דיון - נשקים רכים - מהו הגבול?

sparrow_ml

New member
רכים - קשים הכל בידי המשתמש...

לדעתי לכל אדם שמתחיל להשתמש בנשק בין אם הוא רך ובין הוא קשה צריך להביא מספר הבהרות: 1. כל נשק יכול לעשות נזק גם עם הוא סופר רך. 2. היופי בלחימה היא לא בהפצצה המונית של תחנת רוח, אלה בסיוף נאה שלפחות מנסה להיראות ריאליסתי. כלומר לא תראו אף אדם נלחם עם חרב ממתכת בקרב אמת בכך שהוא משליך את חרבו בכוח לכל עבר בתקווה שאחת מהשלכות אלו תפגע באויבו. עכשיו לדעתי שימוש בחרב עץ שהינה ללא שום כיסוי [לשם ריכוך המכה] מצריץ אימון מסיבי וטוב למשתמש... מניסיוני האישי יש המון מקום לטעויות אנוש שיגרמו לפציעות רבות בידי כל משתמש. ולא ניראה לי שיש צורך בדוגמאות. לאחר שקיבלתי די הרבה מכות מחרב עץ יודע אני שאפילו נגיעה די קלה יכולה לגרום לכאב לא נעים למספר ימים. ולכן לדעתי השימוש החרבות עץ ללא כיסוי מצריך בדיקה רצינית לפני שנותנים למישהו להשתמש בה במשחק. ומה שכן כיסוי כמו ספוג או גומיאויר גם בשיכבה לא הכי עבה יכולים לעזור הרבה לחרב עץ מבחינת הבטיחות, וגם לא לגרוע מהמראה יותר מידי. אפשר לתת כדוגמא את החרב הירוקה שלי. אומנם לא הכי יפה אבל בהחלט לא יותר מידי כואבת כשהיא בשימושי. בקשר לנקניקי המלחמה למיניהם, הם בהחלט לא הכי נותנים הרגשה ריאליסטית למשחק בגלל המראה שלהם, ולכן הם גורמים למשתמשיםשלהם לצאת מעניין ה-ROLE PLAY ולהתפרע עם הנשק. דבר שלדעתי די הורס כל משחק. מה עוד שיש כאלו שלא הכי מרגישים מכה מנשק זה כאשר מישהו משתמש בו בעדינות מסויימת, מה שעוד יותר הורס את ה"רול-פליי". כמשפט סיום: אני בעד חרבות מוגנות עם בסיס עץ\פיברגלס\PVC עם שכבת הגנה מסויימת ולא גדולה מידי, ומראה שמנסה להתקרב לדבר האמיתי. לא הכי קל לעשות אני יודע. אבל בהחלט נותן את מלוא האוירה ולכן גורם למשחק מהנה. בכך סיימתי חברי את טענתי דרור

עומר כץ

New member
דרור מספר נקודות

1 אתה לא מסייף עם גלדיוס \ חרב רחבה \ קלימור \ מורגנשטרן \ ועוד מגוון עצום של נשקים שהחוד שלהם והחדות שלהם הייתה סימלית אתה חובט איתם צר לי אם זה פוגע בהנאה שלך אבל זו צורת העבודה עם הנשקים האלה 2 לצפות חרב עץ זה כמו ללכת עם ולהרגיש בלי יש לך ביד כלי שיכול לגרום נזק פיזי ממשי ואתה חושב שבריפוד הסימלי שעליו פתרת את הבעיה צר לי אתה לא במקרים כאלה עדיפה הגמישות של הPVC והפיברגלס שסופגת חזרה חלק מעוצמת המכה 3 עם נשק סופר רך באמת באמת קשה לעשות נזק פיזי אני יודע כי ניסיתי וניסו עליי

הפתוחים מבנינו מרגישים

הפתוחים מבנינו מרגישים שיש כמה דיעות. זה טבעי. להגיע להסכמה כללית על הנושא היא בדיוק כמו להגיע להסכמה בסכסוך הישראלי-פלשתינאי. אני עומד להעלות סדרה של סקרים, ואתם מוזמנים להשתתף. (כניסה מהלינק בשורה האפורה למעלה). אשמח לקבל הערות על הסקרים, הצעות לסקרים משקפים יותר, ואופציות שלא הבאתי בחשבון. הצביעו - והזמינו את חבריכם להצביע!

5נדב

New member
למה??

"להגיע להסכמה כללית על הנושא היא בדיוק כמו להגיע להסכמה בסכסוך הישראלי-פלשתינאי" אל תקבע עובדות כאלה, הוויכוח הזה(על סוגי חרבות, לא ישראלי-פלשתינאי) עוד יכול להסתיים בהסכמה. עצם העובדה שאתה קובע דבר כזה תגרום לו לא להסתיים בהסכמה. זה, בניגוד לוויכוח הפוליטי, הוא ויכוח היגיוני, אפשר לספק לו עובדות (ללא עוררין), אפשר לספק לו תשובות, והוא לא קרוב אפילו בריגשותו (לרוב האנשים, אני חושב) כמו הוויכוח הפוליטי. לדעתי ההשוואה לא במקום, ועלולה לגרום נזק.

