דיון מכוון קצת אחר - המרכז האוניברסיטאי אריאל

sense9

Member
מנהל
דיון מכוון קצת אחר - המרכז האוניברסיטאי אריאל

כידוע לכם, באריאל יש מגמה שיקומית ומגמה חברתית-ארגונית-תעסוקתית.
מבחינת המל"ג, המרכז עומד בכל הקריטריונים הנדרשים להכרה בתואר אוניברסיטאי. אך מאחר ומדובר במיקום שמעבר לקו הירוק, הוקם מל"ג יש"ע שאיננו מעוניין באוניברסיטה נוספת בארץ, בין אם בגלל שיקולים פוליטיים ובין אם בגלל תחרות בין האוניברסיטאות על קבלת תקציבים.
אז מה שקורה הוא, שהמרכז עומד בכל התנאים אך ברגע האחרון מנסים לטרפד אותם ו'לשים רגל'. ולא ברור מדוע זה כך, ולא ברור מדוע אין הד ציבורי כנגד זה. הלוא הקמת אוניברסיטה נוספת רק תשדרג את מעמד האקדמאים בארץ, ובטח ובטח שזה יפעל לטובת סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה ופסיכולוגים בעתיד.
האם לא נשמעת קול צעקה כי אריאל לא נמצאת בצד הפוליטי הנכון של המפה?...

בילבי8

New member
אין שום צורך בעוד אוניברסיטה בישראל

אין תקציבים אפילו לאוניברסיטאות הקיימות והמהלך הנוכחי רק יפגע בהן.
מה גם שההחלטה להפוך את אריאל לאוניברסיטה מלכתחילה הייתה פוליטית ואין מקום לשיקולים כאלה בהחלטה על הקמת מוסד אקדמי.

בקיצור אני ממש נגד ולא רואה איך מהלך של הפיכת מכללה לא משהו לאוניברסיטה "תשדרג את מעמד האקדמאים בארץ".

sense9

Member
מנהל

תקציבים זו הטענה עליה מצהירים בקול. השאלה אם זו האמת.
בפועל, המרכז הזה משמש כאוניברסיטה לכל דבר, רק מתוקצב ברמה של מכללה. ההחלטה להפוך את אריאל לאוניברסיטה היתה פוליטית? טעות. ההחלטה לא להפוך אותה לאוניברסיטה היא פוליטית, כנראה.
אוניברסיטה נוספת - שכבר קיימת למעשה ולא צריך להקימה מאפס - תגדיל את מספר התקנים, את ההזדמנות לשילוב אנשי אקדמיה והזדמנות גדולה גם לסטודנטים.
התקצוב האוניברסיטאי הוא אחיד. העוגה היא אותה עוגה, זה לא יש מאין.

Columbina

New member
כי יש כמה בעיות

האם יש צורך באוניברסיטה נוספת?

האם ראוי שאריאל תיהיה האוניברסיטה הנוספת ולא אחת מהמכללות החזקות האחרות?

האם ראוי שהאוניברסיטה החדשה תוקם בשטח שבו קיימת אריאל?

לדעתי, התשובה לשלושת השאלות האלה היא "לא" ולא חסרות סיבות. האוניברסיטאות בארץ גם ככה נמצאות בברוך תקציבי. תלמידי מחקר בקושי מקבלים מלגות וחלק מהמחלקות בקושי מקבל תקציבים להכשיר את הסטודנטים כמו שצריך. שלא לדבר על זה שאין כמעט מקומות התמחות (והבעיות האלה לא נוגעות רק לפסיכולוגיה).

יש לא מעט דרכים לשפר את המצב של האקדמיה בארץ, ולפתוח אוניברסיטה נוספת הוא לא הפיתרון הטוב ביותר.

sense9

Member
מנהל

האם ראוי שאריאל תיהיה האוניברסיטה הנוספת ולא אחת מהמכללות החזקות האחרות? >>> בוודאי. היא זו שהגישה בקשה לפני 5 שנים, היא זו שאושר לה. מה עניין מכללות אחרות לכאן?

האם ראוי שהאוניברסיטה החדשה תוקם בשטח שבו קיימת אריאל?>>> אז את מודה שהסיבה היא פוליטית. זו כבר התקדמות.

