../images/Emo58.gif למי שלא הבין בינתיים ../images/Emo58.gif
לגבי החייזרים התפתחות מהמכה, לדעתי זה שטויות, מכוון שאז הם לא היו צריכים את המידע של דיויד ואת ה-DNA של "אמא" שלו... מה זה פעולות זעם הנובעות מאהבה? זעם הינו רגש. אם אני מרביץ לך וצועק "יש רק דרגורן אחד" הרבצתי לך מזעם, לחילופין אם אני נאחז בך ופוגע בך ואומר "אל תעזבי אותי אמא, אני אוהב אותך" זה פגיעה בך ע"י פעולה שנבעה מאהבה... יש קטע שבו דיויד שובר דיויד אחר, וכשהוא שובר אותו הוא צועק ונכנס לקטע אמוציונלי, למה הוא מתעצבן מזה שיש עוד דיויד? איך זה מפריע לאהבה שלו ושל אמא שלו? וכך מראה רגשות נוספים: זעם, ואפילו יאוש ופחד... אפשר להבין מזה שהוא התפתח והוסיף עוד רגשות, הבעייה שהיעוד שלו לא היה להתפתח אלא רק לאהוב -> כלומר הניסוי נכשל! אבל המתכנת שלו אומר שהניסוי לא נכשל..... בקיצור מה שקרה פה ניתן להסבר פשוט: שפילברג ראה שאין לו זמן (חיזריים איימו לחטוף אותו), אז הוא לקח תמצית סרט מתח, תמצית סרט הרפתקאות, תמצית סרט מד"ב (ממש קצת), תמצית סרט חיזריים , תמצית סרט דרמה ועוד כמה תמציות שנמחקו להן התוויות, דחף הכל למיקסר, הוסיף שחקנים טובים וקיווה שהם יצילו אותו ברגע האחרון ואף אחד לא ישים לב שהעלילה מחוררת יותר מגבינה שווצרית שירו בה עם SHOTGUN ואז הוסיפו לה עוד חורים....