דיון- מהי הרכיבה בעצם?

ToryMaster

New member
אני לא מכירה רק רכיבה

מבחינתי זה תמיד קשור, איןרכיבה בלי טיפול ותקשורת מהקרקע, בעיני.

ווינגז

New member
../images/Emo45.gif

כל קשר עם הסוס, במיוחד אם השאלה בדיון היא "מהי רכיבה", הוא קשר משותף של רכיבה כספורט וטיפול... אין הפרדה לכיוון הזה, אי-אפשר לרכב בלי שתהיה לך איזשהו סוג של אינטרקציה עם הסוס מעבר לרכיבה עצמה; גם אם זה הברשה, ליטוף או אפילו איכוף.

stary1

New member
אבל אור..

כשאתה רוכב על הסוס אתה שוהה במחיצתו, יותר מזה, אתה עליו-חלק ממנו!

Saint Marco

New member
נכון, אבל זה אחרת...

זה שונה היחס כשאתה ליד הסוס לבין שאתה על הסוס... אני מסכים בזה שהרכיבה היא גם - שהיה וגם רכיבה על הסוס.. וכמו שאמרת שנהיים חלק ממנו. ובכלל, יש שוני אדיר כשאתה על הגב של הסוס לבין שאתה לידו..

stary1

New member
יש שוני..

אבל שוב, רק העובדה שאתה במחיצת הסוס היא זו שמשפיעה כולה על התהליך שאתה מדבר עליו. לכן אני הזכרתי את העובדה שבני אדם מושפעים מנטלית לטובה מכל בעה"ח(בעיקר יונקים ובעלי דם-חם).

אין לי כח להגיב תגובה רצינית וארוכה

אז רק דבר אחד.. כמו שכבר אמרו, רכיבה לא שורפת קלוריות כמו ספינינג וכו'. רכיבה מעצבת את הגוף. הזכירו פה את הרכיבה הטיפולית שמוכיחה כמה הרכיבה עצמה מפתחת את השרירים..אותם השרירים הם שרירי רגלים, גב עליון, גב תחתון, ידיים, בטן..או בקיצור את רב חלקי הגוף... מה שקורה זה לא שמרזים אלא מתחטבים והגוף מקבל צורה... אני יודעת שזה לא הנושא אבל סתם היה בא לי להגיד את זה חחחח

fliperit

New member
אוקי, ננסח אחרת...

רכיבה שורפת כמות קלוריות השווה לכמות הקלוריות הנשרפות בהליכה מתונה. (כמובן שאם זאת רכיבה של עבודה ולא טיול הליכה)

fliperit

New member
יחסית למה שאת עושה ברכיבה זה הרבה

אגב...רכיבה של טרוטים שורפת בטח קלוריות כמו ריצה...

cavallo

New member
זה ממש נכון לפי דעתי!

הרכיבה זה ספורט מאוד מרגיע ומתון (לפחות באינגליש, לא יודע לגבי ווסטרן) יחסית לענפי ספורט אחרים כמו כדורסל או טניס שבהם כל הזמן רצים. ברכיבה אין משהו שממש גורם להתלהבות, זה גורם להרגעה ולהנאה שאין בשום ספורט אחר. כשעושים קנטר או אחרי שקופצים מכשול יש רגש של שמחה אבל ממש לא התלהבות. אם ניקח את הדוגמה של כדורסל, אפשר לראות שבכדורסל אפשר לרוץ ולהשתולל ולתת ביטוי ליצירתיות שאצלי למשל זה גורם להרבה התלהבות, אבל ברכיבה הכל זה יחסי גומלין בין תנועות הגוף של הרוכב לבין תנועות הסוס, אין אפשרות "להתפרע". ברכיבה חובה להיות רגועים (אך יחד עם זה דרוכים) כדי לא לשדר לחץ לסוס. כשעשיתי כמה הפסקות מהסוסים, זה נורא השפיע עלי, הרגשתי מעוצבן וכלוא בתוך עצמי אבל כשחזרתי לרכב פתאום חזרתי לעצמי. רק דבר אחד שאני לא כל כך מסכים איתו-רכיבה הוא בפירוש ספורט, משקיעים בו הרבה מאוד אנרגיות וקלוריות, אני רואה את זה על מאמצי ההשמנה שלי
זהו,סיימתי את החפירה

מסכימה עם זה שלרכיבה../images/Emo107.gif

יש המון המון יתרונות. לא יודעת איך לענות על השאלה הזאת בגדול, כי לכל אחד הרכיבה היא משהו אחר. אני אענה על מהי הרכיבה בשבילי: בקשר לקטע הפיזי-אני בהחלט מרגישה חזקה יותר ובכושר גופני טוב יותר בגלל הרכיבה, אבל אני חושבת שזה בהחלט קשור לעבודה הפיזית הרבה שיש באורווה- הניקוי של התאים וההאורווה, ההאכלה ועוד. בקטע הנפשי אני מרגישה שמה שתורם לי באמת מבחינת הרכיבה זה פחות הרכיבה עצמה אלא הקשר עם הסוס מעבר לרכיבה-הטיפול, הטיפוח, ההברשה, השטיפה, הפינוקים, הצפייה בסוס כשהוא משוחרר במנז', התקשורת עם הסוס כשעושים לו לונג'. הרכיבה בשבילי היא רק תוספת לקשר עם הסוס-פעמים רבות אני מרגישה שהרכיבה משקפת את מצב הרוח שלי באותו יום. הסוסים פשוט יודעים להרגיש איך אני מרגישה, הם כמו מראה למצב הנפשי. חוץ מזה הרכיבה תרמה לי המון בקטע החברתי, יצרתי קשרים עם אנשים על בסיס הסוסים, אני מרגישה הרבה יותר פתוחה. דיון מעניין, אגב.

oO nam nam Oo

New member
המממ..../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

בזמן האחרון לא יצא לי ממש לרכב.. בחודשיים האחרונים, ולא ממש לא יהיה הביטוי המדוייק, אלא ממש לא. ואני מרגישה כאילו חלק ממני ממש מתנתק, כמה שזה נשמע טיפשי, הרכיבה הייתה (ואני מקווה שתמשיך להיות
) התרפיה שלי, הבועה הוורודה שאני נכנסת אליה ופתאום טוב לי, כאילו כל הצרות האחרות נעלמות.. וזה לא רק הרכיבה, בעצם. זה כל הלהיות בחווה, להתעסק עם סוסים.. וזה חסר. באופן כללי, להיות עם הסוסים-הייתה הרגשה כאילו הם מקבלים אותי כמו שאני, לא שופטים אותי על מה שאני עושה ולא עושה, לא משקרים לי.. הם כאילו הבינו אותי, ובכל זאת לא שפטו אותי. אני לא ממש יודעת איך להסביר את זה.. זה כאילו שהם הוציאו ממני פן אחר, והפן האחר הזה היה באמת אני.. הם הוציאו ממני את ה"מיטב", או משהו, וכל מחשבה עליהם הייתה עושה לי טוב על הלב, מן שמחה של "מתי בפעם הבאה אני הולכת לחווה? שתגיע כבר!" ועכשיו זה עושה לי עצוב, כי אין לי חווה ללכת אליה

ToryMaster

New member
../images/Emo24.gif

בסופו של דבר הדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר, האמיני בזה.

ווינגז

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo23.gif

להביא לך שוקולד?
בכל מקרה, את המשך השיחה כמובן נעשה במסנג'ר אבל תודה שכתבת

למעלה