האם יש צורך באוניברסיטה נוספת? >>> הטענות האלו הושמעו גם לגבי אוניברסיטאות אחרות. וכן, יש צורך. במגמה של היום, בה מרצים נוטשים לחו"ל וסטודנטים גם כן, במצב שבו שואפים לכמה שיותר מחקרים - צריך חוקרים ומעבדות ואוניברסיטה חדשה. ומה שבעצם יהיה, זה פחות תלמידים בכל אוניברסיטה. לא רע בהתחשב בעובדה שיש היום מס' אוניברסיטאות בארץ שעולות בהיקפן וגודלן על אוניברסטאות גדולות בחו"ל, ולהזכירך- אנו אחת המדינות הקטנות.
התשתית כבר קיימת, מה שחסר זה קצת יותר תיקצוב.

katzeran

New member
ברור שההחלטה היא פוליטית

אי אפשר להתעלם מכך שכל החלטה בנוגע למכללת/מרכז-אוניברסיטאי/אוניברסיטת אריאל היא פוליטית, הרי מדובר בעיר הנמצאת מעבר לקו הירוק, התנחלות אם תרצו, שיש לה השלכה פוליטית משמעותית על כל הסדר שיהיה או לא יהיה עם הפלסטינים.
מן הסתם, להחלטה להקים אוניברסיטה חדשה דווקא שם יש השלכות לא רק בנוגע למצב ההשכלה הגבוהה בארץ, אלא גם להסדרים עתידיים שעשויים להיות. הרי ממשלה כלשהי בעתיד תוכל לומר שאי אפשר לפנות את אריאל כי זו עיר חשובה - הנה, יש שם אוניברסיטה!

הדיון על האם צריך עוד אוניברסיטה בארץ הוא רלוונטי וחשוב (ואין לי תשובה לגביו). ואם כבר, אז צריך בהחלט לחזק את השאלה, אם כבר - אז למה דווקא באריאל, זה לא שחסרות אוניברסיטאות במרכז הארץ ואולי פיתוח של עיר אוניברסיטה נוספת בצפון או בדרום תוכל לחזק את הפריפריה שכל כך רוצים לחזק כל הזמן.
אבל כך או כך, אי אפשר לנתק את אריאל מהשאלה הפוליטית.

sense9

Member
מנהל
השיקול הפוליטי

הוא חשש מחרמות אקדמיים בעולם, בעיקר.
וכאמור, חבל שבגלל שאריאל לא בצד הנכון של המפה הפוליטית-תקשורתית, מטרפדים אותה למרות שאישרו לה הכרה אוניברסיטאית!

BellA עלמה

New member
אממ

כמישהיא שלמדה בפרפריה (תל חי) אני בעד עוד אוניברסיטה אבל באזורי הפרפריה .. בעיקר בגליל העליון וכו.. זהו מקום שלדע תי צריך ורצוי לחזק ולפתח.. לא את אזור אריאל שהוא נחשב "המרכז" ..
וכן גם משיקולים פוליטים של מה יהיה מעמדנו בעולם האקדמי אם כן תהפוך לאוניברסיטה

אז כן עוד אוניברסיטה אבל כזו שתחזק את הפרפרייה..

sense9

Member
מנהל
בסדר.

זה לא שפותחים אוניברסיטה באריאל. כאמור, הכל קיים, אפילו האישור.
זה לא להתחיל מאפס. אם אחת המכללות הגדולות בפריפריות היתה חושבת על זה לפני 5 שנים, והיו מאשרים לה, אדרבה.

Columbina

New member
זה לא קשור מי הגיש בקשה

אם מחליטים שיש צורך באוניברסיטה נוספת, יש המון שיקולים לקחת בחשבון ואחד מהם הוא מה המכללה הטובה ביותר לתפקיד וזה לא קשור מי הגיש או לא הגיש בקשה.

ברור שזה גם פוליטי. אני מתנגדת להתנחלויות ומן הסתם שלא ראוי בעיני להקים שם אוניברסיטה או כל דבר אחר.

