דיון: איך תדעו שמצאתם אהבה?

ommerl

New member
דיון: איך תדעו שמצאתם אהבה?

השבוע אני לא מעלה סרטון לבלוג אז החלטתי להעלות נושא לדיון.

להרבה אנשים קורה שהם פוגשים בבחורה שמתאימה להם אבל הם לא יודעים את זה!
איך זה יכול לקרות?

"אהבה" זה רגש מאוד מורכב ומופשט. הם מחפשים אותו אבל לוקח זמן עד שממש מרגישים אהבה.
לפני שמרגישים אהבה של ממש המוח שלנו מאותת לנו שפגשנו בבחורה ששווה להכיר אותה יותר כי אולי היא יכולה להיות בת זוג שלנו.
איך המוח שלנו מאותת לנו? פשוט מאוד: בעזרת החושים הפנימיים שלנו. כלומר- דמיונות וויזואליים, צלילים שאנחנו שומעים בתוך הראש (כמו דיבור פנימי) ותחושות פיזיות בגוף (כמו "פרפרים בבטן").

חלקכם אולי חוו את זה בעבר ויודעים איזו חוויה חושית תדווח להם שהם מצאו מישהי ששווה להכיר יותר לעומק, ואולי חלקכם לא. הדבר הכי טוב בזה שאתם יכולים להחליט באופן מודע איך אתם רוצים שהמוח ידווח לכם את זה..
כשאתם מודעים לסימן הזה מהמוח- אין סיכוי שתפספסו!

אז ספרו לי- איך תדעו לזהות כשתפגשו אותה? איך המוח שלכם ידווח לכם את זה?

ommerl

New member
לא! מה פתאום?! אין חוקים! תעני גם

שלום

אני פחות מאמין בהתאהבות פשוטה ויותר באהבה אמתית. אהבה היא לאופי ולאישיות של האדם, וככל שמכירים יותר את האדם במשך הקשר לומדים על אופיו. רצוי ליצור קשרים במסגרת חברתית, ששם גם רואים עם הזמן את התנהגות האדם וכך מכירים אותו וגם יש שפה משותפת ועניין משותף שמבוסס על נושא המסגרת שמעניין אותנו.
&nbsp

זרימה

כשאין לחץ מתח מסונכרנים ורצון להיות עם הבן אדם. לא ממש פרפרים. עברתי את האיתות הזה ושמחה שכך. יותר קטע של קליק וזה לא קורה לי לעתים תכופות.

ommerl

New member

נשמע שאת יודעת איך לזהות את זה. "זרימה" ו"קליק" נראים לי כמו תיאורים של תחושות.
&nbsp
זה אכן לא רואה לעיתים תכופות אבל את צריכה שזה יקרה רק פעם אחת..

קראת את הספר של

עדה למפרט "האבולוציה של האהבה"?
אם לא, מאוד ממליצה לך עליו.
וגם על הספר "לבסוף מוצאים אהבה" של א. הנדריקס, מטפל שהמציא את שיטת האימגו ומדבר על למה אנחנו מתאהבים במי שאנחנו מתאהבים. (ולא תמיד זה ככ טוב..)
&nbsp
אצלי זה עיניין של ריח גוף שעושה לי חשק לנגוס באדם מולי וכמובן חשק להיות במחיצתו.
כשבן זוגי אמר לי ממש בתחילת הכרותינו "את מריחה לי כמו פורים" ידעתי שהוא מתאהב

ommerl

New member
חוש הריח

חוש הריח מאוד מעורב בבחירת בני זוג. זה משהו חייתי והרבה לא מודעים אליו. שאפו

anesthesi

New member
השיטה הכי טובה לדעת שמצאת את האהבה שלך

מי שמחפש אהבה, מוטב לו (או לה) שישבו ויכתבו מסמך מפורט, ברמה כמה שיותר דקדקנית, שלא יקמצו במילים, על מה יאפיין את אשת (או גבר) חלומותיהם.
מראה חיצוני, אופי, התנהגות בכל מיני סיטואציות, ועוד ועוד.
&nbsp
אפשר להגיד שמי שמעולם לא הגדיר מה הוא מחפש, גם לא ידע לזהות את הדבר, גם אם האדם המושלם עבורו יופיע לו מול הפנים.
מי שהגדיר מה הוא רוצה, ידע לזהות כשהמישהו הזה (או אדם בעל מאפיינים קרובים) יופיע מולו.
&nbsp
זו אחת השיטות היותר מוצלחות ומצליחות שיצא לי להתקל בהן.

ommerl

New member
מצאת בעזרת השיטה הזאת אהבה?

