דיון חדש בפורום

2l khansa2

New member
למשל האיסור על רעלה

בעיני הוא אסור,זו זכותה של האשה המוסלמית לשים רעלה כמו שמורה אחר יכוללהחליט שבא לו לבוא לבוש עם מסיכה של ארנב או זכותו של איש יהודי לשים כיפה.לגבי צעדים באמת שאני לא בעמדה לייעץ למדינות מה לעשות,אבל אני חושבת שחשוב להראות לאוכלוסיה המולמית שהם אורחים למעשה במדינה לא להם,אומנם הם היגרו לשם אבל אליהם לכבר את המקום ויושביו,אתןלך דוגמא,טקסס ארה"ב הגישו בקשה להקים מסגד באיזור מסויים בטקסס,לאחר בניית המסגד נודע למסלמים שבסמוך למסגד יש חווה עם חזירים ועוד בעלי חיים,המסמלמים דרשו מבעל המקום להיפטר מהחזירים או שישרפו את חוותו,עכשיו מי שמכיר את האמריקאים יודע שעם אנשי טקסס לא כדאי להתעסק,מה עשה החוואי?קנה תריסר חזירים והתחיל להצעיד אותם בכל יום שישי בזמן התפילה יחד עם חבריו ליד המסגד,כמו כן הבהיר למסמלמים שאם ימות ולו חזיר אחד מחוותו ישרוף להם את המסגד ויוציא אותם להורד אחד אחד,ואם יעונה לו משהו רע חבריו יעשו א העבודה עבורו...נחשי מה?שום דבר לא קרה לא לחוואי ולא לחזיריו.זה נשמע סיפור משעשע בהתחלה אבל כשחושבים על זה,אולי זו הדרך,כלומר לא לתת לאיומים להשיג מטרות פוליטיות,אותו חוואי אמר שאם היו פונים אליו יפה ומבקשים כי יפסיק לגדל את החזירים הוא היה מעבירם לחווה של חבר ושם היו דואגים להם,אך עצם האיום הוא שגרם לו לנהוג כפי שנהג...מצב אחד אולי פשרה היתה עדיפה מצד שני לפעמים אסור להתפשר

casiopee

New member
הבנתי אותך

אהבתי את הדוגמה. בעייתי כל הנושא הזה
אני חוששת שהחוואי מטקסס לא יהווה דוגמה ומופת בעבור מדינאיים אירופאיים. אירופה (כמו שאר העולם למעשה) נמצאת כרגע במשבר מנהיגות. בעצם, כשחושבים על זה, הערכים שמניעים את האיחוד האירופי לא השתנו בהרבה מאז מלחמת העולם ה-2 שעל פניו הייתה אמורה לשמש כשיעור טוב. קשה להאמין שיבוא מדינאי שיעז להפר את האיזון העדין ששורר שם כרגע (לדעת המנהיגים לפחות). אף נשיא וראש ממשלה לא רוצה שתחילת הקדנציה שלו תסומן ע"י מהומות ובלגאן כללי : הבחירות בצרפת נערכות היום, בריטניה גם היא קרובה מאוד לבחירות... גם אם קיים איזה איש עם חזון, הוא יצטרך להאזר בסבלנות ולנקוט במדיניות ארוכת טווח על מנת למגר את גילויי האיסלאם הרדיקאלי. לצערי מעטים היום הפוליטיקאים בחסד, שיודעים לתכנן את מהלכיהם כמו בלוח שחמט. אבל אולי מישהו עוד יפתיע לטובה. סתם אנקדוטה : בארה"ב קיים זרם חסידי המדבר על משיחות סגנון מטריקס. בואי נקווה שהמטריקס יתגלה לנו לפני התלקחות כלל-עולמית. יש למה לצפות
*הבהרה: אין בכוונתי לפגוע באמונותיהם של מאמינים בדתות אחרות באנקדוטה הקטנה שלי.

2l khansa2

New member
אכן הבדלנות היא התריז בגלגל

הדמוקרטי,בדלנותם של האירופאים תביא אותם למצב בל חזור,אני לא אומרת לדיפלןמטים להתחיל ולאיים בשריפת מסגדים אבל כרגע הכוח נמצא אצלם ובעוד מספר שנים הכוח יהיה במצד השני,לכן אני אומרת שהבדלנות לפעמים מתתחלפת עם הסובלנות,ניתן להיות סובלני וסבלני אבל לדעת לשמור על קווים אדומים שאין לחצותם...

salt of earth

New member
אני חושבת...

שעל האירופאיים להפסיק להתנכר בתוך עצמם ולחזק את הגורמים המתונים בחברה המוסלמית. כמו למשל מה שקרה עם המופתי של אוסטרליה: זה שכינה נשים ללא כיסוי ראש שהן בשר חשוף והצדיק את אניסתן וגם האתר שלו הכיל הרצאות של הסתה לרצח כנגד הנוצרים והיהודים, וקש האחרון זה כשהוא טען שהמוסלמים זכאים יותר לאוסטרליה כי הם הגיעו אליה כבני חירות לעומת האוסטרלים שהם הצאצאים של אסירים אנגלים מוגלים. בסוף החליטו המוסלמים להדיח אותו ולבטל את תפקיד המופתי ולהעביר את התפקיד למועצה של אנשי דת. ומצד שני לגלות יד קשה כנגד הקיצוניים (לא בכזאת חוצפה כמו החוואי), ולהבהיר למיעוט שבאוכלוסיה המוסלמית שכדאי להם לקבל את חוקי המדינה ולכבדם... יש לזכור כי למרות הרגשות של הניכור ופה שם מקרים של גזענות המוסלמים באירופה חיים די טוב ולפחות הרבה יותר טוב מאשר שחיו בארצותיהם והרבה הרבה יותר טוב מאשר נוצרים שחיים בתוך ארצות האיסלאם אפשר גם להגביל את ההגירה... להגביל את ההשפעה הסעודית-וואהבית הקיצונית. אבל שלא ייחשבו שהם יכולים להתעלם מקיומם והם ייעלמו. אגב ישנו מאמר מעניין של ברנרד לויס על היחסים המורכבים בין אירופה למוסלמים, ויש עוד מאמר של שר המדיה הירדני לשעבר על הפיגועים במרוקו ועל השקט הדומם של אנשי הדת המוסלמים כנגד תופעת הקיצוניות שצריך להתנגד לה. (שניהם בערבית ושניהם מפורסמים באתר ערבי-נוצרי שמפרסם דעות של האיסלאם המתון)

KUKACC

New member
גיליתי את הפורום שלכם !!! משהוא

עד עכשיו אני קוראת ..... תוך כדי לא מצליחה לא לחשוב על כך :מה היה קורה אם לא היה להם נפט? איך היו החיים ליפני גילוי הנפט ? אולי אני תועה אבל ניראה לי שבסעודיה היו שבתים נילחמים זה בזה על אדמה לא פוריה ? ?????

2l khansa2

New member
מחקר לא עוסק באם...

אלא במציאות,כיוון שניתן תמיד לעשות ספקולציות,בסופו של עניין אי אפשר לדעת מה היה קורה אם...

למעלה