לא נורא, זה רק ייאוש.
ולא, מעולם לא טענתי שאין גזענות בעולם, גם אנחנו בחרנו בביבי. וגם אנחנו עושים טרור. כן, גם אנחנו גזענים , אני אומר זאת שוב, אני נגד טרור. צה''ל מקיים טרור, החמאס מקיים טרור. אני נגד טרור, משמע אני נגד החמאס. משהו לא מובן כאן? דרך המלחמה והשנאה לא תעזור. לקיים מלחמה כנגד מישהו טרוריסטי ככל שיהיה זה פשוט דבר לא יעיל מבחינה בטחונית. וזה משרת אינטרסים של סוחרי נשק, אני נלחמת במלחמות, לא באנשים. ו 100 אחוזי הצבעה לחמאס זה קצת מופרך . בנוסף לזה נשמע לי פשוט קצת מוגזם ותמים להאמין שמקיימים נגד מדינת ישראל טרור אך ורק בגלל שאנחנו יהודים. אם תבדוק את זה השנאה לישראל בעולם הערבי מתחילה לתסוס איפשהו אחרי 48. במלחמה שהפלסטינים מכנים אותה 'הנכבה'- האסון אתה יכול באמת לא להאמין לי, אבל טיילתי קצת בגדה, התארחתי בבתים של אנשים רבים, והייתי בכפרים רבים בהליכה ברגל, נסיעה באוטובוסים וכו'.. במקומות בהם היה לי חוקי כישראליה לשהות גם הצגתי את עצמי כישראלית ללא כל היסוס, התגובות היחידות של שנאה שקיבלתי הם כלפי הממשלה הישראלית או כלפי הצבא וחייליו. כמובן שבעזה המצב כנראה שונה, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שהמצב מורכב . כשאני הייתי בגדה אנשים רבים הביעו כלפי כבוד והבנה, ואירחו אותי בנדיבות כמסורת הערבית. רכשתי חברים רבים שעליהם אהיה מוכנה לסמוך הרבה לפני שאסמוך על בעלי הון בעלי אינטרסים מגוונים לעשיית מלחמה.