דיון:האם אורוהרה רע?

דיון:האם אורוהרה רע?

טוב, אז דיברתי עם כמה אנשים וקראתי כמה דיונים על זה, והחלטתי לשמוע עוד דעות ^.^ כמובן שכל ההודעה והדיון הם
לסאגת סול סוסייטי, וגם לפרקי האנימה המתקדמים. ספויילרים מהמנגה, במידה ויש כאלה בתגובה שלכם, בבקשה לציין מראש. אורוהרה הוא אחת הדמויות הכי מסתוריות באנימה הזאת. אנחנו לא יודעים עליו הרבה, והמעט שכן ידוע עליו דיי מחשיד: הוא היה הקפטן לשעבר של הפלוגה ה12, ובזמן ההוא הוא ייצר את ההוגיוקו (הידוע לשמצה). אחרי המעשה הוא ברח והתחבא בעולם האמיתי. הוא החביא את ההוגיוקו ברוקיה ופגע בכוחות שלה ע"י ג'יגאי מיוחד שסופק לה על ידו כדי להמשיך ולהסתיר את ההוגיוקו. הוא הגורם בעצם להימצאות הולואיצ'י באיצ'יגו ולכך שהוא כמעט מת בתהליך. הוא לא פעל בכלל (חוץ משליחת גיבורינו לסול סוסייטי) כדי למנוע את גניבת ההוגיוקו (למרות שהוא ידע על לקיחת רוקיה לסול סוסייטי ושההוגיוקו יתגלה כאשר היא תמות). כל מעשה שלו יכול להתפרש כפעולה שבוצעה ממניעים אישיים, וטרם התגלה לנו למה הוא באמת ביצע הרבה ממעשיו. לדוג' למה הוא ייצר את ההוגיוקו, במיוחד כשעכשיו אנחנו רואים כמה הרשע הראשי של הסדרה,אייזן, התאמץ כדי להשיג אותו. למה הוא ייצר משהו כ"כ מרושע? עוד דבר שמפריע לי, זה שבעצם אין אפילו דבר אחד טוב שאורוהרה עשה. הכל היה מאיזו סיבה, לכל דבר היה איזה מניע אישי שלו. אין אפילו פעולה אחת שאפשר להגיד עליה שהוא עשה אותה נטו בשביל לעזור. מצד שני, הוא בצד של הטובים כרגע, ולא ראינו אותו ממש פועל במיישרין נגד הצד של הטובים/בעד הרעים. הוא גם התנצל בפני איצ'יגו כשהוא חזר מסול סוסייטי (אבל לא בפני רוקיה ד"א) על מה שהוא עשה. הוא עושה דברים ממניעים אישים שלא ידועים לנו, אבל זה לא הופך אותו מיידית לרשע בגלל זה. הוא מעורר חשד ומסתיר את הכח האמיתי שלו תחת מסווה של בעל חנות מטומטם, אבל דווקא בגלל שהוא חשוד זה אולי יהיה פחות מפתיע אם יסתבר שהוא רשע (ולא כמו אייזן להבדיל) ולכן זה אולי דווקא מוריד את הסיכוי שהוא רע באמת. אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם יתגלה שאורוהרה בעצם רע אני לא אופתע. לאחרונה יש לי הרגשה כזאת, שאו שיתגלה שאורוהרה רע, או שהוא ימות מתישהו בהמשך X: אז מה אתם אומרים? אורוהרה טוב? רע? או סתם מכוער? XD

Mugen bla

New member
../images/Emo58.gif פרקים אחרונים במנגה

הוא כן עזר בלי מניעים... מה היה המניע שלו להילחם בארנקרים? לדעתי הוא טוב הוא פשוט מתכנן הכל קדימה כמו god hand מברסרק.

Neon taichou

New member
../images/Emo205.gif הוא קקי.

