דיווח למס הכנסה

מצב
הנושא נעול.

דנה_כהן

New member
דיווח למס הכנסה

דיווח למס הכנסה
כעובדת שכירה (75%)ברצוני לפתוח במקביל עסק עצמאי, מהדין לגבי דיווח למס הכנסה + ביטוח לאומי, מה האופציה הכדאית ביותר לדיווח. אם מנקים לי מהמשכורת ביטוח לאומי, האם אני צריכה לשלם ביטוח לאומי גם כעצמאית ואם כן מה באמת האופציה הכדאית. תודה תודה תודה

שיר ורד

New member
עסק עצמאי

דיווח למס הכנסה
כעובדת שכירה (75%)ברצוני לפתוח במקביל עסק עצמאי, מהדין לגבי דיווח למס הכנסה + ביטוח לאומי, מה האופציה הכדאית ביותר לדיווח. אם מנקים לי מהמשכורת ביטוח לאומי, האם אני צריכה לשלם ביטוח לאומי גם כעצמאית ואם כן מה באמת האופציה הכדאית. תודה תודה תודה
עסק עצמאי
אם את פותחת עסק עצמאי, פני לרואה חשבון שיעזור לך בצעדייך הראשונים מול מערכות המס. לאחר שתתנסי קצת, תחליטי אם את ממשיכה לעבוד עם רואה חשבון, או מסתדרת לבד. חלק ניכר מהעצמאיים מעדיפים להעזר ברואה חשבון (תמורת תשלום המוכר כהוצאה) ולא לטפל בעצמם בכל דוחות המס. בעקרון את אמורה לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ ואם את עומדת בקריטריונים מסוימים גם בביטוח הלאומי. הקריטריונים הם: עוסק במשלח ידו שלא כשכיר לפחות 12 שעות בשבוע והכנסתו אינה פחותה מ- 15% מהשכר הממוצע ; או עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע ללא קשר לגובה ההכנסה; או מי שהכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו לא פחתה מ- 50% מהשכר הממוצע ללא קשר להיקף שעות עיסוקו במשלח ידו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה