דיון אילוף.

דיון אילוף.

דיון אילוף- איך מכינים סוס לעליה הראשונה בווסטרן? כמה זמן זה לוקח? מה עושים? כמה זמן לוקח להביא סוס לרמות הגבוהות בווסטרן? ואיך? מהו התהליך? איך מכינים סוס לעליה הראשונה באינגליש? כמה זמן זה לוקח? מה עושים? כמה זמן לוקח להכין סוס לרמות הגבוהות בדרסז'? ואיך? מהו התהליך? כמה זמן לוקח להכין סוס לרמות הגבוהות בקפיצות? ואיך? מהו התהליך?

GrEeNwOmAn

New member
צ'לי.../images/Emo175.gif

ווסטרן אין לי שמץ... אינגליש- אוכף מבד קליל, שמיכה, פד, ראשייה, מגינים, חבל לונג', בלי שוט! מה לוקח??? מה עושים??? מה? מה?

תשובות

בווסטרן- לוקח יום אחד בשביל להכין סוס לעליה הראשונה אחרי שהוא יצא מהמרעה בלי שנגעו בו כל ימי חייו. בווסטרן לוקח שנה פחות או יותר כדי להתחרות עם סוס ברמות הגבוהות והסוס מסיים את קריירת התחרויות שלו בערך בגיל 4 אם התחילו לרכב עליו בערך בגיל 2 וחצי... באינגליש- לוקח חודש של עבודה עם הסוס כדי להכין אותו לעליה הראשונה אחרי שמוציאים אותו מהמרעה בלי שנגעו בו כל ימי חייו. התהליך- קודם כל מרגילים את הסוס למגע של בני אדם בכל מקום בגופו וגם מלמדים אותו להרים רגליים וגם מרגילים אותו לשמיכה, אוכף, מגינים וראשיה. אחרי שהסוס מבין את זה פחות או יותר מתחילים לעשות לו לונג' בלי אוכף ואח"כ מוסיפים גם את האוכף ומשחררים את הארכובות כדי שמתי שהסוס רץ הם יתנו לו מכות קטנות בבטן כדי שהוא יתרגל גם לרגליים לא יציבות של רוכבים... בעליה הראשונה- יש בן אדם שמוביל את הסוס ועוד בן אדם שכזה קופץ על האוכף בעדינות כזה אבל כזה שוכב[לא יודעת איך לתאר את זה] ומנסה שהמשקל שלו יהיה מפוזר באופן שווה על האוכף... ואם הסוס מגיב טוב ולא מתפרע מעבירים את הרגל מעל האוכף כדי לשבת עליו נורמלי כמו ברכיבה... ועושים את זה כמה פעמים ואז מתחילים להרגיל את הסוס לדרבון ולהאטת הקצב עם המושכות וכו'. קודם כל מנסים להגיע עם הסוס לקצב קבוע, קבלת הקשר עם הפה ורגיעה. לאחר מכן אפשר לבקש גם סוס ישר, אקטיביות ונשיאה עצמית. להכין סוס לרמות הגבוהות בדרסז' לוקח בערך כ-5 שנים. זה מכיוון שהסוס זקוק לבנייה הדרגתית של שריריו.

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif מה פתאום?! איך הגעת

לזה שסוס מסיים את הקריירת תחרויות שלו בגיל 4?!?!?

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif לא, יש סוסים שאפילו

בגיל 16-17 מתחרים ומצליחים. אפילו מאוד
(ברינינג)

ואיך הגעת שלוקח יום אחד לעלות על סו

????? בואנה את מדברת שטויות רעות! לוקח זמן לעלות על סוס! צריך בהתחלה ללמד אותו לא לפחד ממך לא מהקרקע ולא מלמעלה. אחרי זה ללמד אותו לא לקפוץ ולהבהל כשדברים כמו שמיכה או האוכף שמניפים עליו נוגעים בו...ולוקח הרבה יותר מיום עד שאפשר לעלות עליו!!! ויש סוסים שהם בני איזה 16 ועדיין מתחרים אז מה הבולשיט הזה?

TauraMan

New member
את באה בדעה ממש מגעילה../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

וממש חסומה לגבי אינגליש ווסטרן. הרי בשנה הראשונה הדבר היחידי שמבדיל זה רק האוכף.. אני לא רוכבת ווסטרן ומצאתי את הפוסט שלך ממש מעליב...

TauraMan

New member
מה איתם?|../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

בשנים הבאות זה מתחיל להשתנות, אבל הבסיס נשאר אותו הדבר, והבסיס הוא הדבר הכי חשוב שיש...

טוב לא יודעת...

זה מה שהמדריכה שלי אמרה לי והיא רוכבת 40 שנה גם אינגליש וגם ווסטרן...

