דיון - הורות מבוגרת או הורה יחיד

elotan

Member
ברור שלא

בגלל זה שאלו אותי מה אני חושב ובמה אני מאמין אם היה סקר מקצועי שמוכיח פעם אחת ולתמיד מה עדיף כל השרשור הזה לא היה מתקיים לכן גם שאלתי את דעתך האישית / פרטית, מתוך ידיעה ברורה שהתשובה שאקבל היא דעתך בלבד ולא מבוססת על מחקר כלשהוא.

נראה לי חוק מטופש

לגבי שאלותך בפיסקה הראשונה ===================== ילדים זה עם אכזר ומחפשים כל הזמן את השונות. שיבואו ההורים שלו לקחת אותו מאיזה מקום, אז יגידו לו שסבא וסבתא שלו באו לקחת אותו. בנוסף, רוב הסיכויים שהוא יהיה ילד יחיד שזה גם בעיה פסיכולוגית. אין מה לעשות פנסיונרים מדברים הרבה על המחלות שלהם ועל התרופות שהם לוקחים ולא נראה שזה מקום שנער בגיל ההתבגרות יכול לגדול ולא לצאת עם תסבוכים. לגבי שאלותך בפיסקה האחרונה ===================== לפי דעתי ילד צריך את 2 הוריו ולא צריך מראש להביא ילד לעולם שהפרמטר הזה לא מתקיים. ילד כזה יגדל עם מחסורים ותסבוכים פסיכולוגים.

schlomitsmile

Member
מנהל
ילדים הם עם אכזר שאינו מקבל שונות? לפי נסיוני, זה תלוי במבוגרים ../images/Emo13.gif הנה דוגמא, בקובץ המצורף. הערה: אני לא מקבלת את האופן החד-צדדי שהאספרגר מוצג שם, כאילו מדובר רק באוסף של קשיים ולקויות, אבל זה לא העניין כרגע, העניין הוא קבלת השונה ע"י ילדים- כשהמבוגרים מכוונים לשם, וכאן מדובר בשונות הרבה יותר מהותית ועמוקה מאשר בני כמה ההורים של הילד. אגב, הפגזה כזאת של קביעות נחרצות שלגמרי לא ברור על מה הן מבוססות, (ילדים הם כאלה, פנסיונרים הם כאלה, מי שנולד למשפחה כזאת נגזר עליו להיות מתוסבך קשות עד כדי שעדיף שלא יוולד)... ואו...../images/Emo12.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
כל הX הם כאלה- זו קביעה נחרצת ../images/Emo13.gif הוא יכול להאמין בה בכל לבו, אבל זו עדיין קביעה נחרצת- טענה שכך הם הדברים תמיד, זו המציאות האובייקטיבית. כשאין למישהו מידע מבוסס בסוגיה כלשהי, אבל הוא משוכנע שהדברים הם כך וכך, הוא יכול לומר שיש לו תחושת בטן עזה, או שהוא מאמין/חושב ש... או שנסיונו לימד אותו ש... וזו לא סמנטיקה, צורת הביטוי השונה מבטאת גישה אחרת.

elotan

Member
ינעל תפוז

למעשה זאת לא רק דעתו. עוד הרבה אנשים חושבים ככה. הבנתי שלך יש דוגמא שזה לא ככה. איתי עובדת אם חד הורית שכבר עכשיו רואה את הבעיות על הבת שלה וגם כבר פוחדת מה יהיה לה בעתיד מבחינה זוגית, בגלל החוסר באבא.

schlomitsmile

Member
מנהל
"זה לא אומר כלום, זאת כולה דוגמא אחת" ../images/Emo8.gif יש כ"כ הרבה משתנים מתערבים. לילדה יש בעיות. לילדה אין אבא. לא בהכרח יש קשר סיבתי ישיר וחד מימדי בין שתי העובדות האלה. למשל: אולי לאמא יש בעיות (אולי בגללן אין לה בן זוג ואולי לא), והן אלה שגורמות לבעיות של הילדה? אולי בלי קשר לאין-אבא, הילדה היא נאמר ADHD או משהו אחר? וכו' וכו'

amir_aikido

New member
ועוד 20 שנה - ישאלו אם האח בא לקחת?

הטיעון של שונות, יוצא מהנחה שהמצב חייב להשאר כמות שהוא. מאוד ייתכן, שתוך 20 שנה, בעקבות חקיקה כזו, יהיו הרבה יותר ילדים שהוריהם מבוגרים, ואז, דווקא הורה "רגיל" (בן 25 +) יראה לאותם ילדים כסופר צעיר, והם יחשבו שהאח הגדול בא לקחת מהגן ... אישית, אני לא חושב שאפשר לצאת בהגדרות כוללניות כמו שנכתבו פה. הורות יחידנית ואפיו של הורה מבוגר יכולה להיות גם טובה יותר מהורות זוגית של שני הורים בגיל הנורמטיבי. בדיוק כפי שהיא יכולה להיות גרועה פי כמה, לכל סוג של הורות יש את הקשיים שלה. אמיר

למעלה