דיוויד דאפילד, מאחוריך

IlanShacham

New member
דיוויד דאפילד, מאחוריך

ח.ח. לדני זקן על יכולת מילוי הזמן המרשימה - בהחלט היה מעניין. לצערנו, הערוץ הראשון, למרות הרצון הטוב, עשה לנו שירות דב. מבחינת הקהל של הערוץ הראשון מרוץ אופניים זה דבר משעמם שבו במשך שעות רואים קבוצת רוכבים ביחד. כשהתחיל סוף סוף האקשן ערוץ אחד שידר דברים אחרים. אנחנו עברנו ליורוספורט, אבל שאר צופי האוליפיאדה בארץ לא זכו לראות את החלק המעניין...

זה בסדר- שאר צופי האולימפיאדה

בכלל קיטרו על זה שמשדרים מירוץ אופניים ("מה? בשביל כמה קילומטרים צריכים להפסיק תחרות שחייה?" וכו'..)

גל אני לא יודע מה המקורות שלך

אבל העובדות שונות במעט. צרפת,ספרד ואיטליה (שלוש תחנות שאני עקבתי אחרי השידור שלהן) שידרו את שלוש השעות האחרונות של מרוץ האופניים ישיר ובלי הפסקות ואת שאר המרוץ הם שידרו בשיקופיות (קפיצות לסייף באיטליה משום הסיפור המדהים של מנטנו)לדוגמא. מרוץ האופניים האולימפי עלה מדרגה בסדני ובאתונה קפץ לקומה עליונה של הענפים האולימפים. לשחייה כבוד היסטורי רב, כמו להתעמלות והאתלטיקה, אך האופניים מצא חדר בקומת ענפי הספורט המובילים של האולימפיאדה וכך התייחסו אליו בכל העולם. אגב...אני מוכן להמר על זה- לו ארמסטרונג היה מנצח במרוץ הכביש נכבדי רוממה לא היו משדרים את טקס הפתיחה בסיום מרוץ הכביש ועוברים בשידור חי לחלוקת המדליות ומציינים בהתרגשות כי זו חלוקת המדליות הראשונה באולימפיאדה ושהיוונים נותנים כבוד לגדול הרוכבים בכל הזמנים. כי בארץ זבת המנון הדוד סם קודם לתחרות מתקיימת או כל דבר אחר. ועם כל הכבוד לדני זקן, ואני מאוד מעריך את העובדה שהוא מצליח להכניס את שידורי האופניים לרוממה (אם הוא אכן האחראי לכך ואין סיבה לחשוב אחרת) הוא חייב לוותר על כסא הפרשן. אפשר להפוך שידור של מרוץ אופניים לחגיגה מרתקת גם שהמרוץ הוא שיא השעמום ובתנאי שלפרשן יש את הכלים והידע לעשות זה. חוסר במיקרופון או כסף למונית אינם סיבות להעביר שידור כך. זה היה שידור ששיכנע את המשוכנעים כי מרוץ אופניים היא תחרות משעממת. וזו לא דעה שלי. אני צפיתי בערוץ 1 בחלק גדול (ובמקביל בשני ערוצים נוספים) והעברתי לדני את כל האינפורמציה שיכולתי.

לא דיברתי על חו"ל..אלא יותר קרוב

פורום האולימפיאדה בתפוז, והנה מקבץ הודעות קטן: "מה יש עכשיו חוץ מאופניים (=שיעמום טוטאלי)...?" "במקום לראות את חצי הגמר של נומורה, שקבע היום שיא חדש של 3 מדליות זהב אולימפיות ברציפות רואים איזה קטע עלוב של אופניים..." "למה לעזאזל הם משדרים כל כך הרבה ממירוץ אופני הדרך?! כ"כ משעמעם!" וכל זה בחצי עמוד של הודעות.

מרוץ אופניים משול לרוגבי או בייסבול

יש מעט ענפי ספורט שאפשר לראותם בלי להבין את החוקים ועדיין להינות. כדורגל הוא הדוגמא הטובה ביותר. כל טמבל יודע כי הכדור צריך להיכנס למסגרת וזה נקודה אחת וכדאי לצבור כמה שיותר נקודות כאלו ולא שליליות. כדורסל כמעט כנ"ל. רוב ענפי הספורט מושתתים על חוקים שבלי להבין אותם הם נראים כאוסף של ספורטאים שעושים כלום הרבה זמן ובסוף אחד יותר שמח מהשני והשני יותר שמח מהשלישי שהוא האחרון לשמוח וגם זה לא תמיד. במהלך מרוץ אופניים, כמו במרתון או שאר ענפי ספורט מונוטונים מתמשכים צריך הפרשן להיות האחראי על הערך המוסף המועבר לצופה. בארץ זבת יש פרשנים כאלו ביחס שווה למספר דוברי שפתנו בכפר סיני נידח. בשידורי היום הראשון של התחרויות מרוממה היה יואב ברוק נקודת האור. אבל ייתכן שבגלל השבת שמרו על רמה נמוכה אולי לא רצו להרגיז שומרי שבת. כאילו "לא הפסדתם הרבה"

