דיון חדש

chuch1

New member
דיון חדש

לכל מאמנת יש את ה"פטישים" שלה, זו לא אוהבת שהבנות מדברות בקול, זו לא אוהבת שהבנות מתעמלות עם טייץ ויש עוד ועוד ועוד... המאמנת שלי בילדות לא אהבה 2 דברים עיקריים והיא הייתה אובססיבית לגביהם: 1. לא הסכימה בשום פנים ואופן שנעלה להופיע עם טייץ! לא עם גרביון דנסקין (שהיה להיט בזמנו) ולא עם טייצון קצרצרון,אלא רק בגד גוף!!!! ושבטעות התחתון לא יצוץ לו- אז גם להגיע ללא תחתון. 2. היא לא הסכימה שנסתפר קצר אלא רק תספורות שאפשר לעשות איתן קוקו, כדי שבמידת הצורך- נוכל לעשות קוקו או צמה אחידה בהתאם להופעה. מיותר לציין שכשגדלנו מספיק, עשינו מן שביתה (וזה היה בנסיעה שלנו לפסטיבל הספורט במינכן) ולא הסכמנו לעלות להופיע אלא אם היא מסכימה שלפחות נלבש "דנסקין", ניצחנו בסוף אבל היא נורא נפגעה.. ובצדק- יש צורה ודרך... וכשהייתי בכיתה ח', בגיל המרדנות האולטימטיבי- החלטתי שאני מסתפרת ועושה קוצים (!!!) וכך הגעתי לאימון כשאני עם קוצים מרוחים בטונה ג'ל חוחובה והיא הייתה בשוק!!! והדבר הראשון ששאלה אותי כשנכנסתי לאולם :" למה?!?!?!" " מה תעשי בהופעות כשכולן יהיו עם קוקו???" אמרתי לה שאהי אהייה עם קוצים ועדיין אעשה את אותם האלמנטים- וכך היה:) ומה איתכן? אילו "פטישים" או "שגעונות" היו לכן מהמאמנות שלכן או לכן כמאמנות? (או שעדיין יש?)

מטורף!

איזה שיגעון זה, לא להסכים טיץ או גרביון בהופעות, זה כולה הופעה, לא תחרות, מה זה משנה אם יהיה לכולן טיץ קצר.. המאמנת שלי לא הייתה מסכימה להתעמל עם גרביים. לא משנה כמה קר היה. אפילו כשרק עושים חימום. גם לא גרביים עם מונעי החלקה. לא הסכימה גרביים בשום פנים ואופן! אני מכירה מאמנת אחרת שלא מסכימה פירסינג. אני כמאמנת, לא מסכימה תכשיטים, כולל שעון, גם לא שרשרת לב קטנטנה מזכרת מהסבתא, וגם לא צמיד שכבר קטן ואי אפשר להוריד, ועוד דבר, בחורף, אני לא מרשה קפוצ'ון. אבל מה שהכי עצבן את המתעמלות שלי- בהופעות לא הסכמתי תחבושות אלסטיות.

chuch1

New member
גם אני

לא מסכימה גרביים בכלל- כי גם בחורף, את החימום הן עושות על מזרן ואני לא רואה שום צורך לגרביים...מה גם- שלכי תסבלי גרביים של אחרי בי"ס וגרביים שמלאות חול מהגן- לא עוזר לדבר עם ההורים על זה כי הם לא מקפידים תמיד. בנוגע לתכשיטים- אני איתך!!! לא מסכימה שום תכשיט ולו הכי קטן- גם מסוכן למתעמלת וגם לתכשיט עצמו :) גם עם קפוצון אני איתך, אני מסכימה שיבואו עם עליונית אבל אסור בשום פנים ואופן קפוצ'ון עם כובע!!! מה שאני גם שונאת- שבנות מגיעות עם "פיג'מה" לאימונים ונותנות תירוצים כגון:" הבגד גוף בכביסה" או " לא מצאתי אותו" ואלו בנות שמתאמנות 3 פעמים בשבוע ואין מצב שיש להן רק בגד גוף אחד!! אז במקום לבוא עם טייץ וחולצה צמודה לגוף הן מגיעות עם טרנינג ענקי וחולצה ענקית!!! אני מודה שאחד השיגעונות שלי הוא בגד גוף- חובה!!! גם בקבוצות עממיות יותר...

