דיון - נשקים רכים - מהו הגבול?

דיון - נשקים רכים - מהו הגבול?

אחד הפיצוצים הדגולים שהיו בין גרעין ´אלכסי´ לבין ´האחווה´ היה כשנפתחה לדיון הבנה שלכאורה הושגה - ההסכמה על נשקים רכים. ברוסית נשק רך יכול להיות מעץ, ויכולה להיות לו שדרה מעץ בוק של מעדר, והוא יכול להגיע ל-3 קילו, אם יש לו שכבת כיסוי מחומר אלסטי - כך שלא נראתה בעייה... מכשהובהרו חוקי הבטיחות לנשקים רכים התרוממו נחשולים של התנגדות, ביחוד לאחר שההבהרה הזו לקחה מקום אחרי שכבר הוסכם שב´סגה´ ישחקו בנשקים רכים בלבד (ונחשו באיזה רכים מדובר...). בתור מי שבנה את התקן, אני יכול שעודו של התקן היה בזמנו ליצור סביבת משחק בטוחה לגילאים העיקריים של קהל היעד - 16~17. ולא אגזים אם אומר ´מפונק´ - לנשק העונה על תקן זה אסור להכאיב, גם כשמשתמשים בו בגסות. יש הטוענים כי תקן במצב היסטרי של זהירות-יתר, ומביא לידי בזבוז משאבים וזמן על מצבים היפותטים חסרי משמעות, ומזניח מצבים חמורים אחרים. קשה היה לי להבין מה מדובר, עד שנכחתי מול העובדות שהצלחתי לאסוף: כשאני משווה את הפציעת הרוסיות שנגרמו מנשקי פא"פ (אצבעות נפוחות, שריטות בפנים, פציעות בעצמות מסביב לעיניים ואי-אלו שפשופים אדומים) לפציעות הישראליות (כתפיים פרוקות, מרפקים נקועים, צלע סדוקה, כפתורי-כאב, עיין כמעט אבודה אחת ואי-אלו שפשופים אדומים) אני נותר בלום-פה. הבעייה המסתמנת עם נשקים רכים היא אשליית הבטחון שהם מעניקים, האדישות שהם משרים סביבם, והשאננות האופפת את השימוש בם. שחקן מרגיש בטוח להשתחרר מהאחריות הכרוכה בשימוש בנשק כשיש בידו נשק רך. רמת הרצינות שהוא מסוגל לקבל את ההזהרות וההסברים על הדבר הספוגי והמצועצע שיש לו בידיים היא נמוכה ביותר, במיוחד כשהוא מסתקל ורואה שיש לו בידיים עצם פלסטי, קליל, ספוגי שעובר מבחן בטיחות של מכה על אצבעות פרוסות על שולחן. שחקנים שרואים שחקן מתפרע עם נשק רך רגילים להאמין ש´יהיה בסדר´, ו´זה רק Role-Play´, למרות שבידו של הלוחם המופרע גם הנשק הרך ביותר ישבור עדשות משקפיים לתוך אישונים חסרי-ישע. ואנשים לא מבינים את זה. הרי מה, זה נשק בטיחותי, והאחריות - על היצרן. אנחנו נלחמים כמו בהמות, אנחנו מכים בכוח, ומתבכיינים כשכואב - ובכך, מוותרים על אמצעי הזהירות הטבעי שלנו - הינסטינקט מהכאב, וההזדהות עם השחקן שמולך על בסיס כאב שיחווה. לעומת זאת, כששחקן לוקח נשק עץ - כל העיניים בסביבה נזהרות ממנו, ואם הוא יתחיל ´לעשות פלאברות´ - יעצרו אותו במקום, מה גם שהוא היה צריך לעבור איזה ´מסלול´ ע"מ להסתובב עם נשק. כל עוד הוא עם נשק ובפוזיציה לוחמת, הוא ערני, רגיש לסביבתו, ומודע ביותר לעצמו ולנשקו (שלא לזכיר את תפעול הנשק שמקבל צבע שונה בתכלית) שתי הגישות כיום הם קיצוניות בענייני. חשובה לי דעתכם: מה הגבול? מוסכם ללא עוררין שבשום מצב נשק לא יפצע שחקן, ודי מוסכם שנשק לא יגרום נזק לנשק או לציוד של שחקן אחר. אך מה הגבול? האם נשק שאינו פוצע ומזיק, אך בה במידה מורגש וכואב יכול להחשב כנשק בטיחותי?