אבל בכל זאת בצד של הטובים. P: וזה א-ו-ר-א-ה-א-ר-ה. באמת לא כל כך קשה. ם_ם

Neon taichou

New member
../images/Emo205.gif התכוונתי שככה מאייתים את זה.

אני לא אומרת שהוא טוב, אני אומרת שהוא בצד של הטובים כי זה נוח לו. הוא גם לא ממש _רע_, אלא יותר בכיוון של אנוכי ומניפולטיבי. P:

Kubei

New member
הגיוני אבל חסר היגיון

אם הוא רע למה הוא עזר לאיצ`יגו לחזור להיות שיניגאמי? וקורה שממציאים משהו חזק ומאבדים עליו שליטה ואז עושים שטויות, לא? זה לא מחייב שהוא עשה את זה במטרה לגרום צרות...

ובכן

זו אחת הנקודות. אבל אפשר בהחלט להסתכל על העזרה לאיצ'יגו בתור עזרה ממניעים אישיים, שהוא עזר לו בשביל שאיצ'יגו יוכל ללכת לסול סוסייטי במקומו. ועוד נקודה, למה דווקא ככה? הוא החזיר לו את הכוחות, נכון, אבל האם זה היה שווה את זה? אנחנו מדברים פה על מהלך שאיצ'יגו כמעט מת בו, ושגם שהוא הצליח לצאת ממנו הוא נשאר עם הולואו בתוכו שמשתלט עליו מפעם לפעם. אורוהרה היה יכול לפחות להזהיר את איצ'יגו שכל זה יקרה לפני שהוא עשה את זה, לדעתי @_@. ונגיד באמת שהוא איבד שליטה על ההוגיוקו והכל, אז כשעמדו לגלות את זה, כשרצו להרוג את רוקיה, אז במקום ללכת בעצמו- קפטן לשעבר, חזק, חכם, מכיר טוב טוב את סול סוסייטי ואחוזי ההצלחה אם ילך יהיו גבוהים- הוא שולח חבורה צעירה וחסרת נסיון, ובשלב שבו היא נשלחה, חסרת מספיק כח. (הוא אמר שלאיצ'יגו יש את הפוטנציאל להיות חזק ממנו, אבל ברור שלפני הבאנקאי הוא היה חלש מאורוהרה). הוא אפילו לא סיפר להם על ההוגיוקו לפני שהם הלכו. והתוצאות של הפעולות שלו לא איחרו לבוא- ההוגיוקו נמצא כרגע בידיו של האדם הכי רשע בסדרה, ועוזרות לו להתחזק אני מניחה. ודבר אחרון- דבר כמו ההוגיוקו לא נראה לי שנוצר "בטעות". הדבר הזה הרבה יותר מידיי מסוכן ומסובך בשביל שהוא יווצר "סתם". הוא נוצר לדעתי באיזה שהוא תהליך. אולי התהליך היה ליצירת משהו אחר ובסוף יצא ההוגיוקו, אבל גם במצב כזה, מה היתה מטרת התהליך מלכתחילא? אני לא בטוחה שזה היה תמים כ"כ. P:

לבנדר א

New member
לא משכנע.

אורהרה אולי קפטן לשעבר, אבל בסול סוסייטי יש הרבה קפטנים. ואני בטוחה שכולם שם יזהו אותו וירדפו אותו עוד לפני שהוא יספיק להגיד "באתי להציל את רוקיה". החבורה גם הייתה יותר גדולה. יותר קל לתפוס אדם אחד, אפילו חזק, מאשר קבוצה של כמה אנשים, כל אחד בעל כוחות אחרים וכולם יכולים ללכת למקומות אחרים.

יזהו אותו?

