דיון - מה דעתכם על מגורים נפרדים?

גם אני חושבת

כמו מעוף,לדעתי זה רק יכול להרוס את מה שיש. עדיף להשקיע בתיקון המערכת ולא בפרוק,לדעתי אם הם יוצאים המערכת כבר לא תהיה אותו הדבר (רק יכולה להתדרדר ולצבור כעסים)

נראה שלא הסברתי את עצמי כהלכה.

הכוונה שלי היתה שהתינוק המשותף שלנו ואני נעבור להתגורר בנפרד מבעלי והילדים, אך נישאר קרובים (באותו רחוב או בניין). מבחינתי הבן הקטן (11) יכול להצטרף אלי, אבל לא נראה לי שהוא ירצה להחמיץ את "המסיבה" עם האחים שלו. הרעיון עלה בדיוק מהסיבה שאני לא מוכנה שהילדים יעזבו את הבית בגיל כך כך צעיר - אני לא רוצה ברעתם חלילה. אגב, בשבת לאחר שהרוחות נרגעו, דיברנו והעלנו את הרעיון לעבור לבית עם יחידת דיור נפרדת לשני הגדולים. יש לציין שהרעיון מאוד מצא חן בעיני הילדים. נראית להם מאוד האפשרות לקבל טריטוריה משלהם בלי התערבות הורית -ביננו, כל נער ונערה בגיל הזה היו שמחים לרעיון כזה.... עכשיו צריך לברר ולבדוק אם הרעיון ישים ואפשר למצוא בית כזה בשכונה שלנו. עדיין אשמח לשמוע דעות מנומקות לרעיון המגורים הנפרדים.

בנפרד

השאלה היא : בנפרד ממי? מבעלך? מילדיו? מבעלך וילדיו כאחד? הענין הוא שהבעיה הזו אינה פתירה, לדעתי. ילדים שלא את ילדת לעולם לא יהיו בשבילך. במצב הטוב היחסים הם טובים. אבל כשזה רע - ולצערי איני מתכוונת לזה שהם רעים, לא מתחשבים או מפלצות, אלא סתם לא מתאים לך , לא נוח, ולא חביב עליך (ואיני רואה כאן עניין לאשמה , אלא פשוט כי לא נועדנו לגדל ילדים לא לנו- בעיקר אנו הנשים שאנו המשקיעות העיקריות בבית ו"אחריות" על הילדים)- זה לעולם לא יסתדר. אי הנוחות שמלווה אותך , כי לא נוח לחיות עם דיירים האותו בית, לא תיעלם - אלא כאשר הם יעזבו את הבית. את מבינה שאני לא מהאופטימיים ,אלא בעיקר מהריאליים. אני מאמינה שהנסיון שלך, שאם איני טועה גדול מניסיונם של הרבה מתושבי הפורום- אומר לך אמת. יש דברים שאינם מסתדרים. כל זה לא קשור לשאלה האם לחיות בנפרד. חברתי ,שהיא בעלת אמצעים , קנתה את הבית שלידה מתוך ידיעה שכאשר ילדי בעלה באים ,פעם בשבועיים ,"נגמר לה האוויר. היא הפכה את הבתים לאחד, כך שכשהם באים יש אפשרות גם לא לשבת איתם כל הזמן. אני מתנחמת בעובדה שהבן של בעלי בא רק לחצי שבוע , ומחכה תמיד לשלישי/רביעי- שהם הימים שרק הילדים שלי בבית. אז אני מרגישה לחלוטין בנוח. אז פשוט השאלה היא האם היחסים עם בעלך יכולים להחזיק מגורים משותפים- או הבעיה צריכה טיפול. היחסים שלך עם ילדיו- מן הסתם אינם פתירים , ומה לעשות צריך לחכות בשקט שיעזבו (כבר) את הבית. אחר כך זה נהיה יותר נוח.

כשהתחתנת בטח ידעת את המצב

לדעתי עם את מעוניינת בבעלך ואהבתו עלייך להשלים עם המצב ולהפיק ממנו את המירב

אסתי

נו ....ואם היא ידעה את המצב? מה הקשר? אנחנו נכנסים לקשר ובונים אותו ומשנים את צורתו,לפעמים לטוב לפעמים לרע,כולם מתחילים ממקום דומה של אהבה ורצון להצליח,עצם הידיעה מראש לאן נכנסים לא מקלה עלינו את הקשיים והבעיות,ואנשים הם דינמים ומשתנים עם הזמן.... וכשיש בעיות מחפשים פתרונות....

למעלה