אמא לה3

New member
אז אצלי לא היה יותר מדי שגעונות

גם אצלנו לא היה מקובל שיראו תחתונים בהופעות, אבל היא הרשתה לנו גרביון בצבע גוף (כזה עבה)...היינו חייבות להיות מאד מסודרות באימונים. השיגעונות שלי כמאמנת הם...אסור לגרוב גרביים באימונים (ויש לזה הצדקה, הפרקט לינוליאום מאוד מחליק...) ועוד "שיגעון" זה שאסור לענוד תכשיטים כמו שעונים או שרשראות או כל דבר שיכול לפגוע בי בטעות.... אה, כן וגם לא סווטשירטים עם רוכסנים....או כובעים....

אמא לה3

New member
ציפורניים זה נורא

במיוחד למאמנות... אני לא אשכח איך פעם אחת המאמנות שעבדו אצלי שרטה מתעמלת שריטה ענקית בגב, מאז אני לא מרשה צפרניים.... ממש מאמנת פסיכית אני....

Tammie

New member
השריטה הכי גדולה שלי

היא בנוגע לבגדי גוף ומתפצלת לשני סעיפים: 1. מרגיז אותי שבנות באות עם בגד גוף של מחול. 2. אני לא יכולה לסבול שבנות שמות את הטייץ מתחת לבגד גוף. זה פשוט מכוער לטעמי. כרגע זה לא תלוי בי, אבל כשזה היה תלוי- מתעמלת שהגיע עם הטייץ מתחת לבגד הייתה צריכה ללכת להחליף בשירותים.

אוי ואבוי

מה לא בסדר בבגד גוף של מחול? מה זה בכלל בגד גוף של מחול- בגד גוף עם כתפיות דקות וכיווצים בחזה? לדעתי זה דווקא יפה! והכי מצחיק לשלוח בנות להחליף את הטיץ מתחת לבגד... (בגלל שלדעתה של המאמנת זה מכוער) אז אצלי בחוגים את בכלל לא היית מסתדרת- באחת הקבוצות שלי התפתחה אופנה ללבוש גרביון (ללא רגליות, גרביון עד הקרסוליים) מתחת לבגד גוף... והמהדרות עוד היו מוסיפות טיץ קצר מעל הכל (כלומר גרביון, על זה בגד גוף של מחול ועל זה טיץ קצר)

אמא לה3

New member
גרביון מתחת לטייץ

זה נורא!!!!! אני עד היום שולחת בנות למלתחות להחליף...

למה??

מה זה מפריע לך שישימו גרביון מתחת לבגד (לא כולל כפות הרגליים, גרביון עד הקרוסליים)? לדעתי זה דווקא ממש טוב, יותר מטיץ, רואים בדיוק את עבודת הרגליים של המתעמלת. זה רק מכוער (ומשמין). אבל מה אכפת לי.

Tammie

New member
אני עם אמא לה3

זה ממש ממש מכוער לדעתי. בגדי גוף של מחול זו סתם סטייה, כשהייתי בקורס מדריכות בנות שהתעמלו אצל ענבל מאיו (אייתתי נכון?) אמרו שהיא בכלל לא מרשה לבוא לאימונים עם בגד של מחול, זה כבר נראה לי מוגזם. אני לא אומרת לבנות כלום על זה מתוך ידיעה שזה הרבה פעמים נובע מחוסר זמינות של בגדי התעמלות במחירים סבירים.... אני ממש לא אוהבת שבנות באות עם גרביונים לאימונים, זה נראה לי יותר מדי כמו שיעור בלט... בקשר לטייץ מתחת לבגד, זה בעיקר תקף לקבוצות של בנות צעירות כשעוד אפשר להשפיע עליהן, נערה בת 13 כבר לא תשנה את דרכיה לא משנה כמה פעמים אני אגיד לה להחליף- היא פשוט תשנא אותי.... אבל בקטנות אני מעדיפה להקפיד כי אז הן יתרגלו ככה...

