דיווח סופ"ש

iditush forever

New member
דיווח סופ"ש

בשישי האחרון יצאנו אני ומשפחתי לחגוג לי יום הולדת 38, החלטנו להיפגש במרינה בהרצליה והפור נפל על דרבי-בר שזאת מסעדת דגים ופירות ים.
היינו שישה מבוגרים, אני, בעלי, הורי, אחי וגיסתי, שתי תינוקות וילד בן 4.5.
המסעדה עשתה רושם יפה, ממוקמת במרינה על קו המים והנוף מקסים, שולחנות ערוכים בסגנון כיאה למסעדת דגים.
איך שהתיישבנו קיבלנו ערכת סלטים לשולחן עם אפשרות למילוי נוסף, רק שלא חבל שלא נאמר לנו בהתחלה שהפלטת סלטים עולה 40 ש"ח.. היינו חושבים בשנית, אבל לא משנה. הערכה כללה מגוון רחב של סלטים - סלט ירקות קצוץ דק, גזר, כרוב ירוק בסגנון חמוץ - מתוק, כרובית וחצילים מטוגנים פשוטים אך טעימים, סלק, בטטה בסגנון אנטי-פסטי, איקרה וטחינה שהיתה די דלילה ולא טעימה במיוחד. סה"כ הסלטים היו טובים, פשוטים, טריים מאוד. כמובן שהגיע סלסלה עם לחמים חמים ולא ביררתי אם זה תוצרת המקום או לא, אבל הלחם היה חם, פריך וטעים. המינוס הנוסף היה שהיינו צריכים לנדנד להם עד שקיבלנו קנקן מים.
למנות עיקריות הזמנו:
גיסתי מכיוון שאיננה אוכל דגים, הזמינה רביולי גבינות ברוטב שמנת - עגבניות ובזיליקום, מנה פשוטה והיא טענה שהיא מאוד טעימה ואכן היא היתה טעימה.. שנררתי ממנה רביולי

אחי לקח דניס על הגריל עם תוספת פירה, דג פשוט וטען שהוא טעים.
הורי חלקו ביניהם דג מוסר על הגריל, עם פירה מירקות שורש וטענו שהוא נפלא (הדג כמובן)
אני לקחתי שרימפס בטמפורה עם רוטב ספייסי מיונז שהתגלה כחריף אש!!! והם לא טרחו לציין מזאת מראש..אחרת הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי מזמינה את המנה.
בעלי הזמין מיקס פירות ים, סטנדרטי לחלוטין - שרימפס, מולים וקלמרי, לא משהו מסעיר במיוחד
הילד קיבל מנת ילדים, שניצל וצ'יפס.
שתיה כללה - שלוש זירו קולה ושלוש בירות מהחבית - הוגארדן האהובה עלי.
קינוח לא לקחנו מכיוון שהיינו מפוצצים מרוב אוכל.
סה"כ חוויה של אכילה טובה, שירות טוב למעט הקטע של המים ושלא אמרו לי על חריפות המנה. מסעדה חביבה אבל לא משהו מסעיר ויוצא דופן. בשביל לאכול דגים על המרינה זאת אופציה טובה.
המחיר היה 600 ש"ח כולל טיפ. קצת יקר לטעמי, אבל בגדול הם סיפקו את הסחורה ויצאנו מרוצים משם.
 
תודה על הדיווח..

האם החיוב של ה40 על הסלטים הוא לאדם או לכל הפלטה?..
בדכ החיוב הוא לאדם אשר לא מזמין עיקרית...
בכל מקרה, אני חושבת שהיו צריכים להודיע שהסלטים בתשלום, במיחוד כי אם הבנתי נכון לא נשאלתם אם אתם מעוניינים בהם ופשוט הגישו לכם..
הקטע ם המים באמת מעצבן..
&nbsp
בכל מקרה, יום הולדת שמח ומזל טוב

&nbsp
 
6 מבוגרים+ 3 בירות+ שתיה קלה ומנת ילדים

וכולל טיפ - 600 ש"ח, יקר? ממש לא. לא הייתם אוכלים בזול יותר באף מקום אחר.
 

iditush forever

New member
זה ברור לי, אבל עדיין אני לא אוהבת להוציא מאות ש"ח על אוכל

מה לעשות, אני לא מאלה שיש להם תקציב אינסופי לאכול כל שבוע במסעדה, בין אם היא יוקרתית או פשוטה.
אני קוראת פה ביקורות של אנשים על ארוחות גורמה במסה, הרבט סמואל, כתית וכו' ותוהה לעצמי מאיפה אנשים מרשים לעצמם להוציא סכומים כאלה.
אני לא שופטת אף אחד, אבל בעיני זאת נהנתנות וחזירות וסוג של כניעה למחירים של ת"א.
אני ובני משפחתי לא הולכים כל סופ"ש למסעדות, זה לא הסגנון שלנו ואנחנו אנשי בית פשוטים.
 

