דיווח על תאונת צלילה

קוזק

New member
O2

ואם אפשר, לקבל 100%, ויפה שעה אחת קודם!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ח'ארטה בארטה

לא בטוח שהכותב צלל אין פעם ובכל מקרה זה לא נראה תיאור של מקרה אמיתי. אגב לתגובה של באטפיש (בהנחה שזה מקרה אמיתי מה שאני חושב שלא) אף אחד לא ראה את הפרופיל וסביר שמדובר בצלילת מולטילבל אחרת לפי הזמן והעומק הוא היה צריך לרדת עם מיכל אמישרגז משפחתי. לאור האמור לעייל אי אפשר לדעת כמה זמן דקו' הוא צבר ואם בכלל ו-5 דקות של חנייה ב 5 מטרים יכולים לפנות המון חנקן ולהוות את ההבדל בין סיום צלילה רגיל לסיומה בתא לחץ.

giladshay

New member
מס' הערות

אני לאו דווקא חושב שהאיש בילף את הסיפור. לדעתי הוא לא מנוסה, ולכן תיאור הצלילה אינו מתמקד בפרטים ברורים יותר שאנו מעוניינים לשמוע. אני מצטרף לדעתו של חיבר בנושא של: "תודה על שיתוף הסיפור הזה איתנו" (נרשם בהערות המקוריות לכתבה). חושבני שאין להסיק מסקנות מהסיפור לפני שמיעתו ממקור ראשון. יחד עם זאת, הנושא מדגיש בפניי עד כמה חשוב להקפיד על הכללים הבסיסיים והתנהגות צלילה נכונה במים. לגבי חזרה למים וביצוע חניית בטיחות (נדמה לי שמכנים זאת רקומפרסיה)- עד כמה שאני יודע, הנושא נאסר זה מכבר וההוראה המפורשת היא פינוי מיידי לתא לחץ קרוב.

../images/Emo12.gifמצטרף לדיעה של שיח+תיקון קטן

בנוסף לכל מי שלא מודע (עדיין) נייטרוקס מאפשר רק השארות ארוכה יותר במים ואת העומק המירבי המותר קובעת דרגת הצולל, דהיינו מס' ה-*!!!

הקרפיון

New member
את העומק המירבי קובע הצולל

ועדיף שהוא יבצע את זה בהתאמה לריכוז החמצן שבתערובת שלו. הדרגה של הצולל אינה קובעת את העומק המירבי (בכל מקום חוץ ממדינת ישראל).

C h a r m e r

New member
ובכן...

צר לי שהייתי צריך בעקיפין למצוא את הפורום הקטן והנבזי שלכם "מלכלך" עליי כל כך הרבה מאחורי הגב. שוב, לסקפטים כאן, אולי קשה לכם לראות זאת, אבל לפני היותכם, כולכם, צוללנים מקצועניים, רצוי שתהיו בני אדם. זוהי לא דרך לנבל את פיכם, וזאת אפילו אם אינכם מאמינים לסיפורי האישי. אצלי, בניגוד אליכם, עברו שמונה שנים בין הכוכב הראשון שלי לבין הריענון והכוכב השני. דברים פרקטיים מהכוכב הראשון בכלל לא זכורים לי. את הכוכב הראשון עשיתי ב"סנפיר" אצל נחומי (סלע), סתם לסבר לכם את האוזן. לינוקסויד- בשביל לרדת לפסים אישיים (בניגוד לירידה לעומקים)- יש צורך ללמוד לכתוב, אפילו אם זה רק בשביל שאוכל להבין את מה שקישקשת עליי. "בטפיש"- אלייך אני לא פונה, כי אני לא מצפה מדג להתנהג כמו בנאדם. אני עדיין לא אדם דתי, ועל כן אני נוסע וצולל בשבת, לכל אלה שהגיבו על כך. הייתי גם מצרף לכם צילום של האישורים הרפואיים בשחרור שלי מבית החולים ומתא הלחץ, ואפילו לא ברור לי למה כל כך חשוב לי להראות לאנשים כפויי טובה כמו רובכם באמיתות דבריי: as far as I am concerned you may all drown peacefull. באשר ל"חי בר" ו"איש 24"- נהניתי לראות שיש עדיין אנשים טובים, שלא נגררים אחרי יצר הרע. איש 24- אני יודע שהכוונה שלך היתה טובה, סך הכל, באמת הייתי יושב ומספר טוב יותר את הסיפור ומעלה דברים שאולי יותר חשובים מקצועית- אך בוא לא נשכח שאת הרשומה הזו כתבתי בתוך תא הלחץ וכל מה שאפף לי את הראש היה ההתפתחות המהירה של העניינים, כי הצלילה היא הצד הפחות חשוב בבלוג שלי ואילו הסיפור שאחרי הוא העיקר. תודה לשניכם ולאלה שתמכו. באשר לאחרים, למרות שכמעט ובא לי לכעוס עליכם, הדבר מתמוסס במהירות אצלי, ואני מקווה שבכל זאת תלמדו משהו שיהיה לכם לשימוש בצלילותיכם, ואני כאן לרשותכם (לא נוטר טינה לאף אחד). המשך יום נעים וצלילות נעימות לכולכם (הלוואי ויכולתי להצטרף) :) גד

אבי ע

New member
ברוך הבא ואל נא תיפגע... ../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

לעתים אנשי הפורום מקצינים ניסוחים, גם כאשר מדובר בחברים מוכרים - וכאן ואני מניח שאיש לא שיער שאתה תיכנס ותקרא את הכתוב, אחרת הניסוחים בודאי היו קצת אחרים. בכל מקרה אני מצטער על הניסוחים הבוטים, ואתה מוזמן להמשיך לקרוא ואף להשתתף עימנו. בברכה, אבי ע

C h a r m e r

New member
תודה

אבי, תודה רבה על קבלת הפנים הרישמית והחמה :) גד נ.ב. אני מסריט סרטון קצרצר אצלי בבלוג עם הניירת מבתי החולים, סתם שיהיה...

