דיון בנושא דת נגד מדע

ofeking

New member
...

דבר ראשון- כדאי שתקרא מה ש lmatan1 כתב לך. דבר שני- שם לב שמה שאתה אומר בלתי אפשרי והטבעיות הזאת שאתה מדבר עליה לא היתה. נ.ב. אתה כותב בעוד פורומים מחוץ לתפוז?

מדוע אתה חושב שזה בלתי אפשרי?

תופעות כמו סופרנובה שבהן ענן גז ענק מימדים נידחס לתוך נקודה קטנה ואז בשלב מסויים מיתפוצץ ידועות כבר מזמן ואף ניצפו בשלבים שונים של התהליך, מדוע אתה ממהר ליפסול את האפשרות שדבר דומה התרחש בנוגע למפץ הגדול? כמות אדירה של מסה נידחסה מעוצמת כוח המשיכה לתוך נקודה זעירה ואז ברגע מסויים שבו הופר האיזון ניגרם פיצוץ אדיר שמכונה המפץ הגדול, בדומה לסופרנובה אך בסדריי גודל הרבה הרבה יותר חזקים, ואולי ההסבר האמיתי שונה, אך להחליט סתם ככה באופן תמוה ושרירותי כי איזה אלוהים כל יכול בעל אינטיליגנצייה גרם לאותו פיצוץ זו פשוט גישה לא רצינית ומאד ילדותית.... בקשר לשאלתך - מבחינתך אני כותב אך ורק באתר תפוז ובפורום זה. נ.ב - יש סיבה שאתה שואל? אלמוג.

ofeking

New member
...

מה שאני טוען זה שהתנאים שאתה מדבר עליהם פשוט לא היו אז. על הזמן אף פעם לא בדקתי, אבל הינה חבר פורום אומר לך שלא היה אז זמן, אז איך המפץ התרחש סתם כך? ועוד נקודה- מאיפה הופיע כל המסה שהיתה מעורבת במפץ הגדול? זה שהיא פשוט צצה זה תאוריה הרבה יותר טובה? אגב, אתה מתבקש להביע קצת יותר כבוד. ולגבי השאלה על הפורומים האחרים- אני מכיר עוד אדם בשם אלמוג עם גישה כמו שלך מפורום אחר.

lmatan1

New member
ברצינות מי נגד מי אתה מנותק מעצמך

תחשוב לפני שאתה מגיע למסקנות הזויות אף אחד לא יכול להוכיח לך שום דבר כי אתה לא רוצה לחשוב שיש אפשרות שיש משהו שברא את הכל וגם נתן לנו יכולת להבין את זה . תשמע את התאוריה ואחר כך תחשוב ותגיב בלי להוסיף שמות תואר כמו שטויות.מסקנות הזויות. בתחילה היה הכל מלא ממנו ולא היה שום מקום פנוי הכל התחיל בפיצוץ או מפץ שהמשמעות שלו לגבינו היא שהוא הבורא צמצם את עצמו כלומר השאיר מקום פנוי ממנו שבו יוכלו להווצר חיים הוא נתן לאדם את כל הכלים לחיות חיים שלמים ובריאים והאדם החושב לא הסתפק בחיים שהכל בהם טוב והוא מנסה עד עצם היום הזה להתגרות בגורל ולהרוס את החיים שהוא קיבל במתנה דע לך ידידי החכם שכוכבים מתפוצצים מהבל פיהם של אנשים שרוצים להרוס את האיזון העדין שבזכותו אנו חיים .זהו להפעם כתבתי פשוט בתקוה שתבין.

אתה פשוט מנותק מהמציאות

אני לא אומר זאת כדי להעליב אותך, זו פשוט האמת, קיימת תופעה מסויימת שכרגע אין לנו הסבר ברור לגביה ולגבי איך ומדוע היא התרחשה (המפץ הגדול), ואתה משום מה החלטת, על סמך כלום ועל סמך אפס עדויות, שקיימת איזו יישות אינטיליגנטית חושבת ובעלת מודעות עצמית שגרמה לכל זה להיתרחש, ראית את אלוהים איי פעם? שמעת אותו איי פעם? לא. אבל למרות זאת זה לא מפריע לך להצהיר בכזה ביטחון שאותו אלוהים גרם למפץ הגדול ויצר את החיים על כוכבנו הקטן, סלח לי אך מדובר בהבלים חסריי כל בסיס, ברור לגמרי שאלוהים הוא המצאה של בני אדם פרימיטיביים שחיפשו איזה שהיא "דמות אב" שתעזור להם להיתגבר על פחדיהם ותשמש גם הסבר עבור כל תופעה לא מובנת שהם ניתקלו בה, אלוהים זו המצאה של בני האדם, זה ברור כשמש, מי שמנותק זה אתה ושאר המאמינים. אלמוג.

