אני לא חושב שאנחנו יכולים להיות שופטים בכלל
של שאלה כזו. מה דעתך על הורות מוקדמת? ללדת ילדים בגיל 16 זה טוב? אבל זה קיים והתרגלנו. מי יהיה הורה טוב יותר: נערה מתבגרת ללא רקע, תמיכה ועתיד ברור, או אישה מבוססת עם ניסיון חיים שהגיעה להחלטה אמיצה? גיל 36 זה לא כזה מבוגר. אם היית שואל על גיל 50, הייתי יכול לומר שבאמת מתחילה להיות בעיה. אבל גיל 36? כמה נשים אתה מכיר שילדו בגיל זה ילד חדש (לא בהכרח ראשון)? אני מכיר המון! ואל תשכח שנשים חיות יותר מגברים. נראה לך מוזר שגבר בגיל 36 או 40 יביא ילד לעולם? זה נראה לך סביר רק כי אתה יוצא מהנחה שהוא לא צריך לגדל את הילד. ואני לא מסכים עם הנחה כזו - האחריות היא שווה! לכן שאלת הגיל אינה ברת השפעה לדעתי. לעומת זאת שאלת היחידניות של ההורה הינה בעלת השפעה משמעותית. אבל עדיין אני לא חושב שיש לי או לכל אדם אחר את הזכות למנוע מבן אנוש את חווית ההורות. לא עושים את זה עם אנשים שהוכיחו פעם אחר פעם שהם אינם מסוגלים להיות הורים (כאלה שילדיהם חולצו מידיהם המתעללות על ידי מערכת המשפט, ילד אחר ילד). אם לאנשים כאלה אנחנו נותנים להמשיך להביא ילדים (אם כי לא לגדל אותם), למה שנמנע מאישה שעוד לא הוכיחה שאינה מסוגלת וראויה להיות אם? אני משוכנע שילד שיגדל עם אישה מבוגרת ובודדה (או לפחות יחידה כהורה) יושפע מהמצב. אבל אני לא חושב שזה מה שיקבע אם הוא/היא יגדלו בעצב/מצוקה/מחסור. מה שיקבע את זה הוא המסוגלות של האם להיות הורה מיטיב. מישור הזוגיות והמשיכה המינית/רומנטית של אדם אחר אינו משליך, ואינו קשור לחלוטין למישור ההורות. כמה אנשים שרמנטים/יפים/מושכים אתה מכיר/שמעת עליהם שנמצאו לא כשירים או לפחות לא מוצלחים כהורים? רמז - תסתכל בחלון הראוה של הוליווד. תמצא שם המון אנשים מושכים בטירוף - האם תוכל להגיד לי שהתדירות של הורות מיטיבה שם היא אפילו דומה? אני משוכנע שתוכל למצוא גם דוגמאות קרובות לבית מחייך האישיים. אני חוזר על דברים שכתבתי כאן גם בעבר. אתה מנסה לשפוט יחידים בעזרת הכללות, סטריאוטיפים ודעות קדומות. אנשים אינם ממוצע, ויש לשפוט אותם כיחידים ומיוחדים ולראות האם כדאי/אפשר לעזור להם או לא. לשם כך ישנן ועדות במקצועות הרפואה והעבודה הסוציאלית אשר מתמודדות עם שאלות קשות של מחזור החיים. האם לסיים את חייו של חולה סופני המבקש זאת? האם לאפשר הפלה לאישה בהריון לא רצוי (מכל סיבה שהיא, כלכלית, בריאותית וחברתית)? האם לאפשר אימוץ של ילד? האם לסייע בפונדקאות? ועוד הרבה שאלות קשות מהחיים המסובכים של אנשים עלי אדמות. כנגד הדוגמה שלך של בחורה באמצע החיים החפצה בהפריה מלאכותית, אני רוצה לתת דוגמה אחרת. בחורה בת ,22 נשואה טריה, המתכננת להכנס להריון. במקרה היא גם סובלת מסיסטיק פיברוזיס (עד לפני לא הרבה זמן נפטרו רוב החולים במחלה לפני גיל שלושים - כיום המצב טוב בהרבה). האם תנסה למנוע בעדה?