לזה אני קורא סגירות.

נדב, היה פתוח לראות שניתן להנות בכל האופנים השונים. בה במידה, היה פתוח לראות שכל אחד שואב יותר הנאה מאופי משחק שונה. להסכים על אופי משחק אחד, גם אם הוא המוסכם על הרוב - מותיר שוליים, וחבל, ואפשר גם אחרת.

5נדב

New member
אני לא אומר שחייבים

אני לא אומר שחייבים להגיע להסכם, אני אומר שאפשר, לדעתי. אז נכון, אני לא ממש מבין בדעת האנשים בנושא נשקים, אבל אני עדיין מאמין שבעזרת היגיון בריא אפשר להגיע להסכמה. אתה מצידך קובע שאי אפשר להגיע להסכמה, כאילו מנסה לפצל את הקהילה בכוח. הסגירות היא מצדך...

sparrow_ml

New member
תגובה לנקודותיך

1. לגבי הסיוף דיברתי על החרבות ונקניקי המלחמה ואכן טענתי שאין אפשרות לסייף איתם. בכך מסכים אני איתך במאת האחוזים. לפחות לכך התכוונתי. 2. נתתי את את החרב שלי כדוגמא הוספתי שהיא לא מסוכנת ולא הכי פוגעת כשהיא בשימושי כלומר כשאני משתמש ונלחם בה. ואני מסכים איתך בעניין הגמישות של הPVC\פייברגלס, אחרי הכל זאת סך הכל החרב השלישית שהכנתי והכנתי אותה כשידעתי רק את חרבות העץ. כעת חושב אני על הכנת חרב פיברגלס בגלל סיבות של גמישות קובד ועוד. אבל לא לשם כך הזכרתי את החרב שלי. כשהזכרתי אותה הכוונה שלי היית להביא חרב מעץ שהיא פוגעת פחות מחרב העץ גרידה [ללא הריפוד] ושהיא עדיין מבסיס עץ. נכון החרב שלי די עבה ולאו דווקא הכי ריאליסתית, אך צעיר אני בעניין עשיית החרבות וכמו שכבר הספקתי להבין ככל שתנסה לעשות יותר כך תדע יותר ותעשה יותר טוב את חרבך. ובכך אסיים בתקווה שהגבתי על נקודותיך כראוי.

עומר כץ

New member
דרור חידוד לנקודה שלי

הרעיון הוא לו הנוחות שבה ניתן או לא ניתן לסייף עם נקניקי המלחמה אלה העובדה שלפעמים החרב שאתה חוגר מייצגת נשק כבד שתפקידו בקרב היה לסלש את היריב ולא לדקור אותו

vekcna

New member
vapid debate

its much easer to chack a sword then the one who use it there for, i say go with the spongy swords, but if it means that seventy percent of the larpers wont play with us, then the hell with unistandard weapons

the off player

New member
זו בדיוק הנקודה!

הבעיה עם השתתפות הקהילה ה"רוסית" לא נופלת רק על נושא החרבות. הפער הרבה יותר רחב מזה והוא לא יסגר בקביעות שרירותיות של סוג החרב או להקשיב למה שאלכסיי(הדיקטטור החביב) רוצה ללמד אותנו. יש עוד עשרות נקודות שמתעלמים מהן היות והן קשות יותר לפיתרון, וטוחנים בנשק ו"מנטליות"(ספציפית של אלכסיי).

שגיא, יקירי

אני לא ראיתי מצדך מאמצים לנסות ליצור קשר עם אף אחד, לא עם גרעין קזאן (אלכזי), ולא עם אף גרעין אחר. ואני אישית נתתי לך אמצעים לעשות זאת. ---------------- דבר פעולות הקשב מעשים

Umrug

New member
Ooops

Radagast, come on! You still haven´t got it? You are not dealing with groups, you are dealing with lonely fools of that kind or another. Do not treat them so serious, espessially Alexey (with all my greatest respect to him) o And about weapons - it is so funny! You are discussing things, that have been twenty times discussed and decided before. Better tlk about something more usefull. o Know what is my big dream? Come to rakevet-shishi or to Shuster and meet you all. And to fence with you. o

the off player

New member
ביפ ביפ

לא מקבל בכלל זו אמירה שאתה יורה מהמותן בלי לבדוק דברים אתה מכפיש את שמי ברבים וזו לא הפעם הראשונה compensation!!!!

Mongarele

New member
מפונק../images/Emo128.gif

Osher why did you choose the word spoilt. How silly to be negative about the fact that people who come to play a game don´t want to leave battered or in pain. I have a different word:Intelligance

raistlin majere

New member
אני צריך קצת תשובות...

אני צריך לדעת מה הכללים לגבי קטפולטות ובאלסיטרות ב"דבר הבא"...(עם יש כאלה) יש איזה שהם חוקים או כללים או משהו? אני השמח עם תפרטו אותם:)

the off player

New member
החוקים יפורסמו בהמשך...

אבל בעיקרון זה ציך להתגלגל(ולא להיות מורם ביד) זה יצטרך צוות תפעול. תצטרך להוכיח לי שזה לא יכול לגרום לנזק (וזה יבדק עליך)

למעלה