דיון- מה הייתם מורידים בתסריט?

דיון- מה הייתם מורידים בתסריט?

נראה לי שהדיון הזה הועלה פה כבר בעבר, או משהו דומה, אבל בכל אופן הוא נראה לי מספיק אקטואלי ולא-ממוצה ע"מ שנוכל לדון בו שוב. חוץ מזה, יש פה מחסור רציני בדיונים, אז יאללה, לא להתעצל! להגיב! אז הדיון הוא כזה: אם אתם הייתם התסריטאי של הסרט "המצפן הזהוב", ובשל שיקולים של חוסר זמן הייתם צריכים להוריד חלק מהעלילה של הספר- אילו קטעים הייתם מורידים? האם הייתם משנים את סדר הזמן של אירועים מסויימים? אילו אירועים בספר הם חשובים יותר להתפתחות העלילה, ואילו פחות? מי שלא מגיב מקבל ספר של בני גורן בראש! או לחילופין, את הגרסא של שלושת ספרי שרה"ט כרוכים יחדיו. ותאמינו לי, אתם רוצים להמנע מזה.

yael ziv

New member
זאת בדיוק הבעיה-

הרבה פעמים התסריטאים מורידים את החלקים שכביכול פחות תורמים לעלילה, אבל אז הסיפור מאבד את כל הקסם והאופי הייחודי שלו, ונשאר לנו רצף אירועים, חשובים אמנם, אבל הרבה פחות נוגעים (ע"ע הסרט האחרון שעשו להארי פוטר). באמת יהיה קשה למצוא בטרילוגייה אירועים וקטעים שהם "פחות חשובים" גם מבחינה עלילתית וגם באווירת הסרט ואופי הדמויות. אני באמת לא יודעת מה הייתי מורידה, התקלת אותי

כמובן-

אבל לא חייבים להוריד אירועים לגמריי. אפשר רק לפשט אותם ולקצר אותם כך שיתאימו לסרט יותר. למשל, אני חושבת שאם אני הייתי התסריטאי הייתי מורידה את כל הקטע של השהות של ליירה אצל גברת קולטר, וכנראה גם מקצרת קצת את החלק עם הסוענים. את כל החלק-שאחרי-בולוונגר הייתי גם כן מפשטת מעט. שלורד עזריאל יהיה כלוא קרוב לארמון של יופור ולא רחוק ממנו, ואולי גם הייתי מורידה את הקרב בדרך למקום-בו-עזריאל-הרג-את-רוג'ר. לא הייתי מוותרת על האסיר ההוא שליירה מדברת איתו, זה פשוט משעשע מדיי!

SNTD

New member
קיזוז קטעים - ספוילרים!

יפה סהר, עלית על הסיבה הגדולה שחובבי ספרים שונאים שעושים להם סרטים ע"ג הספר שהם אוהבים. הסיבה פשוטה, קשה באמת לדעת מה לקזז, כי תמיד כשמקזזים, על מנת לשמר את העלילה ואיפיון הדמויות (במידה והסרט אכן נאמן לספר, או מתיימר להיות) שמים סצינה אחרת במקום, קצרה יותר וממצה יותר. (ע"ע שר הטבעות, שני הצריחים, בקטע שארגורן בסרט נופל בקרב לפני נקרת הלם). במקרה של המצפן הזהוב העלילה מאוד בעייתית לסרט, פולמן רקם את הסיפור שלו בצורה יוצאת מין הכלל כך שכל האירועים קשורים אחד לשני, אני מניח שזה היה אתגר אמיתי לכתוב את התסריט של זה ואני לא מקנא בתסריטאי, אני בטוח שהוא הוריד קטעים, השאלה היא מה. לפי דעתי הוא יוריד לדוגמא השהות אצל קולטר, או יקצר אותה עד מסיבת הקוקטייל, השוטטות לאחר מכן בלונדון עד שבני משפחת קוסטה מוצאים אותה, אולי כמה מעלילות אוקספורד. דוגמא להחלפות לדעתי, המשחקים של רוג'ר וליירה בקולג' ג'ורדן, גם אם ישימו 5-6 קטעים שלהם ביחד, זה לא יעזור לנו להבין מדוע היא ירדה לעולם המתים להתנצל בפניו, לעומת זאת, אם הם יתקרבו יותר בבולוונגר או למשל שרוג'ר יציל אותה מהגיליוטינה ולא קולטר, זה דבר שיקרב אותם הרבה יותר וגם יחסוך בקטע למשל שקולטר מנסה לקחת שוב את האלתיומטר. אני יכול לחשוב על עוד הרבה מקרים כאלה, אבל זה הרעיון הכללי, תצפו לשינויים חבר'ה, אבל נקווה שכמה שפחות.

