 

גנגליון

New member
ובאזורים החקלאיים

ליד jirisan ובאזור gangwon, קומות חקלאיים תמצאי מבחר גדול של מנות מבוססות ירקות ואורז. מה שמדהים בקוריאה שבמדינה קטנה יחסית בכל כפר או עיר יש את המסורת הקולינרית הענפה שלו ולכל מקום כזה יש מנות דגל מסורתיות גם מקולי שמיוצר מהגידול המקומי . למשל בגנגאונג יש מסעדות שמתמחות בטופו.

ממליץ גם לחפש מסעדות שמגישות שורש אפוי דאודוק deodeok - מדהים.
 

רזאי

New member
יש מסעדות בודהיסטיות צמחוניות.

אנחנו לא חיפשנו אותן, אבל פגשנו שם חברים צמחוניים שלקחו אותנו למסעדה בודהיסטית ממש מוצלחת. הבנתי שיש לא מעט כאלה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ברוכים השבים! סחתיין על הפירוט וההשקעה, נהניתי לקרוא


זה נשמע הרפתקני ואמיץ למדי. הייתי רוצה חופש להתנסות ולאכול מה שאפשר, אבל בהינתן תקציב מוגבל וטעם מגביל, זו נראית לי משימה מאתגרת, במיוחד כשאני לא מבינה את השפה ולא יודעת מה בדיוק עומד להגיע. רכיב לא אהוב בתוך מנה יכול לחרב לי אותה לחלוטין (למשל כוסברה או שומר) כמו גם תיבול מיוחד (אין לי סבילות לחריף, כידוע), ואני חיה עם אדם שלא נוגע בשום דבר מהים... (מצד שני, הוא התלהב מאוד מיין אורז ולי הוא הזכיר טעם של יוגורט מקולקל...) קשה
.
 

Gרר

New member
סחטיין על האומץ ועל ההשקעה בדיווח


ובעיקרון לשאלות של "מעניין אתכם לשמוע על אוכל ב..." התשובה כאן היא תמיד כן
 

מ צ ד ה

New member
קראתי בשקיקה ובהנאה גדולה! תודה רבה על הפירוט וההשקעה!

מחכה להמשך!
 

גנגליון

New member
לא ברור איך עדיין אין בינגסו בארץ הקודש המהבילה

יותר מרענן מגלידה, יותר חתיך גם..עם שלל מעטפות פרי ואפשרויות. מנת בינגסו עם שומשום שחור ואינג'ולמי ב- sulbing הייתה פשוט מדהימה.
 

החתולית

New member
צירפתי את כל השירשורים

וכולם יעלו יחד לקישורי הפורום, כדי להקל על הטיול המאורגן של הפורום ליפן :)
 

sweetdreams

New member
יאיי! אני מקווה שכולכם תסעו ליפן!


זו בדיוק היתה מטרת הפוסט, להפיץ את הבשורה...
 

החתולית

New member
יפן הפכה ליעד מועדף על פודיז בזמן האחרון

בחודשים האחרונים, הפידים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם, מלאים תמונות ודיווחים מיפן.
&nbsp
יפן יחסית יקרה למטיילים ישראלים, אבל ברור מהדיווחים שהיא מרתקת מבכל הבחינות.
 
למעלה