דיווח ראשון מהאייקון.....

סובייקטיביומטר.

מודד רמות של סובייקטיביות אצל אנשים. אצלך הוא כמעט התפוצץ כי תקפת את הסרט מבלי להסביר מה הפריע לך בסרט, אלא רק משפטים סובייקטיבים לא הוגנים כמו "פויה, איכסה" וכו´. זה לא P.C. לשפוט משהו בצורה לא אובייקטיבית בגלל שזה פוגע במי שכן אוהב את הדבר הזה.

דרגורן

New member
אם ככה, אז:

חשבתי שקראת כבר את הטענות שלי לגבי הסרט אבל אם עדיין לו הנה מקצתן: 1. איך אתה מתכנת לרובוט את היכולת/צורך להגן על עצמו כך שהוא יכול לפגוע בבני אדם? למה שתעשה את זה? האם אני היחידי שיכול לדמיין סיטואציות בהן הרובוטים פוגעים באנשים? אם דיויד יכול לגזור שער, מה מונע ממנו להוריד אצבע? (לדוגמא ואומרים לו "דיויד, האצבע של אמא כואבת, אם תגזור לה אותה, היא תפסיק לכאוב ואמא תואהב אותך יותר....") 2. למה הסרט הזכיר לי יותר מדי פעמים את פינוקיו? למה כל תבונה מלאכותית רוצה להיות אנושית? 3. למה לע***ל לא תיכנתו את דיויד עם פחד מלאכול? אתה מתכנת לו יצר שמירה עצמית אבל נותן לו את האפשרות לגרום לעצמו נזק ע"י אוכל, מה ההגיון פה? אחרי שתענה לי על הנ"ל יבוא ההמשך....

אני לא בא במטרה להגן על הסרט,

רק על האובייקטיביות הגלובאלית

אין טעם לזעום

אני בטוחה שכבר בזבזת יותר כסף על סרטים פחות טובים ממנו. הסרט הוא אמנם סרט מד"ב, אבל הוא פונה לקהל הרחב, ומה לעשות - לא היו בו קרבות לייטסיברים. אמנם יש כמה חורים קטנים (גדולים פלוס, אבל למה להיות קטנוניים) בעלילה, אבל הם חיוניים כדי להעביר כמה רעיונות. אולי מתכנני הפרוטוטייפ היו עייפים ושכחו כמה פרטים קטנים. :) ואולי למפיקים לא היה כוח לחשוב.

דרגורן

New member
למרות שלייטסברים זה אחלה ../images/Emo58.gif

אפשר גם בלי לייטסיבר בודד (ע"ע דוגמה
)... לא רציתי מטריקס 2, או סרט פעולה! זה מעצבן פעמיים, פעם אחת כי סתם ביזבזתי כסף ופעם שנייה כי יש אנשים שאוהבים אותו! ה-
מתחיל פה... האם פיספסתי משהו בסרט? האם החייזרים בסוף היו משהו חוץ ממיותרים? האם ככה באמת צריך להתנהג רובוט שיש לו רגש אחד בלבד? (אהבה ולא זעם למי שלא שם לב?) למה לי הפריעו כל הדברים הנ"ל ועוד בסרט ששמו A.I. והוא אמור להיות מד"ב? לא היה מפריע לי אם הסרט היה מתיימר להיות מחזמר או איזו מלודרמה! (אבל אז לא הייתי הולך לראות אותו ומתאכזב ממנו
) אתם רוצים סיפור על אינטיליגנציה מלאכותית? חוץ מהספרים של אסימוב שהרובוטים שלו הגיוניים! יש את ג´יין מהסידרה של אנדר ועוד אתם יודעים מה? בואו נתחיל סיפור משלנו על אינטיליגנציה מלאכותית ונראה לאן נגיע! (מה שבטוח זה לא ייצא נורא כמו הסרט AI....)

אני מסכימה איתך

הנה עוד
. תזהרו. הסיום של הסרט סוריאליסטי (מאוד). החייזרים, שאם אני לא טועה היו הרובוטים שהתפתחו מהמכות, הם אלה ששרדו באבולוציה, בדיוק כמו "הנבואה" של איך-קוראים-לו ה-LoveMaker. הוא באמת לא קשור, יש שם בהחלט חצי שעה מיותרת. למה אתה מתכוון ב"האם ככה באמת צריך להתנהג רובוט שיש לו רגש אחד בלבד?" אני לא ראיתי שם זעם. ראיתי שם פעולות של זעם שנובעות מהאהבה. הכל התנקם בחזרה במי שתכנת אותו.