vergan

New member
כאב זה עניין שולי

מכאב של פצעים סגולים אפשר להעלם אז כן יש כמה ישראלים מפונקים (כמה הרבה) שלא מוכנים להילחם עם בן-אדם בעל נשק "קשה" אבל לדתעי כאשר הם עם נשק "רך" ואינם מודעים לכח שיש להם ביד זה כמו אקדח טוטו ואקדח .45 אם תיתן לנער בן 18 טוטו הוא ישחק אם זה לא ישים לב לכח שטמון ויגיד "מקסימום זה חור קטן לא משהו גדול" רק שהעובדה היא שטוטו מסוכן מ-א-ו-ד מסוכן אם תיתן לנער .45 הוא ייזער תמיד יסים לב לאן הוא מכוון יוציא את המחסנית תמיד ותמיד יידאג שהקנה ריק וכך יימנע מלפצוע מישהו זו שאלה מאוד קשה אבל לדעתי עדיף את הרך של ה"רוסים" מאשר של הישראלים כמובן שיש כמה שייתנגדו אבל תסתכלו על ה"רוסים" (סליחה אבל אתם יודעים למי אני מתכוון בוא נוותר על קטנוניות) הם לא כולם כאלה ענקיים אבל הם מכושלים כל מה שהישראלים צריכים זה לכשל את עצמם אחרי שאתה מקבל כמה מכות השרירים מתקשחים העצמות נדחסות והגוף יכול לספוג יותר אבל זה לא יקרה עם נקים רכים כי הם לא מכשלים או שהם לא כואבים בכלל או שהם שוברים עצם או משהו כזה לעומת זאת הקש-רך שלהרוסים לא שובר אבל כן כואב ככה שיש איזון אני קיצר בעד הרוסים גם יותר יפה גם יותר בריא וגם יותר מהנה

the off player

New member
גיבוב

דוגמאת הטוטו וה-045 מצויינת להמחיש כלום ושום דבר. שרירים לא מתקשחים ועצמות לא נדחסות,והייתי רוצה שהביולוגיים שביננו יאשרו את זה,פשוט העצבים מתקהים ולכן הכאב מורגש פחות. קיבלתי פיצוצים רבים בחיי הקצרים מחרבות רכות,עם כמה מהאלימים בשחקנינו. לא סבלתי מיותר מדי פציעות (חוץ מנשק לא בטיחותי בעליל שפצע אותי). לעומת זאת - פציעות,חתכים שיפשופים מדממים ואצבעות נפוחות הופיעו אצלי בשפע במספר החודשים האחרונים,מאז שהתחלתי להתעסק עם נשקי עץ. חישול זה הדבר הכי מטומטם שאפשר להגיד לגבי פציעות - אני מבין שלא היית בצבא והרגשת "חישולים" כמו שלי,אני אשמח להראות לך תוצאות של חישולים בפגישה הבאה שלנו. לא רוצה חישולים - רוצה לשחק,רוצה לפוצץ בצורה בהמתית את החברים שלי ומצפה מהם לאותו הדבר בדיוק...

בעיני אתה מייצג זרם

בעיני אתה מייצג זרם משמעותי ובעל זכות קיום ממש כמו אוהבי נשקי הברזל, או אוהבי התיאטרון שמעדיפים לא להלחם כלל. ניתן לעשות פעולות יחד. ניתן לעשות פעולות יחודיות לכל זרם. ניתן לעשות פעולות משולבות (רמז רמז: ´הדבר-הבא´). בפעולות גלובאליות חד-גוניות, הגוון הכללי הוא האפור הדהוי שמתקבל כשמערבבים את כל הצבעים יחד, ושקול לפשרנות לטובת ה-Main-Stream, וקיפוח בעלי היחוד. (זה לא רע, ברוב המצבים זה מה שצריך, אז אל תשושו להתגונן, זו לא התקפה/ירידה/נסיון להשפיע על דעת קהל/להשמיץ את הסאגה/ או כל האשמה אחרת שספגתי בעבר על דרכי ההתבטאות שלי, ולא אומר ממי ומי) בפעולות יחודיות לכל זרם קנה המידה שקול לכמות בעלי העניין, כשמראש מוותרים על נתחים מקהל היעד, שלא מעוניינים בגוון זה. בפעולות משולבות מתמודדים עם אתגר תוכני, לוגיסטי, תפעולי ומכניקת משחק שאינה מובנת בקלות. (מע´ חוקים בכמה רמות, ההפרדה בין הRegionים, נקודות הבקרה, ועוד...)