החתולית

New member
כנראה שאת שופטת

את בוחרת לקרוא את הדיווחים בפורום, ובחרת ללכת למסעדה ולדווח עליה כאן, ואנחנו מקבלים כל דיווח בברכה.
יחד עם זאת, את מעבירה עלינו ביקורת ומתארת את ההתנהלות שלנו בצורה שיפוטית ומעליבה.
&nbsp
&nbsp
 

BBE87

New member
אמנם אני חדש כאן...

אבל מדובר בהודעה דוחה, מגעילה ומתנשאת.
"אני לא שופטת אף אחד, אבל בעיני זאת נהנתנות וחזירות וסוג של כניעה למחירים של ת"א." ברגע שאת מגדירה התנהגות של אנשים כחזירות ונהנתנות... זה בדיוק לשפוט אותם.
סביר להניח שאני צעיר משעמותית משאר חברי הפורום, אבל אני עובד קשה מאד בשביל כל שקל שאני מכניס. ואם אני רואה לנכון לפנק את עצמי בחזרה בארוחה טובה, מסיבה, טיסה לחו"ל או כל דבר אחר... צר לי אבל זאת לא עניינך ומקומך להעביר על כך ביקורת. בטח ובטח לא להגדיר את ההתנהגות הזאת כחזירות או נהנתנות.
 

crypto9

New member
ההודעה המכוערת והתוקפנית היא דווקא שלך ידידי הצעיר

 

crypto9

New member
דוחה, מגעילה ומתנשאת ? התוקפנות שלך משדרת בדיוק את זה...

 

BBE87

New member
אשמח לקבל הסבר

נגיד ולדעתך ההודעה שלי היא תוקפנית (לא מסכים עם זה אבל מוכן לקבל את דעתך)... אבל דוחה? היא זאת שאמרה שההתנהגות של חברי הפורום כאן היא "חזירות"... מתנשאת? היא זאת שאמרה שיש כאן חבורה של נהנתנים.
אשמח אם תצביע נקודתית איפה בדיוק התנהגתי בהתנשאות? בכך שאמרתי שעם הכסף שעבורו אני עובד אני מרשה לעצמי לפנק את עצמי מפעם לפעם? נגיד והייתי מדבר על סכומים או אפילו הייתי נותן דוגמאות ספציפיות... אבל זה לא מה שהיה כאן.

ואם כבר - "ידידי הצעיר" זאת אמירה מתנשאת שמנסה להקטין אדם ע"י ציון גיל צעיר (כן, אני יודע שאני ציינתי שאני ככל הנראה צעיר מרוב חברי הפורום... אבל זה היה שימוש ע"מ להוכיח נקודה מסויימת שהייתה רלוונטית למשהו).

אבל מה שעושה לך טוב, אני לא כאן במטרה להיכנס לוויכוח כזה או אחר.
 


מזכיר את כל האמירות שמתחילות ב"אני לא גזען אבל...."
&nbsp
אגב, בפורום יש בני כל הגילאים, כל אחד ואחד מאיתנו עובד מספיק קשה למחייתו ובוחר כיצד להוציא את כספו - כניסה לארנק ולתכנון הכלכלי של כל אדם היא חצופה לא פחות מההתייחסות המזלזלת, השיפוטית, המתנשאת והלא נעימה שהוצגה כאן.
 

החתולית

New member
אני מבקשת מכולם לשמור על תרבות הדיון

וכללי הפורום. מזכירה לכם שתגובות צריכות להיות ענייניות ולא לגופם של כותבים.
&nbsp
אנחנו לא רוצים למחוק הודעות אבל אם לא תהיה ברירה, נמחק הודעות שיכילו מילות גנאי, והתייחסויות אישיות.
 
אוי ,תנוחו...
(במקרה משתרשרת כאן)

רוב רובו של עם ישראל לא מרשה לעצמו לצאת למסעדות בקצב שבו יוצאים אליהם כאן בפורום (כן,גם אני).
אנחנו נהנתנים,מה לא נכון בזה?
חזירים? אולי גם כן,אבל זאת בעיה שלנו...
תרגיעו ותנוחו.
 

crypto9

New member
את צודקת שהדיווחים כאן מוטים למסעדות יקרות

שישראלי ממוצע עם שכר ממוצע לא נוטה לדרוך בהן.
כמדומני השכר החציוני לשכיר בארץ הוא מתחת ל 6000 ברוטו בחודש.
ברור שכל מי שמתחת לרף הזה לא ימצא עניין פרקטי רב בדיווחים שמופיעים כאן ויש תבונה בדברייך.
לי כן חסרים דיווחים על מקומות זולים שעדיין נותנים ארוחה טובה וטעימה.
 

oreldi

New member
הדיווחים לא מוטים למסעדות יקרות

מה זה מקומות זולים מבחינתך?
היום כמעט בשומקום ארוחה לא עולה מתחת ל 60-70 שקל לאדם. בכל שיפודיה או בית קפה זה פחות או יותר המחיר.

בלי לחקור לעומק כמה דיווחים הם על מסעדות גורמה וכמה לא, על רגל אחת אני זוכר דיווחים מהזמן האחרון על חומוסיות, מסעדת "דלידה" בלוינסקי, פיצריה אוסוולדו בתל אביב, הדוכן הפיליפיני בנווה שאנן, פונדק דה לוקס ביפו ועוד.