lmatan1

New member
אלוהים זו המצאה של בני אדם ../images/Emo42.gif

טעות בני אדם הומצאו על ידי זה שנקרא אלוהים ואין לי שום ענין להתוכח אתך מי פיתה את מי או מי קודם למי ,השורה התחתונה היא שיש בפועל אנשים שיש להם אלוהים אם כל מה שמשתמע מכך ולעומתם אנשים שאין להם אלוהים אם כל מה שמשתמע מכך העולם הזה בנוי על חוקים לוגיים ברורים וגם אם אנחנו לא מבינים הכל אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש אני מאחל לך שתמצא גם אתה משהוא כמו דמות אב שתעזור לך להתגבר על הפחדים שלך ותשמש לך הסבר עבור כל תופעה לא מובנת שתתקל בחיים שלך אלא אם כן אתה עשוי מאבן ואתה לא מפחד מכלום ויש לך הסבר לכל התופעות שאתה נתקל בהם כל טוב ושנה טובה.

מאיפה אתה יודע כל כך הרבה על אלוהים

מאיפה אתה יודע כל כך הרבה על אלוהים אולי תסביר לי? האם הוא איי פעם דיבר אליך? הוא איי פעם היתגלה אליך? על סמך מה, על סמך מה בדיוק החלטת שהיישות הכל יכולה הזאת קיימת ושהיא בראה אותנו? איזה מלאך לחש לך את זה באוזן? ומי יצר את אלוהים הכל יכול? אם חיידקים עלובים כמונו היינו זקוקים לבורא אז בטח ובטח שיישות מדהימה כל כך כמו אלוהים היתה צריכה בורא לא? מה, אתה טוען שסתם ככה יום אחד נוצר מעצמו דבר כל כך מדהים חושב ואינטיליגנטי? שמע זה ממש הגיוני ממש כמו קוסם שמוציא ארנב מתוך כובע ריק. אלמוג.

GOTN

New member
הם לא סותרים אחד את השני

אתה פשוט לא מספיק מבין בנושאים האלו כדי להבין את זה....

GOTN

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

א. העדות הכי טובה לקיומו של אלוהים היא העובדה שאנחנו קיימים היום ב. שום דבר לא ברא את אלוהים כי לא היה שום דבר לפני אלוהים כי הזמן היה עקום בצורה אינסופית... או אם תרצה לא היה זמן! (עפ"י תורת היחסות) ג. הנה עוד הוכחה לידע הלא רב שלך בנושא... לפני המפץ הגדול היה ריכוז אדיר של אנרגיה... כל חומר שאתה מכיר כיום נוצר מאנרגיה מכיוון שאנרגיה= חומר+ אנטי חומר... במפץ הגדול האנרגיה פשוט התפרקה לחומרים ואנטי חומרים שיצרו את כל מה שאתה מכיר כיום (הוכח מדעית) אז עכשיו זה כבר לא כל כך קשקוש הא?

שטויות

א. עצם קיומנו לא מהווה שום הוכחה או עדות לכך שאיזו יישות עצמאית חושבת ואינטילגנטית יצרה אותנו מתוך איזו מחשבה כלשהי או מודעות למעשיה, תורת האבולוצייה מסבירה יפה מאד איך היתפתחנו מתוך חיים פרימיטיביים יותר, ואין שום צורך באלוהים כדי להסביר את קיומנו, האבולוצייה מסבירה זאת יפה מאד בלי אלוהים בתור פרמטר. ב. מאיפה אתה יודע מה היה או לא היה לפני "אלוהים"? אתה היית שם בעצמך כדי ליבדוק את זאת או שאלוהים בכבודו ובעצמו בא וסיפר לך את כל הידע המופלא הזה? (ואם כן לך תוכיח שהוא לא שיקר). ג. מה הקשר בכלל בין מה שרשמת לבין הוכחה לכך שאלוהים קיים? קשקשן שכמוך. אלמוג.

lmatan1

New member
אלמגוג ומגוג זו מלחמת הגיגים לא

אתה לא צריך שום הוכחה לכן המציאו אנשים את תורת האבולוציה שמסבירה לך את ההתפתחות של המפלצות הדיגיטליות אין שום ישות שיצרה את האבולוציה תסתפק בזאת שהתפתחנו מיצורים פרימיטיבים למה שאנחנו עכשיו באמת אתה צודק מי צריך את אלוהים אם אפשר לצפות בכוכבים ולראות שאנחנו בעצם אלוהים שיודעים כל הידע המופלא הזה שהתפתח מפגישה עוורת בין שני כוכבים שיצרו פיצוץ ואנחנו בסך הכך מה שנשאר אחרי הפיצוץ ועד לפיצוץ הבא תקנה ממתקים בפיצוציה הקרובה ותשמח בכל יום שאתה נושם כל טוב לך.

GOTN

New member
הרשה לי לצחוק על זה...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה