דיון - הורות מבוגרת או הורה יחיד

gils33

New member
דיון - הורות מבוגרת או הורה יחיד

מה דעתכם על החוק החדש המאפשר הפריות עד גיל 54? איך יראו חייו של אותו ילד לאחר 10 שנים? בעד/נגד? בחורה בת 36 שעדיין לא מצאה את אביר חלומותיה מבקשת לעשות הפרייה ולהביא ילד לעולם,מה דעתכם? ילד ללא אב/אם? איך יגדל? מה ירגיש? טוב/לא טוב?

motior

Member
לדעתי

מצד אחד ילדים לומדים לקבל את העולם שגדלו אליו. אם הילד נולד למשפחה בה ההורה מאוד מבוגר ו/או יש רק הורה אחד, זה ייראה לו מצב טבעי והוא לא יתהה הרבה לגבי אפשרויות אחרות. במיוחד שהמצב הזה הופך להיות פופולארי יותר ויותר... היום משפחות "חד הוריות" הן לא נדירות מצד שני אני מאמין שכשהילדים יגדלו הם תמיד יאשימו את ההורים בצרות שלהם - לילדים למשפחות כאלה יהיו עוד כמה האשמות מוכנות

schlomitsmile

Member
מנהל
ומי שגדל במשפחה "רגילה" לא עושה זאת? ../images/Emo13.gif לפי נסיון חיי, מה שחשוב הוא איזה מטענים (חיוביים ושליליים) הילד מקבל בבית, והרבה פחות איך המשפחה נראית "על הנייר".

wild sands

New member
אני לא חושב שאנחנו יכולים להיות שופטים בכלל

של שאלה כזו. מה דעתך על הורות מוקדמת? ללדת ילדים בגיל 16 זה טוב? אבל זה קיים והתרגלנו. מי יהיה הורה טוב יותר: נערה מתבגרת ללא רקע, תמיכה ועתיד ברור, או אישה מבוססת עם ניסיון חיים שהגיעה להחלטה אמיצה? גיל 36 זה לא כזה מבוגר. אם היית שואל על גיל 50, הייתי יכול לומר שבאמת מתחילה להיות בעיה. אבל גיל 36? כמה נשים אתה מכיר שילדו בגיל זה ילד חדש (לא בהכרח ראשון)? אני מכיר המון! ואל תשכח שנשים חיות יותר מגברים. נראה לך מוזר שגבר בגיל 36 או 40 יביא ילד לעולם? זה נראה לך סביר רק כי אתה יוצא מהנחה שהוא לא צריך לגדל את הילד. ואני לא מסכים עם הנחה כזו - האחריות היא שווה! לכן שאלת הגיל אינה ברת השפעה לדעתי. לעומת זאת שאלת היחידניות של ההורה הינה בעלת השפעה משמעותית. אבל עדיין אני לא חושב שיש לי או לכל אדם אחר את הזכות למנוע מבן אנוש את חווית ההורות. לא עושים את זה עם אנשים שהוכיחו פעם אחר פעם שהם אינם מסוגלים להיות הורים (כאלה שילדיהם חולצו מידיהם המתעללות על ידי מערכת המשפט, ילד אחר ילד). אם לאנשים כאלה אנחנו נותנים להמשיך להביא ילדים (אם כי לא לגדל אותם), למה שנמנע מאישה שעוד לא הוכיחה שאינה מסוגלת וראויה להיות אם? אני משוכנע שילד שיגדל עם אישה מבוגרת ובודדה (או לפחות יחידה כהורה) יושפע מהמצב. אבל אני לא חושב שזה מה שיקבע אם הוא/היא יגדלו בעצב/מצוקה/מחסור. מה שיקבע את זה הוא המסוגלות של האם להיות הורה מיטיב. מישור הזוגיות והמשיכה המינית/רומנטית של אדם אחר אינו משליך, ואינו קשור לחלוטין למישור ההורות. כמה אנשים שרמנטים/יפים/מושכים אתה מכיר/שמעת עליהם שנמצאו לא כשירים או לפחות לא מוצלחים כהורים? רמז - תסתכל בחלון הראוה של הוליווד. תמצא שם המון אנשים מושכים בטירוף - האם תוכל להגיד לי שהתדירות של הורות מיטיבה שם היא אפילו דומה? אני משוכנע שתוכל למצוא גם דוגמאות קרובות לבית מחייך האישיים. אני חוזר על דברים שכתבתי כאן גם בעבר. אתה מנסה לשפוט יחידים בעזרת הכללות, סטריאוטיפים ודעות קדומות. אנשים אינם ממוצע, ויש לשפוט אותם כיחידים ומיוחדים ולראות האם כדאי/אפשר לעזור להם או לא. לשם כך ישנן ועדות במקצועות הרפואה והעבודה הסוציאלית אשר מתמודדות עם שאלות קשות של מחזור החיים. האם לסיים את חייו של חולה סופני המבקש זאת? האם לאפשר הפלה לאישה בהריון לא רצוי (מכל סיבה שהיא, כלכלית, בריאותית וחברתית)? האם לאפשר אימוץ של ילד? האם לסייע בפונדקאות? ועוד הרבה שאלות קשות מהחיים המסובכים של אנשים עלי אדמות. כנגד הדוגמה שלך של בחורה באמצע החיים החפצה בהפריה מלאכותית, אני רוצה לתת דוגמה אחרת. בחורה בת ,22 נשואה טריה, המתכננת להכנס להריון. במקרה היא גם סובלת מסיסטיק פיברוזיס (עד לפני לא הרבה זמן נפטרו רוב החולים במחלה לפני גיל שלושים - כיום המצב טוב בהרבה). האם תנסה למנוע בעדה?

gils33

New member
אני לא שופט אף אחת

העליתי את הנושא לדיון ודעתי היא דעת יחדי שלי גם אני לא מסכים לשום דבר שכתבת עד כה. דעתי האישית היא שילד צריך להגיע לזוג הורים - זוהי דעתי ולא תוכל לשנות אותה. תשובות למה שכתבת: 1 הורות מוקדמת זה גרוע.... 2 גבר או אשה,מבחינתי זוגיות חייבת להיות. 3 הוליווד לא מעניינת אותי. לגבי כל ייתרת השאלות שלך,הכעס מורגש בכתיבתך ושוב אני מדגיש איני בא לשפוט אף אחת ולא לעשות הכללות ,לא מבין את הכעס. אכן הדעות שלי מיושנות ואיני מאמין בזוגיות החדשנית או שנאמר ביחידות החדשנית. ואל תכעס,זה לא בריא ללב,תחייך והעולם יראה הרבה יותר טוב,תאמין לי.

wild sands

New member
אני לא כועס

מצד שני קשה לי להתייחס בשוויון נפש לעמדות השוללות חופש בחירה מהפרט, רק בשל השתייכות לקבוצה כלשהי - גיל, מין וכו'. העלית את הנושא לדיון, ואני המשכתי את הדיון. מה נראה לך לא בסדר? נראה לך שהעלאת שאלות לא יכולה להיות חלק מהדיון? ציפית לקבל תשובה בסגנון תומך/לא תומך? רצית דיון או סקר? בוא נסתכל על השאלות שהעליתי. אתה באמת לא יכול להבין את העמדה שלי? קשה לך לקבל שאני מתנגד לשלילה כלאחר יד ללא בדיקה פרטנית? זה נראה לך משהו שדעות מיושנות וחוסר אמונה בזוגיות החדשה, או מה שלא יהיה, יכול להצדיק? הוליווד לא מעניינת אותך? גם אותי לא. אבל הבאתי אותה כנתון התומך בעמדתי. שלא אפריע לך עם נתונים? אני אקבל את מה שכתבת "אני לא מסכים לשום דבר שכתבת", ואפסיק לנסות לשכנע אותך. אבל רק לידיעה כללית. כתיבה קשה עלי. אם כבר אני כותב, זה בגלל שיש לי משהו לומר ואני חושב שיש בו ערך. לכן תוכל לצפות ממני או לשתי מילים בשורת הנושא, או לתגובה מפורטת וארוכה. אני אנסה להגביל את עצמי להבא.

gils33

New member
אנחנו בכיף יכולים להמשיך את הדיון

אני אשמח לקרוא את דעותיך ותגובתיך בנושא,רק צריך להבין ולקבל שיש גם דעות שונות משלך גם אם הן נראות בעינך נוראות.