עומר כץ

New member
אושר

אל תדחוף את הדבר הבא גם לדיון הזה אתה רוצה להתעמק בנשקים או לחזור לברדק

מטרת הדוגמא ומטרת הרמז

מטרת הדוגמאות היתה להרחיב את זווית ההסתכלות ולהראות אפשרויות חדשות שאנחנו באופן מכאני לא חושבים עליהם, כי למדו אותנו ´כך ולא כך´. אני מנסה ליצור פתיחות ולדרבן לפתרונות יצירתיים. כל אחד מדבר פה בזלזול והתנשאות, כאילו ההעדפות האישיות שלו הן קונצנזוס, ורמת הכבוד _הנמוכה_ שהוא חולק למשתתפים סביבו מרעישה את נשמתי היגעה והנשחקת, וחבל. מטרת הרמז היתה לרמוז מהיכן הגיע הרעיון ל´הדבר-הבא´ - כורח מציאותי המבוטא בהבדלי התפיסה. והנשקים היא בסך הכל דוגמא אחת. בנוגע לאיום המשתמע מדבריך, יש לך חלק לא קטן בברדק. את כל טענותיך יכלת להעביר בצורה הרבה יותר קליטה והרבה פחות מברדקת. הנהלת הפורומים המליצה לי לחסום אותך. הקוראים מבקשים להיפטר ממך. אבל ביום שאגרש קורא, הוא היום בו אוותר על חתיכה קטנה נוספת מכבודי בעיני עצמי, אותה אקריב בשמחה לטובת קהילת הקוראים, ואודה בכשלון ליצור קשר בריא עם ה´מורחק´. עד כמה שאתה אדם בעייתי, אני חושב שבדרך הנכונה אתה מסוגל לתרום, ומעוניין בתרומתך. אנא, שמור על הכבוד שיש לי אליך, למען ימים עברו, ושתף פעולה עם הקהילה.

עומר כץ

New member
אושר אני הרי חוליגנק של כבוד

במספר מועדונים מפוקפקים ברחבי הארץ מעבר לזה אני איימתי אתה שמעת טון של איום איפה תוכיח בקיצור את הדיון הזה תשאיר ברמת הנשק ואל תערבב בו עוד דברים ותגלה לבד כמה תילמד מלהקשיב לאנשים ולא להיות פזיז במעשים בכל מקרה נתראה מחר

thee

New member
אני לא רוצה שיכאב לי, נקודה

זה לא קשור לפינוק ישראלי, זה קשור לעובדה הפשוטה שאני לא מזוכיסטית, זה לא עושה לי טוב וזה לא תורם למשחק, מבחינתי. אז למה לי לקחת סיכון הרבה יותר גדול, שאיזה ילד או איזה בהמה שלא יודעים להלחם ירוצצו לי את הגולגולת?? איך תעשה הבחנה בין אדם שיכול להחזיק חרב מעץ ולא יהיה מסוכן ואדם שלא?

thee

New member
קצת ביולוגיה

ובכן, בנוגע לביולוגים שבינו, כן אתה צודק. המושג "עצמות דחוסות" לא קיים בטרמינולגיה הרפואית ושרירים לא מתקשחים, הם רק צוברים מסה, אם אתה מפתח אותם, האמת ? זה נשמע כמו מדע בדיוני רע... בכל מקרה - אתה מתרגל לכאב, מכל מיני סיבות פיסיווגיות שלא נכנס אליהם. בנוגע לפיצוצים - אני לא מכירה הרבה אנשים שיפוצצו יותר כי יש להם נשק רך ביד, ולא נשק קשה, והאמת היא שמי שלא מודע לכך ששתי הנשקים יכולים להכאיב - אני פשוט א רוצה להלחם נגדם, זה ענין של מודעות שאו שיש לך אותה או שלא. בסופו של דבר נשק רך לא יכול לשבור שום דבר ונשק קשה כן. לא זכור לי שניפגעתי או פגעתי במישהו עם נשקים רכים ולא משנה באיזה אלימות השתמשנו.

thee

New member
מה השטויות האלה??