אולי רק הקפטנים. הוא ברח לפני איזה 100 שנה, לא? אפילו רוקיה לא זיהתה אותו כי הוא היה לפני התקופה שלה. אחרים אולי יזהו את השם שלו, אבל לא אותו בעצמו. והרי הקפטנים לא מסתובבים להם ככה סתם כל הזמן. רוב מי שנמצא ברחובות והכל זה שיניגמים רגילים, ואיתם יהיה לאורהרה הרבה יותר קל להסתדר מאשר לחבורה שלנו שלא מבינה את כל עניין הפלוגות, קפטנים, וכו'. ואם כבר אורהרה היה מגיע, הוא היה יכול להסתדר הרבה יותר טוב עם הקפטנים מאשר החבורה שלנו. אצל החבורה איך שקפטן רואה אותם הוא ישר קולט שהם לא שייכים ושצריך לחסל אותם. אצל אורהרה יש מצב שהוא יגיד משהו, יסביר... ולדעתי אפשר להניח שעדיין יש לו חברים וקשרים בסול סוסייטי ושהוא היה מסתדר יותר טוב מהחבורה שלנו. ואמנם לכמות באמת יש ייתרון, אבל כשהם לא יודעים איך להתמודד ובאים עם ידע כ"כ מצומצם, הייתרון לא מספיק גדול כדי להצדיק את זה. וחוץ מזה שדרך החשיבה הזאת של לשלוח הרבה כדי שהם ימשכו אש לכיוונים שונים זה סגנון שאומר "לא משנה מי ישרוד מבינהם, העיקר שאחד יצליח במשימה". זה נראה כאילו אורהרה זורק אותם לשם כדי לנסות אולי בכל זאת להחזיר את ההוגיוקו, אבל בלי דאגה לתוצאות...

Kubei

New member
נכון...

בוודאי שהכל היה נמנע אם הוא היה הולך בעצמו... אז מעניין מה נסגר איתו באמת...

אאל"ט,

בסביבות 20 רואים אותו נוגע באוויר שבו השער לס"ס מתחיל, והיד החשמלה והוא עשה פרצוף. בערך. אז נראה שחסמו לו את הדרך. P:

המפ

אם היתה נחסמת לו הדרך, אז היו אמורים לחסום את הדרך גם לירואיצ'י לדעתי, סה"כ גם היא ברחה... ואני לא בטוחה, אבל אם אני זוכרת נכון אז אורהרה אמר שהם פותחים את המעבר ל4 שניות, אז מן הסתם כשהוא נגע בזה זה חישמל את היד שלו כי עברו כבר 4 שניות והמעבר נסגר...

לבנדר א

New member
קודם כל

סביר שרוקיה כן מכירה אותו. לפי פרשת יורוסוי, אורהרה ברח לפני 100 שנה. מתישהו, אומרים לנו שרוקיה בת 150. כך שסביר שהיא מכירה אותו, או לפחות שמעה עליו. ליורואיצ'י יש הרבה הסברים. קודם כל, הפשע היחדי שהיא ביצעה היה להבריח את אורהרה, בעוד שאורהרה גם ברח וגם ביצע פשע לא ידוע, כנראה חמור. דבר שני, היא נכנסה בצורת החתולה שלה. יכול מאוד להיות שהיא לא יכלה לעשות את זה לפני שהיא ברחה מסול סוסייטי, כי כשהיא הגיעה לשם אף אחד לא שם לב לחתולה השחורה המסתורית, ויכול להיות שבצורה הזאת היא יכלה להכנס. ולהסביר? הוא נידון להורג. סול סוסייטי דיי קפדנית. לא סביר שאורהרה יקפץ לפני ביאקויה ויגיד, "היי, מנשמע? זה לא היה בכוונה, באמת" וביאקויה יטפח לו על השכם ויגיד, "סולח, אחי, בא לך בירה?" ובזמן שביאקויה השיכור יקיא לתוך איזה תעלה הוא יתגנב ויציל את רוקיה! ואיזה טיעון שלא תמשכי, אורהרה לו "זרק אותם לשם" וקיווה לטוב. עובדה שכולם יצאו משם שלמים ובריאים, עוד עד כמה שאפשר להיות שלמים ובריאים אחרי שעדר שיניגאמים זועמים ניסה להרוג אותך.