לא מסכימה

בכמה קטעים קצרים בהתחלה הם יכולים להמחיש יפה מאד את החברות של ליירה ורוג'ר. כשליירה תחליט בסרטים הבאים ללכת להציל את רוג'ר- אז יבינו מה היה סדר הגודל של החברות שלהם. זה לא משנה אם הם יבינו את זה לפני או דווקא יותר מאוחר.

SNTD

New member
אני לא חושב שהגישה נכונה

תסתכלי על שר הטבעות, בתור ספר אני בחיים לא אגיד שהוא משעמם, אבל הוא כבד, כבד מאוד אפילו, אבל בסרט? תסתכלי כמה קטעים הורידו, קיצרו והוסיפו, ותראי איזה יצירת מופת עשו מזה. אני עוד מזכיר לכם שהתקציב של המצפן הזהוב גבוה ב-40 מיליון דולק מהתקציב של אחוות הטבעת, ועוד יותר גדול מכל אחד מהסרטים של הארי פוטר, ניו ליין משקיעים בסרט הזה מאוד, ועל זה אני אומר תודה רבה. אני הכי מפחד בגללכם, אל תשכחו שכשאתם באים לראות סרט שנעשה על ספר, אתם לא יכולים אפילו לצפות שתראו אותו דבר, כי אם כן, אתם עלולים להתאכזב, ככה שכשאתם באים לסרט, הכי כדאי לבוא לראות את הסרט, ולא לחפש בו את הספר, אלה שתי מדיות נפרדות ואתם צריכים להבין את זה.

JustRain

New member
תקציב לא אומר כלום.

יש תוכניות דלות תקציב מצליחות, ותוכניות רבות תקציב גרועות. יש את התוכנית הזאת, נו, איך קוראים לה? הפיג'מות, תודו שהיא מצחיקה. לפעמים כשאח שלי צופה אני מסתכלת. התקציב שלה? בתחתונים. ורואים את זה. ובכל זאת היא יותר איכותית מארץ נהדרת. תקציב מעיד על כמות הפרסום ואיכות האפקטים. מה שקובע באמת זה היכולת של הבמאי, התסריטאי והשחקנים, וזה לא משהו שנמדד בכסף. טוב, את דעתי על סרטים מבוססי ספרים אתם יודעים. אני לא חושבת שהתקציב יהפוך את הסרטים האלו למשהו שאראה פעמיים. ואני לא חושבת שסרטי שרה"ט הם יצירת מופת. טוב, אני גם לא חושבת שהספרים הם כאלו. אז ממילא אתם לא תתייחסו אליי.
אני חושבת שהם מושקעים, אבל לא מתקרבים להארי פוטר וחומריו. לא בעומק ולא בהיקף המחקר מסביב. ובכלל, אני תפסתי אותם כ - טוב, נו, זה לא המקום.

האבק

New member
את צודקת

התקציב לא משפיע על איכות השחקנים. זה יכול להיות סרט עם המון תקציב ושחקנים גרועים (מישהו אמר הארי פוטר?) וזה יכול להיות סרט דל תקציב עם שחקנים מדהימים (יש הרבה דוגמאות..). במקרה של 'המצפן הזהוב' - התקציב הוא 180 מיליון דולר. בהחלט השקעה עצומה. מבחינת שחקנים יש לנו את ניקול קידמן שהוכיחה את עצמה כשחקנית איכותית מאד, דניאל קרייג שהוא גם שחקן מצויין (אם כי אני לא בטוח כמה הוא יתאים ללורד עזריאל), סאם אליוט שהוא שחקן מדהים ובחירה מצויינת ללי סקורסבי. כל השאר הם שחקנים פחות או יותר אנונימיים אבל עם כושר משחק גבוהה. אז חוץ משני שחקנים "גדולים" אין בסרט הזה יותר מדי. אותו דבר היה בשר הטבעות - איאן מק'קלן (גאנדאלף) וכריסטופר לי (סארומן) הם שחקנים מאד מפורסמים, והשאר די אנונימיים. מה שכן, יש השקעה עצומה בעיצוב העולם של ליירה. החל מהדמונים והטכנולוגיה השונה, ועד לעיצוב מחדש של כל לונדון ואוקספורד. יש הרבה השקעה באפקטים מיוחדים (יוריק, דמונים, החתך בין העולמות, המכשפות) ובתלבושות. כרגע, יש לי הרגשה טובה בנוגע לסרט. נחכה ונראה!