כאב זה לא ענין שולי, כאב זה לא נעים! ובכל מקרה, באיזה בית ספר למדת את השטויות על העצמות והשרירים????

5נדב

New member
לדעתי

אני מאמין שכל מה שצריך לעשות זה פשוט להעלות את המודעות שנשק רך הוא עדיין נשק. אני למשל לא ידעתי עד עכשיו שמישהו נפצע מנשק רך, מלבד שיפשופים. אני יודע שמעתה אלחם אחרת. הבעיה עם נשק עץ זה לא הכאב שהוא גורם, אלא ההיסטריה. עם פעיל בתנועת נוער יחזור מטיול עפ פנס בעין (מנשק עץ), אני בספק שהאמא שלו לא תעשה בעיות. כולנו (טוב, רובנו...) אנשים הגיונים, ואנחנו לא מתנהגים כעדר. להסביר לנו כדי שנבין לא צריך להיות קשה. אם כל אחד יוריד את רמת האלימות כשהוא נלחם בנשק רך, ויבין שהוא עלול לפרק למישהו כתף, אני בטוח שאף אחד לא יפצע מנשק רך יותר. (אחרי זה גם נציל דולפינים, ונאכיל רעבים...) מודעות, ורק מודעות.

יפה. אז אם כך,...

יפה. אז אם מוותרים על האלימות בלחימה, ניתן להשקיע מעט יותר במראה הריאלי של הנשק, ולקבל Rapier שנראה דומה יותר לRapier מאשר לשלגון מלחמה פאלי. גבול הכאב הוא חגורת ביטחון שאנחנו נמנעים מלהשתמש בה לטובת ה´פינוק´.

5נדב

New member
ואז נכנסים למעגל

לא צריך לוותר על כל האלימות, רק לרכך אותה קצת. אם נעשה כמו שאתה מציע נכנס למעגל: מוותרים על חלק מהאלימות, כדי שהנשק יהיה יותר בטוח. עוברים לנשק פחות בטוח, כי וויתרנו על חלק מהאלימות. מוותרים על עוד חלק מהאלימות, כדי שגם הנשק הזה יהיה יותר בטוח. עוברים לנשק פחות בטוח, כי וויתרנו על חלק עוד מהאלימות. וכך הלאה, עד שנגיע לחרבות מתכת חדות, ולא ניגע אחד בשני...

עומר כץ

New member
אושר אל תסגור דיון כזה כלכך מהר

הרי הוא נוגע לכולנו לא רק לשני אנשים את הסיבות הרבות שבעטיין ה"רוסים" עם נשקי עץ אני לא אתחיל לפרט כן מעבר לכך כמה פציעות אושר במשחקים נגרמו כתוצאה מנפילות החלקות ושאר מרעין בישין ולאו דווקא מקרבות איה לדוגמה עברתי הרבה קרבות אושר בין אם זה קרבות של נישקי ספוג סופר מרופדים בסיגנון של LAST MAN STANDING ועד קרבות קלים בנישקי עץ שבהם למדתי הרבה על ההבדלים בצורת הלחימה בין הנשקים השונים אתה לא יכול לעשות מישמש מהכל ולקוות לטוב מי שרוצה להשקיע במראה החיצוני של הנשק שלו ימצא את הדרך אבל מפה ועד למעבר חד לנישקי עץ המרחק ארוך מאד גבול הכאב אין בעיה אני מזמין כל אחד שרוצה לבדוק את גבול הכאב שלו או חושב שהנושא הזה זניח לקרב נשקים דו ידניים איתי אתה יודע מה אפילו בסיגנון הLAST MAN STANDING עם נשקים גרוטסקיים מרוב הספוג שעליהם (דוגמת פטיש הקרב של יוסי למפל שהיה בשימושי ובשימושו של הקיזרוקסוס האיום גל "שניצ´ל וצ´פס" ולג) אין שום רע בללמוד לסייף בצורה נאה עם החרב הרחבה שלך אבל אנחנו יודעים שזה לא היה השימוש שלה ואז זה לא ריאלי הויכוח הזה רק בחיתוליו אבל לי יש עוד עבודה המשכיות מובטחת

hsotrt

New member
מממממ...

