דיון מדיניות ניקים זמניים

doronf65

New member
מנהל
דיון מדיניות ניקים זמניים

אז לאור:
1. נסיוננו מאז הדיון הקודם בקרב הגולשים (שבסופו הוחלט להשאיר את האפשרות הזו)
2. העובדה שאני מקבל פניות אישיות או על גבי הפורום לסגור את האופציה הזו (מי שמצדד לא כותב כלום... אז אני מקבל מטבע הדברים רק את ה"תלונות")
3. העובדה שיש לנו מנהל נוסף שמשנה באופן טבעי את ההתנהלות והדינמיקה לגבי הניהול שלי באופן אישי
4. תופעות זמניות (ונשלטות, אין בעיה... אבל בכל זאת הן נטל עלי ועל אילן) של הצפות של טרולים משועממים...

אנחנו פותחים את הנושא לדיון נוסף. קדימה, התבטאו. בסופו נחליט איך לקחת את זה הלאה.

הדיון פתוח אך ורק לגולשים רשומים. כוכביות יימחקו לאלתר! מי שיענה להם יימחק איתם, לכן ענו בתשומת לב!

דורון ואילן

הנסיך.

New member
לא רואה סיבה לאפשר ניקים זמניים

ניקים זמניים מתאימים לפורומים בסגנון "זבנג וגמרנו" -
שאלתי שאלה, קיבלתי תשובה והופ - אין דיון והכל חתום.

עם זאת, הפורום פה אינו כזה.
אופי הפורום הוא עיסוק בנושאים שהם יותר "ארוכי טווח",
אופי השאלות והנושאים עצמם הינם מורכבים, ובעלי השלכות מגוונות - לא משהו שנפתר ב"זבנג וגמרנו"

האם קיימות שאלות ספציפיות שמקבלות מענה ונעלמות?
בוודאי, אך גם כאן, הן לרוב יהיו קשורות או מסתעפות מנושאים משמעותיים יותר - הרווח שבלאפשר אותן על ידי אפשור של ניקים זמניים קטן מתוספת הסירבול שבאכיפת הצורך להרשם.

שורה תחתונה -
ניקים זמניים מתאימים לפורומים ברוח שונה, הדרישה להגיב בניקים רשומים לא מכבידה מידי לטעמי, ואם מדובר בחסכון מאמץ למנהלים וסינון מובנה של טרולים - מה טוב.

אלה היו ה18% טיפ שלי.

KallaGLP

New member
אישית לכאורה לא רואה הצדקה לא לאפשר ניקים זמניים.

גם לא נתקלתי באף בפורום אחר מסוג כלשהו בתפוז במדיניות שאינה מאפשרת ניקים זמניים (אולי יש, אני רק אומרת שאישית לא נתקלתי בכזאת בכל הפורומים הרבים והמגוונים שגלשתי בהם במהלך השנים הרבות שאני בתפוז). לדעתי ברוב המקרים השאלות ואף התשובות של ניקים זמניים הן לגיטימיות ואני חושבת שמה שחשוב זה התייחסות לתוכן ולא לזהות הכותב. אם ניק כלשהו מתנהג או מתבטא בצורה לא נאותה הנוגדת את חוקי תפוז, יש לטפל בו בהתאם בלי קשר לשאלה אם הוא זמני או קבוע. חשוב גם לזכור שהשאלות והתשובות בפורום הן לא רק אישיות, אלא גם מיועדות ויכולות לעזור לגולשים אחרים, סמויים או גלויים, ולכן ממש לא עקרוני מהי זהות השואלים או העונים, מה שמעניין זה השאלות והתשובות עצמן. כמו בכל פורום פתוח ואנונימי (או בכלל), באחריות הגולשים לדעת לסנן ולא להאמין באופן אוטומטי למה שמישהו לא מוכר (בין אם בניק זמני או קבוע) כותב או עונה בעניין כל כך משנה חיים כמו הגירה, אלא לבדוק הכל ולהתייעץ במידת הצורך עם אנשי מקצוע. לדעתי חשוב לאפשר את חופש הביטוי לכולם כל עוד זה נעשה במסגרת דיון תרבותי העומד בחוקי תפוז.

Boston Guy

New member
מה עניין "חופש ביטוי" לפורום של ייעוץ בנושא טכני?

פרוצדורות הגירה הן עניין טכני, ואנחנו כאן מנסים לתת לאנשים את המידע הנכון והמתאים למקרה הספציפי שלהם בענייני הגירה לארה"ב.

כבר הוחלט כאן (ומתבצע היום) שניק זמני לא יכול לענות על שאלות - רק לשאול אותם. וזה נעשה בדיוק כדי לסגור את האפשרות שטרולים - מישהו שלא מוכן לעמוד בשם הקבוע שלו מאחורי מה שהוא אומר - יטעה אנשים בכוונה.

KallaGLP

New member
ראיתי הרבה טרולים עם ניק קבוע בפורומים שונים.

מי שרוצה להטריל מוצא את הדרך. אגב, גם ניקים קבועים אפשר להחליף מיליון פעם (הכרתי גם כאלה). לדעתי מרבית השואלים לא טרולים בלי קשר לניק זמני או קבוע, ואם מישהו מאמין שהם כן - הוא לא חייב לענות ולהגיב להודעותיהם.