אני מסכים שצריך להגדיר את מה שאתה מחפש. הדיון הזה מתייחס לחלק אחר מהתמונה- לסימנים שתת המודע שלך נותן לך.
&nbsp
בכל מקרה, הדרך שהצעת להגדיר יכולה להיות בעייתית. פירוט יתר יכול ליצור מטרה לא מציאותית. כמו כן יכול להיות הבדל בין מה שאתה חושב שאתה רוצה באופן מודע לבין מה שתתאהב בו בסופו של דבר לכן חשוב שבהגדרה של מה אתה רוצה יהיו דברים שקשורים אליך: איך אתה רוצה להרגיש כשאתה איתה, ופחות איך אתה רוצה שהיא תראה.

anesthesi

New member
שכל אחד ישתמש בשיטה החביבה עליו

את השיטה שהצעתי ראיתי עובדת בהמון מקרים.
באופן אישי לי היה המזל להתחבר עם הבחורה המושלמת מבלי שהייתי צריך להגדיר מה אני רוצה או לחפש יותר מדי.
אפשר להגיד שפשוט מצאנו אחד את השניה, אבל לצערי - מהיכרות עם חברים, אני יודע שלא לכולם החיים כאלה פשוטים ומציאת מערכת יחסים אמיתית לבניית חיים משותפים היא דבר מורכב שעשוי לקחת שנים רבות.
ואז, כן, השיטה שהצעתי מנצחת בגדול כל שיטה אחרת שיצא לי לראות.
אבל כאמור, כל אחד והדרך החביבה עליו. זה לא מדע, וגם לא ערכתי סקר סטטיסטי מקיף.

Shamy

New member
הייתי עונה , אם הייתי יודעת את התשובה

בעייני פשוט כשזה מרגיש לי זה..זה מרגיש זה וזהו...
&nbsp
&nbsp
אני לא יודעת איך להגדיר מה חשתי במדויק או איך ידעתי בדיוק אבל אהבתי את הדיון שלך

ommerl

New member
השאלה היא האם תדעי לזהות את זה כשזה יקרה?

נראה לי ממה שכתבת שכן, אפילו אם אין לך הגדרה לאיך בדיוק זה ירגיש ואיפה זה בגוף ואיזה צבע מרקם וטמפרטורה יש לזה או אולי תנועה. נראה שאת יודעת איך זה ירגיש.

Shamy

New member
אני יודעת שבזוגיות הנוכחית

אני מרגישה שזה אהבה ....אפילו האהבה הגדולה ביותר בחיי

ההרגשה שאתה יכול להיות טבעי - הקליק של הרגע הראשון

(הייתי נשואה 39 שנה לבן זוגי עד שהלך לעולמו).
ממש כמו שמודדים נעל ומרגישים ב"בית". להבדיל.

הקושי שלי עם הדימוי הזה

הוא שכאשר עולים קשיים, מתחים ואין "תחושה של בית" או התאמה- מתחילות לעלות שאלות:
אולי זו לא אהבת אמת?
אולי הפסקתי לאהוב אותו?
&nbsp
בכל מערכת יחסים יש תקופת התחלה שנראת ומרגישה זוהרת ואחריה (משהו בין 6-12 חודשים) מגיעה תקופה שרואים גם את הצדדים הפחות זוהרים. זה טבעי וזה לא אומר שנגמרה האהבה.
השאלה היא כמה מצליחים לתקשר ולגשר על הקשיים כשהם מגיעים- והם תמיד מגיעים.

ommerl

New member
שני דברים:

א- זה דימוי שלה. כל אחד והדימויים שטובים לו.
ב- מדובר רק על הרגע של הזיהוי שזה אכן זה. לא על כל מערכת היחסים. ברור שיש עליות ומורדות.

Berethor

New member
"Love is overrated", אני מעדיף להתבסס על התאמה ולא על רגשות

אפילו אם אוהבים מישהי זה עדיין לא ערבות לכך שהיא מתאימה, זה דבר ידוע שרגשות, בדומה ליצרים, יכולים "להטעות", כך שקודם תהיה מספיק התאמה, אהבה אם תהיה או לא תהיה, זה הרבה פחות חשוב לי באופן אישי.

למעלה