את שואל אותי../images/Emo6.gif

ברוממה מחרימים אותי בגלל מישהוא שהטיל ווטו על נוכחתי באולפן. מאיפה לי לדעת מה הם ישדרו? אני לא חושב שיש מי שמבין בתקשורת הישראלית את מקומו של ענף האופניים באולימפידה או בתרבות הספורט בכלל. רק לשם הבהרה.... כדאי לבדוק מה הייתה הכותרת הראשית של הלאקיפ היום. עכשיו, לשם השוואה, תבדוק כמה מקום קיבל גביע הטוטו הישראלי בעיתונות היומית וכמה מקום קיבל אחד בשם כפיר אודי משום שחתם על חוזה בקבוצה עם פחות אוהדים ממספר הקוראים שלי (ויש לי רק חמשה- אחד מהששה כועס עליי)

natyh

New member
אף אחד לא כועס עליך

יאיר המקום שאליו הצלחת להביא את ענף האופניים הוא זכות גדולה שלך . הצלחת ללמד אותנו מהו העומק שנדרש על מנת לנצח מירוץ כביש איכותי ולולא הדברים שכתבת לא היינו מגלים זאת . מידי פעם גם אתה כמו כולנו טועה , וחשוב שתדע להבין ולהפנים גם ביקורת מידידים לא מאויבים . כאשר תלמד זאת מן הסתם תהיה אדם מושלם . נתי

aFish

New member
אני נאלץ להסכים איתך

הצירוף של תחרות במיקום משעמם (רחובות עיר צפופים), צילום לא מוצלח של הארוע (להשוות לכל גרנד טור משופע בנופים) והפרשנות היבשה משהו היקשון על יצירת ענין. לא יאומן שאת הmoney time כלל לא שידרו. חבל, אם כי כל הכבוד על המאמץ והנסיון...

מה לא היה מעניין.....

לא היה מעניין האיש המצחיק הזה באמצע הסיבוב שכל פעם שצילמו שם את הרוכבים הוא נופף לשלום, שלח נשיקות והוציא לשון ???

כרגיל שידור מרתק בFR2,ז'לאבר בדמעות

מהתרגשות בשידור חי, ואת תחושת המחנק מדמעות והשמחה שהוא חש לבטיני הוא הצליח להעביר עד אלי לסלון. שערותי סמרו ממש וכנ"ל כל מי ששמע אותו בשאר האולפנים הצרפתיים כולל האולפן המרכזי בראשות ז'רר הולץ. יש לנו מה ללמוד בהחלט, מצד שני עצם זה ששידרו אצלנו בשידור חי דקות ארוכות ממרוץ אופניים שהוא לא ה"טור" זה כבר הישג במקומותינו.

danny zaken

New member
דאפילד התקשר לברך גם כן..

אוקי רבותי מעט תשובות והסברים. בשבוע שעבר לאחר לא מעט הכנות לשידורי האופנים באתונה כולל תכנון שני פרשנים באולפן ,והסברים על מהלך המרוץ ועל השיטה העדיפה לשידור (10 דקות בשעה כדי לשמור על העניין ,ומעברים כשקורה משהו מעניין) לאחר כל זה הודיעו לי שלא יהיה שידור! טלפונים לאתונה וללשכות מסויימות כאן בירושלים והרבה לחץ סייעו ובשבת בבוקר מודיעים לי או קי יש שידור אבל רק אדם אחד באולפן כי יש שני מקרופונים (טכנאים וכו') והשני תפוש לפרשן הפינג פונג.לכן דרשו שאני אשב שם בגלל הנסיון בשידור והקרבה לענף.הסברתי שאני לא ממש מומחה אמרו לי אתה מספיק.ואז פניתי לעזרתכם כאן בפורום וזה המקום להודות שוב למסייעים בועז אפרת יאיר והאחרים.ממש לפני השידור החליטו להכניס בכל זאת שדר (נדב תמיר) ואני מייד הצעתי להקפיץ פרשן לפחות לשלבים המתקדמים של המרוץ ,התשובה הייתה לא (גם ענייני מונית) כי רצו שדר מנוסה לצידו של נדב שהיה לו זה שידור ראשון כמגיש. השידור עצמו היה בניגוד לתכנון ,כמעט עשרים דקות כל קטע, אני כבר התחלתי לגרד את תחתית חבית (או נכון יותר לומר כפית) הידע המצומצם שלי ודי משכתי זמן עם הרוכבים הישראלים ,אופני הרים ,שתיה במהלך המרוץ ועוד(ואני לא בטוח שפרשן מומחה אבל לא מנוסה בשידור היה מצליח למשוך הרבה זמן).בהפסקות בין השידורים התעדכנתי במידע,תיקנתי טעויות וניסיתי להסביר לחברים שאולי צריך לקצר מעט כדי לא לאבד את הקהל הרחב שמשתעמם משידורים ארוכים.אבל המכה האמיתית הגיעה בסוף ,קטיעת השידורים הישירים בעבור שידור חוזר של טכס הפתיחה על חשבון גמר האופנים ועוד תחרויות.לאחר שכנועים,שיחות לאתונה ועוד הם הסכימו לבסוף לתת את הקטע המוקלט של הסיום. לסיכות ,יאיר זו הייתה החלטה של אני באולפן או אין שידור וגם אני הייתי מעדיף פרשן מקצוען יותר,החסרונות היו אורך השידור וכמובן קטיעת הסיום. אבל בואו נסתכל ל חצי הכוס המלאה ויש הרבה.ראשית עצם השידור שהוא התקדמות עצומה,שנית ההגשה והפרשנות נועדו לאזניים לא מומחיות כמוכם/ן ולפחות את הצלמים והטכנאים באולפן הטלוויזיה הצלחנו ללמד משהו וגם להתעניין ולכעוס מדוע הסיום לא שודר. ובאשר להמשך.לשידור הוולודרום אני מחפש פרשן/ית ששוחה היטב בחומר אבל יכול לספר לאוזן/עין בלתי מקצועית בעליל את סיפור המרוצים בלי לשעמם בפרטים טכנים מיותרים ועם סיפורי פיקנטריה והיסטוריה. אני עדיין במלאכת שכנוע לגבי אופני הרים שם אני מניח שאזדקק לפחות עזרה . ובכל מקרה הרבה הרבה תודה על העזרה התמיכה וההערות