KallaGLP

New member
ואגב, גם בפורום כזה יש דברים שהם לא לגמרי מידע טכני ועובדתי,

אלא חילופי דעות ורשמים. וכבר קרה לא פעם שגם גולשים ותיקים טעו או שבמציאות הדברים היו שונים ממה שהם חזו שיהיו. גם בתחום ההגירה לא הכל הוא בהכרח מדע מדויק.

Boston Guy

New member
אתה יודע את דעתי בנושא

ניקים קבועים מאפשרים לענות בצורה יותר מדוייקת ויסודית.
כמו שכתב הנסיך - השואל ה"רציני" הממוצע בין כה וכה נעזר בפורום בעניין תהליכים שנמשכים בין שנה ל 5 שנים... והוא חוזר לפורום שוב ושוב בתקופה הזו.

היחידים שנהנים מהניקים הזמניים הם הטרולים והשואלים הכפייתיים - אלו שממשיכים לשאול את אותה שאלה שוב ושוב, במשך חדשים ושנים - בזהויות שונות ובגירסאות שונות -
עד שמישהו יתן להם את התשובה שהם רוצים לשמוע במקום את התשובה האמיתית.

John the Savage

New member
רק בעמוד הזה

יש כמה שרשורים ענייניים לחלוטין שפתחו כמה משתתפים בניקים זמניים. ראה את השרשורים של רוני, רום, ליאת וכו'.

האם הם היו טורחים לפתוח ניק קבוע לפני שכותבים את השאלה הראשונה? חלקם אולי כן, אבל החשש שלי הוא שחלקם היו פשוט נמנעים לכתוב בפורום.

Boston Guy

New member
לדעתי רוב הזמניים בעמוד הזה הם לא חדשים, וכבר שאלו בעבר

לפי אופי השאלות נראה כאילו חלק מהשואלים הם לא כאן בפעם הראשונה.
אני לא חושב שיש להם התנגדות עקרונית לפתוח פרופיל - הם פשוט מנצלים את האפשרות לדלג על השלב הזה.

לדעתי - מכיוון שהצורך שלהם הוא אמיתי - הם יעשו את ה"מאמץ" של פתיחת פרופיל אם אי אפשר יהיה לשאול אחרת.

oligomerization

New member
הפתרון -> לעבור פלטפורמה, אבל זה צריך להגיע ממך ושאר המומחים

הפורום ישן - אנשים לא רוצים להרשם - נפרץ כמה פעמים - הפתרון האולטמטיבי לעזוב את תפוז ולעבור למשהו אחר - מה שכן, זה צריך להגיע מומחי הפורום...

מצד שני, קראתי היום בעיתון שטראמפ שוקל לתת חנינה ל11 מליון מהגרים לא חוקיים - אולי בכלל הפורום לא יהיה נחוץ :)

John the Savage

New member
היתרון העיקרי של ניקים זמניים

זה שזה מאפשר לאנשים שאין להם משתמש בתפוז לבוא ולשאול שאלות. נכון, זה לא מאד מסובך לפתוח משתמש בתפוז, אבל זה עדיין דורש עוד שלב שמקשה על כתיבת הודעה ראשונה עבור אנשים שלא כותבים בד"כ בתפוז. וממה שאני רואה כאן בפורום, מגיעים לכאן הרבה אנשים שמעולם לא כתבו בתפוז קודם, והם מגיעים לאחר שחיפשו אינפורמציה על מעבר לארה"ב או בעקבות הפניות של חברים וכו'.

ההנחה שלי היא שהשלב הנוסף הזה של הרשמה עשוי להרתיע משתמשים חדשים שרוצים לשאול שאלה קטנה ולהתנסות בכתיבה בפלטפורמה שהם לא ממש מכירים. הרבה משתתפים מתחילים מלשאול שאלה כניק זמני ואז כשהם כבר התנסו בכתיבה בפורום, עוברים לפתיחת ניק קבוע.

מצד שני, ברור לי שזה גם יוצר בעיות פוטנציאליות כגון טרולים וכו', ויותר עבודה עבור מנהלי הפורום. כך שאם מגיעים למצב בו כמות העבודה שזה יוצר לא מצדיקה את היתרונות, זה יהיה מובן בעיני אם זה יוביל לביטול ניקים זמניים. אבל צריך לקחת בחשבון גם את היתרונות.

Yehuda500

Member
אני מקוראיו הנאמנים של הפורום ומהממעטים להגיב בו. שאלות

מניקים זמניים הן פעמים רבות מובילות לדיונים מעניינים ולמידע מועיל.
תשובות מניקים זמניים הם בהחלט בעלות משקל וערך נמוכים ולכן אני בעד מניעתם.
ומצד שני, דווקא דף זה מוכיח שאפשרי להיות טרול עם ניק קבוע (ואני לא אלשין עליו ל-IRS)

doronf65

New member
מנהל
אם אפשר מכאן והלאה לתת כותרת "כן" או "לא"‬ בתגובתכם הראשונה.

כן - להמשך איפשור
לא - לסגירה לזמניים.

זה ייתן לי כלי לפחות ברמה הכמותית

למעלה