דיווח סופ"ש

horseradish

New member
בדיוק כך!

גם אני עברתי למסעדות איכותיות פעם בחודשיים בממוצע.
שמתי לב כשאני הולכת למסעדות או בתי קפה ברמות הביניים, אני גם משלמת לא פעם הרבה (במונחים שלי) וגם לא נהנית מהאוכל. בלי להשתחצן על כישורי הבישול שלי, אני חושבת שהרבה מהדברים שמגישים במקומות האלו (בעיקר ברשתות אבל גם בגסטרו-פאבים וקפה-מסעדות) אני יכולה להכין בבית בצורה הרבה יותר מוצלחת ובזול. ואני מדברת על מנות מיוחדות יחסית כי את השבלוניות אני לא טורחת בכלל להזמין... חבל על הזמן ועל הכסף.
הייתי בשבוע האחרון בשתי מסעדות איכותיות ומיוחדות - אחת, האנוי, שלטעמי המחירים בה סבירים בהחלט ונותנת תמורה מלאה ומעבר (60 ש"ח לאדם לפני טיפ) והשנייה, הוטל מונטיפיורי, שנחשבת ללא זולה אבל נותנת תמורה מעולה. היה שווה מאוד לחכות ואני מחכה לפעם הבאה (מזללה כנראה...) בעוד חודשיים כשאהיה בתל אביב.

Gרר

New member
מה שכתבת זו כנראה גם הסיבה

שבפורום יש יותר דיווחים על מסעדות "מעניינות" ופחות על מסעדות שגרתיות. כשאתה הולך למסעדת פועלים ואוכל משהו ביתי, אם זה לא יוצא דופן לא תשב לכתוב על זה בפורום. אם כבר כותבים זה בדרך כלל על המקומות המיוחדים שבהם אפשר לאכול משהו שלא טריביאלי להכין בבית או על המנגל. יוצאי הדופן הם מספרי הסיפורים כמו סמואל ספייד שהופכים אפילו ביקור במסעדה הכי בנאלית לסיפור מרתק. סמואל עושה את זה כל כך טוב שאצלו אני מוכן לקרוא אפילו על ביקור בשירותים.

horseradish

New member
מסכימה איתך לגבי סמואל - יש לו את זה!

וכן, זו הסיבה בדיוק - לפחות אצלי.

כנ"ל

בעיניי לשבת בבית קפה ממוצע של אחת הרשתות - גרג, ארומה, קפה קפה ושות' - זה בזבוז כסף משווע. סתם אוכל, ויוצא יותר זול ובריא להכין בבית. בהיעדר משכורת כרגע אני מנסה מאוד לחסוך, ולכן ממעטת לאכול בחוץ. מקסימום אם מדובר בעניין חברתי, ואז לרוב אנחנו הולכים על מקומות יחסית סבירים (ויטרינה), או סתם יושבים לעוגה במקום חביב. אבל פעם בכמה זמן יוצאים למסעדה טובה, כי צריך גם ליהנות קצת בחיים. אם עושים זאת בזמן עסקיות זה גם לא יוצא יותר יקר מארוחה זהה בבית קפה משמים של איזו רשת.
הכל שאלה של מינון. ובכלל, שאלה של ניהול הוצאות. יש מי שמוציאים הון על טכנולוגיה ואייפון משוכלל, יש מי שיוצאים כל ערב לתיאטרון או לקונצרטים, יש מי שקונים בסופר הכי יקר שקרוב לבית בלי חשבון. כל אחד וההוצאות שלו. אני נוסעת בתחבורה ציבורית, הסלולארי שלי אפילו לא דור 3, אז מה זה בדיוק נהנתנות ללכת לעסקית במסה או משהו דומה פעם בחודשיים?

horseradish

New member
נכון, זה לגמרי סדר עדיפויות

ומבינה את העניין של חוסר המשכורת.
אני כרגע עובדת במשרה קטנטנה בגלל הלימודים ואנחנו חיים ממשכורת ורבע למעשה...

חזירות ונהנתנות?