ובכן

את לא יכולה להגיד שרוקיה מכירה אותו, כי רואים בסדרה שהיא לא מכירה אותו. הוא לא נראה שונה מאיך שהוא היה נראה כשהוא היה קפטן (רואים פלשבק של יורואיצ'י והוא נראה בדיוק אותו הדבר) ורוקיה היתה מופתעת בכלל מזה שאורוהרה השתמש בקידו (לא בטוחה שככה כותבים, הדברים האלה של הכדור אש, ברק וכו') בפרק 14 נראה לי. אז להכיר אותו- אין מצב. לשמוע עליו, ובכן, זה דווקא סביר להניח נכון. אז? מה זה אומר? שום דבר. הוא לא יסתובב ויכריז על זהותו, נכון? אז אין שום בעיה עם זה שהיא שמעה עליו... לא הבנתי למה עברת ליורואיצ'י פתאום, אבל אם כבר דיברת עליה, תדעי שהרבה פעמים באנימות מי שעוזר לפושע מקבל עונש ששווה לעונש שהפושע ביצע. וגם אם לא, לעזור להבריח את אורהרה ולברוח בעצמה זה ממש לא פשע פעוט, ויש מצב שהעונש עליו רציני ביותר. את הטיעון על החתולה אני מקבלת, אבל שוב, לא הבנתי מה את באה להגיד בזה. הוא נידון להורג? באמת? האמת שאני לא זוכרת שאמרו איפשהו שהוא נידון להורג. אני ממש צריכה לראות את הסדרה שוב. אבל גם במקרה הזה, זה לא אומר כלום. רוקיה היתה נידונה להורג, ולמרות זאת שונסוי ואוקיטאקה לא רק עזרו לה, אלא ממש ניסו למנוע את זה. אז יש מצב שקפטנים יפעלו לטובת מישהו למרות שהוא נידון למוות. ואת לקחת את הדוגמא של באיאקויה. ובכן, דיי ברור שהוא לא יעזור. אבל מאיורי לדוגמא, בתמורה למידע מיוחד מאורהרה בכיף הוא יכול לעזור לו. בכלל, הרבה קפטנים פועלים ממניעים אישיים מידיי פעם ואורהרה היה יכול לנצל את זה. זה שכולם חזרו משם בריאים ושלמים לא מוכיח שום דבר. להיפך. התוצאה הסופית היא ממש לא טובה- ההוגיוקו נגנב ע"י אייזן. אז בסדר, הם הצליחו להציל את רוקיה ולא למות בדרך. זה הצליח רק בגלל שעוד אנשים מסול סוסייטי עברו לצידם של הגיבורים שלנו- שונסוי לא הרג את צ'אדו למרות שהוא היה יכול, ועזר בלחימה למניעת הריגת רוקיה. רנג'י עזר להבריח את רוקיה מכל הקפטנים. אוקיטאקה עזר לשונסוי. קנפאצ'י עזר לאיצ'יגו בהעסקת קומומורה וטוסן. יומיצ'יקה ואיקאקו עזרו לקנפאצ'י והעסיקו את היסאגי והסגן של קומומורה. יאצ'ירו חילצה את החברה שנכלאו והסבירה להם מה קורה. האנאטארו עזר המון לאיצ'יגו וגאנג'ו ובלעדיו סביר להניח שהם לא היו מצליחים במשימה. בקיצור, היתה המון עזרה לא צפויה מתוך סול סוסייטי, ואורהרה לא היה יכול לחזות אותה. אני בהחלט יכולה לטעון שהוא זרק אותם לסול סוסייטי וקיווה לטוב. החזרה שלהם בריאים ושלמים היתה ממש לא בטוחה, ולא היה חסר הרבה שמישהו מהם היה מת בתהליך. ובסופו של דבר המבצע לא היה מוצלח לגמרי- אייזן גנב את ההוגיוקו. מבחינתי- אורהרה עדיין חשוד. מאוד.