המרצים לא נוטשים לחו"ל רק בגלל שאין תקנים. צריך בעיקר כסף לאוניברסיטאות קיימות לשלם לסטודנטים ולממן חברי סגל. אני כסטודנטית מחקר הייתי צריכה להוציא את הנשמה לקבל מלגת מחיה ואני בין היחידים שזכו. מה עושים אחרים? או חיים על חשבון ההורים או לא הולכים לעשות מחקר. אפשר להקים אלף אוניברסיטאות אבל זה לא עוזר למצב המחקר בארץ. את מסכימה שחסר תיקצוב - ולכן אין טעם בעוד אוניברסיטה עוד לפני שיש מספיק תקציב לנוכחיות.

sense9

Member
מנהל
כאמור, טענות כאלו הושמעו גם כשקמה בר אילן

למשל. ואפילו נגד את"א.
ברור שצריך להגדיל קצת את התקציב, וגם אז- התקצוב לאונ' החדשה נעשה בהדרגה. אם את מסכימה שאונ' חדשה יכולה להביא הרבה תועלת, השאלה הרלבנטית היא איך להגדיל עו'ד קצת את התקציב ולחלק אותה בין יותר מוסדות.

Columbina

New member
לא מסכימה שאונ' חדשה תביא תועלת

כמו שאמרתי, מה שיביא תועלת הוא תיקצוב האוניברסיטאות הקיימות.

22ק ו ס ם

New member
איפה ראית שהוא עומד בכל הקריטריונים

לאוניברסיטה? או שאת מדברת על תואר ספציפי? עד כמה שידוע לי המל"ג התנגד בכלל לשם שהם ניכסו לעצמם מרכז אוניברסיטאי כי הוא לא ממש עומד בתנאים לאוניברסיטה. הרצון לקרוא לזה אוניברסיטה ולעקוף את המל"ג מסיבות פוליטיות הוא זה שצריך מאוד להדאיג אנשים. אם פוליטיקאים יקבעו מהי אוניברסיטה ומה נחשב לתואר אז אפשר לסגור את כל ההשכלה הגבוהה בארץ.

sense9

Member
מנהל
לפני כ-5 שנים

הממשלה התחייבה להפוך את מכללת אריאל לאונ'. (מוזמן לגגל) בתנאי שתעמוד בכל התנאים (פרסומים, מחקר וכו').
כעבור 5 שנים - המכללה עמדה בכל התנאים הנדרשים, אך המל"ג לא רצה לדון במוסדות שמעבר לקו הירוק, ועל כן יש את מל"ג יו"ש.

22ק ו ס ם

New member
אם תסתכלי בערך שלהם בויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/המרכז_האוניברסיטאי_אריאל_בשומרון

תראי שכתוב " המועצה להשכלה גבוהה הכריזה שאינה מכירה בשינוי השם כיוון שלטענתה לא ניתן אישור המפקד הצבאי ועד ינואר 2010 הכירה המועצה בתארים שהתקבלו במוסד תוך ציון העובדה שהשימוש בשם "המרכז האוניברסיטאי" אינו מוסכם עליה."

מכללה לא יכולה לקבוע לעצמה בגיבוי ממשלתי שהיא אוניברסיטה אחרת זה יהיה סוף ההשכלה הגבוהה בארץ. מה אם מכללת כנרת תפעיל לובי להקרא אוניברסיטה לשיפור התיירות בצפון?

sense9

Member
מנהל
ואכן ב2010

ברק אישר את החלטת הממשלה מ2005, על הפיכתה של אריאל לאוניברסיטה.
אז יפה. יש אישור. למה האישור הזה מטורפד?

22ק ו ס ם

New member
כי האישור הוא פוליטי ולא מקובל על המל"ג

נראה לך הגיוני שממשלה תקבע מה נחשב אוניברסיטה ומה לא?

sense9

Member
מנהל
אשרי התמימים

המאמינים שזו הסיבה.
התמנתה וועדה מיוחדת לבדוק את הנושא, והיא אישרה שהמרכז עומד בכל הקר'. נסיונות הטרפוד הם לא בגלל הרמה האקדמית, שאריאל עומדת בה בהחלט, אלא כאמור ממניעים עגומים למדיי.
אבל כנראה ניאלץ להסכים על לא להסכים (ושאני צודקת
)

22ק ו ס ם

New member
נראה לי שהסקת בדיוק הפוך ממה שצריך

שאת היא פה התמימה. נראה לך סביר שבמשך כל ההיסטוריה של מדינת ישראל המל"ג הוא זה שקובע בלבדית בעניינים אקדמית, ואז למכללה אחת מאוד ספציפית ופוליטית צריך להקים ועדה מיוחדת שתעקוף את ההליכים המקובלים, ואת מפרשת את זה בתור טירפוד ולא התערבות פוליטית בוטה? אני ממש מתקשה להבין את ההגיון הזה.

למעלה