דיון מכוון קצת אחר - המרכז האוניברסיטאי אריאל

22ק ו ס ם

New member
למה זה מדבר בפני עצמו?

האם לסטודנטים אין אינטרס שיהיו יותר אוניברסיטאות ולכן התואר שלהם יהיה יותר יוקרתי? והכותרת עצמה אומרת הכל "זו דמוקרטיה". זהו שלא. השכלה גבוהה אינה דמוקרטית אלא היררכית. זה לא הרוב קובע אלא צריכים להיות קריטריונים קפדניים ואובייקטיבים בבחינה מבחוץ למתי אפשר להעניק תואר ומתי לא.

reakwind

New member

מסכים.
ממתי בכלל ההחלטה אם להקים אונירסיטה או לא היא דמוקרטית? :/

sense9

Member
מנהל
אם אתה מתנגד להפיכתה של אריאל לאוניברסיטה

רק בגלל הכביכול עיקוף שהם עשו (מה שלא נכון) ולא בגלל שיקולים פוליטיים, I rest my case

22ק ו ס ם

New member
מה זאת אומר rest your case?

בוודאי שאני מתנגד להפיכת אריאל או כל מכללה אחרת לאוניברסיטה בגלל שיקולים פוליטיים. העיקוף שהם עשו הוא פוליטי ולא אקדמי אי אפשר להפריד בין השניים.

incognito1980

New member
אגודות חצופות

הן אמורות לייצג את ציבור הסטודנטים, אך לא שאלו לדעת המיוצגים לפני שהחליטו לתמוך פה אחד במעשה שנוי במחלוקת. אני שמחה כל פעם מחדש על-כך שמדי שנה בשנה אני מבקשת לוותר על התשלום לאגודה. אפסים.

manson23

New member
ההחלטה להפוך אותה לאוניברסיטה הייתה פוליטית

וממה שאני מבין, אין צורך בעוד אוניברסיטה כרגע בארץ.

אני לא מבין גדול בתחום, אבל ממה שהבנתי יש בעיות של תקציבים לחוקרים לא? אז אם עכשיו תהיה עוד אוניברסיטה והתקציב לא יגדל בהתאם אז זה אומר שהמצב יהיה עוד יותר קשה בתחום המחקר ממה שהוא עכשיו לא?

ולגבי תואר שני בפסיכולוגיה - כל עוד אין מספיק מקומות להתמחויות (שמעתי שבשיקומית מחכים גם 4 שנים למקום התמחות) אז עדיף שלא יפתחו בכלל. וגם לא צריך אוניברסיטה בשביל לפתוח מסלולי תואר שני בפסיכולוגיה - רופין , אקדמית, בינתחומי (בקרוב..).

sense9

Member
מנהל
קרטל ראשי האוניברסיטאות. לאן הגענו...

במקום לתת למוסד שקיים כבר 30 שנה(! בניגוד למכללות אחרות כמו ספיר או מכללות בצפון שקיימות אולי קצת יותר מ עשור) לנסות להתחרות ולהוכיח את עצמו, נותנים למנגנון פנימי ומונופליסטי-אינטרסנטי להחליט האם הם מעונינים בתחרות עם שחקן נוסף או לא. בדיחה עצובה.
המחקר באריאל הוא בקנה מידה כ"כ מרשים, ולמפקפקים- יש על כך אישור מועדה של הות"ת. אז נכון שיש כאן את הבעיה התקציבית, אבל ללא ספק שיש כאן גורם חזק מאוד של השקפה פוליטית (מכתב 1000 האקדמאים, למשל) או אם נקרא לילד בשמו- שנאה פוליטית.

למה החלטת שזה פוליטי?

ראשי האוניברסיטאות לא רוצים תחרות על תקציב גם ככה נמוך, ובצדק.

"המחקר באריאל הוא בקנה מידה כ"כ מרשים, ולמפקפקים- יש על כך אישור מועדה של הות"ת"
יש לך קישור כלשהו לטענות במשפט הזה?

sense9

Member
מנהל
בסדר. נניח לרגע לטיעון הפוליטי

(נסכים שלא להסכים) - האם את תומכת בעובדה שמי שמחליט על הקמת-אוניברסיטה-נוספת-כן-או-לא, זו וועדה מונופליסטית שיש לה אינטרס מובהק לחסל תחרות
נכון, יש בעית תקציב, כאמור. אך עדיין נדרשת דמוקרטיזציה של פורום מקבלי ההחלטות.

ואין לי כרגע קישור. אבל לאריאל בהחלט יש שם טוב במחקר ופיתוח, כמו גם בהוראה.

אני לא מכיר ב100% איך עובדת הוועדה,

של מי המילה האחרונה ומה ההרכב - ואני לא חושב שזה כזה פשוט כמו שאת מציגה את זה.
הכרתי מרצה בחוג לפסיכו' וכמה סטודנטים לתואר שני בפסיכו' - לא התרשמתי שיש לאריאל שם טוב במחקר ופיתוח כמו שאת אומרת. ממש לא.

22ק ו ס ם

New member
מה זה קשור לזה שהוא קיים 30 שנה?

לא נותנים מעמד של אוניברסיטה על פי ותק. ואיזה אישור בדיוק יש מהות"ת למחקר שם? ממה שאני מתרשם הוא לא מרשים במיוחד אבל אני אשמח לראות איזה מחקר השוואתי שמראה אחרת.

sense9

Member
מנהל

מל"ג יו"ש (שהוקמה לאחר שהמל"ג בירושלים סירב לעסוק במוסדות אקדמיים ביו"ש בתירוץ שהחוק לא מסמיך אותה לכך,
והעתיקו את החוק הקיים ליו"ש באמצעות צו אלוף (בדומה לשלטון המקומי ביו"ש) דן בבקשה של מכללת אריאל להפוך לאוניברסיטה וקבע קריטריונים וכן ועדה בודקת לבחון את הרמה האקמית. את הדוח ניתן לראות כאן - http://www.ariel.ac.il/Site/msg/press/MalagYoshReport.pdf
הועדה קבעה כי המוסד עמד היטב בקריטריונים שנקבעו.

22ק ו ס ם

New member
לא ברור לך שמדובר בגוף מאוד מוטה?

ברגע שמקימים גוף אחר מהגוף הרשמי שכל מטרתו זה להעריך אוניברסיטה אחת ספציפית, ברור שיהיה לא אמין. חוץ מזה, לא ראיתי שום מדד אובייקטיבי להצלחה של המקום. כל מה שאני רואה זה רשימת של הישגים מטעם עצמו ופירוט רשימת מכולת של מספר פירסומים, שיתופי פעולה וכו' אבל בלי פירוט שלהם והשוואה למוסדות אחרים.

sense9

Member
מנהל
מה לא אמין?

מל"ג יו"ש? שכפוף לסמכותץ של המל"ג הארצי?!
או שרק הדו"חות של טליה ששון אמינים ואוביקטיביים

22ק ו ס ם

New member
זה מל"ג שהוקם אך ורק לטפל במכללת אריאל

הוא נוצר בצורה פוליטית ולכן הדוחות שלו מוטים. הייתי שמח לאיזה מחקר אובייקטיבי שמעריך את איכות הלימודים באריאל.

למעלה