כמו שאושר ראה בעצמו אי שם בכנס שבועות... ילדים בפרט ומבוגרים בכלל נורא אגרסיבים כשיש להם נשק ביד ובמיוחד שהם ,חושבים, שהנשק רך ובלתי מזיק, אבל הוא מזיק! לא צריך לוותר על האלימות ולהשקיע ברול-פליי כי בלי קצת אקשן אין רול-פלי... אקח לדוגמא את קבוצת האנשים שהשתתפו ב"אלעק-זירת R" (של שבועות כמובן): הם נחלקים לשלוש קבוצות, האחת - הדוקרים הולכים על דקירות אבל נוגעים ולא דוקרים. השניים- החותכים, חותכים וחותכים ואף מרביצים! ושלישי- המיעוט, המשלבים בקלות, דוקרים, חותכים משלבים טכניקה אבל עדיין יש אקשן! אני מציב עצמי בקרב האחרונים...

malodain

New member
כלי נשק רכים

למרות שיש אנשים שחושבים שכלי נשק קשים זה הרבה יותר ריאליסטי וכיפי אני לא חושב כך. כן אתם יכולים לקרוא לי מתבכין מצידי אבל חטפתי שפיץ של חרב לא בטיחותית לעין פעם והכאב היה נורא. אין לי בעיה להילחם בנשק קשה מול אנשים שבאמת יודעים מה הם עושים אבל כשבא לי בחור בן 16 עם חרב עץ אומר לי שהוא כבר מתאמן שנתיים ויודע להילחם באופן בטיחותי ואני אחר כך זה שיוצא עם 10 סימנים כחולים ואופס פתאום מתברר שהוא לא ממש עבר את המבחנים לנשק והוא לא מתאמן כבר שנתיים כבר מתחיל להיווצר בי פחד מפני נשק בלתי בטיחותי. אז בבקשה מי שיודע להישתמש שישתמש בכיף זה יותר יפה ויותר ריאליסטי אבל מי שלא בבקשה תילחמו בנשק ספוגי.

עומר כץ

New member
נמשיך

ללמוד לעבוד עם חרב עץ זה לא משהוא שניתן לעשות בשבועיים חודשיים זה לוקח זמן בעיקר אם אין בסיס של סיוף לתלמיד זה פרק זמן של חצי שנה לסייף מחונן או אפילו שנתיים לטמבל עם שתי ידיים שמאליות וגם אז אנחנו לא חסינים לטעויות אנוש שום חרב מרופדת שניתקלתי בה או שתיקלתי איתה לא שברה איברים בעיקר בגלל הגמישות המופלאה של הפיברגלס נכון היו פגיעות ראש וימשיכו להיות זוכר את הג´ינג´י החביב שרוצץ את ראש הטרול ששיחקת באנטיפטרוס כשהיחלקת על הדשא הרטוב - יופי זו דוגמא מצויינת לטעות אנוש נכון - יופי עכשיו תחשוב שהייתה שם חרב עץ - היום עדיין היית מזיל על עצמך ריר ומוזן בקשית צריך להיות אומן בכדי להפעיל חרב עץ במספיק מיומנות כדי להילחם איתה יפה ובצורה יעילה ובטיחותית ואושר גם אומנים הם בני אדם

the off player

New member
אין לי מושג מה אתה אומר

כמו בביטוי שלך קודם,ואני מצטט: "אנחנו נלחמים כמו בהמות, אנחנו מכים בכוח, ומתבכיינים כשכואב - ובכך, מוותרים על אמצעי הזהירות הטבעי שלנו - הינסטינקט מהכאב, וההזדהות עם השחקן שמולך על בסיס כאב שיחווה." אין לי מושג מה אתה רוצה לומר,אבל אני אומר כמה דברים משל עצמי: אם פינוק זה העובדה שאני לא מעוניין להפצע- אני מפונק. אם פינוק זה להלחם בצורה ריאליסטית- מהר וחזק- אני מפונק. אם מה שמטריד אותך זה לבנות RAPIER - אז יש לך בעיה. חגורת הבטחון שלי לא כוללת דם ודמעות, רק יזע ואדרנלין. אני נמנע מלהשתמש בכאב כחגורת ביטחון- כאב מסמל שמשהו רע קורה לגוף, משהו לא בריא...

Mongarele

New member
שכל, לא פינוק../images/Emo70.gif

שחקן שלא רוצה להכאיב לאחרים ולא חושק בכאב, הוא שחקן נעלה שלא מרגיש את הצורך למדוד את אורך הזין שלו.

למעלה