דיון! ועזרה מכם אליי...

GrEeNwOmAn

New member
דיון! ועזרה מכם אליי... ../images/Emo29.gif

מהי הישיבה המושלמת לדעתכם בדראסז'? תארו אותה ואף שימו תמונה. מהי הישיבה המושלמת לדעתכם בקפיצות? תארו אותה ואף שימו תמונה. מהי הישיבה המושלמת לדעתכם בווסטרן? תארו אותה ואף שימו תמונה.

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo88.gifתשובות לדיון...../images/Emo29.gif

מהי הישיבה המושלמת לדעתכם בדראסז'? גב זקוף וישר, כתפיים פתוחות ולא מקופלות וסגורות, מרפקים לצידי הגוף, אגודלים למעלה המושכות, כף היד הסגורה על המושכה צריכה להיות טיפה מעל הרעמה, רגליים עם משקל על העקבים, לא להכניס את הרגל עד הסוף לארכובה, וחשוב שהרגליים לא יהיו באלכסון (כף הרגל כמו צארלי צפלין) אלא ישרות אך לשמור משקל על העקב, ברכים מכופפות קצת. תמונה עכשיו... מהי הישיבה המושלמת בקפיצות? גב ישר קצת מכופף, כתפיים פתוחות, אם אפשר משקל על העקב, להרים את עצמך, ידיים על צווארו העליון של הסוס, וטוסיק אחורה. תמונה בתגובה הבאה שלי...

GrEeNwOmAn

New member
ישיבה משולמת בקפיצות...../images/Emo29.gif

זו יעל מהחווה שלי על פוצ'יני, אני חושבת שיש לי ישיבה קלה מדהימה! וזה בלי פרוטקציות... זה ממש לא קשור!

˜Me˜

New member
אבל היא לא נותנת לו מושכות.. ../images/Emo104.gif

או שאמורים למשוך בפה במשך הקפיצה

Shai Felton

New member
זה לא כל כך מושלם../images/Emo170.gif

היא בקושי נותנת לו מושכות מעל הקפיצה, המושכות לא ממש אמורות להיות מתוחות! חוצמזה הרגליים שלה אחורה מידי, והיא מאד ישרה עם הגב, הכי מפריע לי בעצם שהידיים שלה אמורות ללכת קדימה כדי שהסוס יקבל מושכות, והן ממש לא ככה. זאת למשל
ישיבה טובה לדעתי, לא מושלמת, כי קשה למצוא כזאת, אבל טובה היא כן. היא נותנת ידיים לסוס, היא יושבת טוב, הרגליים לאאחורה מידי וגם לא קדימה מידי... כן זאת ישיבה טובה לדעתי.

TauraMan

New member
אלונה צודקת ו..../images/Emo20.gif

גם הרגלים שלה אחורה מדי, למרות שלא תמיד צריך לתת לסוס הרבה יד בקפיצה מישהו עם ישיבה מושלמת באמת יתן לסוס יד.. לפי דעתי הישיבה של זוהר מדהימה וגם הישבה של הילה, אחות של עדי מהממת!

Sweet SuGaR

New member
נכון! ../images/Emo26.gif הנה הישיבה שלו

זוהר יבטטה תראה איזה יפה אתה רוכב!

אממממ יעל הזאתי

באמת לא נותנת תידיים ואפילו נראה כאילו היא לוקחת או נשענת לו על הצוואר אבל זאת רק התמונה הזאתי אין לי מושג איך זה בכלליות! וגם הרגליםי שלה עפו קצת אחורה...... וזיהו!.....

Shai Felton

New member
לא נכו ןאת בסדר../images/Emo170.gif

אבל גם אצלך המושכות קצת מתוחות מידי... ואת צריכה לקום יותר....

לזוהר יש ישיבה מאוד יפה אבל ב....

תמונה הראשונה ששמת... הרגליים יותר מדי אחורה והעקב מורם כלפי מעלהה.. והוא יותר מדי שוכב על הסוסה.. אבל בתמונה השנייה רואים הבדל ושם הישיבה מושלמת..

zohark

New member
תודה../images/Emo9.gif

למרות שיש לי המוןןןןןןן מה לשפר אבל תודה!

GrEeNwOmAn

New member
שיש לי=שיש לה.../images/Emo29.gif

זו תמונה אחת מתוך....................... יש לה ישיבה קלה מהממת, בתמונה הזו אולי פחות, אבל בכלליות, חבל לכם על הזמן. וגם התמונה ששי שמה טובה, ומראה ישיבה נכונה.

niko girl

New member
נכון כי היא צריכה לקחת את הידיים

קדימה כי אם היא לא אז זה אומר שהיא צריכה את הידיים כדי להשען עליהן! זה אומר או שהרגליים שלה קדימה מידי או שהרגליים שלה אחורה מידי זה אומר שאין לה שיווי משקל! הישיבה הנכונה לדעתי לכל סוגי הרכיבה ולל המקצים היא: גב ישר, לךא יותר מידי ישר כי אז יכולה להשבר איזו חוליה חשובה בגב התחתון. כתפיים אחורה. רגליים מתחת לגוף שהכתפיים הישבן והעקבים יהיהו באותו קו. הישבן אמור להיות קצת על האוכף , לא לשבת עליו שאילו את/ה בבית קפה.

ובכן,

על פי דעתי, לא משנה באיזה סיגנון רכיבה, הישיבה הכי הכי היא ישיבה זורמת עם הסוס. ישיבת דרסז' צריכה להיות מתוחה, קבועה, ועם זאת זורמת. עקבים למטה, גב זקוף, ראש ישר, מרפקים קפופים ועם זאת מאפשרים תנועה עם ראשו של הסוס. ידיים רכות, מכנסות ושומרות. בקפיצות עלינו לשבת "קל", זאת אומרת לתת לסוס את הכוח והחופשיות ועם זאת גם להחזיק אותו. כמו בישיבה הבסיסית, עקבים למטה, ברכיים מעט מכופפות, ידיים זורמות ושומרות. ווסטרן, תלוי באיזה ענף.

לכל המעוניינים....

זו הישיבה הנכונה
כל דברים שונים שאומרים על הישיבה הנכונה הם קישקושים! הישיבה שנראית בתמונה היא הישיבה הנכונה..!!

טוי בוי

New member
אין לי כוח לכתוב../images/Emo60.gif

הרבה אב כעיקרון זו ישיבה שהיא בקוו ישר מהעקב לתחת לגב ולאוזן אני חושב שכך נמכון לא בטוח אבל הקוו הזה הכי חשוב בישיבה של הרוכב וגם הידים שהיו יציבות ובמקום והרגליים וזקופה עם אגן משוחרר וכתפיים פתוחות ולא מכווצות...

למעלה