אורלי 7

New member
תיקונון לביוטי

ב"ווסטרן" לא לוקח יום אחד כדי להכין סוס לעליה ראשונה. בדיוק כמו ב"אינגליש" על הסוס לעבור כמה שלבים לפני זה, בעיקר אם הוא סוס שהגיע היישר מהמרעה. כמו כן וזה תיקונון שני, אוי ואבוי אם זה היה המצב שסוס "ווסטרן" היה גומר את קרירת התחרויות שלו בגיל 4!!!! זה הגיל שבו הסוס רק מתחיל וילך ויישתפר לאורך השנים. ברמות הגבוהות ב"ווסטרן" תיראו הרבה סוסים בגילאים של 10 ואפילו יותר. במקום שבו אני רוכבת קונים סוסים ומתחרים איתם אפילו בגילאים של 20 שנה! יש כאן ילדות שמתחרות ב"ברל ריסינג" עם סוסים מבוגרים במצב מעולה שלפניהם עוד שנים רבות של עבודה.

RMXXX

New member
גם לגבי מרוצי סוסים זה לא נכון

סוס מרוץ עובר מקטגוריית הסייחים לסוסים בוגרים בגיל 3.5 ורק אז הוא מתחיל את הקריירה, בארץ יש סוסים גם בני 10-11 שעוד רצים... וגם מנצחים.

אסף 1989

New member
אני ראיתי דבר כזה

אבל אם את אומרת אז אני משער שאת לא מדברת סתם ואת יודעת מה את אומרת.

Nµ§h¥ KaTaN

New member
חחחחחחחח רעות הצחקת אותי!!!!!!!!!!!

מאיפה הגעת לזה שהסוס מסיים את קריירת התחרות שלו בגיל 4 וחצי? יש סוסים בני 22 ו12 שמתחרים רינינג ו סוסים בני 8 לפחות. מאיפה הגעת? אולי זה קורה לסוסי מרוצים? אבל לא בווסטרן. טוב אבל לא נוררא לא מתרגזת רק מתקנת אותך. כי אף סוס בווסטרן לפחות ממה שאני שמעתי לא סיים את קריירת התחרויות שלו בגיל 4.

אוקיי תשובות רציניות....

בווסטרן לוקח זמן להכין סוס לעליה הראשונה.. זה משתנה מסוס לסוס . תהליך: קודם כל דואגים שהסוס לא יברח ממך. זה ומר להריץ קצת בראנד פן ואז לעצור את הסוס ולנסות להתקרב אליו לאט... ברגע שהסוס מסובב אליך את התחת ממשיכים להריץ.. ככה הסוס מבין שליידך ובקרבתך הוא נח וטוב לו וברגע שהוא מסתובב ממך אז הוא חייב לרוץ ולעבוד. אחריח שהסוס כבר נותן שיתקרבו אליו ושישימו לו ראשיה ויגעו בו ויובילו אותו. ואז מתחילים להעיף עלי שמיכה ככה שתיגע בו בכל הגוף עד שהסוס מתרגל לזה..ואז שמים את האוכף.. ומריצים את הסוס טיפה עם האוכף וזה שיתרגל לארכובות ולאוכף ולהכל. אז לוקחים סוס שהוא דיי נחמד וחברותי ורגוע ועולים עליו תוך הובלה של הסוס החדש ליידינו, ככה הסוס החדש יתרגל אלינו גם מלמעלה במקום שהוא לא הכי יכול לראות אותנו...ותוך כדי זה קצת נשענים על האוכף של הסוס החדש וטיפה מזיזים אותו.. שיתרגל... ורק אחרי כמה פעמים כאלה כשהסוס כבר רגיל... אז בהתחלה עובדים עליו עם הקמור(ו איך שלא אומרים את זה) כאילו שיתרגל למושכות ובהתחלה ככה עם מושכות קשורות לאוכף שיתרגל למתח של המושכות... וכו ורק אז אפשר לעלות. אז מתחילים לעבוד עם הסוס על לעבוד איתנו ולא נגדינו.. ולאט לאט משפרים ומשפרים עד שהוא נעשה סוס ממש טוב לתחרויות וכו'... זה עניין של כמה שנים

אסף 1989

New member
הזמן הדרוש בכדי לאמן

סוס ווסטרן צעיר לריינינג עומד על שנתיים וחצי.

אילפתי כבר 2 סייחים לבד וכמה בביצפר

אבל רק אינגליש את הסייחה שלי שכבר בת שנה בדיוק אני מתחילה להרגיל כבר לציוד (עוד לא לאוכף) היא באה ממרעה והיא נותת רק לי להתקרב אליה זה תהליך ממש קשה הסוס הראשון שאילפתי היה מדהים!!! קודם כל הוא היה רגיל לראשיה והכל אז ישר שמנו לו אוכף מקלקר (מבד) ושחררנו אותו קצת אחרי 5 דקות עליתי עליו כשאני מחזיקה (בעצם יותר נישענת)על המדריכה אחר כך ראינו שהכל הלך טוב אז ישבתי ממש כמו שצריך ועשינו 10 דקות הליכה ביום אחר כך עשינו כבר קצת טרות ואחרי כמה זמן עברנו לקאנטר הסוס השני היה סיוט הוא ניסה להעיף אותי כששמתי את הרגל בעקובה אחרי חודש הוא הלך כמו שצריך וגם זה בקושי לקח לנו המון זמן איתו אבל עשיו הוא כבר ממש בסדר הוא עולה הרבה על 2 וכבר קנו אותו בבית ספר אנחנו עוזרים למדריכה עם סייחים ממש קטנים להרגיל אותם לאנשים ולהבריש אז בדרך כלל באילוף אין שום בעיה

למעלה