danny zaken

New member
נ.ב שמעתי אותו אתמול בנשים..

הוא פשוט מדהים ביכולת השידור/פרשון לאורך זמן רב כולל הנופים והאתרים,אנקדוטות מקצועיות והעברת הדרמה . רק מוזר שהיורו ספורט מכניס כל כך הרבה ענפים כמו ההיאבקות והאגרוף.

אם אני לא טועה אתמול זה היה מייק...

סמית. דאפילד כנראה שישדר מהוולודרום.

דני, היית 100% ויותר...

מעבר להצלחתך לשכנע את החברים מרוממה (הם עדיין שם, לא?) הצלחת להעביר את השידור טוב מאד. חשוב לזכור שאתה לא משדר לחברי פורום מרוצי כביש, וגם לא לחברי פורום אופניים, אלא לאנשים שאינם מבינים כלל בתחום, ובכך הצלחת. מעבר לכך, אני לא מכיר הרבה אנשים שבענווה כזאת יכנסו לפורום ויגידו: אני זקוק לעזרה. אני חייב לציין שגם אשתי התפעלה מכך, וזה לא עניין פשוט

מצטרף לדבריו איציק

דני, התאור שלך לעיל מתאר מצוקה אמיתית, אבל זה לא הורגש בשעת השידור. נשמעת נינוח, בטוח וכן - גם מקצועי. הסברת באופן מפורט ומדויק היבטים רבים הקשורים ברכיבת כביש. פרטים אלה ותאורם היו חשובים מאד לציבור שאיננו מסוגל לעכל בשלב זה משמעותה של תחרות ספורט הנמשכת 5 שעות ןלמעלה במאמץ פיזי עליון. אוביקטבית, המציאות פעלה נגדך - מסלול משעמם (כך זה במסלול מעגלי החוזר על עצמו 17 פעמים - כמעט קריטריום), צילום באיכות גרועה, פלוטון עייף ועוד. ביורוספורט, למשל, כשאירוע חשוב קרה תוך כדי המרוץ, עברו אליו והותירו חלון קטן להמשך הצפייה באופניים. בערוץ 1 השרלטן טרם שמעו, כנראה, על הטכנולוגיה הזו, ויכלו להשתמש בה אפילו תוך כדי שידור חוזר של טקס הפתיחה. משימה קשה ממתינה לך בתיאור האירועים מתוך הוולודרום - לפחות שם התחרויות נגמרות מהר... אני מאחל לך הצלחה מלאה בהמשך, וכפי שאומרת הקלישאה - הצלחתך היא הצלחת כולנו.

אני גם חושב שעשית עבודה טובה...

זה לא קל לשדר אופניים, בכל שידור כזה יש רגעים מתים (טיפ קטן מדאפילד: תמיד אפשרלדבר על אוכל מקומי). אבל למרות הכל אני חושב שעמדת במשימה בכבוד, את הטעויות הקטנות שהיו בשידור, רוב הצופים לא יוכלו לזהות. ואלו שכן זיהו, נמצאים פה בפורום אז הם בטוח יסלחו לך. עבודה טובה, וכל הכבוד דני!!!!!

IlanShacham

New member
חברים שלי בעבודה התלהבו

באו אלי ביום ראשון לספר לי שראו ונהנו - בעיקר בזכות ההסברים (מהמרוץ עצמו בקטעים ששודרו היה קשה להתלהב). אז דני - יישר כח, כולנו מאחוריך.

למעלה