נטעש

New member
לא רוצה לקבל ספר של בני גורן בראש ../images/Emo10.gif

זה קשה. למשל בהארי פוטר- כשחושבים על הקטעים שהורידו, אז למעשה זה לא כל כך חשוב. אבל אז כשרואים בסרט-, אז אפילו אלה שלא קראו הארי פוטר ראו שהורידו קטעים. אז אני לא יודעת. אני לא יכולה לחשוב על קטעים שאפשר להוריד- אז שלא יורידו ושכל סרט של חומריו האפלים יימשך 3 שעות

JustRain

New member
זה בסדר,

אפילו סהר לא תצליח לזרוק עד ניו זילנד.
אודי בטח לא ישמח, אבל הנה השירים שלו ושל רן בתחרות הפילקים. השיר הראשון - http://www.youtube.com/watch?v=XGCY1KXyyNw השני - http://www.youtube.com/watch?v=QXaAJyTh5_8 לא מומלץ לבעלי מחלות התקפיות, בעיות גב, נשים בהריון, ילדים קטנים עם נזלת, וכל השאר.

JustRain

New member
במחשבה לאחור

מצטערת על התוקפנות, זה לא עד כדי כך נורא (-: תראו, זה מצחיק.

הארי פוטר

זה ממש לא דוגמא. הסרטים של הארי פוטר ממש איכזבו אותי, ואל לאף אחד מאיתנו לקחת מהם דוגמא לסרטי פנטזיה אחרים! אני אשמח אם בכל זאת תחשבי על מה היית מורידה... רק החשיבה על זה גורמת לנו להבין יותר את התסריטאי וכך להתאכזב פחות כשישנו לנו (וישנו לנו) את הספר...

נטעש

New member
לא הבנת אותי נכון בכלל

התכוונתי לתת ביקורת רעה על הסרטים, לא ביקורת טובה. אני מסכימה איתך שהסרטים בהחלט מאכזבים. אני באמת לא יודעת מה להוריד!! כל מילה ומילה בספר נפלאה ואני לא יכולה לחשוב אפילו על חלק אחד שלא נחוץ...

The Immortal Me

New member
טוב,../images/Emo210.gif

אני חושבת שחלק מהקסם של הסדרה מהווה הקטעים ה"פחות חשובים", אבל לא פחות משעשעים, או לחילופין - חשובים לספרים הבאים. חלק מה"פוטר טראפ" זה העובדה שהם החסירו חלקים שלא היו חשובים באותו זמן, אך יהיו משמעותיים מאוד בספרים הבאים (הסוף של הרביעי, שאיכשהו נגמר בטריו צועדים לעבר השקיעה מחזיקים ידיים, כשלמעשה החסירו חלק חשוב ביותר, באגף המרפאה. או הנאום של וולדי. ושל קראוץ'. ולאן לעזאזל נעלם לודו בגמן?!), לדוגמא החלקים עם רוג'ר. אם יחסירו אותם, כי הם לא חשובים, נאבד את הסיבה המהותית ביותר ללמה ליירה סיכנה את עצמה ואת וויל וירדה לעולם המתים "רק" כדי להתנצל בפני רוג'ר. למרות שאני מסכימה שאפשר לקצר כמה מהחלקים, כמו השהות אצל גברת קולטר והסוענים (כפי שסהר כבר אמרה). זהו. עכשיו אני ילדה טובה ולא אקבל שרה"ט משולש בראש. נכון?! רוני
.

JustRain

New member
תשובה מהירה

סרטים. על. פי. ספרים. זה. חרא! וכל מלה נוספת מיותרת.

Jason2

New member
לא תמיד

הספר "הסנדק" ממש משעמם והסרטים יצירות מופת ואני בטוח שיש עוד דוגמאות כמו "שר הטבעות" שלא נאמן לספר בצורה מדוייקת אך עומד בפני עצמו.. ואגב אני חיבבתי את הארי פוטר הרביעי, הוא היה קצר בהשוואה לספר אבל די משעשע ונחמד.

הו לא!

הארי פוטר הרביעי איבד מבחינתי את כל רוח הספר. (דמבלדור היה אלים ואגרסיבי, פור גאד סייקס!)

למעלה