אבל למה?

תסבירו לי למה. מה הרציונל. למה אתן שונאות בגדי מחול, גרביון וטיץ מתחת לבגד. רק בגלל שזה מכוער? לדעתי בגד גוף בצבע טורקיז (תכלת, כחול, איך שלא תקראו לזה) זה גם כן מכוער. אז מה? אולי גם נאסור על בגד טורקיז? וגם בגד גוף ורוד עם טיץ אדום זה מכוער. וגם שחור וכחול כהה. כחול כהה זה בכלל צבע של רוסים. וגם הבגד גוף הזה שבא עם חצאית קצרה מחוברת. וגם קוקו מקופל (כמו של פייסון) זה מכוער. אבל זה הכל עניין של טעם, לא? למה אתן לא אוהבות שהמתעמלות שלכן מתלבשות לחוג שונה מטעמכן?

Tammie

New member
אני מסכימה שיש פה עניין של טעם

אבל בעניין הבגד גוף של מחול- זה פשוט לא בגד של התעמלות. כשבנות באות לאימון התעמלות שיראו כמו מתעמלות, לא כמו בלרינות. בגד גוף מתחת לטייץ- מבחינתי זו פשוט דרך לא נכונה ללבוש בגד גוף. בהופעות הבנות מופיעות עם הטייץ על הבגד, ככה לובשים בגד גוף, אז גם באימונים צריכים להיות ככה.

chuch1

New member
אני חושבת שנגדיר

את הטענות שלכן לגבי בגדי גוף של מחול בגדר "שריטה" (וזה בהומור כמובן!!!) אני חושבת שאתן פשוט לא אוהבות את זה אבל אני לא חושבת שזה פוגע באיכות האימונים של הבנות. ויזואלית:" זה לא בא לכן טוב בעין". לי אישית בכלל לא מפריע איזה בגד גוף זה- העיקר שיהייה בגד גוף, ולא אכפת לי אם הטייץ מעל או מתחת- מבחינתי (ואפילו אעדיף) שיבואו בלי טייץ בכלל! אני באמת מעדיפה ככה. העיקר שבאות עם בגדים צמודים לגוף, שניתן להבחין בקלות מתי הברך נעולה ומתי המרפק נעול, ומתי הכל מתוח או לא- זו כל המטרה של בגד גוף וטייץ- שיהייה צמוד, לא יפריע למתעמלת בביצוע התרגילים ושאני אוכל לראות האם היא מבצעת את התרגיל בצורה הטובה והנכונה ביותר ומתי לא. חוצמזה, אני לא יודעת מה טווח הגילאים של הבנות שלובשות את הטייץ מתחת לבגד גוף אבל אני מסיקה שהן לא בוגרות ולכן כדאי לקחת בחשבון שבגדי גוף(אלו מלייקרה) וטייצים עליהם- לעיתים מחליקים וגורמים למתעמלת להיות "עסוקה" יותר בלסדר את המכנס מאשר להתרכז בביצוע התרגילים... אני לא יכולה גם לדרוש לבוא עם בגד גוף וטייץ וגם לדרוש מהן איך לשים את הטייץ ואולי גם להגיד להן שורוד זה אסור בתכלית האיסור :) נראה לי קצת יותר מדי- אני עדיין מוצאת את עצמי "נלחמת" בנוגע להגעה עם בגדי גוף "כדרך קבע" ומנסה בכל כוחי להסביר את החשיבת של העניין ואולי אני גם אצליח .. מתי שהוא...