למנוע לא, אך לא לתמוך כלכלית

המדינה לא צריכה לתמוך כלכלית במצבים כאלו ויש לכך בד"כ הרבה יותר עלויות מאשר לידה נורמטיבית בזמן ובגיל הנכון לכך.

elotan

Member
בגדול - נגד

עם כל מיני אנשים ממורמרים שאסור חו"ח ופגוע להם בזכויות, יש פה עוד צד בסיפור הזה - הילד. גם לו יש זכויות. כן, אפילו שהוא עוד לא נולד. להביא כזה ילד לעולם זה מעשה אגואיסטי, זה לחשוב רק על עצמך בלי לתת טיפה מחשבה לרך (שטרם) נולד. עכשיו, שלא יקפצו עלי. כמו שלכל מעשן יש את הדוד הזה שעישן עד גיל 90 ולא קרה לו כלום, לכל אחד יש (את האחת שלו) את הדוגמא לילד לשני הורים שהרסו לו את החיים ודוגמא לילד להורה אחד שהוא מאושר עד הגג. יופי. זה לא אומר כלום, זאת כולה דוגמא אחת.

schlomitsmile

Member
מנהל
הבאת ילד לעולם היא תמיד עניין אגואיסטי הרי הילד אף פעם לא בוחר להוולד לעולם הלא כ"כ נחמד הזה, כולנו הבאנו את ילדינו לעולם כי לנו היה צורך להיות הורים, לא מתוך אלטרואיזם ../images/Emo13.gif אתה הודף טענות שמסתמכות על הכרות אישית שנוגדות את דעתך- האם לך יש נתונים סטאטיסטיים מבוססים שמוכיחים את עמדתך? מסכימה איתך שחשוב לזכור גם את זכויות הילד, אבל לא שיכנעת אותי שלהוולד להורה מעל גיל 40 או להורה יחידני זו מכה כ"כ איומה שעדיף לא להוולד, מכה קשה יותר מלהוולד להורה מעשן/עצבני/ניצול שואה או כל דבר אחד שמאתגר את החיים. אגב, יש הרבה דוגמאות לאנשים שיצאו לחיים מנקודת פתיחה קשה לכאורה, ובסופו של דבר העידו שלא רק שזה לא פגע בהם אלא להיפך- זה נתן להם כוחות ו/או זוית ראיה שבנתה אותם. שנאמר: דברים שרואים מכאן לא רואים משם (ולהיפך)../images/Emo13.gif

gils33

New member
אני חייב להתערב כאן ולומר

יש גם המון עניין של אמונה,לגבי המשפט הראשון שלך:"הרי ילד לא בוחר וכו..." יש אמונה שסוברת כי ילד בוחר את חייו עוד לפני שהוא מגיע לעולם הזה. "מסען של נשמות"

schlomitsmile

Member
מנהל
אם מדברים על הרמה הזאת../images/Emo189.gif אז גם ילד שנולד להורים בני 50 או להורה יחידני, בחר בכך ../images/Emo13.gif

hirshfe

New member
יש לי בעיה אחת

אם לי יש דוגמא אחת (ויש לי שתיים לחד הורים מוצלחים ואחת לרעה) ולך יש אחת וסתיו יש אחד ולשלומית, וגיא ולהוא ולזה לכ אחד יש דוגמא אחת או שתיים זה פתאם הרבה לא?

elotan

Member
מה שצריך להתייחס אליו הוא לא הכמות

אלא היחס בין הדוגמאות המוצלחות לדוגמאות הלא מוצלחות. כמו שאמרתי - לכל מעשן יש את הדוד שעישן עד גיל 90 ולא קרא לא כלום. היות ויש משהוא כמו 2 מליון מעשנים בארץ יש כנראה גם כשני מליון דודים כאלה. זה הופך את העישון לבריא? למומלץ? ואני אתה סתיו ושלומית זה כולה ארבעה אנשים. זה כלום שבכלום.

elotan

Member
ואתה חושב שאתה דוגמא שמייצגת את הכלל, או

דוגמא יוצאת דופן? דעתך האישית, אני יודע שלא עשית סקר בנושא.

hirshfe

New member
ואתה עשית סקר?

יש לך סקר אחד שמציג את זה ככישלון? ספק לינק בבקשה

למעלה