ולזה את קוראת "לא רוצה לשפוט"?
אני רק תוהה איך היית מתנסחת אילו כן היית מתכוונת לשפוט...?
&nbsp
פחות ממאה שקלים לאדם עבור מנה ראשונה (סלטים ללא הגבלה ולחם) + עיקרית + שתייה
זו לא ארוחה יקרה,
אני אפילו לא בטוחה שהיתה יוצאת זולה יותר אפילו אם הייתם מכינים ארוחה דומה בבית...
&nbsp
&nbsp
אנשים מרשים לעצמם להוציא סכומים כאלה ואחרים בהתאם להכנסה שלהם ובהתאם לשאר ההוצאות שלהם, לא ממקומך להיכנס לאף אחד לכיס.
&nbsp

crypto9

New member
אינך צודקת

ארצ'י בכפר סבא, קינג ג'ורג' על סניפיו - ולבטח יש עוד מקומות כאלה שלא מסוקרים פה שהיה אפשר לאכול בהם ארוחה + בירה ב 50 שח לאדם

כשיוצאים פעם ביובל לחגוג אירוע לא הולכים לקינג ג'ורג'

אלא מחפשים מקום עם נוף או אווירה או תפריט מיוחד. ובהינתן התנאים הללו - הארוחה הזו הייתה זולה.
כמובן שאפשר גם לצאת לפלאפל, זה יותר זול מקינג ג'ורג'....

החתולית

New member
יש בפורום דיווחים על מקומות שאינם יוקרתיים ויקרים

ביקורות על ארוחות עסקיות, ובשירשור של ימי ראשון, גם התייחסויות לבישול בבית.
&nbsp
מרביתנו לא אנשים עשירים, אלא אנשים רגילים שעובדים למחייתם, ומדי פעם יוצאים למסעדה.

viczi

New member
כמה דברים

1. שים לב שרוב המנות שהם בחרו יקרות יחסית: דגים, פירות ים
2. לא התעצלתי ופתחתי תפריט של קינג ג'ורג'.
רביולי עולה 40, דג עולה בין 50 ל-70, בירה עולה בין 15 ל-25. פירות ים אין. כך שבכל מקרה עיקרית + בירה לא הייתה עולה 50 ש"ח לאדם. בטח לא לאדם שאוכל דג. כך שבסה"כ המחיר שהם שילמו בהחלט זול, במיוחד לאור המיקום.
3. זה שילוב בין יכולת לבחירה.
היה אפשר לחגוג בבית שזה יותר זול. היה אפשר לחפש מקום יותר זול.
היה אפשר לקחת מנות זולות יותר.

אבל לבחור לקנות, לדווח ואז לקרוא לכולם חזירים - זה לא ממש לעניין...

salo22

New member
תודה על הדיווח הנחמד

גם אני בהחלט חושב שלכמות אנשים זו, אם שבעתם ולא קיבלתם קילקול קיבה או משהו כזה (האמת דווקא נשמע שדי נהנתם בכללי), אז בהחלט 600 ש"ח זה מחיר מציאה, במציאות של היום. זה לא בא להצדיק או לבטל דבר, זה פשוט קישור למצב.
לגבי הוגארדן, אפשר למצוא ברשת או שתיים בקבוקי 750 באיזור 22-23 ש"ח ואני חושב שזה די ראוי, לא בירה "מטורפת" אבל לצריכה הביתית זה נחמד ומוזיל

iditush forever

New member
אני עברתי עכשיו על השירשור

ואני רוצה להתנצל בפני אלה שנפגעו משימוש המילים הבוטות שלי ולומר שזאת לא הייתה כוונתי.
יוצא שלפעמים אני חושבת ואומרת דברים בצורה אימפולסיבית ולפעמים זה לא בשליטה.
זה בעוכרי ואני מודעת לכך וזה כבר לא קשור למהות הפורום, זה עניין אישי שלי על רקע התמודדות עם הפרעה נפשית שיש לי.
לפעמים אני מתפרשת בצורה קיצונית ובוטה ותאמינו לי שממש לא התכוונתי לפגוע באף אחד מכאן.
סליחה ולוקחת את מה שכתבתי בחזרה.

כל הכבוד על ההתנצלות...זה לא תמיד קל להודות בטעות..

אני בטוחה שלא התכוונת לפגוע...
&nbsp
אשמח לקרוא דיווחים נוספים שלך בעתיד

למעלה