אני אישית העליתי דיווחים על שיפודי זיקה ביפו, שיפודי התקווה, מסעדות איטלקיות רבות כולל אחת מאתמול (בליני), מוזס, אגאדיר, המבורגר גורמה 26 ועוד. כולן מסעדות שאינן מסעדות גורמה בהן המחיר למנה עיקרית או לארוחה מלאה נע בין 45-80 שקל.
יכול להיות שזה יקר עבורך, וזה לגיטימי, אבל אלה המחירים ברוב המסעדות בארץ.
מסעדה דוגמת קינג ג'ורג' מעט זולה יותר באופן כללי, אבל היא יוצאת דופן ואין הרבה כמוה. אי אפשר לדווח רק עליה או על מסעדות שדומות לה במחיר, כי הן מעטות.
הדיווחים שאני קורא פה הם מאוד מגוונים, ולצד דיווחים על מסעדות שף יש פה הרבה דיווחים על מסעדות זולות יותר.
 

salo22

New member
נו אז דווחי בעצמך


והעשירי עולמנו.. זה נחמד להעביר ביקורת, גם די פשוט, לתרום זה קצת יותר בעיה. ויש פה מגוון רחב מאוד של דיווחים וארכיב ענק על כל תחומי המחירים, אולי פשוט צריך רק לעקוב ולהשתתף, אז עולים על המקומות אותם מחפשים.
אגב בשנה האחרונה הפורום הזה היה הרבה יותר טוב לדיווחי "עלות תועלת" מכל מקום אחר ברשת הישראלית ודווקא תחום הרפרנס על המסעדות היקרות נחלש פה עד מאוד, אבל לא נורא, אולי לא עקבת מספיק טוב.
 

Gרר

New member
מהניסיון שלי עם דרבי בר תל אביב

בעיסקית צהרים הסלטים היו חלק מהעיסקית והיינו משלמים רק על העיקרית שם. יחד עם זאת מחירי העיסקיות שם היו יקרות יחסית, איזור ה-75/85 שקל (להבדיל מ-50 שקלים במסעדות אחרות באיזור) כך שאם מוסיפים על כך שתיה וכו' זה לא מפתיע אותי שזה הגיע לסביבות ה-100 שקל שלא במסגרת העיסקית. זו רמת המחיר במסעדה הזו, ואם היית שואלת לפני כן היינו אולי מכוונים אותך למקום שיותר מתאים לכם מבחינת תקציב. בדרך כלל כשמבקשים בפורום המלצות על מסעדות אנחנו שואלים אם יש מגבלה כלשהי בין אם בסוג האוכל ובין אם זה ברמת התקציב ומשתדלים לכוון בהתאם.

לגבי התהייה שלך בקשר לאנשים אחרים, לכל אחד יש את ההעדפות שלו לגבי מה שהוא רוצה לשרוף את הכסף שלו. אני מכיר אנשים שמבחינתם להוציא על ארוחה יותר מ-40 שקל לאדם נחשב מותרות, אבל מצד שני הם יקנו טבעת יהלום ב-8000 שקל, מה שאני בחיים לא הייתי מוציא, ואם זה מה שעושה אותם מאושרים והם יכולים להרשות לעצמם להוציא על זה מכספם - סבבה. איש איש וסגנונו.

אני כן יכול להגיד לך שמחירי הארוחות בתקופה האחרונה אכן עושים את החיים יותר קשים למי שרוצה להנות ממסעדות פחות עממיות. העובדה שלא מעט מסעדות נסגרות לאחרונה מצביעה על כך שאי אפשר לסכם את התופעה בחזירות של בעלי המסעדות ותו לא, אלא כנראה שבכל זאת להחזיק היום מסעדה זה לא פשוט בכלל וחלק מההוצאה מתגלגל על הסועד.

יכול להיות שיש אנשים שזה לא משפיע עליהם. אני מאמין שעל רוב האנשים זה כן משפיע, אבל למי שבאמת אוהב אוכל ולא אוהב להתפשר על כך כמוני התוצאה היא שהולכים במינון פחות תכוף ממה שהיה אפשרי בעבר. ושוב - כל אחד עם ההעדפות שלו. אני מעדיף ללכת פעם בחודשיים למסעדה שנראה לי שאני באמת אהנה בה ולא ללכת חמש פעמים לשיפודיה זולה שזה לא מקום שאני אצא אליו בכיף בערב.

זה מה שאני אוהב לעשות ואני אמשיך לעשות את זה ככל שרק אוכל במסגרת התקציב המוגבל יחסית שיש לנו. אנחנו עובדים קשה בשביל הכסף וזכותנו לנצל חלק ממנו למה שקצת מסב לנו נחת והנאה בחיים. מי שלא אוהב את זה שישאל בפורום על מסעדות בתקציב שמתאים לו ונשמח להמליץ על משהו שיהיה לכיסו ובתקווה גם לטעמו.

וכמובן שיהיה במזל טוב!
 
למעלה