דרגורן

New member
../images/Emo58.gif למי שלא הבין בינתיים ../images/Emo58.gif

לגבי החייזרים התפתחות מהמכה, לדעתי זה שטויות, מכוון שאז הם לא היו צריכים את המידע של דיויד ואת ה-DNA של "אמא" שלו... מה זה פעולות זעם הנובעות מאהבה? זעם הינו רגש. אם אני מרביץ לך וצועק "יש רק דרגורן אחד" הרבצתי לך מזעם, לחילופין אם אני נאחז בך ופוגע בך ואומר "אל תעזבי אותי אמא, אני אוהב אותך" זה פגיעה בך ע"י פעולה שנבעה מאהבה... יש קטע שבו דיויד שובר דיויד אחר, וכשהוא שובר אותו הוא צועק ונכנס לקטע אמוציונלי, למה הוא מתעצבן מזה שיש עוד דיויד? איך זה מפריע לאהבה שלו ושל אמא שלו? וכך מראה רגשות נוספים: זעם, ואפילו יאוש ופחד... אפשר להבין מזה שהוא התפתח והוסיף עוד רגשות, הבעייה שהיעוד שלו לא היה להתפתח אלא רק לאהוב -> כלומר הניסוי נכשל! אבל המתכנת שלו אומר שהניסוי לא נכשל..... בקיצור מה שקרה פה ניתן להסבר פשוט: שפילברג ראה שאין לו זמן (חיזריים איימו לחטוף אותו), אז הוא לקח תמצית סרט מתח, תמצית סרט הרפתקאות, תמצית סרט מד"ב (ממש קצת), תמצית סרט חיזריים , תמצית סרט דרמה ועוד כמה תמציות שנמחקו להן התוויות, דחף הכל למיקסר, הוסיף שחקנים טובים וקיווה שהם יצילו אותו ברגע האחרון ואף אחד לא ישים לב שהעלילה מחוררת יותר מגבינה שווצרית שירו בה עם SHOTGUN ואז הוסיפו לה עוד חורים....

דרגורן

New member
איך אפשר היה לפספס אותה?

היא הייתה לבושה בפרדוקס שלא ראיתי מימי: מינבארית לבושה בחולצה עם סמל של Psi-core.... לאן הגענו? מה הלאה? קנדר שהוא אביר סולימניה? Slayer שהיא ערפדית? הרקולס שמשתמש בצ´קרה? זינה שמפקדת על ספינה וקפאה בזמן? האם הייתי היחידי בכנס שזה הפריע לו?

הייזל

New member
אני לא פיספסתי אותך

אבל אתה כנראה פיספסת אותי. ותגיד למה גומי ירוק לשיער? מהזה לא התאים לך לבגדים.

דרגורן

New member
דווקא חשבתי שכן קלטתי אותך, פשוט

הייתי עסוק לאללה... (את כתבת תגובה בפורום במחשב השמאלי ביותר, נכון?) לגבי הגומיה, חברה שלי שדדה אותי מגומיות הנורמליות, אז ניסיתי ללכת בלי, אבל ההרגל ניצח אותי
ולגבי "איך ניתן לפספס אותה", זה הייתה תגובה לפריצר שאמר שהוא לא פגש את סוזן שלנו....

snift

New member
הפרק הוא לא בדיוק פיילוט.

למרות שהסידרה היא על העבר של TOS זו עדיין סדרת המשך של סטאר טרק, ולכן לא ממש צריך פיילוט בשבילה. ולידע כללי, הפרק השני אפילו יותר טוב.

אהם....

המפיקים אמרו בעצמם שזה יותר ספינאוף מסדרת המשך, וזאת גם הסיבה שלא קוראים לה "סטאר טרק אנטרפרייז" אלא פשוט "אנטרפרייז".

פגעסוס

Well-known member
אם מישהו ראה את הרובוטריקים...

אולי הוא יוכל לסביר לי מה פרק כמו "שובו של אופטימוס פריים" עושה בכנס העוסק באלוהות? האם הם התכוונו שחוכמת הדורות שאופטימוס התייעץ איתה היא כמו אל? או שמא יש אנשים שמחשיבים את אופטימוס פריים לאלוהים? (ואני לא מפקפק לרגע שיש כאלה...) GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
אה, ועוד משהו...

מצורף קובץ וורד עם ביקורת על הכנס (רק על מה שאני ראיתי כמובן). אז מי שמעוניין שיסתכל...

preacher

New member
עשית לי כאבי צוואר

הייתי צריך לעמוד על הראש כדי לראות מה כתוב בתחתית ההודעה שלך.

פגעסוס

Well-known member
אתה הראשון שקלט שהחתימה הפוכה...

בלי שהייתי צריך להסביר!!! כל הכבוד!!!
GYXOIO

למעלה