דיון מדיניות ניקים זמניים

Nir and Beer

New member
נערך

בתחילה הצבעתי לא לאפשר.
עתה , אילן הוסיף שנאלץ לסגור את הפורום בתצורת קבלת קהל אני משנה את דעתי. עדיף לאפשר לכולם לבקר בו מאשר האלטרנטיבה

ilanvag

New member
חברים, משהו חשוב שדורון לא כתב,

ואני מוסיף פה כי זה קריטי לדעתי... אז בבקשה קיראו וענו בהתאם -- ייתכן וחלקכם ירצה לעדכן את תגובותיו/דעתו בהתאם (מי שכן, שיגיב מתחתי... ומי שדעתו לא השתנה, זה גם בסדר).

נקודת המפתח -- אין לנו אפשרות טכנית למנוע מכוכביות להשתתף בדיון, כלומר אי אפשר לחסום רק כוכביות. הדרך היחידה לבצע זאת, לפי מה שהוסבר לי, היא להפוך את הפורום לפורום סגור.

המשמעות של פורום סגור:
  • אך ורק משתתפים שאושרו על-ידי מנהלי הפורום (דורון ואנוכי, כרגע), יכולים להשתתף בו (לא ברור לי כרגע אם משתתף לא מאושר יכול בכלל לקרוא תוכן; צריך לבדוק; אבל בוודאות אחד שכזה לא יכול להשתתף).
  • כאמור למעלה, משתתף שלא אושר על-ידי מנהלי הפורום אינו יכול להשתתף ואינו יכול אפילו לשאול שאלה -- גם אם הוא משתתף רשום בתפוז (אבל אינו חבר רשום בפורום עצמו).
  • אם מישהו אינו חבר בפורום, הוא צריך קודם לפנות אליי ואל דורון, לקבל אישור מאיתנו להצטרף לפורום, ורק אז הוא יוכל לשאול שאלה ו/או להשתתף בפורום.

אני אחד מאלו שהיו כל הזמן בעד ביטול הכוכביות, וגם הבעתי את דעתי באוזני דורון יותר מפעם אחת, מאחורי הקלעים. כל זה היה עד שהבנתי את המשמעות של ביטול הכוכביות, שהיא מה שהסברתי למעלה. אם זה אכן המצב, אזי אני משנה את דעתי באופן פומבי -- אני כעת בעד השארת הכוכביות. בעיניי, ביטול כוכביות--וכתוצאה מכך הפיכת הפורום לסגור--תביא די מהר להריגת הפורום הזה. בעיניי, זו תוצאה די ברורה, וזה עד כדי כך פשוט.

בקיצור, אני נגד ביטול הכוכביות -- גם אם השארתן מהווה כאב ראש לדורון ולי.

שלכם ולשירותכם,
אילן

KallaGLP

New member
כן. הייתי בעד השתתפות כוכביות ונשארתי בעד. נגד פורום סגור.

doronf65

New member
מנהל
רק הסתייגות כי אני לא בטוח בעניין הזה שאילן הסביר

ומאוד ייתכן שכיום הדברים כבר לא ככה ופשוט אפשר לבטל את הניקים הזמניים בלי יותר מדי כאב ראש.
&nbsp
אז עשו שיקול ערכי ללא העניין הזה.

Kender00

New member
כן, מנסיון שלי אני רואה (לא רק פה) הרבה אנשים שלא מבינים או

שנושא בירוקרטי מרתיע אותם או שהם לא מבינים את התמונה הכוללת, למשל מה היא ויזה ומה זה סטטוס שהייה ומה ההבדל ביניהם,
והרבה פעמים הם מקבלים שיווחים סותרים, ולכן פורום מקצועי (ואני מחשיב את הפורום הזה בתור כזה) הוא מקום מעולה לזה, לכן אפשרות לתת להם לשאול בלי כל הנושא של רישום (ואולי גם מחייב אישור) מסרבל את זה.
&nbsp
אני כן בעד שהם רק יוכלו לשאול ולספק פרטים נוספים לשאלה אבל לא לענות לשירשורים אחרים
&nbsp
&nbsp

ליאת59

New member
כן. לגמרי כן.

