דאפילד התקשר לברך גם כן..
אוקי רבותי מעט תשובות והסברים. בשבוע שעבר לאחר לא מעט הכנות לשידורי האופנים באתונה כולל תכנון שני פרשנים באולפן ,והסברים על מהלך המרוץ ועל השיטה העדיפה לשידור (10 דקות בשעה כדי לשמור על העניין ,ומעברים כשקורה משהו מעניין) לאחר כל זה הודיעו לי שלא יהיה שידור! טלפונים לאתונה וללשכות מסויימות כאן בירושלים והרבה לחץ סייעו ובשבת בבוקר מודיעים לי או קי יש שידור אבל רק אדם אחד באולפן כי יש שני מקרופונים (טכנאים וכו') והשני תפוש לפרשן הפינג פונג.לכן דרשו שאני אשב שם בגלל הנסיון בשידור והקרבה לענף.הסברתי שאני לא ממש מומחה אמרו לי אתה מספיק.ואז פניתי לעזרתכם כאן בפורום וזה המקום להודות שוב למסייעים בועז אפרת יאיר והאחרים.ממש לפני השידור החליטו להכניס בכל זאת שדר (נדב תמיר) ואני מייד הצעתי להקפיץ פרשן לפחות לשלבים המתקדמים של המרוץ ,התשובה הייתה לא (גם ענייני מונית) כי רצו שדר מנוסה לצידו של נדב שהיה לו זה שידור ראשון כמגיש. השידור עצמו היה בניגוד לתכנון ,כמעט עשרים דקות כל קטע, אני כבר התחלתי לגרד את תחתית חבית (או נכון יותר לומר כפית) הידע המצומצם שלי ודי משכתי זמן עם הרוכבים הישראלים ,אופני הרים ,שתיה במהלך המרוץ ועוד(ואני לא בטוח שפרשן מומחה אבל לא מנוסה בשידור היה מצליח למשוך הרבה זמן).בהפסקות בין השידורים התעדכנתי במידע,תיקנתי טעויות וניסיתי להסביר לחברים שאולי צריך לקצר מעט כדי לא לאבד את הקהל הרחב שמשתעמם משידורים ארוכים.אבל המכה האמיתית הגיעה בסוף ,קטיעת השידורים הישירים בעבור שידור חוזר של טכס הפתיחה על חשבון גמר האופנים ועוד תחרויות.לאחר שכנועים,שיחות לאתונה ועוד הם הסכימו לבסוף לתת את הקטע המוקלט של הסיום. לסיכות ,יאיר זו הייתה החלטה של אני באולפן או אין שידור וגם אני הייתי מעדיף פרשן מקצוען יותר,החסרונות היו אורך השידור וכמובן קטיעת הסיום. אבל בואו נסתכל ל חצי הכוס המלאה ויש הרבה.ראשית עצם השידור שהוא התקדמות עצומה,שנית ההגשה והפרשנות נועדו לאזניים לא מומחיות כמוכם/ן ולפחות את הצלמים והטכנאים באולפן הטלוויזיה הצלחנו ללמד משהו וגם להתעניין ולכעוס מדוע הסיום לא שודר. ובאשר להמשך.לשידור הוולודרום אני מחפש פרשן/ית ששוחה היטב בחומר אבל יכול לספר לאוזן/עין בלתי מקצועית בעליל את סיפור המרוצים בלי לשעמם בפרטים טכנים מיותרים ועם סיפורי פיקנטריה והיסטוריה. אני עדיין במלאכת שכנוע לגבי אופני הרים שם אני מניח שאזדקק לפחות עזרה . ובכל מקרה הרבה הרבה תודה על העזרה התמיכה וההערות