Tammie

New member
אני לגמרי מגדירה את זה כשריטה

אבל בכלליות אני חושבת שלכל מאמנת יש דברים שמפריעים לה, דברים שהיא שמה עליהם דגש וזה מתבטא גם באופי האימון (צורת האימון, סדר התחנות וכו') וגם באיך שהיא מעוניינת שהמתעמלות שלה יראו. כמו שאמרת- כל אחת והשריטה שחה. יש גם מאמנות שיש להן שריטות בנוגע לתרגילים מסויימים. הכרתי מאמנת שלא סבלה קפיצת ידיים. פשוט שנאה את התרגיל הזה, חשבה שהוא מכוער, מגעיל ומעצבן. כל אחת ומקטעים שלה.

אם אני חושבת על זה הפוך...

אין לי בעיה שיבואו להתעמלות עם בגדי מחול, בלט, מצידי גם עם בגד ים (הייתה לי מתעמלת כזאת). אבל להיפך? ללכת עם בגד גוף של התעמלות לים או לבריכה, או עם בגד של התעמלות לחוג בלט- זה כבר בעיני חציית גבולות... אני לא מרשה למתעמלות שלי ללכת עם בגד גוף לבריכה או לים- חד משמעית.

נעממהה

New member
יש לך שליטה על זה? ../images/Emo13.gif

ודרך אגב, תמי, כמי שרקדה בלט כמה וכמה שנים, קצת מוזר שזה מפריע לך, לא?

Tammie

New member
דווקא בגלל שרקדתי זה מפריע לי

יש אצלי הפרדה מאוד ברורה בין הבלט להתעמלות....

אני חושבת שכן

אם אני מדברת עם המתעמלות שלי ועם ההורים על דבר כזה, אני נוטה להאמין שהן שומעות בקולי. אני גם יכולה לראות את זה לפעמים כשבאים לאימון עם בגד גוף הרוס, שצבעיו ירדו בגלל הכלור בבריכה, או השמש בים. זה כמו לתת למתעמלות "שיעורי בית" ואז לתהות האם הן באמת עושות בבית או לא. או לתת להן איזה שהוא תרגיל בלי שאני מסתכלת, או במס' חזרות אישי.

daksha2

New member
תשובה + הסבר =]

אמנם התחלתי להדריך רק השנה אבל כנראה שגם לי כבר יש כמה כאלה קטנים.. בעקיר הרגילים - בלי תכשיטים, בלי גרביים, בגד-גוף חובה, גם אני לא אוהבת את הרעיון של טייץ מתחת לבגד גוף אבל שמתי לב שלקטנות זה עדיף כי אחרת לחלק הטייץ נופל ומחליק ומציק להן. בנות שלובשות בגד גוף ומעליו חולצה רחבה - או משהו קצר וצמוד או כלום! שיער לא מסודר מוציא אותי מדעתי אבל קשה לאכוף את זה, כי יש הרבה הורים ובנות שלא אכפת להן, בנות שבאות עם אותה תסרוקת מהגן ובית הספר, והכל כבר מפורק, אבל את לא יכולה לעמוד ולעשות קוקו מסודר ל20 בנות בתחילת כל אימון - כנ"ל הבנות שבאות לאימון עם צמה (בלי קוקו, רק צמה על העורף כזה). בקשר לבגדי מחול - בתור אחת שעדיין מתעמלת ואצלנו בקבוצה הבגד הזה מאוד מאוד נפוץ (כ, גם אני לובשת אותם), אני אסביר לכן למה אנחנו אוהבות אותם - הם עשויים טריקו ולכן נושמים ופחות נדבקים, הם פתוחים יותר - מכסים פחות גוף ובגלל שהם עשויים מטריקו פחות לוצים ומציקים, ובכלליות ההרגשה בהם נוחה ונעימה יותר ומזיעים פחות.

למעלה