בתור מי ששונאת להירשם במיליון אתרים שונים ולשנן מיליון סיסמאות אני ממש מבינה את מי שרוצה לשאול שאלה בניק זמני. לא כל השאלות מובילות לתהליך של שנים, יש שאלות קצרות ופשוטות על סעיף מסוים בטופס, הרשמה להגרלת הגרין קארד או סתם חיפוש עבודה בארה״ב.

Gidi Shemer

New member
כן, אבל עם הסתייגות

באופן כללי כן. עם זאת, אם רואים שחוזר יותר מדי המצב שקרה מוקדם יותר היום עם הטרולים, אז זה לא שווה את זה, ואז להחליט על איסור ניקים זמניים

Fellowship

New member
כן, אלא אם זה לא מחייב להפוך את הפורום לסגור.

ובמשפט ללא התניה על שלילה:
אם ניתן למנוע ניקים זמניים ולהשאיר את הפורום פומבי, אז לדעתי לא לאפשר ניקים זמניים.

Fellowship

New member
אני בעד לאפשר ניקים זמניים.

אלא אם אפשר לבטל ניקים זמניים ולהשאיר את הפורום פומבי ולא סגור ואז אני בעד ביטול הניקים הזמניים במצב כזה.

doronf65

New member
מנהל
הבהרה: בדקתי, וניתן לבטל ניקים זמניים והפורום יישאר פתוח

מה שיהיה זה שכרגיל, המערכת תבקש להיות logged in תחת שם משתמש על מנת לענות, ולא תהיה אופציה לתת שם משתמש זמני.
&nbsp
אז טכנית אין בעיה (תפוז בכל זאת משפרים דברים...
)
&nbsp
הסוגיה ממשיכה להיות קביעת מדיניות. וקחו בחשבון שהתקפות הטרולים האחרונות (מי שחי בשעון ישראל והמקדימים להתעורר במזרח ראו גם את של היום)... יכולות להיות ע''י משתמש קבוע שמבקש להשפיע על הדיון

Fellowship

New member
!אין לי התנגדות להיות בעד שלילת האפשרות שלא לאפשר ללא קבוע

!אין לי התנגדות להיות בעד שלילת האפשרות שלא לאפשר לניק זמני (לכתוב).
!אין לי התנגדות להיות בעד שלילת האפשרות לאסור על ניק זמני (לכתוב).
!אין לי התנגדות להיות בעד לאפשר לניק זמני (לכתוב).
!אין לי התנגדות לאפשר לניק זמני (לכתוב).
!אני מוכן לאפשר לניק זמני (לכתוב).
אני לא מוכן לאפשר לניק זמני (לכתוב).
לא.
מ.ש.ל

meir12121

New member
כן, לגמרי. לא חושב שיש כאן טרולים...

... בכמות כזאת שמפריעה למהלך התקין של הפורום. בעיני טרולים בסגנון הוכדורף זה יותר אתנחתא קומית ממשהו שמטריד. לא צריך להיות כאלה "כבדים".

לא

דעתי האישית בלבד שכתיבת שאלה או תגובה צריכה להיעשות לאחר הרשמה.
יתרון: סינון, שיפור תוכן, שיפור אוטנטיות (שיפור יחסי לא מוחלט...)
חיסרון: אובדן פלח פעילות מסוים, ירידה בכמות התעבורה
תודה על עבודתכם
אשר

JochaSchwartz

New member
כן, לאפשר ניקים זמניים

ממה שאני רואה אין ההפסד ("טרוליזם") יחסית קטן. מצד שני -יש הרבה זמניים שבהחלט נעזרים בפורום, ולכך הוא נועד.

למעלה