דיווח ראשוני:

Aviation Addict

New member
תקופה מאוד קשה לאחרונה בתעופה

אסונות אחד אחרי השני. יהי זכרם ברוך
.

ונפלון

New member
../images/Emo7.gif ימים קשים

מדובר כנראה בנפילת לחץ במטוס, והטייסים לא הספיקו לשים את מסכות החמצן. הטייס דיווח אחרי ההמראה על בעיות במערכת המיזוג, אבל לא חשב שמדובר בבעיה רצינית. אם הייתה להם בעיה בדיחוס, למה המשיכו להמריא גבוה ולא נשארו בגובה נמוך וביצעו נחיתת חירום? אני יכול רק לרחם על הטייסים היוונים שהוקפצו למטוס וראו אותו מתרסק על צלע של הר בלי יכולת לעשות כלום.

tcu6

New member
תאונה קשה. אבל מתוך התמונות שהובאו

בגלריה מיאהו, למדתי עד כמה יוון מצוידת בכלי טיס לכיבוי שריפות יער. מבחר מטוסי כיבוי ומסוקי כיבוי. חבל שלנו אין כלים דומים, שריפות היער בארץ הם גורמות לנזקים רבים והכיבוי האוירי הוא מאולתר.

ונפלון

New member
הנגישות ביוון קשה הרבה יותר

ביוון יש טופוגרפיה נוראית שמונעת באופן כמעט מוחלט להעביר כבישים ודרכים אחרות לכיבוי, ואפשר לכבות רק מהאוויר בניגוד לארץ שם אפשר לדחוף כבאית כמעט לכל מקום, וכיבוי אוורי הוא רק סיוע.

e dor

New member
בהחלט מסכים איתך

היעילות, לוקחים מסוקים ומטוסים, בגיחות בודדות דואגים לכבות את האש שיצר המטוס - יעיל וחכם. חבל שזה לא יכל כבר להציל חלק מהנוסעים ... למי שלא יודע - בעבר מסוקי היסעור של חה"א כיבו שריפות בארץ אך פעילות מסוג זה הופסקה, בטח אמיר יוכל להרחיב למה, אני שכחתי אם לומר את האמת

JAS 39

New member
האמת היא, (בלי להתרברב ולתפוס....)

שאני יוכל להרחיב בעניין קצת.... אז חיה"א הפסיק את פעולת הכבאות מהיסעורים עקב מספר רב של נחיתות אונס, שנבעו מסדקים במימסרי המסוקים. E לכך, החליט מח"א דאז, חלוץ, להפסיק את פעולת כיבוי השריפות על ידם, וזאת לאחר קירקוע ממושך של כל מסוקי המערך, עקב נחיתות האונס הרבות, שסביר להניח, נבעו מאותה סיבה(סדקים במימסר הראשי של המסוק).

e dor

New member
גם טוב !

פשוט אמיר הוא היחיד שאני יודע שמכיר את הדברים האלה
הרבה תודה לך על התשובה !

מה שקרה בטיסה<---------------------

הטייס דיווח על זה שהמיזוג לא עובד. מטוסי קרב מוזנקים (קצת מוזר רק בגלל שלא עובד מיזוג) המטוסים רואים את המטוס ללא הטייס מישהו שולח הודעת אסאםאס "היו שלום אנחנו קפואים" המטוס מתרסק לפי חדשות 10

ובתרגום ל-לא שטויות (של ערוץ 10)

אובדן דיחוס, כנראה גם בעיה במסכות החמצן של הטייסים.

fsMYLIFE

New member
לא הגיוני שהם קפאו

שמעתי שהטמפרוטורה היתה -30 לא קופאים תוך כמה דקות ב-30 לפי דעתי היה משהו אחר נחקה לתצאות של בדיקת הקופסאות השחורות

סיפור קשה ביותר../images/Emo7.gif

וככל שמתגלים עוד פרטים התעלומה גדולה עוד יותר. לא הייתי רוצה להיות במטוס הזה או במטוס אחר בשעה שכזאת. הרי לפי כל הסימנים הנוסעים ידעו במשך שעה ארוכה שהם הולכים למות. פשוט ככה. וזה נורא ואיום.

arielguelman

New member
דיווח ראשוני:

מטוס נוסעים קפריסאי ועליו 110 איש התרסק ליד אתונה רשת "סקאיי" הבריטית מדווחת כי מטוס נוסעים של חברת תעופה קפירסאית ועל סיפונו כ-110 בני אדם, התרסק ליד אתונה. לא ידועים פרטים נוספים. (רויטרס) ההודעה מYNET

למעלה