Mugen bla

New member
הוא חושב כמה צעדים ../images/Emo58.gif מנגה

קדימה. הוא אף פעם לא נלחץ מהתוצאות שקראו כי לדעתי הוא תכנן את כולם.. בטח גם כולל הפיכת אי'ציגו לשינגמי על ידי רוקיה. הוא בטוח מכיר את אבא של אי'ציגו ומבין שגם הוא בעל כוחות כמו של אביו לכן הוא עשה את הכל. אוף רציתי שבקרב של הארנקרים אבא של איצ'יגו ילחם :<

לבנדר א

New member
לא מסכימה. ../images/Emo58.gif לאנימה

"הוא לא פעל בכלל (חוץ משליחת גיבורינו לסול סוסייטי) כדי למנוע את גניבת ההוגיוקו" את מדברת כאילו לשלוח אותם לסול סוסייטי זה מעשה של מה בכך. אחרי הכול, מי ריפא את איצ'יגו אחרי שרוקיה הלכה? החזיר לו את כוחות השיניגאמי? אימן אותו? הדריך אותו? איזה מניע אישי היה לו לעשות את כל זה? גם ההוגיוקו לא מוכיח כלום. אורהארה אולי יצר אותו, אבל אחר כך הוא ניסה להשמיד אותו. החבאתו ברוקיה היה אולי הדבר ההגיוני היחידי שהוא יכל לעשות. איפה רציתם שהוא יחביא אותו, מתחת לכרית? שלא לדבר על ההתנצלות הבהחלט כנה שלו אחרי שהם חזרו. מאז תחילת הסדרה, הדבר היחידי שאורהרה עשה היה לעזור. אם יתגלה שהוא רשע, אני בהחלט אופתע. וגם...
למנגה: הוא בהחלט עזר להלחם בארנקרים. בהחלט.

X_X

כתבתי הודעה שלמה וזה נמחק ><;;;;;;;;;;;;;;;;;;; אין לי כח לכתוב הכל שוב. אולי מחר. אוף, זה כ"כ מעצבן!!! ><

ketty the sheep

New member
לא יודעת אם זה נכון להגיד

על דמות בעלת אופי כל כך עמום אם היא טובה או רעה. עם דמויות כאלו אין שחור או לבן, לדעתי. [
לסוף הארכ של סול סוסייטי
] יכול להיות שהוא יצר את ההוגיאקו כי הוא רצה להשתלט על העולם, יכול להיות שהוא יצר אותו מתוך סקרנות טבעית ונעזר בידע ובמשאבים של המחלקה ה12 בשביל המחקר הנ"ל ומשם זה הדרדר (זה קרה למדענים רבים שהמציאו או גילו משהו שאמור היה להועיל לאנושות, אבל בסוף שימש למטרות הרס). Hell, יכול להיות שהוא לא ידע מה הוא עושה ומישהו הפיל אותו וגרם לו ללכת בכיוון שיגרום לו ליצור את ההוגיאקו בסופו של דבר. לא משנה למה הוא עשה זאת, דבר אחד, אני חושבת, ברור. אורהארה מחוייב לגוטיי-12, כי הוא מרגיש שזו אחריותו, אחרי כל מה שעשה. אני לא בטוחה שהוא מרגיש אשם, אבל הוא מספיק בוגר בשביל להבין שאף אחד לא ינקה את הבלאגן שלו במקומו, ולכן, למען עתיד העולם (
) הוא עוזר לאיצ'יגו והחבר'ה, עד שהיצירה הקטנה שלו תפסיק להוות איום והכל יחזור לקדמותו.

אבל עדיין

יש הרבה מעשים שלו שנשארים ללא מענה. למה הוא לא הלך בעצמו לסול סוסייטי? למה הוא החביא את ההוגיוקו אצל רוקיה? ולמה הוא ברח אחרי ייצור ההוגיוקו מסול סוסייטי במקום להישאר ולעמוד בתוצאות מעשיו כמו שאת מציעה?

למעלה