הקרפיון

New member
ברוך הבא

ואם אתה כבר כאן, אולי אתה מוכן לספר את סיםור הצלילה בצורה מסודרת ומפורטת? מאחר ואין בארץ אף גוף שמתחקר ומפרסם דיווחים על תאונות צלילה, זה חשוב שהמידע הזה יצא החוצה. מי יודע, אולי מתאור התאונה וממסקנות והערות שאנשים כאן יוכלו לתת אםשר יהיה ללמוד משהו ולחסוך את החוויה המיותרת הזה מאחרים. וחוץ מזה, אם אתה כבר כאן - אתה יכול לנצל את הפורום להכיר יותר טוב גם את התאוריה של הצלילה וגם את הפרקטיקה. שלו נדבר עם בני זוג לצלילות ולירידות לאילת - אני כבר צללתי עם כארבעים אנשי (ונשות) פורום, וידי עדיין נטויה. בכל אופן, רפואה שלמה.

איש24

New member
שלום charmer ../images/Emo13.gif

אין לי יותר מדי מה להוסיף מעבר למה שאמרתי במסר ששלחתי לך.רק רציתי לציין שאני הבאתי את הקישור לבלוג שלך ולא יותר,מבלי להביע דעה לכאן או לכאן. שיהיה רק טוב וסופ"ש נעים

Green Leprecon

New member
בן זוג לצלילה

א. לפי מה שאוזכר כאן הוא לא סיפר שהוא צלל עם בן זוג מה שכבר לא נשמע הגיוני. ב. אם הוא צלל עם בן זוג הוא לא סיפר מה קרה לו ולפי מה שאני מבין גם הוא היה צריך לסיים בתא לחץ.

Green Leprecon

New member
ועוד דבר אחד

כן גם אני פוחד מכרישים. אל תדאג אתה לא לבד. וכמה שיאמרו לי הם לא עושים כלום, אותי לא תמצאו עם כרישים. ועוד דבר אחרון נגיד דרכתי על אבנון או נעקצתי מזהרון כמה זמן יש לי להגיע לבית חולים?

Green Leprecon

New member
ובקשר לתאונת צלילה

לפי מה שאני למדתי בביולוגיה, וזה מה שאני למדתי אז יכול להיות שאני טועה, אני לא חושב שאפשר להנשים בן אדם ב-100% חמצן כפי שכתוב בבלוג כי זה גורם להתחמצנות הגוף. אז זה עוד משהו שמערער את הסיפור.

כנראה שבאמת לא היית בשיעור הזה../images/Emo8.gif

מעל פני המים אין בעיית "התחמצנות" או הרעלת חמצן וכו'. אלו בעיות הקיימות בנשימת חמצן/אוויר בלחץ גבוה.

Green Leprecon

New member
לפי הבנתי

אדם לא יכול לנשום 100% חמצן. אני יודע שניתן להנשים עם אחוזים גבוהים יותר של חמצן אבל אף פעם לא שמעתי על 100% כי כמה שזה נשמע דפוק, אותנו לימדו שלגזים האחרים בגוף יש תפקיד חשוב בקביעת אספקת החמצן לגוף ובקצב פעימות הלב. הלא כך?

ממממ....

א. אם תזכר בקורס הצלילה באחד השיעורים מלמדים כי צולל שעלה זה עתה מהמעמקים ומתגלים סימני דקומפרסיה הטיפול הראשוני נעשה בעזרת מיכל 100% חמצן עוד במסגרת המועדון לפני שמפנים את הנפגע לתא לחץ קרוב. ב. יש משהו אולי בניסוח שגורם לסיפור להראות קצת לא אמיתי, אבל אם המחבר טוען שזה נכון אז אולי הוא צודק והתנאים בהם היה שרוי גרמו לו לכתוב בניסוח קצת מטעה. אם הוא אומר שזה נכון, אז אני מאמין לו!!

C h a r m e r

New member
גרין לפריקון יקר

כבר דשנו בזה, אין לי צורך לשקר לכם בסיפור האישי שלי, ואפילו לא פירסמתי אותו כאן בפורום על מנת לא להיאלץ לריב עם אף אחד. תאמין למה שאתה רוצה, לא חייבתי אותך בכלום. אבל להבא, בדוק לפני שאתה כותב דברים, שבמקרה לא הוספתי כבר את ההוכחה מוחצת בבלוג שלי- צילום של כל הניירת שקיבלתי בשחרור מתא החץ, רואים תאריך ושם. וגם נסה לוודא שהאדם עליו אתה מדבר לא נכנס לכאן מידי פעם, ואם כן, אל תכניס את עצמך לפינה שממנה קשה לצאת, כי ההוכחה לאמיתות הסיפור היא די פשוטה להבנה. תודה והמשך יום טוב, גד

למעלה